Jump to content

hiker

Leden
 • Content Count

  551
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Records sorteren en dan het eerste (of laatste) record?
 2. Beste Menno, Bedankt voor de snelle reactie, dat werkt (uiteraard). Groet, Hiker
 3. Klant vraagt een overzicht van alle producten op dezelfde layout als de specificaties van het product. In plaats van een rapportweergave moet dus met een portaal gewerkt worden. In heb een keuzeveld gemaakt van wat in het portaal getoond moet worden: warm, lauw, koud of bevroren. Dit werkt goed. Wat ik niet werkend krijg is om alle producten te laten zien in het portaal, dus warm+lauw+koud+bevroren door elkaar heen. is dat mogelijk? Ik had al een extra veld gemaakt met daarin de optie "warm lauw koud bevroren" als relatie, maar dat werkt dus niet omdat dat als 1 tekst wordt gezien i.p.v. 4 woorden. Iemand een oplossing?
 4. Wat is dan het alternatief? De serverversie kopen voor 2 personen?
 5. Bedankt. Ik zal FM18 bestellen. Zal een hele verandering zijn na versie 10.
 6. Ik ben blijven steken bij versie 10, dus even een vraag over versie 18. Bedrijf is met 2 werknemers, ik zal een applicatie maken voor hen (dus totaal 3 installaties nodig). Kan er door de twee werknemers met een gewone FM18 installatie gewerkt worden in 1 applicatie die bv op dropbox staat? Werken in hetzelfde record zal niet lukken, maar verder zal het geen problemen geven? Iemand hier ervaring mee in FM 17?? (neem aan dat in FM18 hetzelfde werkt. Serverversie is een beetje overdone in dit geval.
 7. Helaas gaat mijn kennis niet zover dat ik een server kan inrichten, ik ben geen programmeur. Gaat ook om twee bedrijven die niet samen een server hebben, bestanden op dropbox/cloud zou denk ik de enige optie zijn. Versies 17 kopen kan uiteraard ook, maar daar zitten zoveel opties in die niet worden gebruikt dat de klant daar ook niet op zit te wachten.
 8. Zijn er nog versies 10 te koop van Filemaker? Mag tweedehands, maar wel legaal. Heb er twee nodig. Probleem: Ik heb zelf FM10 en moet een toepassing maken voor een klant met twee werknemers. Ik kan wel een Runtime-versie maken, maar daar is (zo ver ik weet) niet met twee mensen tegelijk in te werken, ook niet als deze in Dropbox staat. Met twee installaties en de bestanden op dropbox kunnen beide werknemers wel tegelijk werken (behalve in zelfde record)? Als bovenstaande niet werkt hoor ik het ook graag. In dit geval is een serverversie of cloudversie teveel, moeten eerst kijken of het werkbaar kan worden.
 9. Vorige week de database aangepast zodat ik in een tekstveld de tekst kon typen die in de mail komt te staan. Werkt allemaal goed, mail werd direct verstuurd met de goede tekst. Nu maak ik net weer een factuur, mailtekst ingevoerd, mail verzenden, komt de mail weer wel eerst zichtbaar in het mailpakket en word dus niet direct verstuurd. Blijkbaar veranderd er steeds iets in de Windowsinstellingen. Maar probleem is dus op twee manieren opgelost, of het nu wel of niet direct verstuurd wordt, de tekst in de mail komt in alle gevallen goed vanuit FM.
 10. Er staat geen vinkje voor "Zonder dialoogvenster". Maar het pakket draait al jaren goed en ik heb niets veranderd, iets in de communicatie tussen de twee pakketten is blijkbaar veranderd zonder dat daar invloed op is geweest van mij. Maar wat??
 11. De situatie tot vandaag: Filemaker maakt factuur als PDF en zet deze klaar in de mail. Ik kan de tekst in de mail aanpassen en de mail versturen. Vandaag: ik krijg geen kans meer om de mailtekst aan te passen in het mailpakket, de mail wordt direct verstuurd door het mailpakket. Mails worden nu verstuurd met de standaard tekst die in Filemaker staat. Normaal pas ik die per klant aan. Lijkt me niet door Filemaker te komen, maar vraag toch maar even. Pakketten: FM 10 en als mailpakket Thunderbird. FM niets aan de bestanden veranderd, mailpakket kan ik niets aan wijzigen. Iemand een idee hoe dit weer terug te zetten is? (Vandaag ook geen update van Windows of Thunderbird gehad)
 12. Ik heb ooit eens een factuurprogrammaatje gemaakt voor een loonwerker, werkte ook na middernacht wel eens door. Gebruikte formulie: Case(FactuurEind > FactuurStart; ((FactuurEind - FactuurStart)/60-FactuurSchaft)/60; ((Time ( 24;0;0 ) - FactuurStart + FactuurEind)/60-FactuurSchaft)/60 ) Schafttijd werd niet gefactureerd, dus dat ging er vanaf. Er zijn vast mooiere oplossingen, maar met mijn beperkte kennis was dit te maken en werkt het tot heden goed.
 13. Ik ken meerdere mensen met dezelfde naam. Alleen zoeken op voor- en achternaam zal een keer fout gaan. Je zult op zijn minst ook bv postcode mee moeten nemen in de zoekopdracht. Ik zou gewoon blijven zoeken. De manier waarop je het nu doet zorgt ervoor dat de validatie plaatsvindt nadat je een nieuw record hebt aangemaakt en voor- en achternaam hebt ingevoerd. Als de persoon al in het bestand voorkomt moet dat record weer verwijderd worden? Ik weet niet of je auto-enters hebt voor klantnummer, maar dat zal dan ook gaten vertonen. Even zoeken op postcode en kijken wat de resultaten zijn is de meest handige optie lijkt mij.
 14. Ander probleem is dat FM steeds meer PHP/SQL wordt. Waarom zou ik dan nog FM kopen terwijl ik alles ook in een willekeurig ander programma kan doen? Voor universiteiten dus een makkelijke keus. Ik zou graag zien dat FM een eenvoudige versie houdt voor mensen die wel een simpele database willen maken en daarvoor geen php etc. nodig hebben. FM10 was voor mij de laatste versie, voldoet aan al mijn wensen en ik kan er mee maken wat ik wil. Een update koop ik niet meer, alle extra toeters en bellen heb ik niets aan.
 15. hiker

  Records samenvatten

  Kijk eens naar de rapport-functie van FM.
×
×
 • Create New...