Jump to content

Vitruvius

Leden
 • Content Count

  285
 • Joined

 • Last visited

 1. Die freeze window is inderdaad ook mooi, maar bij sommige scripts denkt de gebruiker dan dat de databank hangt. Ik voorzien daarom altijd een vorm van feedback zodat de gebruiker weet dat er iets aan het gebeuren is. Het is wel een goede scriptstap voor scripts die maximaal een paar seconden tijd vragen om doorheen te gaan
 2. Er is voor sommige scripts wel degelijk een enorm snelheidsverschil of een veld al dan niet zichtbaar is. In layout A staat bijvoorbeeld een grafiek die data haalt uit velden in tabel A. Waneer ik vóór het uitvoeren van een script deze grafiek eerst verberg (grafiek staat op en tabblad, door naar een leeg tabblad te gaan verberg je de grafiek) gaat mijn script letterlijk 1000 keer sneller omdat die grafiek niet continu moet worden aangemaakt wanneer ik doorheen de records van tabel A ga met mijn script. Verder zijn er bepaalde (berekende)velden die nodig zijn voor bepaalde scripts, maar in geen enkele layout zichtbaar zijn, en dat werkt perfect. Vandaar mijn vraag of het Überhaupt nodig is om naar een bepaalde layout te gaan. Als in het script staat 'doe dit met tabelA::veld1' en daarna 'dat met tabelB::veld2' dan kan ik perfect in layout C staan terwijl dat script draait. Lijkt me ... Niet?
 3. Naast letters en cijfers ook spaties. Andere leestekens zijn een koppelteken. Dit was in FM16 en ouder echter nooit een probleem.
 4. Vast een domme vraag (ik ben leerkracht geweest, domme vragen bestaan wel degelijk) voor een opgeleide FM Database-bouwer: Simpele situatie om het duidelijk te maken: tabel A met layout A, tabel B met layout B. Ik start een script via een knop in layout A. Dat script gaat dingen doen in tabel A, op een bepaald moment moet dat script ook dingen doen in tabel B, moet ik in mijn script dan ook naar layout B gaan of kan het script gewoon velden bewerken in tabel B, ook al zit ik layout A? Nu doe ik dat, omdat ik de menselijke gedachtegang volg, maar recentelijk ben ik door een ander iets (via een tabblad verbergen van een berekende grafiek) mij gaan afvragen of dat überhaupt wel moet. Dat zou sommige van mijn omvangrijke scripts (waar nu de pop-up verschijnt: dit kan even duren ...) aanzienlijk sneller kunnen laten gaan aangezien ik dan geen layout meer moet laten zien waar data in staat, waaronder berekende velden. Kan ik, even verder denken, in dat script naar een blanco layout gaan (layout C, tabel C) waar ik slechts één veld heb (in tabel C) waarin ik een soort van status van het script doe. Zoals Stap A OK, Stap B OK, Stap C bezig.
 5. Edit: typefoutje. Wat één letter verschil kan maken. "ter info, OOK na update en herstart FM en iMac." Het probleem stelt zich dus nog steeds.
 6. Vreemd probleem. Ik dubbelklik op een FM bestand op een netwerkschijf en ik krijg de melding dat die beschadigd is en niet geopend kan worden. Ik benader datzelfde bestand vanuit filemaker zelf (open -> naar bestand gaan -> openen) en er is geen probleem. Bug? ter info, ok na update en herstart FM en iMac.
 7. het script in kwestie werkt perfect op de mac, maar op FMGO niet. het script maakt in een gerelateerde tabel een record aan, gaat dan terug naar de originele tabel en gaat naar een portaal en dan naar het N-de record. in dat veld komt een drop down. Het script op FMGO maakt die record aan, gaat terug, maar toont dan niets in het portaal en dus ook niet de drop down. als ik er even uit het portaal klik en dan terug in het portaal klik verschijnt alles wel. vervelend, want ik weet niet wat er scheelt aangezien het script wel wel op de mac en er geen enkele actie buiten FM nodig is. op iPad Air 2, dus die zou snel genoeg moeten zijn.
 8. Bedankt, het werkt! Is niet merkbaar trager dan Apple remote desktop, wat eigenlijk ook een VNC is.
 9. Welke ScreenSharing app? Het is een server gelinkt mac over VPN. Werkt dia app dan ook?
 10. Hoe kan je bij het openen van een database via apple remote dekstop in de ontwikkelaarsmodus komen. Normaal gezien klik ik op de databank en duw ik de 'alt'-toets in, maar wanneer ik mijn computer overneem via remote dekstop lukt dit niet. OS= Mac
 11. Ja, ergens komt dit bekend voor van een zelfde probleem dat ik jaren geleden had, op een andere server. Op welke van beide servers moet poort 5003 open staan? Die waar de filemakerserver op draait, de andere of beide? Dank bij voorbaat!
 12. Situatie: Mac Mini server voor de normale dingen op het werk Mac Mini server voor enkel filemaker server op het werk VPN verbinding Mac thuis. Probleem: Ik kan een VPN verbinding maken met de mac mini server voor de normale dingen (wat een situatie zou moeten creëren als was is op het netwerk van het werk.). Open op afstand van filemaker toont geen hosts en geen, databases. Ook niet als ik ze manueel toevoeg. Poort 5003 op de firewall staat open (zoals gevraagd door filemaker server). Hoe kan ik van thuis uit mijn gehoste database openen? Ik kan via Remote Desktop mijn mac op het werk overnemen, maar die oplossing is wat omslachtig en werkt niet (figuurlijk) als ik dat op een iPad wil doen.
 13. Of een foutmelding geven waneer iemand een "," gebruikt als dat niet kan (1,5 autobanden) Eventueel kan je een "." automatisch laten omzetten naar een "," bij de decimale getallen. (1.25l olie) Afhankelijk van het toetsenbord is op een numeriek toetsenbord een "." of "," aanwezig.
×
×
 • Create New...