Jump to content

Vitruvius

Leden
 • Posts

  305
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het is me nog steeds niet gelukt om te printen via bluetooth. Is er iemand die dat wel is gelukt op een ZQ300-serie?
 2. Ergens moet er dan iets schelen met mijn link naar de printer. De app van zebra heeft een verbinding, al verliest hij die wel constant.
 3. Ik heb al menig voorbeeldscript bekeken en geprobeerd, maar dat werk allemaal enkel met label printers op een wifi netwerk. Via bluetooth heb ik dat nog niet werkende gekregen. Iemand een idee? Bij voorbaat dank.
 4. Helaas nee, dat had ik ook nagekeken De databank uit en aanzetten hielp niet (eerste actie) Ondertussen heb ik wat zitten prutsen met het uit en aanzetten van de indexering van dat veld en dat heeft blijkbaar wel geholpen. Al was dat niet onmiddellijk, maar even "plots" als het probleem er was, was het opgelost.
 5. Situatie - Tekstveld waarin via een drop down een waarde kan ingegeven worden - Tekstveld in de layout heeft geen knop, geen groep, geen scripting, geen auto opmaak, geen automatische invoeropties, ... - Tekstveld is geïndexeerd en in de index van dat veld zitten alleen waarden uit de drop down Ik zoek in dat veld naar een waarde uit de index -> geen records Ik zoek in dat veld naar een waarde via de drop down -> geen records Ik zoek in dat veld naar een waarde via vrij ingave -> geen records Ik zoek in dat veld naar eender welke waarde via het sterretje (*) -> ik krijg records die effectief een waarde hebben in dat veld Ik zoek in dat veld naar geen waarde via het == -> ik krijg records die effectief geen waarde hebben in dat veld Via de list functie vraag ik de waarde op van dat veld -> ik krijg de waarde van dat veld. Ik zoek in dat veld naar een waarde via een script -> geen records Ik kan zoeken in alle andere velden zonder probleem Iemand een idee?
 6. Grafieken zijn enorm handig binnen een databank om alles grafisch leesbaarder voor te stellen. Met XY coördinaten kan je er zelfs ruwe spreidingskaartjes mee maken, handig zo zonder dat je zelfs GIS moet opendoen! Met de Z waarde kan je dan een ruw digitaal hoogtemodel maken, of vervang de Z waarde door een andere waarde en je XY spreidingskaartjes krijgen een extra dimensie. Gigantisch handig dus grafieken.
 7. En de kleur van mijn grafieken kan ik dus nog steeds niet zelf bepalen of laten berekenen. En de aanpassing van AD naar CE is complete onzin, want wanneer begint CE? oh ja, bij de geboorte van Jezus en dat is dan eigenlijk ook enkel voor landen met een Katholieke origine, want de Joden zitten volgens hun telling in het jaar 5781, en de Moslims in 1441 (met een jaar dat iets meer dan 354 dagen telt). AD toont aan wat je referentiepunt is, wat belangrijk is. Dat omwille van politieke correctheid omvormen naar iets anders dat eigenlijk het zelfde is, is dan ook onzin. Hadden ze eigenlijk gewoon met een nieuwe jaartelling moeten beginnen. Bijvoorbeeld starten bij 1950. Dat is het ijkpunt voor de koolstof 14-datering: Cal. BP - Calibrated (want er zit een marge op bij de datering etc.) Before Present, en Present is dus 1950 AD. Wij leven dus in de toekomst, cool hé. Als je dan start met een nieuwe jaartelling heb je iets nodig dat dat aanduidt: bijvoorbeeld de term "Antropoceen" (kunstmatige periode, grote invloed van de mens etc.) als additief gebruiken. Nu leven we bijvoorbeeld dan in het jaar 70 (Antropoceen). Nee, ze (niet Filemaker, maar de mensen die te politiek correct willen zijn) leggen dus gewoon de Christelijke jaartelling op aan de rest van de wereld als zijnde "Commen of Current Era". Echt politiek correct hoor... Lijkt voor de meeste van jullie misschien triviaal, en daar heb ik absoluut geen probleem mee, maar als archeoloog is dat dus wel relevant. Ik ga dus een script moeten maken om te zorgen dat bij jaartallen VC blijft staan ipv BCE of Nederlandse varianten zoals "v.o.j." (vóór onze jaartelling) of nog erger "v.d.g.j." (vóór de gewone jaartelling). /zeurmodus
 8. Hun prijzenpolitiek is wel helemaal omgegooid, dat gaat weer even puzzelen worden wat geschikt is. Het is ook niet meteen duidelijk welke versies er allemaal zijn. (pro, advance, server, go, ...)
 9. Klopt, En het script werkt ook, ... binnen apple script, maar niet binnen filemaker. Ah, wacht; Ik zie het al. In mijn script van Filemaker ontbreekt het woordje "folder" na "set label index of" Stom!?‍♂️
 10. Net opnieuw tijd gevonden om aan dit probleem te werken. Het apple script werkt denk ik maar geeft doodleuk aan dat het aan een bepaalde map geen kleur kan geven. (Ook met andere mappen of kleuren) Mijn eerste idee is rechten, maar de accoutnaam van de databank heeft schrijfrechten op de map in kwestie. De connectie met de server is OK, want vanuit de databank kan ik de map in kwestie via apple script laten openen in de finder. "tell application \"Finder\" ¶ set label index of \"" & $Map & "\" to " & $Label & " ¶ end tell"
 11. Ik heb iets vreemds opgemerkt, dat ik wel zeer goed kan gebruiken. De scripts die je te volledig zien krijgt wanneer je naar de scriptwerkruimte gaat is afhankelijk van de naam van het bestand. Op welke manier dat binnen de databank wordt bijgehouden weet ik niet. Telkens wanneer ik een nieuwe blanco databank (elk project heeft een eigen databank) aanmaak vanuit een bestaande moet ik eerst de bestaande projectgerelateerde data wissen via een script. Wanneer ik een nieuwe blanco databank aanmaak (kopieer een bestaande databank en geef dit de naam "blanco") krijg ik altijd in de scriptwerkruimte het script te zien wat ik nodig heb om die data te wissen (om te voorkomen dat een gebruiker dit per ongeluk activeert is dit script niet gelinkt aan een knop, maar kan het enkel gestart worden binnen de scriptwerkruimte). Dit geheel ter info.
 12. Uiteraard, zelf niet aan gedacht. Bedankt!
 13. Is het mogelijk om via filemaker bij een map een tag toe te voegen? Concreet voorbeeld. Elke map is een project, de filemakerdatabank weet wat de naam is van die map. Wanneer dat project bijvoorbeeld is afgewerkt (knopje in Filemaker) verschijnt de Tag "Groen" bij de map. Het resultaat is dat er op een Mac achter de naam van deze map een groen bolletje verschijnt.
 14. Je start met een tabel waarin de data van alle werknemers staat. je maakt een layout waarbij je 12 portalen zet, 1 per werknemer Je maakt ook een veld voor het jaar en de maand (dat zijn globale velden) de drop down voor het jaar kan je automatisch laten creëren op basis van een lijst van de gebruikte jaartallen in de hoofdtabel (vanuit datum kan je automatisch een veld laten aanmaken voor het jaar, en ook de maand) Het veld maand kan je ook zo doen, of je maakt zelf een lijst met de 12 maanden (idem voor het jaar, dan moet je éénmaal per jaar je lijst van jaartal updaten). Binnen elk portaal filter je op werknemer, maand en jaar.
×
×
 • Create New...