Jump to content

Willem_P

Leden
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

 1. Je kunt ook de tekstfunctie Filter loslaten op je datumveld voordat je deze verder in je formule verwerkt: filter ( datumveld ; "0123456789" ) zorgt ervoor dat je de streepjes of andere tekens in je datumveld kwijt raakt waardoor je altijd het format hebt wat je ING datumveld ook heeft (alleen cijfers dus).
 2. Goed nieuws in dit vervolgverhaal, probleem is opgelost Vandaag vanuit een ander netwerk met mijn laptop nog een poging gewaagd.... bingo, daar werkte het dus wel. Daarna met dezelfde laptop/configuratie weer thuis geprobeerd...geen verbinding. Heb bleek dus toch in mijn netwerk thuis te zitten. Om precies te zijn: in de firewall van mijn router, daar stond de beveiliging te hoog ingesteld. Beetje teruggeschroefd en voila... verbinding! Allemaal bedankt voor het testen/meedenken.
 3. Hier nog een aantal tests gedaan, verschillende pc's, verschillende netwerken... zelfde (geen) resultaat. De machines waarop FileMaker is geïnstalleerd kennen het fmp protocol. Als ik in de browser opvraag: fmp://autoupdate.360works.com/autoupdate.fmp12 dan volgt direct de vraag of het toegestaan is dat de pc FileMaker opent om het gevraagde bestand weer te geven. Vervolgens ca. 10 seconden niets en daarna de foutmelding dat de host niet gevonden is of dat de file niet op de host aanwezig is. Vraag in in een browser de serverpagina op via http (of https)://autoupdate.360works.com, dan zie ik vervolgens een vrijwel lege standaard serverpagina met de header: Filemaker Database Server Website en een logo. Verder niets... geen bestanden. Mijn conclusies tot zover: 1. Het ligt niet aan 360Works, want jullie zien de juiste gegevens wel. 2. De URL is juist, want ik zie de server pagina wel in mijn browsers. 3. Ik heb hetzelfde probleemgedrag op 2 verschillende pc's in mijn thuisnetwerk, maar ook op mijn smartphone buiten mijn netwerk zie ik dezelfde pagina in mijn browser. Morgen ben ik met een laptop aan het werk in een ander netwerk en ga ik nog eens testen... wordt vervolgd
 4. Andries, Voor zover ik kan zien heb ik internet, zonder blokkades op mijn firewall. Het rare is dat de test op mijn mobiele telefoon via 4G, dus helemaal buiten mijn netwerk om, precies hetzelfde geeft. Dat snap ik dus niet. Ik zou dan toch een webpagina moeten zien met daarop de beschikbare files of een popup waar ik kan inloggen?
 5. Inmiddels ook via 4G op mijn telefoon geprobeerd in te loggen om eventuele problemen met mijn lokale netwerkinstellingen te omzeilen (Android/Chrome browser). Alles wat ik zie is een bijna lege pagina met als kop: Filemaker Database Server Website. Dit is dezelfde pagina die ik zie als ik via mijn pc verbinding met http://autoupdate.360works.com maak (Win10/Firefox en Win10/Edge). Ik ben even verdwaald nu.... hoe verder? Alvast bedankt voor het meedenken.
 6. Andries, Banach, bedankt voor jullie reacties. Het wil bij mij maar niet lukken... zie bovenstaand screenshot. Het zal dus een lokaal probleem bij mij zijn, maar ik heb geen idee waar ik het zou moeten zoeken. Heb met andere applicaties en verbindingen nergens last van, alleen de servers van 360works kunnen mijn pc niet vinden. Zou iemand de autoupdate file evt. op wetransfer kunnen posten, zodat ik deze toch kan gebruiken in mijn applicatie of hebben jullie nog tips om de netwerkverbinding te checken?
 7. De ScriptMaster module van 360Works is inmiddels toe aan update 5.09. Reden voor mij om mijn oudere plugin maar eens te vernieuwen. Nu kan dat simpel door de plugin in de map Extensions te schuiven, maar er is ook een autoupdate script beschikbaar vanuit 360Works dat hier te bereiken zou moeten zijn: fmp://autoupdate.360works.com/AutoUpdate360Works Jullie raden het al... bij mij werkt dat dus niet. Ik krijg een keurig zandlopertje en na een aantal seconden de mededeling dat het bestand niet geopend kan worden. Host is not available or file is not available on the host. Heb hier contact over gehad met 360Works support, maar ook zij hebben nog geen sleutel gevonden om dit probleem op te lossen. Hun laatste advies luidt: The AutoUpdate file is quite large (~1.5GB) and it looks like you are in the Netherlands so I suspect the fmp url is timing out and resulting in that error. You might have better luck manually opening the file by opening FileMaker and going to "open remote". The server URL is saturn.360works.com and you can log in with the user "autoupdate_user" and a password of "autoupdate". Ook bovenstaande tip heeft bij mij echter geen succes, ik krijg geen inlogscherm te zien waar ik user en pw op kan geven. Kan iemand hier zijn/haar licht eens op laten schijnen? Alvast bedankt!
 8. Hartelijk bedankt voor de hulp Menno, Het is de laatste dagen weer even rustig aan het front zonder acute problemen, maar zodra er weer een fout boven water komt zet ik jouw hulpbestand in!
 9. Menno & burggraaf, bedankt voor jullie tips! Ik ga hiermee aan de slag.
 10. Ook voor de Windows gebruikers is het een (hele) kleine moeite. Met één muisklik de gebruikersnaam selecteren en hoppa... automatisch ingelogd.
 11. Ik zit met een voor mij ongrijpbaar probleem, misschien weten jullie de oplossing? Sinds ongeveer een week worden er op een paar werkstations diverse Filemaker-applicatieschermen (deels) in onleesbare tekens weergegeven. Het is een multi user applicatie, gehost op FMS. Gelukkig op de meeste andere werkstations geen last, dus de database lijkt in orde... maar voor de betreffende gebruikers niet echt handig. Het hele systeem draait onder Windows (10). Herstarten van de pc en repareren van de FMP client installatie heeft geen verbetering gebracht. Wie heeft de verlossende tip?
 12. Bedankt voor je info Banach, ik ben wat onzorgvuldig geweest bij het aanklikken van de forum onderwerpen, waardoor ik ze niet geselecteerd kreeg... Dacht even dat het een rechtenkwestie was, maar het was gewoon slordigheid van mijn kant. Het werkt dus gewoon goed
 13. Ik wilde een nieuw bericht plaatsen en kon nergens een knopje vinden... Kwam er achter dat ik ook geen fora meer kan kiezen en dus alleen via de geplaatste onderwerpen en reacties toegang heb. Wel netjes ingelogd en in het verleden geen probleem opgemerkt. Waarschijnlijk kijk ik ergens overheen.... wat doe ik fout?
 14. Dit kan door voor de relatie met de facturen in het portaal niet alleen de datum als key te nemen maar ook het unieke klantennummer. Hierbij ga ik er van uit dat elke klant een uniek nummer of ID heeft en dat deze ID ook in de factuurrecords zit.
 15. Zolang de files slechts door één client tegelijk worden geopend kun je prima uit de voeten met Dropbox. Overal op te openen, zowel Apple als Windows en je hebt altijd alles bij de hand.
×
×
 • Create New...