Jump to content

hiker

Leden
 • Content Count

  545
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helaas gaat mijn kennis niet zover dat ik een server kan inrichten, ik ben geen programmeur. Gaat ook om twee bedrijven die niet samen een server hebben, bestanden op dropbox/cloud zou denk ik de enige optie zijn. Versies 17 kopen kan uiteraard ook, maar daar zitten zoveel opties in die niet worden gebruikt dat de klant daar ook niet op zit te wachten.
 2. Zijn er nog versies 10 te koop van Filemaker? Mag tweedehands, maar wel legaal. Heb er twee nodig. Probleem: Ik heb zelf FM10 en moet een toepassing maken voor een klant met twee werknemers. Ik kan wel een Runtime-versie maken, maar daar is (zo ver ik weet) niet met twee mensen tegelijk in te werken, ook niet als deze in Dropbox staat. Met twee installaties en de bestanden op dropbox kunnen beide werknemers wel tegelijk werken (behalve in zelfde record)? Als bovenstaande niet werkt hoor ik het ook graag. In dit geval is een serverversie of cloudversie teveel, moeten eerst kijken of het werkbaar kan worden.
 3. Vorige week de database aangepast zodat ik in een tekstveld de tekst kon typen die in de mail komt te staan. Werkt allemaal goed, mail werd direct verstuurd met de goede tekst. Nu maak ik net weer een factuur, mailtekst ingevoerd, mail verzenden, komt de mail weer wel eerst zichtbaar in het mailpakket en word dus niet direct verstuurd. Blijkbaar veranderd er steeds iets in de Windowsinstellingen. Maar probleem is dus op twee manieren opgelost, of het nu wel of niet direct verstuurd wordt, de tekst in de mail komt in alle gevallen goed vanuit FM.
 4. Er staat geen vinkje voor "Zonder dialoogvenster". Maar het pakket draait al jaren goed en ik heb niets veranderd, iets in de communicatie tussen de twee pakketten is blijkbaar veranderd zonder dat daar invloed op is geweest van mij. Maar wat??
 5. De situatie tot vandaag: Filemaker maakt factuur als PDF en zet deze klaar in de mail. Ik kan de tekst in de mail aanpassen en de mail versturen. Vandaag: ik krijg geen kans meer om de mailtekst aan te passen in het mailpakket, de mail wordt direct verstuurd door het mailpakket. Mails worden nu verstuurd met de standaard tekst die in Filemaker staat. Normaal pas ik die per klant aan. Lijkt me niet door Filemaker te komen, maar vraag toch maar even. Pakketten: FM 10 en als mailpakket Thunderbird. FM niets aan de bestanden veranderd, mailpakket kan ik niets aan wijzigen. Iemand een idee hoe dit weer terug te zetten is? (Vandaag ook geen update van Windows of Thunderbird gehad)
 6. Ik heb ooit eens een factuurprogrammaatje gemaakt voor een loonwerker, werkte ook na middernacht wel eens door. Gebruikte formulie: Case(FactuurEind > FactuurStart; ((FactuurEind - FactuurStart)/60-FactuurSchaft)/60; ((Time ( 24;0;0 ) - FactuurStart + FactuurEind)/60-FactuurSchaft)/60 ) Schafttijd werd niet gefactureerd, dus dat ging er vanaf. Er zijn vast mooiere oplossingen, maar met mijn beperkte kennis was dit te maken en werkt het tot heden goed.
 7. Ik ken meerdere mensen met dezelfde naam. Alleen zoeken op voor- en achternaam zal een keer fout gaan. Je zult op zijn minst ook bv postcode mee moeten nemen in de zoekopdracht. Ik zou gewoon blijven zoeken. De manier waarop je het nu doet zorgt ervoor dat de validatie plaatsvindt nadat je een nieuw record hebt aangemaakt en voor- en achternaam hebt ingevoerd. Als de persoon al in het bestand voorkomt moet dat record weer verwijderd worden? Ik weet niet of je auto-enters hebt voor klantnummer, maar dat zal dan ook gaten vertonen. Even zoeken op postcode en kijken wat de resultaten zijn is de meest handige optie lijkt mij.
 8. Ander probleem is dat FM steeds meer PHP/SQL wordt. Waarom zou ik dan nog FM kopen terwijl ik alles ook in een willekeurig ander programma kan doen? Voor universiteiten dus een makkelijke keus. Ik zou graag zien dat FM een eenvoudige versie houdt voor mensen die wel een simpele database willen maken en daarvoor geen php etc. nodig hebben. FM10 was voor mij de laatste versie, voldoet aan al mijn wensen en ik kan er mee maken wat ik wil. Een update koop ik niet meer, alle extra toeters en bellen heb ik niets aan.
 9. hiker

