Jump to content

hiker

Leden
 • Content Count

  560
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Enige dat ik mis in de runtimeversie is het maken van een PDF, maar dat is makkelijk te omzeilen door te printen naar een PDF-printer. En wat klanten niet weten missen ze ook niet.
 2. Heb al aangeschaft, dus helaas. Maar een open versie bij de klant installeren zal niet mogelijk zijn. Dan moet alles afgeschermd en idiotproof gemaakt worden.
 3. Je moet de 3 tabellen samenvoegen tot 1 tabel Issues, daar krijg je dan een record met twee velden, 1 veld gevuld met "issue_categorie" en 1 veld met "demografisch", dus totaal: "issue_categorie" - "demografisch" "issue_categorie" - "markt" "issue_categorie" - "politiek" "issue_categorie" - "etc." "stakeholders" - "directie" "stakeholders" - "aandeelhouders" "stakeholders" - "etc." De relatie leg je dan op het eerste veld.
 4. Helaas, dat wordt dus zoeken naar iets anders, niet elke klant wil zijn vertrouwelijke informatie via het web delen. Bedankt voor de antwoorden. Ik zal FM18 nog aanschaffen, maar dat zal dan waarschijnlijk de laatste versie zijn. Gebruiker sinds versie 2.1
 5. Bedankt. Wat is het alternatief voor de runtimeversies?
 6. Nog een andere vraag: in FM10 opent Filemaker als window. Daarbinnen kun je files openen en sluiten, FM hoef je alleen 's morgens op te starten. De proefversie sluit echter steeds geheel FM af als ik de laatste open FM-toepassing afsluit. Heb vanmorgen dus al 16 keer FM opnieuw moeten opstarten. Hoe zit dit met de definitieve aangekochte versie? (draait op Windows 10). En is de aangekochte versie weer op meerdere computers te gebruiken? Dus PC en Laptop? Windows en Mac?
 7. Ah, bedankt. En waar slaat het Uitgefaseerd dan op?
 8. Na FM 10 heb ik nu een proefversie van FM18 gedownload. Meeste files zetten zonder veel problemen om van FM7 naar FM12. Vreemd genoeg gaat een enkele tabel binnen een simpel data-opslagbestand mis, maar dat is met export en import van de data snel te herstellen. Nu wil ik echter mijn runtimetoepassingen opnieuw maken, maar dat kan niet. Krijg onder de Developer-hulpprogramma's het normale scherm te zien om files te selecteren, alleen Runtime-oplossingen maken is lichtgrijs, niet te selecteren met een toevoeging (uitgefaseerd). Is alleen met de proefversie geen runtime te maken, of geldt dat ook na aankoop van FM18. En als dat geldt, wat zijn dan de mogelijkheden voor de klanten met een runtimeversie? Alvast bedankt voor de antwoorden. Groet, Hiker
 9. In FM is zeer veel mogelijk, van een eenvoudig adminsysteem tot zeer uitgebreid. Het beste kun je je wensen uitschrijven op papier. Gegevens van leerlingen: naw, etc. Contributiegedeelte. Agenda? Wie wanneer, met welke leraar, in welk lokaal. etc. Als je begint met een simpele opzet, dan zijn hier vast wel mensen die je verder kunnen helpen. Ik heb zelf te weinig ervaring de laatste jaren.
 10. Records sorteren en dan het eerste (of laatste) record?
 11. Beste Menno, Bedankt voor de snelle reactie, dat werkt (uiteraard). Groet, Hiker
 12. Klant vraagt een overzicht van alle producten op dezelfde layout als de specificaties van het product. In plaats van een rapportweergave moet dus met een portaal gewerkt worden. In heb een keuzeveld gemaakt van wat in het portaal getoond moet worden: warm, lauw, koud of bevroren. Dit werkt goed. Wat ik niet werkend krijg is om alle producten te laten zien in het portaal, dus warm+lauw+koud+bevroren door elkaar heen. is dat mogelijk? Ik had al een extra veld gemaakt met daarin de optie "warm lauw koud bevroren" als relatie, maar dat werkt dus niet omdat dat als 1 tekst wordt gezien i.p.v. 4 woorden. Iemand een oplossing?
 13. Wat is dan het alternatief? De serverversie kopen voor 2 personen?
 14. Bedankt. Ik zal FM18 bestellen. Zal een hele verandering zijn na versie 10.
 15. Ik ben blijven steken bij versie 10, dus even een vraag over versie 18. Bedrijf is met 2 werknemers, ik zal een applicatie maken voor hen (dus totaal 3 installaties nodig). Kan er door de twee werknemers met een gewone FM18 installatie gewerkt worden in 1 applicatie die bv op dropbox staat? Werken in hetzelfde record zal niet lukken, maar verder zal het geen problemen geven? Iemand hier ervaring mee in FM 17?? (neem aan dat in FM18 hetzelfde werkt. Serverversie is een beetje overdone in dit geval.
×
×
 • Create New...