Jump to content

hiker

Leden
 • Posts

  608
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als je de relatie instelt dan kun je aangeven dat je nieuwe records mag maken in een portaal. Die moet je aanvinken. Bij invoer ontstaat dan vanzelf een nieuwe lege regel. Per maand een nieuwe portaal aanmaken is niet nodig, je kunt in je portaal laten zien wat je wilt. Je hebt je administratie en je kijkt via het portaal in de data van de urenverantwoording. Via relaties laat je de goede data zien.
 2. Met een loop. Van 1 tot veldwaarde doorlopen en record dupliceren.
 3. Arial 9 punts is natuurlijk erg klein. Beeldscherminstelling zou kunnen helpen. Ik heb een 24" 1920x1200 px met Windows. Is slechts leesbaar.
 4. Zoek je het niet te moeilijk? Kan het niet gewoon met een berekening? In je Inspector kun je bij het 4e tabje (database symbool) onder ‘Behaviour’ condities opgeven wanneer iets wel/niet zichtbaar moet zijn. Als je zoekt op "verbergen" dan vind je veel topics hierover.
 5. Amerikanen gebruiken toch het B systeem? Het formaat B4 is 250 x 353 mm. Ook daar zit het dus niet in. Lijkt bijna of het papierformaat op A3 is ingesteld: 2x42 cm minus marges?
 6. Enige waar ik problemen heb zijn de toolpanels bij FM, verder nergens. Ligt dus niet direct aan mijn monitor of ogen.
 7. Hier hetzelfde probleem, bij het maken van de layout is de tekst in de rechter kolom te klein om normaal te lezen. Schermresolutie aanpassen vind ik geen optie omdat ik tegelijkertijd in meerdere programma's werk. Nog geen oplossing gevonden (behalve een bril aanschaffen).
 8. In het begin van je reactie zeg je dat er klanten zijn die producten hebben met daarbij verschillende inlogcodes, etc. Je gaat dus uit van de klant. Daarna (Dus, stel ik heb een Office 365...) ga je uit van product waarbij klanten horen. Je moet eerst een keuze maken wat je wilt en dan je database opzetten. Ik zou zelf uitgaan van Klanten die producten hebben. Als er later vragen komen moet je snel kunnen zoeken op klant. Hieraan koppel je de producten. Aan de producten koppel je de diverse inloggegevens, etc.
 9. Gezien je layouts ga je uit van klant en koppel je daaraan een product. In je verhaal ga je uit van product en koppel je daaraan een klant. Allebei is mogelijk, maar wat wil je? Marsau zei: Voordat je de techniek induikt moet je bedenken wat je *precies* wilt bereiken. Daar ligt doorgaans een probleem: mensen "modelleren" in hun hoofd en doen dat te slordig. De techniek gaat dat niet oplossen. Dat moet je dus als eerste doen.
 10. hiker

  Help mij

  Dat was mijn vraag van 2 april dus ook: wat gebeurt er als de rolaantallen niet uitkomen met het totaalaantal?
 11. De regel moet zijn: "Deze order is reeds verstuurd op:" & T1000_Orders::Besteldatum & "U kunt dit niet meer ongedaan maken."
 12. hiker

  Help mij

  Waar je in de huidige berekening beginnummer+10-1 doet kun je dan beginnummer-10+1 doen. Dan klopt het toch? Ik heb het bestand niet bekeken, maar wat gebeurt er als je beginnummer 105 is en je wilt rollen van 10 ?
 13. Als je de losse letters van de 18 drielettercombinaties sorteert op alfabet dan houdt je uiteindelijk de drie unieke waarden over die je zoekt. Via een zelfrelatie o.i.d.? Hoe dit programmeertechnisch moet weet ik niet, maar daar zijn (andere) knappe koppen beter in.
 14. hiker

  Refresh object

  Bijgaand een aangepaste oplossing van Banach met een hulpveldje waardoor je achteraf ook tekst kunt wijzigen. Wel met commit. knop2.fmp12
×
×
 • Create New...