Autofilter

Vraag en antwoord over FileMaker Pro 9

Autofilter

Berichtdoor carolienloverbos » 08 okt 2009 11:08

Is het mogelijk om 'autofilter' in te stellen?
In Excel is de mogelijkheid om autofilter in te stellen bovenaan het werkblad.
Is dit in Filemaker 9 ook mogelijk?
Ik heb een formulierenlay-out en wil graag aan de bovenste (kolomnaam) regel autofilter toevoegen zodat ik vrij kan zoeken.
carolienloverbos
 
Berichten: 5
Geregistreerd op: 17 sep 2009 14:47

Re: Autofilter

Berichtdoor edc » 08 okt 2009 11:48

Het antwoord is: Neen.
Een goeie raad: maak van Filemaker geen Excel. De zoekfunctie in Filemaker heeft veel meer mogelijkheden.
Wil je echt een functionaliteit als autofilter dan kun je er wel één ontwerpen.
edc
 
Berichten: 513
Geregistreerd op: 04 jun 2003 12:28
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Autofilter

Berichtdoor andries » 08 okt 2009 11:52

jammer genoeg niet. Eigenlijk een feature die mist in FileMaker ( toch in TableView dan ).
andries
FileMaker 9..14 Certified Developer
 
Berichten: 1303
Geregistreerd op: 15 feb 2008 14:09
Woonplaats: Boortmeerbeek

Re: Autofilter

Berichtdoor carolienloverbos » 08 okt 2009 12:10

Hoe zou ik die ene filter dan moeten aanmaken als ik een soortgelijk iets wil als 'autofilter'?
carolienloverbos
 
Berichten: 5
Geregistreerd op: 17 sep 2009 14:47

Re: Autofilter

Berichtdoor andries » 14 okt 2009 10:21

in FileMaker 9 is dit op zich nog vrij gecompliceerd. In FM10 zijn er met de huidige scripttriggers weer wel mogelijkheden.

Is er een mogelijkheid om over te gaan naar FM10?
andries
FileMaker 9..14 Certified Developer
 
Berichten: 1303
Geregistreerd op: 15 feb 2008 14:09
Woonplaats: Boortmeerbeek


Keer terug naar FileMaker 9



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast