Jump to content

hiker

Leden
 • Content Count

  590
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bij mail verzenden maakt het soms verschil of je dialoogvenster aan of uit hebt staan, dat kun je nog eens proberen. ik heb het zelf liever aan staan om nog controle te houden over de mail.
 2. Is mij ook wel eens overkomen. Doordat ik FM net te weinig gebruik om met het programmeren ervaren mee te blijven loop ik vaak vast. Vaak is dan de opzet van de database verkeerd. Een aantal keer hier op het forum geholpen, maar een paar keer ook vastgelopen in het goed kunnen opstellen van het probleem om hier hulp te vragen. Als de vraagstelling dan eindelijk klopt is het probleem van de databaseopzet ook helder. Daarna loop ik dan soms vast in relaties en formules, maar via een omweg lukt het vaak ook wel. Zullen nooit schoonheidsprijzen mee te halen zijn, maar wel werkende databasesyst
 3. Jaren geleden eens gedaan met diverse loopfuncties: Als eerste loop alle letters aan het eind weghalen (er van uitgaande dat als laatste een huisnummer overblijft) als tweede loop als laatste cijfer een 0 is dan weghalen, als laatste cijfer een 1 is dan weghalen, etc., dus 10 keer door de loop. Dat een aantal keer herhalen totdat als laatste een spatie overblijft, dan die weghalen. Daarna handmatig de lijst bij langs voor echte afwijkingen, maar dat waren op 2500 adressen maar 1 of 2, bijvoorbeeld Achterstraat 5 hs3 (zoiets was het) Dit soort oplossingen krijg je als
 4. Ik zou het tweede punt wel doen indien mogelijk, elke plaatsnaam met bijbehorende gemeente in een apart record. Zelf heb ik ook nog provincie erbij. Het derde punt gaat niet werken als je het goed invoert, 't Goy en 't Zand en vele andere plaatsen hebben geen streepje na de t of s. Dan kun je er dus ook niet op checken. Hoe kom je overigens op 2500 namen? Ik heb iets meer dan 3200 plaatsnamen in mijn database. Zitten een aantal dubbel in, zoals 's-Gravenhage en Den Haag, maar 700 verschil is veel. Kun je bij het selecteren van de plaatsnaam niet eerst een provincie of gemeente s
 5. Ik verzamel uit veel velden de inhoud in een veld en voeg code toe (vet en lettergrootte, font, etc.) en kopieer de inhoud van dat veld naar Word. Daar staan kopjes dan al iets groter en vetgedrukt, tabs zijn ingesteld, etc. Klant wil een deel van de tekst links en rechts uitgelijnd hebben. Als daar een code voor is zodat ik dat alvast kan meegeven dan hoeft de klant dat niet meer handmatig in Word te doen.
 6. Bedankt Menno, Dan zullen ze het uitvullen nog even handmatig moeten doen.
 7. Vanuit een database vul ik een tekstveld met diverse teksten met daarbij zoveel mogelijk de uiteindelijke opmaak die gewenst is qua kopjes (vet, lettergrootte 20, etc). De inhoud van het tekstveld wordt daarna in Word geplakt en verder bewerkt. Is er ook een tekstopmaakfunctie voor het uitlijnen van tekst? Grootste gedeelte staat links uitgelijnd, dat gebeurt standaard. Maar een stukje tekst moet links en rechts uitgelijnd worden. Is daar een opmaakcommando voor? Tekststyle zit het niet bij, verder zie ik het ook nergens (ik zoek justify o.i.d.)
 8. Bijlagen in een aparte tabel opslaan met relatie naar het document waar ze bij horen.
 9. Als je naast een veld klikt worden alle velden vastgelegd, ook als van een veld naar de volgende gaat. Je zou fake-velden kunnen maken en die over de echte heen kunnen leggen. Pas als je op Save klikt worden de echte velden gevuld vanuit de fake-velden.
 10. Ieder zal zijn eigen systeem hebben, maar als scripts echt aan layouts verbonden zijn dan is de aangegeven manier wel makkelijk: layoutnaam+scriptnaam. Bij mij zijn veel scripts vanuit meerdere layouts aan te roepen, ik gebruik de layoutnaam dus niet maar geef een zo goed mogelijke naam aan het scripts. Alles wat met facturen te maken heeft begint met factuur_ , alles wat met layouts te maken heeft met layout_ etc. En dan de beschrijving van wat het script doet (of zou moeten doen).
 11. Vreemd, ik zie mijn eerdere reactie niet meer staan. Dat was zoiets als: bij mij gaat het wel goed met exporteren naar Excel, hoe exporteer je en hoe open je in Excel? Maar het is dus al gelukt.
 12. Graag gedaan. Je kunt eens proberen om er ook cm achter te plaatsen voor exporteren (30x40 cm) zodat het een tekstveld is en ook zodanig in Excel herkend wordt. (niet getest) Bij mij blijft 30 x 40 gewoon hetzelfde in Excel. Op welke manier exporteer je en hoe open je in Excel?
 13. Haal je Gallery Price wel uit de goede tabel? Ik zie dat je in twee tabellen werkt, Gallery en Basement. Jouw formule moet dus een verwijzing naar de goede tabel bij: Case ( Gallery::Gallery price < 150; "below 150"; Gallery::Gallery price <= 250 ; "150-250"; "above 250" )
 14. Zou ook met versie 15 moeten werken. Ik heb net de formule in een berekening gekopieerd en dat werkt perfect.
 15. Bij mij werkt het wel goed. Is Gallery price de goede veldnaam? En is dat een getalveld?
×
×
 • Create New...