Tabbladen en scripts activeren

Vraag en antwoord over FileMaker Pro 9

Tabbladen en scripts activeren

Berichtdoor Wim Bongertman » 13 nov 2009 21:49

Een vraag met vermoedelijk een eenvoudig antwoord. Ik gebruik in een layout tabbladen. Kan er tegelijk met het verspringen naar een ander tabblad ook een script worden geactiveerd?
Wim Bongertman
 
Berichten: 344
Geregistreerd op: 23 nov 2002 19:49
Woonplaats: groningen

Re: Tabbladen en scripts activeren

Berichtdoor hiker » 13 nov 2009 21:56

Zover mij bekend kan het niet in 1 keer, maar je kunt wel een onzichtbare knop over de tabbladen leggen en daarmee naar de betreffende tab gaan en een script activeren.
Ofwel: via een omzweg kan het wel.
hiker
 
Berichten: 534
Geregistreerd op: 24 jan 2007 23:32

Re: Tabbladen en scripts activeren

Berichtdoor Wim Bongertman » 13 nov 2009 22:18

Voor zover ik dat al heb uitgetest, lijkt het er op dat een onzichtbare knop niet goed werkt. Steeds springt het volgende tabblad welke ik aanklik naar voren, zonder het script uit te voeren welke zou moeten werken met de onzichtbare knop. inmiddels heb ik het script al dusdanig aangepast dat ik wel dmv een script naar het volgende tabblad kan springen. M.A.W. de knop werkt wel als ik hem boven de tab positioneer, maar niet als hij er op ligt.
Wim Bongertman
 
Berichten: 344
Geregistreerd op: 23 nov 2002 19:49
Woonplaats: groningen

Re: Tabbladen en scripts activeren

Berichtdoor Jos Hofman » 14 nov 2009 09:56

Het kan wel met FileMaker 10

Wat ook kan is de knoppen BUITEN het tabblad plaatsen en vervolgens met go to object naar het gewenste tabblad gaan (Je kunt ieder tabblad een objectnaam geven). Vervolgens laat je de echte tabbladen niet meer zien…
Avatar gebruiker
Jos Hofman
 
Berichten: 43
Geregistreerd op: 28 aug 2002 23:53
Woonplaats: Oosterhout (Gld)

Re: Tabbladen en scripts activeren

Berichtdoor Wim Bongertman » 14 nov 2009 14:13

Mmmmmm. Niet helemaal een ideaalbeeld. Maar ik heb mijn systemen nog niet geupdated naar filemaker 10. Dan lijkt het dus slimmer dit even zo op te lossen en straks in 10 aan te passen. Ik ben druk bezig mijn programma opnieuw op te zetten. De eerste scripts werken nog vanaf filemaker 4, dus was het wel eens tijd om alles aan te passen aan de moderne tijd. Maar het is onvoorstelbaar wat er in al die jaren aan scripts en bestanden is aangemaakt. En dus een hele hoop werk om data en systeem "pratend" te krijgen.

Bedankt.
Wim Bongertman
 
Berichten: 344
Geregistreerd op: 23 nov 2002 19:49
Woonplaats: groningen


Keer terug naar FileMaker 9



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast