Ga naar inhoud

Nobifkie

Leden
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Bedankt voor jullie suggesties! Ik ga er mee aan de slag. Groeten, Nobifkie
  2. Prachtig, kom je als Newbie met een beginnersvraag, is er meteen geen simpel antwoord op. Ik snap niet dat het zo ingewikkeld moet zijn: alles werkt in de relation, alleen er moet geen nieuw record gemaakt worden als er al een record van die naam is. Daar is toch onder andere het related-gebeuren voor bedoeld zou je denken: het voorkomen van dubbele informatie. Ik zit er al een tijd op te piekeren maar het moet toch eenvoudig zijn: ik selecteer iets uit een keuzelijst en als het er niet bijstaat tiep ik het terplekke in waardoor mede de brontabel wordt aangevuld. Het idee van Haddock om het om te draaien is logisch maar in dit geval niet werkbaar: de hele interface is gericht op het bijhouden van de 'boeken', die tabel van schrijvers een bijkomstigheid. Daarbij is bij sommige boeken alleen de titel voorhanden, dus dan zou je één of andere A. Nonymus moeten introduceren om die titels onder te hangen... het middel wordt erger dan de kwaal.
  3. Wie legt mij uit waar ik mis ga: Ik heb een tabel 'boeken', met daarin een veld 'auteur'. Auteur is gerelateerd aan het veld 'naam' uit een andere tabel, namelijk 'schrijvers'. Ik heb de relatie de mogelijkheid gegeven om vanuit 'boeken' een nieuw record in de tabel 'schrijvers' te maken. Als ik dus een nieuw boek invoer in 'boeken' kan ik daar de naam van een auteur intypen, die naam komt automatisch in de tabel 'schijvers' te staan, waar ik dan tzt de geboorte-datum etc. maar één keer hoef in te vullen voor alle boeken die zo'n kerel produceert. Tot zover gaat het goed. Maar... als ik bij het invoeren van een nieuw boek een auteur intyp die reeds aangemaakt is in die tabel wil hij tóch een nieuw record aanmaken in 'schrijver' met dus als gevolg een melding dat hij deze waarde niet toe kan kennen (het veld naam wil natuurlijk unieke waarden). Terwijl het juist de bedoeling is dat verschillende boeken naar hetzelfde record in schrijvers verwijzen. Kortom: dit gaat zo niet werken. Iemand een beter idee?
  4. Waarde forumgenoten, Ook ik ben geen spam-bot en ook ik kreeg wekenlang de melding dat ik daarvan wel verdacht werd. Contact opnemen met de administration board kon niet, want... dan moest ik eerst inloggen. Het zou handig zijn als dat laatste sowieso veranderd werd. Ik ben nadat ik deze thread las verder gaan zoeken wat de oorzaak van dit probleem was: met verschillende mailadressen, vanaf verschillende OS'en (Mac OS X, Linux Mandriva en Windhoos) en vanaf verschillende locaties en ip-adressen, maar dat mocht allemaal niet baten: registreren was niet toegestaan, alleen lezen was mogelijk. Ook ik heb een vriend die wel voor mij een account wilde aanmaken en deze echte Nobifkie kwam op het idee dat er wellicht iets mis is met de lengte van de toegestane mailadressen. Alle drie de adressen die ik eerder zelf probeerde (naam plus achternaam is samen 13 karakters) leverden de spam-bot-melding op, maar als ik een adres opgeef van 10 karakters ex domeinnaam gaat het goed. Totdat ik dit adres verander in mijn persoonlijke, 'lange' mailadres, dan wordt mijn account op non-actief gezet en krijg ik geen validatiemail. Hoop hiermee iets bij te hebben gedragen aan de oplossing van een zeer vervelend probleem, want dit is een goed forum en het is jammer als je daar zelf niks aan bij kunt dragen. Helemaal als alle andere mogelijkheden voor contact worden belemmerd door de kern van het probleem... Captain Haddock
×
×
  • Nieuwe aanmaken...