Ga naar inhoud

Ron9_15

Leden
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ron9_15

  1. Je zal het per privilegeset moeten instellen, zowel bewerken als verwijderen hebben de keuzemogelijkheid 'Beperkt' . Hier kan je je formule invoeren, nadeel is natuurlijk dat het per set moet aangemaakt en beheerd worden.Een set per account lijkt me er wel een beetje over. Onder 10 zou je dit natuurlijk netjes met triggers kunnen opvangen. Een andere mogelijkheid is om een auto enter calculation of een bevestiging te voorzien in de vereiste velden, indien niet voldaan aan voorwaarde kan het veld niet gewijzigd. Keuzes genoeg dus
  2. Hallo De functie ( in Nl) Get(Paginanummer) zal je zeker helpen, navigeer in preview mode even naar de laatste pagina.
  3. In het 'Nederlands' ; in de werking instelling van je veld staat de enter als tabtoets ingesteld.Gevolg is natuurlijk een Tab... groetjes
  4. In dit scenario zou ik gebruik maken van de haakjes, lijkt me duidelijk dat de datum gegevens tussen ) & ( staan.Dus met een eenvoudige calculatie op te lossen, er natuurlijk best eerst een query op los laten zodat je enkel de records met haakjes filtert.
  5. 100 % akkoord Jeroen, standard behaviour,ik debug ook met de F6 en dat is idd stap voor stap terwijl F5 geen subs evalueert.Dus geen bug, prefereer trouwens ook F5, kwestie van niets over te slaan !
  6. Je hebt 2 plugin mogelijkheden om rechtstreeks hardware aan te sturen, de Troi serial plugin of 24u Phidgets plugin.Eventueel kan er met visual basic of os scripting (autoit of applescript) een en ander gedaan worden. Groetjes
  7. Ron9_15

    gedeelte sliden

    Een generaal resume gedeelte VOOR ....
  8. Als je echt milliseconden wil kan je gebruik maken van de DoSql plugin.
  9. Kan gebeuren , zag dat er een mailtje gepasseerd was.... vermoed dat het opgelost is ? Veel succes en op naar de 10 he ! Dan kan je echt avonturen met triggers beleven
  10. was een beetje spielerei met de triggers.... In de context van gestelde probleem zou je een file hidden kunnen openen.Door de visible te evalueren gebeurt er niets (fm triggert ook hidden windows indien aangespoken via open hidden !), leuke is echter als je de hidden naar voren haalt gebeurt er niets meer daar de trigger al werd uitgevoerd.Kan dus in een rare case handig zijn als een layout on open niets mag doen en nadien wel bvb.
  11. Pffff oei oei blijkbaar enkele dingen in het verkeerde keelgat Inderdaad, heb er verschillende ... Belachelijk, misschien moeilijk toe te geven dat er eenvoudige solide oplossingen bestaan voor iets waar jij enkele dagen development nodig hebt.Wat zou er wel niet blijvend zijn ? Denk toch dat dit ook door anderen gedaan wordt en teken ook uit, maar de kern vd vraag wordt zo netjes gemeden, lijkt op een antwoord dat je zou verwachten van Belgische politici Je maakt het echt nodeloos complex indien je een sandbox wil opbouwen om enkel en alleen een werkbonnummer toe te voegen.Dat was de initiële vraag en ik laat het aan de vraagsteller over hoe hij dit wil oplossen.De tweede suggestie (replace serial) is onbruikbaar in een multi-user environment.Blijft dus mijn oplossing (maak volgnr aan na goedkeuring order) of jou sandbox routine die eveneens na goedkeuring wordt uitgevoerd over. Sluit met deze af en zie wel hoe anderen reageren ...
  12. Ik ga wel akkoord met je theorie maar vermoed dat je niet veel realtime RAD doet , mijn oplossing zal naar wens functioneren en is in minder dan 10 minuten ingebouwd.We baseren ons bovendien beiden op een externe tabel dus waarom die rompslomp met een sandbox, wat doe je als er in de werkbonnen bvb 15 velden zitten die allen eigen validaties, aec zijn enz... ook alles in je sandbox opbouwen.Theoretisch allemaal mooi, in de praktijk soms een hoop overbodig en duur werk (behalve als men in de kruising gratis werkt natuurlijk), ben wel benieuwd naar de mening van andere developers omtrent de 2 methodes. ( Poll misschien ) Tot slot wil ik afsluiten met de oppering dat het niet altijd volgens de boekjes moet om tot een gewenst resultaat te komen... dan zou onze job toch wel saai worden niet.
  13. Is een mooi woord redundancy maar ben het niet eens met je, m.i. is er geen verwarring.Ik zal je een voorbeeld geven, voor een fashion label moeten er EDI berichten verzonden worden MET een volgnr naargelang de expediteur.Mijn volgnr bestaat dus niet in de table (of ik moet er 3 , 4 enz... voorzien ).Daarom heb ik extra volgnr tabellen gebruikt,waarin ik wis louter om geen storage te verspillen en bovendien record locking (als je globals zou gebruiken bvb) vermijd.In dit geval is het zoveel handiger om mijn attribute als entity te beschouwen, na vastleggen expediteur en verzending maak ik immers pas het vereiste volgnummer aan zodat er een correcte EDI de deur uit kan.Ik vind het een handig systeem en zie niet in waarom ik nauwgezet de regeltjes moet volgen ??? Een sandbox opbouwen is stukken complexer en je moet met zoveel meer rekening houden op gebied van vereistheid ,validatie en security.Ik zou deze oplossing enkel aanraden als je echt moet, zeker voor beginnende developers.
  14. Sja Jean, ik trotseer nogal graag een storm maar heb ook geen zin om een miljoen records met enkel een volgnr te bewaren.Indien je een betere kent be my guest.
  15. Ron9_15

    het symbool ::

    Vind je ??? Anyway in bovenstaand geval moet zeker Filemaker niets verweten worden, er wordt expliciet gevraagd indien een file aangesproken en niet gevonden wordt.
  16. Je laat de gebruiker al bevestigen via een script, enigste wat je nodig hebt is een extra tabel ; laten we ze serial noemen.Indien de gebruiker bevestigd maak je in die serial tabel ( 1 veldje 'volgnr' auto serial) een nieuw record aan, sla het volgnr op in een var en wis vervolgens het record.Deze methode werkt multi user !
  17. De Get(WindowVisible) is ook wel handig om na te gaan in welk venster je script loopt.
  18. Ik maak nogal gebruik van triggers en vindt het gewoon handig dat je deze kan uit en aanschakelen, een functie set(trigger) zou dus handig zijn maar kan idd vervangen worden door een $$var. Dit netjes in een Custom gieten, wat peper erbij en klaar om aan te vallen.We kunnen het allemaal zelf wel voorzien maar in sommige gevallen is het gewoon handiger indien native, denk maar onlayoutload in combinatie met privileges enz... ik zeur echter niet verder , na jaren begging is het er eindelijk !
  19. Hoi Edgard Vreemd verhaal, extern bureaublad <> terminal server ? In ieder geval je kan meerdere clients aanmaken op je terminal server en voor elke client een FM5 licentie installeren.
  20. Dat hebben ze dus vergeten bij Filemaker, hadden beter Peter wat raad gevraagd , de Doscript kan je namelijk aan en uit zetten.Probleem zit hem idd in het feit dat je een nieuw venster oproept waarin ook getriggerd wordt.Misschien kan je spelen met find modus ? Triggers zijn namelijk apart instelbaar voor find & browse.
  21. Ron9_15

    het symbool ::

    Is je merge op de layout wel geldig, misschien heb je wel een verkeerd gerelateerd veld gebruikt ?
  22. Lijkt me op het eerste zicht niet dat je beyond the boundaries gaat, het is wel niet duidelijk in je post wanneer FM traag is.Altijd.... bij verwerken mail... sommige layouts.Als er een dikke logge database tussenzit zou je eventueel met ESS (mysql) een en ander kunnen verbeteren.Heb er persoonlijk enkele van verschillende gigs zonder problemen draaien met een 60 tal users.Kijk ook de instellingen van de server eens na, genoeg memory toegewezen... Groetjes
  23. En voor de windoos addicts kan je aan de slag met de freeware moo- plugin. http://mooplug.com/features
  24. Dit kan met de fusion reactor plugin, google effe en bekijk de demo.
  25. Optie is om het script client side te laten draaien, je zou zelfs een client kunnen triggeren vanaf een server. Andere mogelijkheid is een Event waarin een client database het script uitvoert. Groetjes
×
×
  • Nieuwe aanmaken...