Ga naar inhoud

Vitruvius

Leden
  • Items

    311
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Maken van mappen gaat via een export van een bestand met in de scriptstap de optie "folder-aanmaak" aanvinken. Om een map te openen: Maak een script aan met twee korte apple scripts script 1, open de map: AppleScript uitvoeren ["tell application \"Finder\" to open (\" & Path_naar_map (als variabele of veld), begint met /Volumes/ & "\" as POSIX file)"] concreet voorbeeld met een path: AppleScript uitvoeren ["tell application \"Finder\" to open (\"/Volumes/Data/Projecten/" & $Projectmap & "\" as POSIX file)"] script 2, zet de finder op de voorgrond met de geopende map: AppleScript uitvoeren ["tell application \"Finder\" & ¶ & "activate" & ¶ & "end tell" ] Dat kan ook in één script, maar om de één of andere reden werkt het dan niet. Al kan dat ook van de versie afhangen, want dit script is al 10 jaar oud.
  2. Voor dit deel wel, Er zit meer in die databank, maar de tabel projecten bevat zowel de naam van het project als diegene die ervoor verantwoordelijk is (en nog andere dingen, maar dit is de essentie in functie van mijn probleem).
  3. Euh, ik snap je vraag niet @Marsau. Wat bedoel je met data model? Ik ben geen professioneel filemaker of andere databank ontwikkelaar. Dus ik ga er dan ook van uit dat ik bepaalde databank regels onbewust flagrant aan mijn laars lap en bepaalde terminologie me compleet vreemd is.
  4. geprobeerd, maar gaat niet bepaald sneller, lijkt zelfs trager te gaan. Langs welke kant sorteer je? langs de kant van de projecten, of daar waar alle medewerkers met hun portaaltje staan? Ik heb nu een self-join (op een globaal veld) om dat portaal mogelijk te maken.
  5. Beetje cryptische omschrijving. Situatie: - Databank op server met daarin o.a. alle projecten en medewerkers (tabel projecten) - Layout waarin voor elk van de momenteel 15 medewerkers staat welke lopende projecten bij hem/haar staan. (15 "hokjes") - Elke medewerker is een portaal (projecten 2) waarin een filter staat op o.a. de naam van de medewerker en al dan niet lopend. + sorteervolgorde. - De sorteervolgorde is voor elk portaal van elke medewerker het zelfde - Met meer dan 1000 projecten begint het sorteren wat tijd te vragen (slechts een paar seconden, maar toch, vervelend) Vraag: - wat is sneller?: in elk portaal de sorteer volgorde, of een omvattend portaal waarin enkel de lopende projecten staan en de sorteer volgorde met daarin een portaal met filter per medewerker. Of uiteraard een andere oplossing. Heeft het zin om bijvoorbeeld de tabel (projecten (2)) te sorteren waarbij die sorteer volgorde staat, is die zelfde volgorde dan zichtbaar in de portalen. Dank bij voorbaat
  6. Het is me nog steeds niet gelukt om te printen via bluetooth. Is er iemand die dat wel is gelukt op een ZQ300-serie?
  7. Ergens moet er dan iets schelen met mijn link naar de printer. De app van zebra heeft een verbinding, al verliest hij die wel constant.
  8. Ik heb al menig voorbeeldscript bekeken en geprobeerd, maar dat werk allemaal enkel met label printers op een wifi netwerk. Via bluetooth heb ik dat nog niet werkende gekregen. Iemand een idee? Bij voorbaat dank.
  9. Helaas nee, dat had ik ook nagekeken De databank uit en aanzetten hielp niet (eerste actie) Ondertussen heb ik wat zitten prutsen met het uit en aanzetten van de indexering van dat veld en dat heeft blijkbaar wel geholpen. Al was dat niet onmiddellijk, maar even "plots" als het probleem er was, was het opgelost.
