Jump to content

hiker

Leden
 • Posts

  617
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zet op de layout van Relaties de portalen van producten en de tussentabel, zet op de layout van Producten de portalen van Relatie en de tussentabel en kijk wat er gebeurt.
 2. hiker

  BTW aangifte

  Als de BTW geen 21% is kan het nog 9% of 0% zijn of geen BTW. Dit moet je in je berekening mee nemen. Vergeet ook niet het jaartal mee te nemen, anders bereken je straks kwartaal 1 van meerdere jaren.
 3. Ik zie dat de percentages inderdaad goed gaan. Bij veldopties kun je waardes automatisch laten invullen, dit kan door een berekende waarde of door een opgezochte waarde. Met de opgezochte waarde kun je dan de stuksprijs van een product uit de tabel halen. Voordeel is dat als je de prijzen aanpast dat oude ingevoerde waarden niet veranderen. Klantnummer is niet verkeerd, maar wat is het verschil met klantcode. Het lijkt mij dubbel, maar ik weet niet wat je er mee wilt doen. Succes.
 4. Beste Sebas, Je file net bekeken. Een toevoeging kan zijn om via Lookup de prijs automatisch op te halen als je een product selecteert. Over je factuur: een BTW tarief van 0,21% kennen we niet in Nederland, dat moet 21% zijn. Je berekening klopt dus ook niet, zal denk ik ook voor je kortingspercentage gelden. Klantvolgnummer kun je nog automatisch laten invoeren, maar dat doe je ook al bij klantcode. Is dat dubbel? Ik denk wel dat je je proces nog even moet vastleggen: op moment dat je een factuur maakt moet ook de datum vastgelegd worden. Anders krijg je straks factuurnummers en data die niet synchroon lopen. Begin is er, nog veel te doen. Dat houdt het leuk.
 5. En je kunt bij elke klant de laatste factuur van het jaar weghalen. Maar goed, dat is een andere discussie, goedgekeurd is goedgekeurd. Oplossing probleem: zoals Banach vermeld. Maak per klant een veld met het hoogste factuurnummer dat gebruikt is. Begint met 1, bij elke nieuwe factuur kijk je in dit veld wat de waarde is en tel je er 1 bij op. Dat is de nieuwe waarde.
 6. Dat had Marsau al verteld: Met de 'Go to Related Record' script-stap kan je geweldige dingen doen.
 7. Op je dashboard staan de tien knoppen die nu goed werken. Je gaat van tafelnummer naar bijbehorende factuur. Wat voegen de extra 10 knoppen dan toe? Die gaan van tafelnummer naar bijbehorende factuur? Maar je kunt een aparte layout maken in de tabel facturen en daar knoppen maken naar de goede factuur. Wat gebeurt er eind van de dag? Dan wis je alle facturen? De volgende dag begin je opnieuw met 10 lege facturen?
 8. Ga het even simpel opzetten, er van uitgaande dat je een factuursysteem bedoelt i.p.v. een kassasysteem. Maar ik denk dat je ter plekke een factuur maakt en aan de klant meegeeft zodat het op een kassabon lijkt. Je hebt een klant, daarbij maak je een factuur aan (relatie klant-factuur) en in de factuur voeg je artikelen toe (relatie factuur-artikelen). Denk bij het aanmaken van de facturen om een uniek factuurnummer.
 9. Kleine toevoeging: tussen de diverse tabellen maak je dan relaties waarmee je data kunt ophalen. Zoals je het beschrijft lijkt het een factuurpakket i.p.v. een kassasysteem. Ik zou op een layout niet alle klanten als knoppen plaatsen. Wat als er heel veel klanten zijn? En wat als de ene klant kan meekijken op het scherm en gegevens van andere klanten ziet? Maak in plaats daarvan een zoekfunctie op klantnaam (plus evt. postcode o.i.d.)
 10. Als je de relatie instelt dan kun je aangeven dat je nieuwe records mag maken in een portaal. Die moet je aanvinken. Bij invoer ontstaat dan vanzelf een nieuwe lege regel. Per maand een nieuwe portaal aanmaken is niet nodig, je kunt in je portaal laten zien wat je wilt. Je hebt je administratie en je kijkt via het portaal in de data van de urenverantwoording. Via relaties laat je de goede data zien.
 11. Met een loop. Van 1 tot veldwaarde doorlopen en record dupliceren.
 12. Arial 9 punts is natuurlijk erg klein. Beeldscherminstelling zou kunnen helpen. Ik heb een 24" 1920x1200 px met Windows. Is slechts leesbaar.
 13. Zoek je het niet te moeilijk? Kan het niet gewoon met een berekening? In je Inspector kun je bij het 4e tabje (database symbool) onder ‘Behaviour’ condities opgeven wanneer iets wel/niet zichtbaar moet zijn. Als je zoekt op "verbergen" dan vind je veel topics hierover.
 14. Amerikanen gebruiken toch het B systeem? Het formaat B4 is 250 x 353 mm. Ook daar zit het dus niet in. Lijkt bijna of het papierformaat op A3 is ingesteld: 2x42 cm minus marges?
×
×
 • Create New...