Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Neem dit als extra voorwaarde op in je filter. Bv. (oude voorwaarde in filter) and gerelateerd record::reparatienummer <> recordnummer huidige record
 3. Vandaag
 4. Ik gebruik regelmatig SMTP om mails te versturen. Is het mogelijk om na te gaan of de provider die je hebt gekozen ook actief is of kan je een foutmelding genereren indien niet actief. In de applicatie kan ik kiezen tussen skynet en telenet. (dit doe ik via een radio button). Kan je via de scripting bij de opstart van je applicatie de provider automatisch opzoeken en de SMTP-instellingen aanpassen.
 5. Afgelopen week
 6. Ik heb records met daarin de informatie over het repareren van auto's. Wil in die layout een portal maken waar ik kan zien wanneer dat desbetreffende type al eerder gerepareerd is enz. De filtering gaat goed maar uiteraard krijg ik dan ook in beeld het reparatienummer van dit huidige record. Hoe kan ik het huidige record wegfilteren uit dit portal? Alvast bedankt
 7. Donamd, Het blijft in deze opzet nog steed mogelijk dat de server laat zien dat er een fout is opgetreden, hoewel alles goed gegaan is. Dat is als er geen records worden gevonden. De scriptstap ga naar [eerste] levert dan namelijk in Filemaker termen een fout op (101: record missing ... er is geen eerste record). Het zal niet worden gemeld via een dialoog en het script stopt ook niet met uitvoering, maar je schedule laat wel een fout zien. Namelijk die van de laatste scriptstap. Ik eindig scripts die door FMServer worden uitgevoerd altijd met de scriptstap ga naar layout [orgineel]. Die stap kan namelijk niet fout gaan. Het negeren van foutmeldingen die ten onrechte worden gegeven, leidt altijd een keer tot het negeren van eentje die je wel had moeten opvolgen. Dus better save then sorry. Just my 2 cents :) rmw
 8. Bedankt voor de terugmelding. Ik vond het een intrigerend probleem dat ik niet kon reproduceren en was zeer benieuwd naar de oplossing.
 9. Probleem is opgelost. Het probleem schuilde ivm het paswoord van bestand 2. Ik heb onlangs enkele aanpassingen gedaan ivm paswoorden en bij het bestand 2 van Data bleek dit nog niet aangepast te zijn.
 10. Zou het kunnen dat het iets te maken heeft dat mijn toepassing uit meerdere FM bestanden bestaat. Het script is namelijk bewaard in bestand 1, bij mij genoemd Soft en roept gegevens op uit een tabel van bestand 2, bij mij genoemd Data. In bestand 1 zijn wel relaties gemaakt verwijzend naar bestand 2 en toont zoals eerder al gemeld vanaf een client wel de gegevens in een layout bewaard in bestand 1 met Data van bestand 2.
 11. Bij mijn eerste script dat ik wil laten uitvoeren vanop FM Server blijkt een fout te zitten. Wellicht is dit een beginnersfout waar ik niet onmiddellijk de oorzaak van zie. Ter controle om de oorzaak van het probleem op te lossen heb ik een script stap toegevoegd om een mail te sturen. Hierin noteer Get ( GevondenTelling ) om te controleren hoeveel records er gevonden zijn en eveneens Get ( LaatsteFout ) om een eventuele fout te noteren. Bij GevondenTelling wordt 0 gemeld en bij LaatsteFout wordt 101 genoteerd. Nochtans als ik dit script laat uitvoeren vanaf een client worden er wel 2 records gevonden, zoals ook de bedoeling is. Ik heb de controle mail ook al even laten uitvoeren voordat de zoekopdracht gestart werd en bij GevondenTelling werd dan 1 genoteerd en was er geen foutmelding. Er zijn echter meer dan 1000 records in de tabel _Produkten aanwezig. Begrijp dus niet goed waarom dan bij GevondenTelling maar 1 staat. Wat kan hier de oorzaak van zijn ?
 12. wolfydog

  opslaan als A5 pdf ?

  hoi, erg bedankt voor je info, ik heb me rot gezocht, jouw feedback heeft me verder geholpen
 13. Ik heb deze oplossing eens gebruikt, maar het is wel omslachtig. https://dbservices.com/articles/filemaker-google-calendar-integration/
 14. Google calendar heeft een rest api: https://developers.google.com/calendar/v3/reference/ helaas staan er geen curl-voorbeelden, dus daar zal je even op moeten studeren
