Spring naar bijdragen

hiker

Leden
 • Aantal bijdragen

  540
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. hiker

  Planning over middernacht heen?

  Ik heb ooit eens een factuurprogrammaatje gemaakt voor een loonwerker, werkte ook na middernacht wel eens door. Gebruikte formulie: Case(FactuurEind > FactuurStart; ((FactuurEind - FactuurStart)/60-FactuurSchaft)/60; ((Time ( 24;0;0 ) - FactuurStart + FactuurEind)/60-FactuurSchaft)/60 ) Schafttijd werd niet gefactureerd, dus dat ging er vanaf. Er zijn vast mooiere oplossingen, maar met mijn beperkte kennis was dit te maken en werkt het tot heden goed.
 2. hiker

  Contacts

  Ik ken meerdere mensen met dezelfde naam. Alleen zoeken op voor- en achternaam zal een keer fout gaan. Je zult op zijn minst ook bv postcode mee moeten nemen in de zoekopdracht. Ik zou gewoon blijven zoeken. De manier waarop je het nu doet zorgt ervoor dat de validatie plaatsvindt nadat je een nieuw record hebt aangemaakt en voor- en achternaam hebt ingevoerd. Als de persoon al in het bestand voorkomt moet dat record weer verwijderd worden? Ik weet niet of je auto-enters hebt voor klantnummer, maar dat zal dan ook gaten vertonen. Even zoeken op postcode en kijken wat de resultaten zijn is de meest handige optie lijkt mij.
 3. hiker

  Nieuwe versie, nieuwe kansen?

  Ander probleem is dat FM steeds meer PHP/SQL wordt. Waarom zou ik dan nog FM kopen terwijl ik alles ook in een willekeurig ander programma kan doen? Voor universiteiten dus een makkelijke keus. Ik zou graag zien dat FM een eenvoudige versie houdt voor mensen die wel een simpele database willen maken en daarvoor geen php etc. nodig hebben. FM10 was voor mij de laatste versie, voldoet aan al mijn wensen en ik kan er mee maken wat ik wil. Een update koop ik niet meer, alle extra toeters en bellen heb ik niets aan.
 4. hiker

  Records samenvatten

  Kijk eens naar de rapport-functie van FM.
 5. hiker

  Automatisch faktureren

  Voor mij is het goed zoals het nu werkt. Geheel automatiseren is voor mij wel mogelijk, maar ik wil niet dat op zaterdag of zondag en feestdagen er facturen uitgaan. En bij mij zijn een aantal klanten eens per maand, maar vele eens per jaar, dat valt dus mee. Is vaak ook een moment om even weer contact te zoeken via een iets uitgebreidere mail dan de tekst "bijgaand uw factuur".
 6. hiker

  Automatisch faktureren

  Ik heb lang geleden dit probleem ook gehad en nooit goed opgelost dat het geheel automatisch wordt. Wat ik nu heb is dat ik dagelijks de agenda zie van wat er gefactureerd moet worden. Kan ik de klant zoeken, de laatste factuur dupliceren (datum gaat automatisch naar datum-vandaag, factuurnummer wordt aangepast) en mailen. Is dus niet geheel automatisch, maar gaat erg snel. Voordeel is ook dat je de factuur nog even ziet en dat deze er niet ongezien uitgaat.
 7. hiker

  maken fotodatabase

  Menno, bedankt. Ik zocht in een heel andere richting. Ik was inmiddels al weer met een nieuw bestand begonnen met 3 velden, Naam, Filepath en Foto. Een naam invoeren zou dan de foto moeten laten zien in het veld foto (berekend veld, methode via zoeken hier op het forum gevonden), maar dat werkt bij mij alleen als ik het FM bestand in dezelfde map zet als de foto. Het hele Filepath gebeuren krijg ik niet werkend. Wel het pictogram, geen foto, wel kunnen exporteren. Het bestand in je bijlage ga ik mee verder, eens kijken of dat al voldoende is voor wat ik wil.
 8. hiker

  maken fotodatabase

  Ik zie wel het pictogram van de jpg, als ik er op klik opent de foto ook extern. Maar hoe maak ik de foto zichtbaar in filemaker?
 9. hiker

  maken fotodatabase

  Bedoeld voor Windows. Gebruik o.a. Substitute(Get(Bestandspad);["Filepath:"; ""]; [Get(BestandsNaam) & ".fp7" ; ""]) & Naam foto , om een foto in een containerveld te laten zien (met filepath: imagewin:/C:/fotomap/jaar/) (gevonden op het forum omdat ik steeds fp7 in de filenaam te zien kreeg. Ik krijg nu wel steeds een pictogram van de afbeelding met de goede naam, maar niet de foto te zien. Al diverse wijzigingen in filepath geprobeerd, maar daar kom ik niet verder mee.
 10. hiker

  maken fotodatabase

  Heeft iemand een voorbeeld van een database waarin foto's zijn gekoppeld? (geschikt voor FM10) Heb al een paar jaar geen database meer gemaakt en ben er helemaal uit. Ik heb een map foto's ge-importeerd een veld fotonaam en een containerveld waarin de foto zichtbaar wordt. Dat lukt. Maar een containerveld vullen met een foto m.b.v. een filepath lukt niet, met webviewer ook niet. Wat ik uiteindelijk wil: alle vakantiefoto's laten zien. Selecteer een jaartal, zie een overzicht van de foto's in een portaal, klik op een foto voor vergroting. Is dat mogelijk in FM?
 11. hiker

  Synchroniseren van data tussen 2 computers

  Waarom niet gewoon je database op Dropbox plaatsen? Dan kun je daar met beide computers bij en gebruik je maar 1 bestand zodat je nooit problemen krijgt. Ik doe dit al vele jaren en nooit problemen gehad. Uiteraard wel regelmatig een backup maken op je computer, maar dat is logisch.
 12. hiker

  Niet gerelateerde data op layout

  Je kunt toch gewoon een portaal op de layout plaatsen met de velden uit de benodigde tabel? Of meerdere portalen indien nodig. Even nagekeken, maar ik zie dat ik wel een relatie heb gebruikt, zijnde een vast getal, dus eenmalig instellen.
 13. hiker

  script trigger

  Bij het opstarten is een script uitvoeren wel mogelijk. Alternatief is dus om de applicatie binnen FM steeds af te sluiten en weer op te starten indien nodig. (ik weet het, niet de mooiste oplossing, maar computers zijn tegenwoordig zo snel dat opnieuw opstarten weinig vertraging meer geeft)
 14. hiker

  Kosting hosting

  Hierop inhakend: wat zijn de voordelen van het gebruik van Filemaker via hosting t.o.v. een normale websitehosting met een database. Ik ben inmiddels gestopt met Filemaker omdat voor na versie 10 niets bruikbaars is toegevoegd, heb geen verstand van SQL etc. Waarom zou ik Filemaker server gebruiken en niet een costum made website. Filemaker programmeurs zijn er maar een paar te vinden, website-programmeurs een veelvoud. Wat zijn jullie overwegingen?
 15. hiker

  En daar is... Filemaker 15!

  Ik heb een oude Mac waar FM10 op draait. Heb ik meer dan genoeg aan. Alles wat daarna komt met SQL, PHP heb ik geen verstand van en voegt voor mij niets toe. Als ik een nieuwe Mac moet kopen dan zal er dus geen FM meer op komen en zal ik FM alleen nog op Windows gebruiken. Zolang Windows backwards compatible blijft zal het daarop wel blijven draaien.
×