Spring naar bijdragen

rutgerm

Leden
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2016 - Antwerpen
  2015 - Brugge
  2013 - Gent
  2012 - Antwerpen
  2011 - Antwerpen
 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 17
  FileMaker 12
  FileMaker 11

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik heb eens in het demo bestand nagekeken, inderdaad de vaste paginamarges ingesteld op 0 zodat je de volledige bladspiegel onder controle hebt. Som van alle layout parts maximaal 842 punten, 2 pagina's bij 842,001. Kijk ook naar het aantal punten in de regelafstand. Voor de verdwenen lijnen zijn er ook een paar aandachtspunten: Merge fields moet je een punt bijtellen, de tekst staat een punt lager dan bij een gewoon veld. Er is ook een verschil in de opmaak van lijnen van een tekstvak, 'solid' met lijndijkte 0 en transparant gedraagt zich anders dan 'none met lijndikte 0 en tranparant als kleur. Conclusie is in elk geval dat je niet kan vertrouwen op de preview maar alles moet uitrekenen met punten en 0 als vaste marge op uw layouts om een betrouwbaar resultaat te krijgen.
 2. Ik weet niet waarom het probleem zich enkel bij windows voordoet, is dat zo? Ik heb de presentatie en voorbeeldbestanden toen gedownload, ik zal eens kijken of ik er nog iets van informatie in vind.
 3. Het nadeel van de smtp van skynet en telenet is dat de gebruiker ook klant moet zijn bij Proximus of Telenet, ik gebruik al een tijdje Amazon AWS Simple Email Service hiervoor, zolang je niet meer den 64.000 mails per maand verstuurd is het gratis. Je hebt veel meer controle over het SMTP gebeuren zonder een eigen SMTP server te gaan opzetten hetgeen volgens mij niet evident is als je hier niet voldoende ervaring mee hebt. Je heb dan ook de metrics zoals rejects en bounces zelf onder controle.
 4. Op FM Summit 2018 heb ik een zeer verhelderende sessie hierover gezien door Sjaak De Jong van JacqIT. Het heeft iets te maken met de omrekening van punten, inch en mm, kan me de details niet meer herinneren maar het is iets van: 1 inch = 2,54mm een afdruk is 72 punten per inch, 72pt is dus 25,4mm. Een A4 is 297mm hoog, de totale hoogte van een A4 in punten is dus (297mm * 72pt) / 25,4 = 841,89 pt. Je moet uw paginering instellen met de punten eenheden, op 25 bladzijden kan enkele punten afwijking per pagina op het einde wel een verschil maken. Heb het zelf nog niet in de praktijk moeten toepassen maar ik zou zeker eens in deze richting experimenteren.
 5. Dat is duidelijk, ik vreesde er al voor, bedankt voor de info.
 6. Vraag van klant, IT-departement wil de data niet blootgesteld aan het internet enkel de interface, dit is vrij standaard bij webapplicaties. Is al drie maanden een gevecht met hun securtity officer. De data server heeft enkel een intern ip adres en is niet extern bereikbaar, binnen de LAN is dit intern ip-adres bereikbaar voor de client, via een remote verbinding echter niet, daarom mijn vrees dat deze setup niet gaat lukken tenzij er iets is dat ik over het hoofd zie.
 7. Ik heb een opstelling met een FileMaker interface server met een interface file die naar het internet is gericht. Ik heb een data server opgezet die niet naar het internet is gericht maar enkel via local lan communiceert met de interface server. Lokaal lukt dit wel maar als ik een remote verbinding maak, blijkt de data server onbereikbaar. Is het uberhaupt mogelijk om dit soort van setup te maken of moeten poort 5003 van de data server ook open staan richting internet?
 8. Dag Hamit, Hoe heb je de automatisch login kunnen bereiken, ik ben niet verder gekomen dan het exact online loginscherm in een webviewer weer te geven, dan inloggen en dan krijg je in de url de token terug. Maar ik zou in de achtergrond willen inloggen met username en paswoord, vind hier niets over terug in de documentatie? mvg Rutger
 9. rutgerm

  Gezocht

  Dag Niels, Ik heb u een mail verstuurd ivm met uw vraag. Groeten, Rutger
 10. rutgerm

  portal filter

  Het is me niet helemaal duidelijk uit je uitleg wat je wil bereiken maar een eerste gedachte zou kunnen zijn : Relatie tussen artikelen en pakketten is many-to-many, heb je hier geen tussentabel nodig ? Groeten, Rutger
 11. Dat moet je inderdaad doen om automatisch verbinding te maken met de bestanden die op een remote lokatie staan. Anders zal Filemaker ze niet automatisch openen.
 12. Misschien eens kijken in File > Manage > External Data Sources of de referenties naar de andere bestanden juist staan. Volgorde waarin ze staan is ook van belang, als er een aantal referenties tussenstaan die verwijzen naar onbestaande of andere locaties en de bestanden die je nodig hebt staan op het einde van de lijst kan het inderdaad even duren voordat Filemaker het juiste bestand opent.
 13. Met de scriptstep : Set Selection [start Position: ; End Position: ] met Start position = 0 en End Position = 0 Kan je dit realiseren.
 14. Heb het uiteindelijk ontdekt, was geen corrupte layout. Ik heb de filename verandert van PlanIDv0.fp7 naar PlanIDv0.1.fp7, hierdoor werkt de Get(Filename) functie niet naar behoren, blijkbaar ziet deze niets meer na de eerste punt. Heb de file terug hernoemt naar v0 ipv v0.1 en alles was opgelost. Voor alle zekerheid eens een nieuwe file aangemaakt en wat getest. Get(Filename) werkt op zich wel maar niet meer als parameter in een andere functie en enkel als je minstens 5 tekens achter de punt hebt die je in een filename zou plaatsen. Waarschijnlijk is het gewoon slechte gewoonte van mij om punten in filenames te gebruiken maar hier heb ik tot nu toe nog nooit iets over gelezen. Groeten, Rutger
 15. Vandaag ben ik in een file bezig en plots werken een aantal custom functions niet meer. Na wat zoekwerk blijkt dat een hoop Design Functions niets meer weergeven. De volgende heb ik in elk geval geprobeerd : LayoutIDs ( Get(FileName)), LayoutNames, TableIDs, TableNames, ScriptIDs, ScriptNames allemaal geven niets meer weer in de DataViewer. Heb alles afgesloten, herstart en weer van dat. Uiteindelijk heb ik Compacted Copy gesaved en het probleem was opgelost, voor alle zekerheid nog eens Recover gedaan maar daar was er geen enkel probleem met database. Zijn er nog mensen die hier ervaring mee hebben ? Al mijn navigatie is gebaseerd op de LayoutIDs, als die niet meer werken loopt alles in de soep. File is een interface file, data file staat apart, alles stond lokaal, FMPA 11.04 op Max OSX 10.6.8 Bedankt, Rutger
×
×
 • Nieuwe aanmaken...