Ga naar inhoud

lou

Leden
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Toch hoeft het met Vista niet per se mis te gaan. Ik werkte onder XP Prof maar de nieuwe FM Server 10 werkt daar niet meer onder, wel onder o.a. Vista. Ik heb mijn Fm 10 Advanced geïnstalleerd naast mijn FM 9 op de XP Prof. Dan een upgrade gedaan naar Vista (....moet je wel even de tijd voor uittrekken) FM Server 10 geïnstalleerd en alles werkt piek fijn. Zowel de Firewall onder Vista als deze onder Norton staan aan, zonder dat ik daar veranderingen heb in aangebracht. Omdat alles achter een router zit zou ik Vista Fierwall kunnen uitschakelen, maar alles draait, dus houden zo en zeker niet aankomen! Ben wel verplicht geweest de allerlaatste release van Norton te downloaden en te installeren omdat daar bij installatie wel even gemopper was. Het netwerk heeft het niet laten afweten noch de printers noch FM op de laptops. Ik was tot vorige week een echte anti-Vista jongen.......de tijd tot bekering is aangebroken (misschien te laat nu Win 7 voor de deur staat).
  2. Daar ben ik volmondig mee akkoord. Waarom het mij vooral dwars zit, is omdat ik in december 2007 aan de technische diensten van FM vraag, welk besturingssysteem stellen jullie voor, rekening houdend met het feit dat Windows Server en Vista voor mij eigenlijk geen opties zijn. Ik had belangstelling om FM advanced, FM server en Fm (5 licenties) aan te kopen, maar wilde mij vooraf wel zeer duidelijk informeren aangaande de hardware. Win XP Prof. was hun antwoord, op voorwaarde dat de PC voldoende krachtig is en er geen loodzware databases gedraaid worden. Dus kocht ik een nieuwe PC die meer dan voldoende krachtig was om de FM server op te laten werken. En inderdaad, het werkt prima, geen enkel probleem. Met Peter ben ik ook akkoord (zij het gedeeltelijk), ik ben oud genoeg om te weten dat een OS geen eeuwig leven heeft , alles behalve. Van de prijs van een nieuw OS lig ik allerminst wakker, maar dan toch niet -dag op dag- 1 jaar nadat je op hun advies XP Prof aangekocht hebt. !!! En daar gaat het mij net om. Met alle respect voor systeemadministrators van Windows omgevingen die bij een operating systeem willen blijven dat niet meer verkocht wordt schrijft Peter, maar het werd voor 1 jaar nog wel aangeraden door FM. Het is de sop de kool niet waard hierover te blijven heen en weer schrijven.
  3. Dat is helemaal niet fair van Filemaker naar de eindverbruiker toe. Ik hebt een Filemaker-Maintenance contract waarin o.a. FM 9 Server zit. Je betaalt en je mag dan een versie downloaden die plotsklaps niet meer wordt ondersteund m.a.w. waardeloos is. Het kan toch niet zijn dat alle FM server gebruikers of op Mac werken of Windows Server als OS hebben. Ben benieuwd hoe XP Prof. gebruikers hierop gaan reageren.
  4. Daar gaan velen blij mee zijn. Ik zal er in ieder geval niet de overstap naar Vista voor doen. FM 10 werkt met FM server 9.
  5. Bij installatie krijg ik het bericht dat ik FM server 10 niet kan installeren op deze versie van windows. Ik werk met Windows XP SP3. Klopt het dat dit niet meer zou werken op een XP?
  6. De export naar een DBF format via "Export Records" zou niet meer ondersteund worden in FM10 ? Klopt dat?
  7. Via een ingebrachte datum in "Show custom dialog" zou ik alle records willen zien waarvan de datum kleiner of gelijk is aan de ingebrachte datum. Hoe kan ik dat via een script laten uitvoeren? Bij voorbaat dank.
  8. En toch begrijp ik dit niet. Als ik in table Artikel alle gegevens plaats die onmiddellijk verband houden met het artikel (code, kleur, prijs enz) en in de table Order de gegevens die verband houden met het order zelf (ordernummer, klant, code, aantal besteld) dan zie ik niet in hoe in Order/Artikel het "aantal besteld" wordt uitgesplitst in afzonderlijke records. Voorbeeld: code: 100 aantal: 10 klant: Mij Dan zou ik, als ik jouw uitleg goed begrijp, in Order/Artikel (na ingave van het ordernummer) 10 identieke records moeten krijgen van code 100, dat is althans wat de doelstelling zou moeten zijn. En dat krijg ik niet voor mekaar.
  9. Klopt als je dit artikel per artikel doet. De bedoeling is echter alle artikels van één order tezamen te printen. Er wordt gefilterd op een bepaald order, de gevonden records worden geëxporteerd naar een dbf bestand en dit bestand wordt ingelezen in de software Label Matrix en naar de labelprinter gezonden.
  10. Beste JeanWM: jouw opmerking is inderdaad zeer terecht en het dupliceren is een lapmiddel, maar het werkt! Even een woordje uitleg. Ik krijg maar geen goede oplossing gevonden om artikels waarvan er meerdere moeten zijn ook allemaal op een label geprint te krijgen. Stel ik heb van artikel "X" 5 stuks nodig, dan print FM deze 5 stuks niet afzonderlijk op een label. Dat was dus de achterliggende reden van het dupliceren. Met dit dupliceren heb ik dus 5 records van artikel "X" en krijg ik straks ook 5 labels bij het printen. Misschien allemaal belachelijk voor een gevorderde FM gebruiker, maar als beginner moet men roeien met de riemen die men heeft.
  11. OK nogmaals bedankt allemaal die mij antwoordden.
  12. Toch nog een vraag. De vraag "Hoeveel aantal toevoegen" kan m.i. tot fouten leiden, indien even niet met de volle aandacht bij de zaak (zou niet mogen, maar wie heeft er al niet eens een moment van zwakte.....). Beter ware "Hoeveel stuks nodig". Dus verander ik bij Exit Loop If de waarde van aantal naar "1". Dit werk, zolang je maar getallen inbrengt. Toch niet slim natuurlijk want bij "Cancel" komt deze loop in een eindloze omdat "1" niet bereikt wordt. Hoe kan je nu bv. een record 2 x dupliceren door bij de vraag "Hoeveel stuks nodig" 3 in te vullen enz..
  13. Vreemd ik krijg de foutmelding (in bijlage). Het scriptmenu geeft mij enkel de mogelijkheid tot het uitvoeren van het script niet tot het editeren ervan. Vandaar dat ik het niet kan bekijken.........hoe graag ook, want ik ben ervan overtuigd dat het gebruikvriendelijker is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...