Spring naar bijdragen

ovvk

Leden
 • Aantal bijdragen

  130
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. ovvk

  PDF on Server preview

  Ik heb een dergelijk probleem eerder aan de hand gehad in een MS windows omgeving. Het bleek dat verschillende gebruikers andere PDF viewers gebruikten. Wanneer je een pdf bestand selecteert en daarvan de eigenschappen opvraagt kun je Aangeven met welk programma dit geopend moet worden. Kies daarvoor de PDF viewer die werkt op de systemen die altijd wel de preview tonen. Tevens dien je wel een geldig certificaat te installeren op de fm server om er zeker van te zijn dat FM pro er zelf niet voor gaat liggen. Echter wanneer binnen het netwerk het ene werkstation het wel toont en een andere niet zou ik eerst naar de pdf viewer keuze kijken.
 2. Wanneer je in de velddefinitie van het veld Relatie::Bedrag_Totaal aanpast door aan te geven bij de opslagopties dat de inhoud opgeslagen wordt dan doet die precies wat jij wil.
 3. ovvk

  Bestanden op Host worden niet meer automatisch getoond

  Ik heb dit probleem bij een klant sinds een automatische update van windows 10 begin deze week. Tijdens mijn zoektocht een bericht gevonden (kan het niet meer terugvinden helaas) waar de oplossing zat in het de-installeren van FMP en het herinstalleren van FMP en bonjour. Het is het proberen waard, morgen gaat de onderhoudsclub bij mijn klant dit klusje uitvoeren.
 4. ovvk

  Foutmelding

  Wellicht helpt het om op de dimensie te klikken (hier "pt")? en dan via de stappen inch, cm weer terug te komen bij de huidige instelling in de hoop dat het dag weer goed gaat.. Ik heb ook wel een raar gedrag opgelost door terug te gaan naar de "default" instellingen.
 5. ovvk

  Barcode 39 - problemen met pdf

  Ooit iets dergelijks aan de hand gehad onder microsoft. Het probleem had te maken dat niet de juiste PDF programma default stond en door FMP de default aangeroepen werd die ik dus niet wilde hebben. Ergens onder instellingen kon je de juiste versie als default zetten en toen liep het weer helemaal oke. Maar ik zou echt niet meer weten waar dat precies zat. Zo blij dat ik in 2009 van widows (geen typo) afgestapt ben!
 6. ovvk

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Heb je de onderliggende fonts al eens vervangen voor een andere of opnieuw geïnstalleerd? Het ziet ernaar uit dat het probleem in de printerdriver zit die gebruikt wordt. Immers de PDF composer doet zijn werk wel goed. Probeer ook eens om het tekstframe waar de barcode in getoond wordt op je layout ruimer te dimensioneren. Meer zou ik zo gauw ook niet kunnen verzinnen. Als noodgreep zou je d.m.v. een script altijd via de PDF optie kunnen afdrukken. Succes met zoeken.
 7. ovvk

  FMS 17 en FM17 traagheid / instabiliteit issue

  Heren bedankt voor deze update. Ik ga toch maar over tot het installeren van FMS 17 en duimen dat ik niet tegen dezelfde uitdagingen aanloop als Mars.
 8. ovvk

  FMS 17 en FM17 traagheid / instabiliteit issue

  Heren menno en Marsau willen jullie aub ons op de hoogte houden van jullie bevindingen? Het ziet er nu uit alsof de discussie buiten het publieke domein wordt voortgezet en ik ben heel erg benieuwd naar jullie resultaten. alvast bedankt. Cor
 9. ovvk

  Weergave van getallen in een berekend veld

  Je kunt de Round functie gebruiken, echter heb je nog niet je eis van de voorloop nul opgelost. "De bedoeling is dat de bedragen in deze tekst getoond worden¶ met twee decimalen en de voorloopnul.¶¶ Prijs excl. btw: " & Round(Prijs_excl;2) & "¶BTW: " & Round(BTW bedrag;2) & "¶Prijs incl. btw: " & Round(Prijs_incl;2) je zou ook een custom function kunnen gebruiken zolas bijvoorbeeld: https://www.briandunning.com/cf/945 succes
 10. ovvk

