Jump to content

andries

Leden
 • Content Count

  1409
 • Joined

1 Follower

About andries

 • Rank
  zoem zoem

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2016 - Antwerpen
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
  2013 - Gent
  2012 - Antwerpen
  2011 - Antwerpen
  2010 - Utrecht
  2009 - Antwerpen
  2008 - Antwerpen
 • FBA
  Platinum
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 17
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 12
  FileMaker 11
  FileMaker 10
  FileMaker 9
  FileMaker 8

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. en van buitenaf zal ook je IP adres anders zijn
 2. genoeg keuze vind ik dit mss maken we er een week van.
 3. de webapp werkt inderdaad, maar dat wil niet zeggen dat het een API heeft om via Insert From URL automatisch berichten te versturen. je kan bovenstaande altijd in een webviewer laden, maar zal je nog altijd manueel moeten typen.
 4. die Messages klasse kan volgens mij niet rechtstreeks via het web worden aangesproken. De documentatie achter de link gaat over het feit als je het zou willen implementeren in je eigen Android app (volgens mij).
 5. het is niet helemaal hetzelfde natuurlijk, en de kostprijs kan wel eens oplopen aan 11ct per bericht (wat echt belachelijk duur is, berichten in Amerika kosten 1ct). Nu is dit in Belgie niet helemaal legaal om je mobiel als SMS gateway te gaan gebruiken, maar het kan wel. Ik heb een met Cordova een Android applicatie gebouwd en via PusherJS stuur ik dan notificaties vanuit FileMaker naar die app, en die app begint dan op zijn beurt SMS'en te versturen. Een beetje wat die Google Messages doet, maar ik wist niet dat het bestond. Ik ga het wel eens verder onderzoeken, ziet er mij interessant uit.
 6. dus dat betekent dat filemaker de scriptparameter evalueert voor je die beschikbaar krijgt via Get ( scriptparameter )... zoals marsau zegt: iets anders vinden als separator, of er quotes rond gooien. maar je zal dus wel de webapp een beetje moeten aanpassen.
 7. GetAsText ( Get ( scriptparameter ) ) zou ik eens proberen.
 8. Enkele onderwerpen: CURL advanced + leuke API's (zwaar + luchtig ) DevOps met datamigration tool I (don't) know what you did last summer (wat heb je voor leuks gedaan)
 9. dat lijkt op het verschil tussen "With dialog On" (geef kans om aan te passen) en "With dialog Off" (verstuur direct). Kijk de "Send Mail" script stap eens na, mss dat er daar iets is veranderd. ik heb wel geen specifieke ervaring met Thunderbird, dus het kan ook zijn dat daar iets veranderd is... succes!
 10. De linker kant van je relatie kan best een globaal veld zijn, als die als “selector” wil gebruiken. maak dus een extra veld “artiestSelector” aan en maak die globaal. En verander je relatie zodat die is: artiestSelector = artiest Dan zou het moeten werken.
 11. Hallo! het hoofdscript loopt altijd verder na het aflopen van een subscript, dus dat aanroepen op het einde is niet nodig. Dat een freeze window niet zou werken, is niet waar, dus als het flasht ligt het aan iets anders, maar sowieso wordt je hoofdscript nu veel te veel aangeroepen. het is ook altijd handig (zeker als het hier om die print gaat) om op het einde van een subscript terug te keren naar de originele layout. Bij mij is een vuist regel (tenzij het een navigatiescript is) dat een subscript altijd de context moet teruggegeven aan het hoofdscript zoals het begonnen is, een "go to layout [ Original ]" doet al heel veel op het einde van elk script. Groetjes Andries
 12. hangt er vanaf hoeveel mensen je verwacht. maar als ik lees dat je vooraan in Google wil te voorschijnkomen, dan is webdirect niet de juiste oplossing, zowel niet naar kost als naar infrastructuur. als je niet tevreden bent van Joomla, moet je eens gaan kijken naar andere zoals Wordpress etc. Wat je wel kan doen is vanuit filemaker deze gaan aansturen.
 13. probeer eens met Insert From URL en het "file://" protocol (opgelet je moet wel wat berekeningen doen om het juiste bestandspad te verkrijgen). Dan heb je alvast geen plugin nodig. (ik weet niet zeker of dit het probleem ook zal oplossen of niet...)
 14. check portal summaries: https://filemakerhacks.com/2011/10/18/summary-report-in-a-filtered-portal/ ik denk dat dit is wat je wil, anders kan je ook werken met subsummaries in een lijstweergave. (hangt er vanaf hoe je het wil zien)
 15. je kan ofwel de email via smtp laten vertrekken, maar dan opent hij niet Mail, noch Outlook, noch een pagina in Safari. Of je kan kiezen om een email programma op de computer te gebruiken. Maar je kan niet makkelijk via Safari gaan werken. ik denk dat het op zich nog haalbaar is om een pagina in Safari te laten openen (via Open URL) om de mail te beginnen schrijven, maar daar een attachment aan vasthangen lijkt me onmogelijk. Ik denk dat je best een interface bouwt in filemaker om de mail in te typen, en dan via SMTP de mail laten vertrekken (SMTP is een mail verzendings protocol).
×
×
 • Create New...