Ga naar inhoud

henkel

Leden
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Beste Harry, Ook deze keer weer bedankt voor je reactie, ik heb het nodige uitgeprobeerd en daarom is mijn reactie wat laat. Kortom, het lukt me nog niet het goede script te maken en dat zal wel te maken hebben met een gebrek aan kennis. Wel ga ik ervan uit dat een script de oplossing is, ook omdat ik het handmatig wel kan aanpassen in de file. Nog even wat de bedoeling is: Er is een tabel opdrachten met hierin de basisinfo van de opdracht (zoals ook een factuur). Daarnaast is een tabel opdrachtregels en hierin komt de productinfo. In de layout opdrachten heb ik een portaal gemaakt met hierin de opdrachtregels en de inkoopregels uit de gelijknamige tabel. Als ik nu in het portaal of in de opdracht iets verander wordt dit keurig bijgewerkt behalve in de tabel inkoopregels. Ik wil dus van een specifieke opdracht met een opdrachtID en de hierbij behorende opdrachtregelID's bewust alleen de veranderingen doorvoeren in de inkoopregels. Handmatig lukt dit door in inkoopregels hetzelfde opdrachtID opnieuw in te geven. Hierdoor wordt de lookup geactiveerd. Hopelijk kun je me nog volgen en heb je nog wat tips om een goed script samen te stellen. Groet, Henk.
  2. Dank Harry en Trikke voor de reacties. Het voorbeeld van Harry is wel wat ik wil, het gaat om opdrachten en hieraan gekoppelde inkoop opdrachten. Hiervoor heb ik een tabel opdrachten en een tabel opdrachtregels. In een portaal in opdrachten maak ik weer opdrachtregels (algemene productomschrijving en verkoopprijzen) en inkoopregels (inkoopprijs) die ik hierna verzamel in een tabel inkoop opdrachten. Als ik een berekeningsveld gebruik in plaats van een opzoekveld dan gaat de koppeling de mist in en bovendien wil ik zoals bij facturen bewust aanpassingen doorvoeren maar niet altijd. Mogelijk is er wel een totaal andere oplossing, ik hoor het graag.
  3. Na lang zoeken trof ik geen onderwerp aan dat een antwoord geeft op mijn vraag maar het zal zeker zijn dat anderen deze vraag al eerder stelden. Ik maak gebruik van een veld met een opgezochte waarde uit een andere tabel. Bij het wijzigen van een waarde in de ene tabel wordt dit veld pas aangepast wanneer een waarde in het ID veld dat in de relatie wordt gebruikt wordt aangepast. Hierdoor ben je er dus niet altijd zeker van dat de juiste waarde wordt gebruikt. Mijn vraag is hoe dit op te lossen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...