Jump to content

Vitruvius

Leden
 • Content Count

  294
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Uiteraard, zelf niet aan gedacht. Bedankt!
 2. Is het mogelijk om via filemaker bij een map een tag toe te voegen? Concreet voorbeeld. Elke map is een project, de filemakerdatabank weet wat de naam is van die map. Wanneer dat project bijvoorbeeld is afgewerkt (knopje in Filemaker) verschijnt de Tag "Groen" bij de map. Het resultaat is dat er op een Mac achter de naam van deze map een groen bolletje verschijnt.
 3. Je start met een tabel waarin de data van alle werknemers staat. je maakt een layout waarbij je 12 portalen zet, 1 per werknemer Je maakt ook een veld voor het jaar en de maand (dat zijn globale velden) de drop down voor het jaar kan je automatisch laten creëren op basis van een lijst van de gebruikte jaartallen in de hoofdtabel (vanuit datum kan je automatisch een veld laten aanmaken voor het jaar, en ook de maand) Het veld maand kan je ook zo doen, of je maakt zelf een lijst met de 12 maanden (idem voor het jaar, dan moet je éénmaal per jaar je lijst van jaartal updaten). Binnen elk portaal filter je op werknemer, maand en jaar.
 4. Ik heb een XML met data waarbij ik de standaards XSLT van filemaker al heb aangepast dat die één niveau inspringt. Het probleem is echter dat de filemaker slechts één record importeert met de juiste veldnamen, maar in elk veld komt dan alle data die normaal gezien over de verschillende velden in een record komt. Er staat in de XML meer data dan ik nodig heb. Ik heb enkel nodig wat in het eerste niveau onder "zaak" staat. Van het eerste "record" in de XML heb ik dus alles nodig, van de tweede heb ik niets meer nodig vanaf (en inclusief) "zaakdocumenten" want dat is een niveau lager rce-gemeente-Vaals.xml msdso_elem kopie.xslt
 5. De FMS staat op zelfde machine waar FMS 16 op stond, daar nooit problemen op dat vlak. De databank is wel raadpleegbaar, maar dus niet te wijzigen. Toen ik in de databank die op de FMS staat de scripts wilde aanpassen zodat ze volle bevoegdheid hebben (misschien lost dat het probleem op) bleef FM zeggen dat de scripts in gebruik waren door admin (), Ik was ingelogd als admin, maar gebruikte de scripts niet. Ook dat probleem was verdwenen zodra ik het dashboard activeerde. Ik heb FMS 18 wel geïnstalleerd samen met een OS update dus misschien ... Jawel: de instellingen voor energiebeheer stonden op sluimerstand. Probleem opgelost?, we zien morgen of overmorgen wel. edit: typo
 6. Vanwege problemen met TOC (post van Banach) is het inderdaad aan te raden om van elke tabel ook een blanco layout te hebben (post Andries), zo zit je in de juiste tabel-layout relatie zonder dat je data ziet. Zoals Banach al opmerkte gaat je databank anders soms "raar" doen.
 7. Ik heb FMS 17 overgeslagen, dus misschien dat het daar ook al was, maar dit probleem heb ik nog nooit gehad. Gebruikers ervaren dat ze de databank op de FMS wel kunnen opendoen, maar vanaf het moment dat ze iets veranderen in de records loopt de databank vast. De knoppen werken, voor zolang het om navigatie gaat ("ga naar" e.d.). vanaf het moment dat ze bijvoorbeeld een knop gebruiken om een nieuwe record aan te maken loopt de databank vast. De oplossing is om in de FMS te gaan en het dashboard te openen, gewoon inloggen niets meer. Probleem opgelost, tot de volgende dag of de dag daarna. zeer vreemd. De gebruikers loggen automatisch in (setting in de databank zelf) en hebben geen recht om de databank qua layout en scripts te veranderen, maar ze kunnen wel data veranderen.
 8. Die freeze window is inderdaad ook mooi, maar bij sommige scripts denkt de gebruiker dan dat de databank hangt. Ik voorzien daarom altijd een vorm van feedback zodat de gebruiker weet dat er iets aan het gebeuren is. Het is wel een goede scriptstap voor scripts die maximaal een paar seconden tijd vragen om doorheen te gaan
 9. Er is voor sommige scripts wel degelijk een enorm snelheidsverschil of een veld al dan niet zichtbaar is. In layout A staat bijvoorbeeld een grafiek die data haalt uit velden in tabel A. Waneer ik vóór het uitvoeren van een script deze grafiek eerst verberg (grafiek staat op en tabblad, door naar een leeg tabblad te gaan verberg je de grafiek) gaat mijn script letterlijk 1000 keer sneller omdat die grafiek niet continu moet worden aangemaakt wanneer ik doorheen de records van tabel A ga met mijn script. Verder zijn er bepaalde (berekende)velden die nodig zijn voor bepaalde scripts, maar in geen enkele layout zichtbaar zijn, en dat werkt perfect. Vandaar mijn vraag of het Überhaupt nodig is om naar een bepaalde layout te gaan. Als in het script staat 'doe dit met tabelA::veld1' en daarna 'dat met tabelB::veld2' dan kan ik perfect in layout C staan terwijl dat script draait. Lijkt me ... Niet?
 10. Naast letters en cijfers ook spaties. Andere leestekens zijn een koppelteken. Dit was in FM16 en ouder echter nooit een probleem.
 11. Vast een domme vraag (ik ben leerkracht geweest, domme vragen bestaan wel degelijk) voor een opgeleide FM Database-bouwer: Simpele situatie om het duidelijk te maken: tabel A met layout A, tabel B met layout B. Ik start een script via een knop in layout A. Dat script gaat dingen doen in tabel A, op een bepaald moment moet dat script ook dingen doen in tabel B, moet ik in mijn script dan ook naar layout B gaan of kan het script gewoon velden bewerken in tabel B, ook al zit ik layout A? Nu doe ik dat, omdat ik de menselijke gedachtegang volg, maar recentelijk ben ik door een ander iets (via een tabblad verbergen van een berekende grafiek) mij gaan afvragen of dat überhaupt wel moet. Dat zou sommige van mijn omvangrijke scripts (waar nu de pop-up verschijnt: dit kan even duren ...) aanzienlijk sneller kunnen laten gaan aangezien ik dan geen layout meer moet laten zien waar data in staat, waaronder berekende velden. Kan ik, even verder denken, in dat script naar een blanco layout gaan (layout C, tabel C) waar ik slechts één veld heb (in tabel C) waarin ik een soort van status van het script doe. Zoals Stap A OK, Stap B OK, Stap C bezig.
×
×
 • Create New...