Jump to content

Gido_

Leden
 • Content Count

  489
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Excuses voor de late reactie... Goeie hints weer, bedankt Menno! Ondertussen vermoed ik dat het toch beter is het professioneel aan te pakken met voorselectors of zo. Want ook een monster picker voor mezelf raakt op de duur waarschijnlijk weer vol, en dan moet het er tóch van komen...
 2. Maw..., je weet dat een portaal kan auto-stretchen naar onder, maar dit lijkt niet te werken voor meerdere (gelinkte) portalen op diezelfde relatie. Ttz, alle portalen kunnen mee-stretchen, maar de inhoud reflowt niet (Initial Rows blijven gerespecteerd). Ik zou dit bij versie nr zoveel toch al lang opgelost hebben als ik FM was. Kan niet zo moeilijk zijn. Maar ja, de aandacht is mss meer naar web-toepassingen gegaan, en daar is dat minder gewenst of mogelijk. Ik vermoed ondertussen dat je niet het aantal fysieke lijnen van één portaal kan tellen (niet de Count dus), tenzij je op de laatste rij klikt, of een zeer riskante opzet maakt waar je mss net erop of ernaast kan zitten door een berekening met schermhoogte. Ik zal voor mezelf dan maar gewoon een extra layout maken ws, uiteindelijk. Maar kan me toch goed voorstellen dat anderen dat ook interesseert voor de wat grotere pickers, ook al zijn ze maar 2 (gelinkte) portaalkolommen ipv 10.
 3. "Geen weet," zou ik niet zeggen... Men heeft het gewoon niet ingebouwd dan. Als je nu bv. een $ aan de initiële waarde kon voorvoegen als hint dat het boeltje moet flowen... Mss toch eens op een groot forum vragen. Als je nl. de lengte van een portaal kan detecteren (ik dacht van wel), dan is volgens mij ws een "geniale" hersortering mogelijk van de waarden, zodat alles toch klopt. Mss iets voor Maikhail Edoshin als die nog actief is? Petrowsky heeft wel een Russische naam maar gaat er ws zijn kop over breken... 😛 Mss geraak ik er zelf ook. Gewoon starten van piepkleine portaaltjes. Is mss "veel simpeler dan je denkt."
 4. Ik heb de sterke indruk dat een Commit het opgelost heeft... Lopen kan ik al. Nu nog stappen... 😛 Bedankt alweer!
 5. Lijkt idd een kanshebber, maar staat er nog niet in FM 12... Is er mss gekomen door klachten zoals deze? Het rare is, op het originele record valt het eigenlijk niet op bij mij (dus nutteloos), maar wél op een ander record.
 6. - Ik heb op een vorig record in dit portaal op de 2e rij geklikt - Zonder iets anders te doen, ga ik naar een volgend record en er hangt nu een "waas" over rij 2 Dit ijkt een native functie om aan te geven waar ik geklikt heb, maar kan je dit wegkrijgen...? - Het gaat wél weg als ik even naast het portaal klik - Ik krijg het niet weg met een Refresh script step - Ik heb goed alle In Focus en Pressed states nagekeken van veld én portaal (allemaal op "none") - Ik vroeg me af of dit verband hield,, maar mijn implementatie hielp ook niks (www.clickworks.eu/filemaker-refresh-en-conditional-formatting) (Ik herinner me vaag een gelijkaardige truuk uit een nog verder verleden waarbij het veld in de layout moest staan, en volledig op de bodem) Zijn er truukjes die wél werken in FM 12?
 7. Gido_

  Movie database tips?

  Het werkt trouwens wél om IMDb in een webviewer te laden, en zo geraak ik dan aan de content ook. Het is enkel de Insert from URL die niet werkte... Ik zou dan bv vermoeden dat voor de webviewer FM zich mss aanmeldt als IE, en voor de scriptstap als FM. Nochtans lijkt die MBS functie voor de webviewer, dus mss ook weer een verkeerde theorie...
 8. Sorry, kon het in het Nederlands niet gezegd krijgen... Voor eigen gebruik ben ik fan van monsterpickers. Dit zijn bij mij dan bv. 10 kolommen van eigenlijk één portaal, waarbij ik de Initial Row 9 keer aanpas. Ben ik correct dat wanneer je al deze portalen "bottom anchor"t, dat FM niet zo slim is om de flow bij stretching correct te maken, of mis ik een "truukje"...? Is hier ... - iets dat ik beter in de manual moet zoeken? - Zo nee, een geniale workaround? - Mogelijk met een plugin of dergelijke? - Niet mogelijk in FM 12, maar wél in latere versie...?
 9. Gido_

  Movie database tips?