  Records samenvatten

  Kijk eens naar de rapport-functie van FM.
 10. Voor mij is het goed zoals het nu werkt. Geheel automatiseren is voor mij wel mogelijk, maar ik wil niet dat op zaterdag of zondag en feestdagen er facturen uitgaan. En bij mij zijn een aantal klanten eens per maand, maar vele eens per jaar, dat valt dus mee. Is vaak ook een moment om even weer contact te zoeken via een iets uitgebreidere mail dan de tekst "bijgaand uw factuur".
 11. Ik heb lang geleden dit probleem ook gehad en nooit goed opgelost dat het geheel automatisch wordt. Wat ik nu heb is dat ik dagelijks de agenda zie van wat er gefactureerd moet worden. Kan ik de klant zoeken, de laatste factuur dupliceren (datum gaat automatisch naar datum-vandaag, factuurnummer wordt aangepast) en mailen. Is dus niet geheel automatisch, maar gaat erg snel. Voordeel is ook dat je de factuur nog even ziet en dat deze er niet ongezien uitgaat.
 12. hiker

  maken fotodatabase

  Menno, bedankt. Ik zocht in een heel andere richting. Ik was inmiddels al weer met een nieuw bestand begonnen met 3 velden, Naam, Filepath en Foto. Een naam invoeren zou dan de foto moeten laten zien in het veld foto (berekend veld, methode via zoeken hier op het forum gevonden), maar dat werkt bij mij alleen als ik het FM bestand in dezelfde map zet als de foto. Het hele Filepath gebeuren krijg ik niet werkend. Wel het pictogram, geen foto, wel kunnen exporteren. Het bestand in je bijlage ga ik mee verder, eens kijken of dat al voldoende is voor wat ik wil.
 13. hiker

  maken fotodatabase

  Ik zie wel het pictogram van de jpg, als ik er op klik opent de foto ook extern. Maar hoe maak ik de foto zichtbaar in filemaker?
 14. hiker

  maken fotodatabase

  Bedoeld voor Windows. Gebruik o.a. Substitute(Get(Bestandspad);["Filepath:"; ""]; [Get(BestandsNaam) & ".fp7" ; ""]) & Naam foto , om een foto in een containerveld te laten zien (met filepath: imagewin:/C:/fotomap/jaar/) (gevonden op het forum omdat ik steeds fp7 in de filenaam te zien kreeg. Ik krijg nu wel steeds een pictogram van de afbeelding met de goede naam, maar niet de foto te zien. Al diverse wijzigingen in filepath geprobeerd, maar daar kom ik niet verder mee.
 15. hiker

  maken fotodatabase

  Heeft iemand een voorbeeld van een database waarin foto's zijn gekoppeld? (geschikt voor FM10) Heb al een paar jaar geen database meer gemaakt en ben er helemaal uit. Ik heb een map foto's ge-importeerd een veld fotonaam en een containerveld waarin de foto zichtbaar wordt. Dat lukt. Maar een containerveld vullen met een foto m.b.v. een filepath lukt niet, met webviewer ook niet. Wat ik uiteindelijk wil: alle vakantiefoto's laten zien. Selecteer een jaartal, zie een overzicht van de foto's in een portaal, klik op een foto voor vergroting. Is dat mogelijk in FM?
×
×
 • Create New...