Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Vraag en antwoord over FileMaker Pro 9

Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor Palmpje » 27 okt 2009 10:51

Beste mede forummers,

Ik heb op mijn lay-out (formulier) een knopje om een nieuw record toe te voegen staan.

Mijn vraag als ik op het knopje klik gaat de cursor niet naar het betreffende invoer veld, dus hoe krijg ik dit voorelkaar
zodat deze wel naar het betreffende veld gaat.

Alvast bedankt voor de moeite.

Groet Palmpje
Palmpje
 
Berichten: 25
Geregistreerd op: 09 aug 2009 22:15

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor hbrendel » 27 okt 2009 11:36

Enter Browse Mode []
New Record/Request
Go to Field [TableName::FieldName]
Avatar gebruiker
hbrendel
 
Berichten: 727
Geregistreerd op: 25 jun 2004 14:21
Woonplaats: Arnhem

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor Palmpje » 27 okt 2009 13:20

Hallo hbrendel,

Moet ik hiervoor een script aanmaken?

Tja ik ben niet zo bekend met FM, ben een beginner.

Groet Palmpje
Palmpje
 
Berichten: 25
Geregistreerd op: 09 aug 2009 22:15

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor Palmpje » 27 okt 2009 13:26

Toch nog een vraagje, ik heb ook een verwijder knop, maar als ik een record wil verwijderen, dan verwijderd dit ook direct.
Is het mogelijk om eerst een scherm te verkrijgen met de melding of het record echt verwijderd moet worden.

Alvast bedankt.

Groet Palmpje.
Palmpje
 
Berichten: 25
Geregistreerd op: 09 aug 2009 22:15

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor hiker » 27 okt 2009 13:34

Beide problemen zijn via een script te regelen
hiker
 
Berichten: 534
Geregistreerd op: 24 jan 2007 23:32

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor hbrendel » 27 okt 2009 13:48

Palmpje schreef:Toch nog een vraagje, ik heb ook een verwijder knop, maar als ik een record wil verwijderen, dan verwijderd dit ook direct.
Is het mogelijk om eerst een scherm te verkrijgen met de melding of het record echt verwijderd moet worden.

Zie afbeelding.

Ook hier zou ik een script van maken, met als eerste stap 'Enter Browse Mode'. omdat knoppen ook in Find mode kunnen worden aangeklikt.
Je hebt niet de vereiste permissies om de aan dit bericht toegevoegde bestanden te zien.
Laatst bijgewerkt door hbrendel op 27 okt 2009 16:05, in het totaal 1 keer bewerkt
Avatar gebruiker
hbrendel
 
Berichten: 727
Geregistreerd op: 25 jun 2004 14:21
Woonplaats: Arnhem

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor Palmpje » 27 okt 2009 15:27

Nou beste mensen,

Ik ga hier maar eens mee aan de slag, kom ik er niet uit, dan meld ik mij wel weer.

Maar tot zover alvast bedankt voor de moeite en tijd.

Groet Palmpje
Palmpje
 
Berichten: 25
Geregistreerd op: 09 aug 2009 22:15

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor Palmpje » 27 okt 2009 15:31

Hallo hbrendel,

Tjee dat was de oplossing betreffende melding om het record te verwijderen, ik had deze aangevinkt staan, bedankt voor de tip.

Ik ga ervan uit dat dit ook een script is, en zo ja, kan ik de tekst dan wijzigen.

Groet Palmpje
Palmpje
 
Berichten: 25
Geregistreerd op: 09 aug 2009 22:15

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor hbrendel » 27 okt 2009 16:05

Wat je op het plaatje ziet is het venster van een scriptSTAP. De dialoog die verschijnt kun je niet wijzigen.

Je kunt wel het volgende script maken:

Code: Selecteer alles
Enter Browse Mode
Show Custom Dialog ["Record verwijderen"; "Weet je zeker dat je dit record wilt verwijderen? Dit kost 100 euro per record."]
If [Get ( LastMessageChoice ) = 2]
    Delete Record/Request [No dialog]
End If


Let op: in het dialoogvenster is knop 1 'Annuleer' en knop 2 'OK'.

Mocht je problemen hebben met het maken van scripts, kijk dan hier:
http://www.filemaker.com/nl/help/html/create_script.12.1.html#251590
Avatar gebruiker
hbrendel
 
Berichten: 727
Geregistreerd op: 25 jun 2004 14:21
Woonplaats: Arnhem

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor hbrendel » 27 okt 2009 16:35

Ik zie nu dat je in FM 9 werkt en de link die ik in mijn vorige post gaf is de help van FM10.
Om de Help van je eigen versie te raadplegen, kijk dan in het menu Help en zoek naar 'Scripts'.

De helpfiles van Filemaker zijn in het algemeen een erg goede plaats om op te zoeken hoe dingen moeten.

Succes! Henk
Avatar gebruiker
hbrendel
 
Berichten: 727
Geregistreerd op: 25 jun 2004 14:21
Woonplaats: Arnhem

Re: Nieuw record dan cursor naar betreffende veld

Berichtdoor Palmpje » 27 okt 2009 16:41

Hallo hbrendel,

Ik werk inderdaad met FM 9, maar de tip die je gaf werkt wel in FM 9.

Maar ik ga met de script aan de gang, en kijk wat ik ervan kan maken, tja ik ben Access gewend, dus dit is geheel nieuw voor mij.

Maar mag ik je bedanken voor de tips en uitleg.

Groet Palmpje
Palmpje
 
Berichten: 25
Geregistreerd op: 09 aug 2009 22:15


Keer terug naar FileMaker 9



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast