Jump to content

hiker

Leden
 • Content Count

  571
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En als je de records in het portaal een extra veld geeft met een volgnummer en dan het portaal sorteert op volgnummer? Dan staat nr 1 altijd bovenaan, dan nr 2, etc.
 2. Vastleggen in een script. Per exportmanier een script, koppelen aan een knopje en klaar. Een keer werk, daarna is lui zijn voldoende
 3. Maar hoort een portaalnummer bij een vast record of staan de records los van het portaalnummer? In het eerste geval moet je de records dus een volgnummer geven, in het tweede geval kun je link van Sumar gebruiken.
 4. Wil je ook iets doen met de nummering of alleen tonen? Als je het alleen wilt tonen dan staat de oplossing in de link van Sumar. Bij gebrek aan kennis heb ik ooit nummers aan portaalrijen gegeven door via een loop een hulpveld in te stellen met de nummering. Werkte goed in een kleine database. Na elke handeling (aanpassen, toevoegen, verwijderen) moest de nummering opnieuw worden ingesteld, dus niet aan te bevelen bij grote databases.
 5. Beide velden zijn geindexeerd? Of de tweede niet?
 6. Als de uitkomst van je berekening 2020-5-11 8:48 is in plaats van 2020-05-11 08:48:00 , dus zonder voorloopnullen, dan zal het fout gaan. Is je uitkomst van de formule in het goede formaat?
 7. Je voorwaardelijke opmaakformule van het statusveld kan nog iets korter: PatternCount ( status kleur::tekst ; "Opdracht" ) Dat =1 wat je gebruikt zit al in de uitkomst: 1 of 0
 8. Mijn vorige reactie klopt niet helemaal, het gedeelte met de Case functie klopt niet. Je kunt de voorwaarden gewoon onder elkaar plaatsen als je 1 kleurveld wilt wijzigen. De selectie wordt dan van boven naar beneden aangepast met de gekozen kleur. Maar dan ben je eerder gekozen kleur dus weer kwijt.
 9. Ik begreep uit je eerste vraag dat de drie mijlpalen een kleur moesten krijgen, dat kan naar mijn idee alleen met drie veldjes. Als je er 1 veld achter legt die steeds een andere kleur krijgt dan moet je de formule uitbreiden met een case functie. Maar daar zijn misschien ook andere oplossingen voor, daar komt dan vast nog wel reactie op van mensen die er meer verstand van hebben dan ik.
 10. In het plaatje lig het selectieveld over drie andere veldjes (geel, blauw en groen) Die drie veldjes moet je met een voorwaardelijke opmaak vullen met de formule PatternCount(selectiekleur::selectie; "gereed") (is voor het groene veld)
 11. Dat kan niet in hetzelfde veld, dat kan hoogstens 1 kleur krijgen, drie kleuren in 1 veld zal niet lukken. Je kunt er wel velden achter leggen en die een voorwaardelijke opmaak geven afhankelijk van de selecties, moet dan wel met bv patterncount omdat er meer waarden geselecteerd kunnen zijn (PatternCount(selectiekleur::selectie; "gereed") met vulkleur Groen in de afbeelding.
 12. Enige dat ik mis in de runtimeversie is het maken van een PDF, maar dat is makkelijk te omzeilen door te printen naar een PDF-printer. En wat klanten niet weten missen ze ook niet.
 13. Heb al aangeschaft, dus helaas. Maar een open versie bij de klant installeren zal niet mogelijk zijn. Dan moet alles afgeschermd en idiotproof gemaakt worden.
 14. Je moet de 3 tabellen samenvoegen tot 1 tabel Issues, daar krijg je dan een record met twee velden, 1 veld gevuld met "issue_categorie" en 1 veld met "demografisch", dus totaal: "issue_categorie" - "demografisch" "issue_categorie" - "markt" "issue_categorie" - "politiek" "issue_categorie" - "etc." "stakeholders" - "directie" "stakeholders" - "aandeelhouders" "stakeholders" - "etc." De relatie leg je dan op het eerste veld.
 15. Helaas, dat wordt dus zoeken naar iets anders, niet elke klant wil zijn vertrouwelijke informatie via het web delen. Bedankt voor de antwoorden. Ik zal FM18 nog aanschaffen, maar dat zal dan waarschijnlijk de laatste versie zijn. Gebruiker sinds versie 2.1
×
×
 • Create New...