  10. Situatie - Tekstveld waarin via een drop down een waarde kan ingegeven worden - Tekstveld in de layout heeft geen knop, geen groep, geen scripting, geen auto opmaak, geen automatische invoeropties, ... - Tekstveld is geïndexeerd en in de index van dat veld zitten alleen waarden uit de drop down Ik zoek in dat veld naar een waarde uit de index -> geen records Ik zoek in dat veld naar een waarde via de drop down -> geen records Ik zoek in dat veld naar een waarde via vrij ingave -> geen records Ik zoek in dat veld naar eender welke waarde via het sterretje (*) -> ik krijg records die effectief een waarde hebben in dat veld Ik zoek in dat veld naar geen waarde via het == -> ik krijg records die effectief geen waarde hebben in dat veld Via de list functie vraag ik de waarde op van dat veld -> ik krijg de waarde van dat veld. Ik zoek in dat veld naar een waarde via een script -> geen records Ik kan zoeken in alle andere velden zonder probleem Iemand een idee?
  11. Grafieken zijn enorm handig binnen een databank om alles grafisch leesbaarder voor te stellen. Met XY coördinaten kan je er zelfs ruwe spreidingskaartjes mee maken, handig zo zonder dat je zelfs GIS moet opendoen! Met de Z waarde kan je dan een ruw digitaal hoogtemodel maken, of vervang de Z waarde door een andere waarde en je XY spreidingskaartjes krijgen een extra dimensie. Gigantisch handig dus grafieken.
  12. En de kleur van mijn grafieken kan ik dus nog steeds niet zelf bepalen of laten berekenen. En de aanpassing van AD naar CE is complete onzin, want wanneer begint CE? oh ja, bij de geboorte van Jezus en dat is dan eigenlijk ook enkel voor landen met een Katholieke origine, want de Joden zitten volgens hun telling in het jaar 5781, en de Moslims in 1441 (met een jaar dat iets meer dan 354 dagen telt). AD toont aan wat je referentiepunt is, wat belangrijk is. Dat omwille van politieke correctheid omvormen naar iets anders dat eigenlijk het zelfde is, is dan ook onzin. Hadden ze eigenlijk gewoon met een nieuwe jaartelling moeten beginnen. Bijvoorbeeld starten bij 1950. Dat is het ijkpunt voor de koolstof 14-datering: Cal. BP - Calibrated (want er zit een marge op bij de datering etc.) Before Present, en Present is dus 1950 AD. Wij leven dus in de toekomst, cool hé. Als je dan start met een nieuwe jaartelling heb je iets nodig dat dat aanduidt: bijvoorbeeld de term "Antropoceen" (kunstmatige periode, grote invloed van de mens etc.) als additief gebruiken. Nu leven we bijvoorbeeld dan in het jaar 70 (Antropoceen). Nee, ze (niet Filemaker, maar de mensen die te politiek correct willen zijn) leggen dus gewoon de Christelijke jaartelling op aan de rest van de wereld als zijnde "Commen of Current Era". Echt politiek correct hoor... Lijkt voor de meeste van jullie misschien triviaal, en daar heb ik absoluut geen probleem mee, maar als archeoloog is dat dus wel relevant. Ik ga dus een script moeten maken om te zorgen dat bij jaartallen VC blijft staan ipv BCE of Nederlandse varianten zoals "v.o.j." (vóór onze jaartelling) of nog erger "v.d.g.j." (vóór de gewone jaartelling). /zeurmodus
  13. Hun prijzenpolitiek is wel helemaal omgegooid, dat gaat weer even puzzelen worden wat geschikt is. Het is ook niet meteen duidelijk welke versies er allemaal zijn. (pro, advance, server, go, ...)
  14. Klopt, En het script werkt ook, ... binnen apple script, maar niet binnen filemaker. Ah, wacht; Ik zie het al. In mijn script van Filemaker ontbreekt het woordje "folder" na "set label index of" Stom!?‍♂️
×
×
  • Nieuwe aanmaken...