 15. Is het mogelijk om gegevens rechtstreeks (zonder import) naar een google agenda te schrijven.
 16. Eerder
 17. Dat is helemaal afhankelijk van de eventuele gevolgen en jouw eigen voorkeur. Soms kan je 301 (record in use by another user) gewoon negeren en soms niet, dat is afhankelijk van in welke context de fout optreedt. Als je de foutafvanging "uit" zet dan geeft FM bij de meeste fouten een dialoog zodra de fout zich voordoet. Zet je het "aan" dan worden de meldingen onderdrukt en moet jij in het script iets met die fout doen. Het is het beste om direct na de uitvoer van een scriptstap het resultaat van Get ( LastError ) vast te leggen. Dat kan je in een if-statement doen er meteen iets mee doen, maar je kan het ook in een variabele stoppen en er verderop in je script iets mee doen ... nadat je ongeacht de fout toch je script het een en ander wilt laten afmaken. Aan het einde van de afloop van je script kan je er dan van alles (scriptmatig) mee doen: nogmaals proberen het veld in te stellen, een dialoog tonen waarin je de gebruiker vraagt iets te kiezen of in te vullen, ergens een logregel schrijven met datum/tijd/user/scriptnaam/foutcode, de invoer in zijn geheel ongedaan maken, etc. etc. Kort gezegd is er geen "beste" manier om er mee om te gaan. Je moet alleen meteen de fout vastleggen, de rest is helemaal open.
 18. Hoe kan ik best fout 301 opvolgen als deze zich voordoet. Ik weet wel dat ik met een If gecombineerd met Get ( LaatsteFout ) ze kan opvangen, maar waar dien ik deze eigenlijk te plaatsen. Ik kan moeilijk achter elke stap 'Veld Instellen' deze vraag laten uitvoeren om te zien of een andere gebruiker ook in hetzelfde record zit of is dit toch de enige juiste manier ? Nu heb ik bijna in elk script de stap Foutafvanging Instellen op aan staan, maar merkte gisteren toevallig dat een script uitgevoerd werd, maar niet het gewenste resultaat gaf. Na dit even in detail te bekijken zag ik dat er zich een fout 301 voordeed die ik niet opmerkte doordat de Foutafvanging op Aan ingesteld was. Hoe lossen jullie dit op ?
 19. Kleine correctie: strikt genomen is voor portal-filtering zelfs dat calculatie-veld niet nodig. Je kan binnen de filterdefinitie verwijzen naar het veld 'werf-id' van de bestelbon.
 20. Ja, dat kan, maar niet als je werfid als Foreign key wilt gebruiken, dan heb je een geïndexeerd veld nodig. Als toegevoegd berekend (niet opgeslagen) veld kan je wel je portal filteren met bijvoorbeeld een global field met werf-id. Dat is wat je wil, geloof ik.
 21. Kan ik het veld Werf ID als berekeningsveld toevoegen in de tabel Bestelbon Details om de waarde te bekomen uit de tabel Bestelbons ?
 22. @ rmw: Dit is wat ik zocht. Ik heb gekozen voor de tweede optie. Veel dank!
 23. Voeg WerfID aan je bestelregels toe.:-)
 24. In bijlage heb ik een schematische voorstelling gegeven van 3 tabellen die ik wil gebruiken om gegevens op te halen via een relatie. Momenteel is de relatie zo opgebouwd dat de records uit tabel Bestel Detail getoond worden die overeenkomen met het actieve record in de tabel Producten. Dit is correct maar ik zou een bijkomend criteria, nl Werf_ID, willen invoeren waardoor enkel de records getoond worden van de tabel die voor een bepaalde werf besteld zijn. In de tabel Bestel Detail zit echter het veld Werf_ID niet, maar wel in de tabel bestelbon. Hoe kan ik deze 3de tabel integreren om de juiste criteria's te bekomen voor de relatie. Relatie.pdf
 25. Toch vreemd dat het nu opeens wel gebeurd. Ik heb voor twee bestanden (voor en na de krimp) nog even een recovery gedaan om te kijken wat er gebeurde. Beide bestanden werden niet noemenswaardig groter of kleiner.
 26. Semi-automatisch; dit gebeurt wanneer een bestand gesloten wordt.
 27. Gaat dat automatisch? Bestand is al enige tijd in gebruik maar dit heb ik nog niet meegemaakt.
 28. Niet meer in gebruik zijnde blokken die opgeruimd zijn?
 29. Goedendag, Is er een reden en/of oorzaak te bedenken waarom een FM15 bestand van de een op andere dag 60% kleiner wordt? Ik kijk net mijn (dagelijkse) backups na ter opschoning en zie dat opeens mijn bestand 60% kleiner worden, zonder dat er enige aanpassing is geweest. Alles doet het nog (anders had ik het wel eerder gemerkt denk ik) en een snelle vergelijking met de dag daarvoor (die was dus groter) levert geen bijzondere gaten op in aantal records of tabellen. Iemand enig idee
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...