Ga naar inhoud

DDC

Leden
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Hallo, Heeft er iemand ervaring met een plugin voor exchange server? Ik moet vanop een server (windows 2003) een bericht kunnen sturen zonder outlook of een andere client te gebruiken! Alvast bedankt! DDC
  2. Hallo, Ik heb een toepassing gemaakt waarop gebruikers via IWP kunnen inloggen en gegevens bekijken. Om de gegevens up to date te houden binnen de toepassing worden er dagelijks excel bestanden onder een bepaalde map geplaatst op de server. Hierna wordt er ingelogd via open -> remote (vanop een filemaker client in het netwerk) om de nodige scripts uit te voeren. Omdat we dan inloggen met een Filemaker client kunnen er meer geavanceerde scripts uitgevoerd worden. Dit werkt tot op heden perfect. Ik zou dit graag willen automatiseren, dus bijvoorbeeld door een filemaker client te installeren op de server, een script te laten uitvoeren die de file automatisch opent, de nodige scripts uitvoert en dan het bestand weer sluit. Wat is hiervoor de beste aanpak? Op Filemaker server zie ik een optie: Script file. Is dit een optie? Zo ja, hoe begin ik hieraan of waar kan ik meer info vinden? (de server waarop Filemaker draait is een Windows 2003) Alvast bedankt, DDC
  3. Had ik al gedaan, maar niets gevonden waarmee ik geholpen ben. Ik moet dus enkele escape codes sturen naar een brother printer die verbonden is aan een Mac. In windows weet ik dat dit vanuit een batch gaat met DOS, maar in Mac OS X.... geen idee! Let wel, ik zoek geen hulp voor de escape codes, maar moet enkel een manier hebben om ze "ruw" door te sturen naar de printer zonder de spooler. Kan er iemand mij op weg helpen? Bedankt alvast!
  4. Hallo, Ik moet enkele escape codes sturen naar een Brother printer vanuit een filemaker applicatie. De applicatie draait op een Imac, geen windows dus. Kan er iemand mij op weg helpen? Bedankt alvast!
  5. Next moet ik dan wijzigen in mijn layoutnaam? Sorry heb ik nog gewerkt met ga naar layout met calculatie...
  6. zit met resultaten van +/- 150 lijnen, dus moet wel werken met vorige en volgende...
  7. Hallo, Heeft er iemand een goeie oplossing voor de beperking van 25 records in bladermodus op IWP? Ben zelf aan het experimenteren met Get(CurrentRecord) en Get(RecordNumber) om er knoppen VORIGE en VOLGENDE van te maken, maar geraak er niet helemaal uit. Alvast bedankt! DDC
  8. Indien ik verschillende accounts aangemaakt heb met ieder zijn privilegeset, hoe voorkom ik dat een user tweemaal kan aanloggen met dezelfde gegevens? Moet ik dit bijhouden in een aparte tabel of is dit een functie in FM? De bedoeling is om deze database online te zetten via IWP, dus moet me beperken tot de online mogelijkheden..
  9. DDC

    IWP portaal 10 lege rijen?

    Ik stond op een layout in bladermodus en wilde deze ook gebruiken in bladermodus aangezien IWP geen afdrukmodus ondersteund, maar ik had niet gezien dat deze layout eerst voor afdrukmodus gebruikt werd. Op dit rapport was een gedeelte gedefinieerd waarop een subrésumé getoond werd. Ik had de portal daarop gezet waardoor ik het ongewenste resultaat kreeg. Tja, het is zoals je zegt: het zit in de (kleine) details!
  10. DDC

    IWP portaal 10 lege rijen?

    als een list wel degelijk de gerelateerde records toont met veldbenamingen en reageert op "nieuwe portaalrij", dan heb je gelijk. toch bedankt voor de reactie
  11. DDC

    IWP portaal 10 lege rijen?

    Heb het intussen gevonden, mijn layout was een rapport met een résumé gedeelte. Hierdoor kreeg ik dus bovenaan in het portaal lege rijen en dan pas m'n data.
  12. DDC

    IWP portaal 10 lege rijen?

    Hallo, Bij het tonen van een portaal met gerelateerde records krijg ik via IWP steeds eerst 10 lege rijen, zodat mijn data onderaan de portaal (15 lijnen)verschijnt! Als ik mijn bestandje lokaal start dan doet hij het perfect! Wat kan ik proberen? Alvast heel erg bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...