Jump to content

ovvk

Leden
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Laat er een Patterncount op los: If(PatternCount(mededelingen;" Polis 11448899")>0;bedrag;0)
 2. Wat was nou uiteindelijk de oorzaak en hoe heb je dat opgelost?
 3. Kijk eens in de sleutelhanger en tik in het zoekveld "Filemaker", kijk dan of jouw bestandsnaam ertussen staat. Open (dubbelklik op de naam) de vermelding en klik op Toon wachtwoord, Na ingeven van het beheerders password zie je wel wachtwoord er aan het bestand gekoppeld is. Wellicht zie je daar dan de oplossing.
 4. Menno, Jouw oplossing werkt ook prima! Bedankt
 5. Banach, Ik dacht ook aan zo iets, ik sloop nu de eerste Tag eruit en zet die vervolgens weer terug, daarna verloopt het proces normaal. Overigens zou dat dan een onzichtbaar teken moeten zijn want de Json tekst begint echt met een accolade. In ieder geval bedankt voor het meedenken.
 6. Ls, Ik krijg uit een SQL database (Exact Globe Nxt) een Json geformatteerde query. Echter in eerste aanleg wordt deze niet goed geïnterpreteerd (Filemaker gooit een foutmelding) Wanneer je de Json-tekst bekijkt met JSONFormatElements($Jsontekst) dan krijg je de fout: ? * Line 1, Column 1 Syntax error: value, object or array expected. * Line 1, Column 2 Extra non-whitespace after JSON value. Echter wanneer je de tekst via het klembord kopieert en deze vervolgens in een Json Parser plakt dan is het een prima te lezen Json format. En nu komt het grote vraagteken want wanneer ik in de DataViewer de variabele aanpas met de data die op het klembord staat (dat is dus dezelfde data) werkt het ineens wel. Het lijkt erop dat de Ctrl+C en de Ctrl+V actie de boel repareert. Dat gebeurd ook wanneer je de knip en plak actie in een veld uitvoert. Het gedrag doet zich zowel voor op Win10 als onder OsX De cUrl optie "--crlf" meegeven biedt helaas ook geen soelaas Heeft hier iemand nog een idee om van dit fenomeen af te komen dan wel met een truc te omzeilen?
 7. Ik heb een dergelijk probleem eerder aan de hand gehad in een MS windows omgeving. Het bleek dat verschillende gebruikers andere PDF viewers gebruikten. Wanneer je een pdf bestand selecteert en daarvan de eigenschappen opvraagt kun je Aangeven met welk programma dit geopend moet worden. Kies daarvoor de PDF viewer die werkt op de systemen die altijd wel de preview tonen. Tevens dien je wel een geldig certificaat te installeren op de fm server om er zeker van te zijn dat FM pro er zelf niet voor gaat liggen. Echter wanneer binnen het netwerk het ene werkstation het wel toont en een andere niet zou ik eerst naar de pdf viewer keuze kijken.
 8. Wanneer je in de velddefinitie van het veld Relatie::Bedrag_Totaal aanpast door aan te geven bij de opslagopties dat de inhoud opgeslagen wordt dan doet die precies wat jij wil.
 9. Ik heb dit probleem bij een klant sinds een automatische update van windows 10 begin deze week. Tijdens mijn zoektocht een bericht gevonden (kan het niet meer terugvinden helaas) waar de oplossing zat in het de-installeren van FMP en het herinstalleren van FMP en bonjour. Het is het proberen waard, morgen gaat de onderhoudsclub bij mijn klant dit klusje uitvoeren.
 10. Wellicht helpt het om op de dimensie te klikken (hier "pt")? en dan via de stappen inch, cm weer terug te komen bij de huidige instelling in de hoop dat het dag weer goed gaat.. Ik heb ook wel een raar gedrag opgelost door terug te gaan naar de "default" instellingen.
 11. Ooit iets dergelijks aan de hand gehad onder microsoft. Het probleem had te maken dat niet de juiste PDF programma default stond en door FMP de default aangeroepen werd die ik dus niet wilde hebben. Ergens onder instellingen kon je de juiste versie als default zetten en toen liep het weer helemaal oke. Maar ik zou echt niet meer weten waar dat precies zat. Zo blij dat ik in 2009 van widows (geen typo) afgestapt ben!
 12. Heb je de onderliggende fonts al eens vervangen voor een andere of opnieuw geïnstalleerd? Het ziet ernaar uit dat het probleem in de printerdriver zit die gebruikt wordt. Immers de PDF composer doet zijn werk wel goed. Probeer ook eens om het tekstframe waar de barcode in getoond wordt op je layout ruimer te dimensioneren. Meer zou ik zo gauw ook niet kunnen verzinnen. Als noodgreep zou je d.m.v. een script altijd via de PDF optie kunnen afdrukken. Succes met zoeken.
 13. Heren bedankt voor deze update. Ik ga toch maar over tot het installeren van FMS 17 en duimen dat ik niet tegen dezelfde uitdagingen aanloop als Mars.
 14. Heren menno en Marsau willen jullie aub ons op de hoogte houden van jullie bevindingen? Het ziet er nu uit alsof de discussie buiten het publieke domein wordt voortgezet en ik ben heel erg benieuwd naar jullie resultaten. alvast bedankt. Cor
 15. Je kunt de Round functie gebruiken, echter heb je nog niet je eis van de voorloop nul opgelost. "De bedoeling is dat de bedragen in deze tekst getoond worden¶ met twee decimalen en de voorloopnul.¶¶ Prijs excl. btw: " & Round(Prijs_excl;2) & "¶BTW: " & Round(BTW bedrag;2) & "¶Prijs incl. btw: " & Round(Prijs_incl;2) je zou ook een custom function kunnen gebruiken zolas bijvoorbeeld: https://www.briandunning.com/cf/945 succes
×
×
 • Create New...