  tekst vraag

  Je kunt ook nog overwegen om dit via de substitute weg te doen; Substitute ( "V3B-10430 W17005566 2022-04 01 003960362" ;" ";"¶") dit geeft als resultaat: V3B-10430 W17005566 2022-04 01 003960362 Waneer je daar een getvalue(Tekst ; nr) omheen zet kun je jouw tekst er uithalen en op dezelfde manier nog eventueel andere componenten uit je barcode destilleren. getvalue(Substitute ( "V3B-10430 W17005566 2022-04 01 003960362" ;" ";"¶");2) geeft je: W17005566 Je moet natuurlijk wel de tekst vervangen voor een veldnaam of een variabele Zo zijn er ook in Filemaker vele wegen die naar Rome leiden.
 11. Bij een mix van 64Bit FMP en 32Bit Outlook gaat het niet goed. Heb je dat al gecontroleerd? Beide moeten dezelfde Bit versie gebruiken
 12. ovvk

  Berichtinhoud in sendmailscript verdwijnt in outlook??

  Eerder raar gedrag geconstateerd met de outlook koppeling en dat kwam doordat de 64/32 versies door elkaar gehaald waren. Dus x64 FmP linkt naar x32 Outlook of andersom De versies gelijk trekken losten de problemen op.
 13. Ls, Iemand een idee voor de volgende uitdaging: Een veld met daaronder een keuzelijst (combobox) werkt niet in FM Go. Er wordt onder IOS direct de gehele lijst (in mijn geval ca 500 klanten) getoond en de gebruiker kan geen tekst invullen vanwaar de keuzelijst vertrekt. Dat werkt prima op de mac en windows maar niet onder IOS. De truc om vanuit een globaal veld een relatie te leggen en deze te tonen in een portal naar in dit geval de klanten tabel werkt met tussenkomst van een script activering goed op, je raadt het al, de Mac en Windows echter onder IOS blijft het portal maagdelijk blank. Iemand nog een hint/work-around voor deze uitdaging? Cor.
 14. ovvk

  Draadloze Barcode Scanner

  Beste Donamd, Uit professionele ervaring weet ik dat barcode's op gereedschappen geen goed huwelijk is. voor je het weet is de barcode beschadigd en kun je er niets meer mee. Wat wel goed werkt is om de gereedschappen van een RFID tag te voorzien. Neem daarvoor een VHF RFID Tag. Bij uitgifte en terugname van de gereedschappen dient het onderhavige materiaal over een antenne gehaald te worden en de RFID tag wordt dan uitgelezen. Iedere RFID tag krijgt een uniek nummer mee vanuit de fabriek. Er is een grote verscheidenheid n behuizingen voor de RFID tags, Wij gebruikten voor gereedschappen met een snoer een speciale snoertag die met twee bindertjes aan het snoer vastgemaakt wordt. Houdt wel rekening met het feit dat RFID + metaal een lastige is omdat metaal heel veel van de benodigde energie absorbeert. Dat doet overigens veel water ook. Kortom het is nog een hele uitdaging om de juiste Tags te vinden voor alle materialen. Een nadeel is, dat RFID een duurdere oplossing is dan met eenvoudigweg stickers met een barcode. Mocht jouw toepassing geen/of minder last hebben van beschadigingen, dan kun je altijd een barcode scanner gebruiken. Data Logic zijn hele sterke barcode lezers, en voor kleine barcode lezers kun je de Opticon BlueTooth gebruiken. Verwerking van leesactie op twee manieren. Via een BlueTooth koppeling die uitkomt in je PC als een Com-poort of via de ouderwetse manier via de z.g. toetsenbord emulator. (Reader komt tussen toetsenbord en PC in te zitten, en zet de gelezen barcode als waren het een toetsenbord ingave door aan jouw computer. Nadeel hiervan is is dat je dan altijd moet scannen als jouw actieve veld barcode's kan verwerken. (een scan uitvoeren in een verkeerd veld zet doodleuk de gelezen barcode in het verkeerde veld. Immers het is voor de computer een toetsenbord invoer) Een andere manier is via de Com poort en dan zal je een plugin (Troi serial plugin) moeten installeren. En daar waar het jouw uitkomt moeten inlezen in jouw applicatie. Kortom het is allemaal nog niet zo eenvoudig als je doet vermoeden. Succes met het zoeken naar de juiste weg. mvrg Cor
 15. ovvk

  Zoeken in scripts

  Dit is een leuke tool om in oa scripts te zoeken. https://www.dracoventions.com/products/2empowerFM/family/developer.php succes
×