  Goeie tip, maar als de pagina info klopt kunnen ze het enkel voor Mac OS, denk ik... Wow, nóg betere research...! Bedankt! BE plugin was een paar weken geleden nieuw voor mij (of alleszins uit mijn hoofd geraakt). Ik gebruik 'm al hier en daar. Zeer handig voor de prijs Mss later nog een vraagje erover. API zou ik voor eigen gebruik eigenlijk niet doen, maar wil het mss wel eens geprobeerd hebben nadat de basis in orde is; en dan moet ik er mss op terugkomen
 10. Gido_

  Movie database tips?

  Kan er ondertussen een paar zelf beantwoorden... (1) HIer is zo'n service, maar bv niet gratis voor de posters... OMDb API / The Open Movie Database http://www.omdbapi.com (2) Om toch eens wat scraping uit te proberen speelde ik met Insert from URL. Echter, deze stap blijkt niet voor alle sites te werken, zoals bv. IMDb... Is FM dan mss herkenbaar en kunnen websites hierop afblokken; en is het al veelvoorkomend? IMDb stelt trouwens up-to-date .tsv bestanden ter beschikking hier http://datasets.imdbws.com Deze lijken probleemloos te importeren (als je een dag kan wachten )...
 11. Ai, ai, ai, ... Zo basic 😮 Dit werkt inderdaad onmiddellijk... Bedankt voor de moeite, Banach
 12. Gido_

  Movie database tips?

  Tussen haakjes: ik werk met de Windows versie.
 13. Om er terug in te komen, en om een filmfan te bedanken, ben ik eens begonnen aan "de verplichte" movie database... Graag enkele reacties of tips.. (1) Het soort site/service waarvan je bv in muziekprogramma's gratis CD covers kan van downloaden, bestaat dit voor movie covers ook? En is dat poepsimpel, of iets waar je API specialisten voor nodig hebt? (2) Zouden jullie een IMDb pagina in een webviewer laden en dan met een druk op de knop / script info voor verschillende velden uit de pagina proberen halen? (dit is mijn plan en ws niet zo moeilijk) (3) Enige andere megacoole ideeên? Ik loop nl. 10 jaar achter over wat er nu mogelijk is Iets vermelden dat enkel na FM 12 mogelijk is, is ook welkom (indien je het erbij vermeldt a.u.b.)
 14. Wow. Bijna 10 jaar geleden en mijn paswoord werkt nog. Hier zitten pros achter de schermen! Onderga 'n nieuwe FM-aanval met indertijd aangeschafte FMP Advanced 12. Ik lijk veel bugs op te merken... (maar ik hield ook Win 7 niet up to date ) >> Het probleempje... Ik vermoed dat ik een bepaald veld liefst valideer via een script trigger (onObjectExit), wat ik dus ook doe. Bij foute ingave is het probleem dat ik (na 'OK' van mijn error popup) dit veld niet terug actief kan maken. FM komt neer op het volgende veld, wat ik dus veel te verwarrend en gevaarlijk vind... Go to Field of Go to Object in het script werken niet, en ik denk dat ik wel snap waarom. FM doet waarschijnlijk na mijn script wat de oorspronkelijke bedoeling was, nl. (wegens Tab) naar het volgende veld springen. Maar zelfs een voorafgaande Go to Previous Field in het script kan dit niet compenseren. FM blijft koppig... Ik zou graag in dat veld willen blijven totdat een gewenste ingave wordt gegeven (en standaard veldvalidatie lijkt mij teveel loopholes te hebben).
 15. Allemaal bedankt ook. Ik heb het gelukkig kunnen afslagen.
×
×
 • Create New...