Ga naar inhoud

Captain Haddock

Leden
  • Items

    87
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Je zou de import in mootjes kunnen hakken? 't Vergroot de kans op fouten, dus extra alertheid geboden, maar als je echt geen 17gb vrij kunt maken is dat wellicht het proberen waard: 1 open het te importeren bestand 2 selecteer met Find een 'behapbaar mootje': recordnrs 1 tot 1000 bijvoorbeeld 3 importeer in het nieuwe bestand de records uit het oude bestand (in dit geval worden dat er 1000) 4 selecteer met Find het volgende behapbare mootje, etc
  2. Het werkt denk ik het best als je de volgorde doorlopend nummert, dan is de 'maandgrens' geen enkel probleem meer. Succes ermee.
  3. Bedoel je het zo? Ik ga nu naar huis, maar zo ja, dan zullen we nog even moeten nadenken over de eerste record van de maand, waarachter je waarschijnlijk het nummer van de laatste machine van vorige maand wilt hebben maar dat moet lukken. planning.fp7
  4. Dat kun je doen met mergefields: je maakt een tekstveld waarin je de tab en de enter op de juiste plek zet en het benodigde barcodeveld met behulp van de code: <>.
  5. De oplossing zit in de functie DayOfWeek, die elke dag in de week een nummer geeft. De zondag is nummer 1. Zoek je dus alle records korter dan zeven dagen geleden, met een dagnummer kleiner dan het dagnummer van vandaag, dan heb je volgens mij wat je zoekt.
  6. Je hebt gelijk, die functie betreft de id's en niet de layoutnames.
  7. ...want de layoutIDs staan altijd in de layout order. Ik vat 'm. Geweldig! Ik gebruik wel MiddleValues ipv MiddleWords, want anders heb je de poppen aan 't dansen als iemand een spatie gebruikt in een layoutnaam. Bedankt Jean
  8. Hoe zie je dat precies Jean, je moet toch hoe je 't wendt of keert per layout een onveranderlijke waarde hebben om naar te verwijzen?
  9. 'k Ben net in een ander verband bezig layouts te organiseren en wat mij nu opvalt is dat er behalve de geciteerde functie wel een LayoutIDs() bestaat en een Get(LayoutNumber), maar geen Get(LayoutID). 't Verschil is dat layoutnummers zeer relatief zijn - ze hebben betrekking op de layout order - terwijl de layoutid's zo te zien aangemaakt worden op het moment van creatie. Ik ben nu veroordeeld tot het gebruik van de layoutnames, die hernoemd kunnen worden en zelfs niet uniek hoeven zijn, maar toch minder relatief zijn dan de nummers!! Zo kwam ik op een beheersachtige constructie, die ook weinig zoden aan de dijk zet omdat 'new layout' niet te scripten is en je dus geen zicht hebt op wat er 'binnenkomt'. Nou ja, hopen maar op Filemaker 10 dan?
  10. Ik weet natuurlijk niet precies welke versie van Outlook je hebt, maar wat jij wilt doe ik zonder enig probleem of additionele software met Outlook (Windows) en Entourage (Mac). Je moet wel zorgen dat de settings van de mailprogramma's goed staan, ze zijn standaard beveiligd om te voorkomen dat andere software mail gaat versturen, maar dat is meestal een kwestie van een vinkje onder Security oid. Als het om een veelvoud van exact dezelfde mail gaat, kun je in Filemaker ook alle adressen ineens in het bcc-vak zetten.
  11. Probeer deze eens: http://www.filemaker.com/company/newsroom/releases/1303106.html Weet niet of dat precies is wat je zoekt, ik gebruikte een eerdere versie van deze plugin onder FM5.5 maar toen kon ik geen andere FM-applicaties tegelijkertijd draaien. Mogelijk is dat inmiddels verbeterd.
  12. Jan, IIS is voor WIndows het goede uitgangspunt. Je kunt tijdens de installatie een optie aanvinken waarin FMSA zelf php installeert. Hoe bedoel je, niets te zien? Je zal allicht een foutmelding krijgen. PHP van verschillende databanken consulteren lijkt niet zo'n probleem: daarvoor gebruiik je verschillende url's, maar dat zul je wel niet bedoelen?
  13. 'k Zit nu ook achter een Mac, dus ik kan het niet precies vertellen maar je moet je oplossing inderdaad wel zoeken in Outlook. Ergens in de preferences zal onder een kopje Security wel een keuzemogelijkheid zijn over de mogelijkheid mail te laten versturen door andere applicaties.
  14. Ha Dick, het wordt er allemaal niet eenvoudiger op. Zou je geen deskundige hulp inschakelen als je niet zo goed op de hoogte bent van netwerkbeheer en toch bedrijfsmatig (=stabiel & veilig) van al deze diensten gebruik wilt maken? Affijn, dat is off topic. Ik probeer zo goed mogelijk antwoord te geven op je vragen: 591 is de officiele Filemaker-port, daarop heb je als het goed is nooit last van andere applicaties. Dat is bij 80 wel, want dat is de algemene http-port. Je kunt dus een webserver draaien op www.voorbeeld.com en je iwp-diensten aanbieden op www.voorbeeld.com:591. Wil je dat laatste niet hoeven toevoegen en heb je geen eigen webserver draaien, dan voldoet 80. Ik zou zeggen: laat FTP even buiten beschouwing, dat heeft echt niet zoveel met Filemaker te maken. Tja, wat je wilt: voor FM-sharing 5003, voor IWP 591 of 80 (zie boven). Wel tcp en udp. Dat mag uitstaan. Is weer heel wat anders.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...