Jump to content

bongertman

Leden
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voor zover ik weet werken ze niet meer mee met het herinstalleren of verkopen van deze oude versies. Maar ik zal het eens proberen. Mocht ik geen oplossing bereiken, dan neem ik contact met u op over de niet meer gebruikte versies. Heel erg bedankt voor het antwoord.
 2. Wij gebruiken in een netwerk naar alle tevredenheid, filemaker 10 en 11 licenties. Kan ik ergens - legale - licenties aanschaffen van deze versies? Uiteraard is er de mogelijkheid alles te upgraden naar de nieuwste versie, maar dat brengt flink wat kosten en vermoedelijk ook flinke conversie problemen op.
 3. Beste Felix, Dank voor je antwoord. Daar zit vermoedelijk de fout. Ik heb dit nog niet eerder gedaan, vandaar dat ik er een beetje vreemd tegenaan kijk. Ik ga dit proberen. Wordt vervolgd.
 4. Beste mensen, Ik probeer een xml bestand in te lezen in filemaker. De handleiding lijkt duidelijk. bestand -> records importeren -> xml gegevensbron gegevens bron is een bestand welke ik vervolgens open. Na het klikken op doorgaan komt de foutmelding. xml-parseringsfout unknown element "Leverbaar" regelnummer: 68767 kolomnummer: 11 En met deze foutmelding loop ik vast. In een tekstverwerker openen lukt prima, maar in filemaker dus niet. heeft iemand een idee?
 5. Het antwoord op mijn vraag staat er niet bij en na wat speuren vrees ik dat het ook niet zal lukken wat ik wil. We doen zaken met een grote internationale firma. Alle orders lopen via een Amerikaanse site. daar worden gewoon alle berichten met een bijlage als spam aangemerkt en worden zonder waarschuwing verwijderd. ik wil dus mijn order - samengesteld uit diverse records, nummers en tekst - in het bericht plakken. In mijn layout kan ik alles prima opmaken en bij de meeste firmás kan hij als PDF worden toegevoegd. Maar bij deze ene firma wil dat niet. Tja en voordat een multinational zijn systemen aanpast voor mij............. Iemand nog een idee? Met vriendelijke groet, Wim
 6. Beste mensen, Vanuit diverse gegevens en de nodige tekst, heb ik een layout gemaakt. Nu wil ik deze layout als bericht plakken in een email. De layout kopieren in een scriptstap is geen probleem. Maar wil ik vervolgens met de volgende scriptstap mail verzenden, dan komt er een probleem. Ik heb de tekst in een tijdelijk veld geplakt. Als ik dit containerveld vervolgens selecteer als bericht, krijg ik in de verzonden mail als bericht een ? Hij herkend de inhoud niet. Als ik een handmatige email maak en ik plak met contr V mijn klembord, krijg ik mijn layout keurig geplakt. Maak ik een denkfout, stel ik iets verkeerd in of lukt het op deze wijze geheel niet. De inhoud van mijn layout in een pdf als bijlage plakken lukt niet. Er zijn een paar ontvangers waar een pdf als bijlage niet door de virus scanner komt.
 7. Inmiddels is na het posten van mijn vraag een aardige discussie op gang gekomen. Diverse aangedragen oplossingen heb ik eens bekeken, maar ik zie niet zo snel de oplossing van mijn probleem, hoewel....... Sinds enkele dagen werkt het netwerk zomaar perfect. De nieuwe computer met windows 11 fungeert nu als server en doet dit dus nu vlekkeloos. Of het nu is gekomen door een Windows update of dat het netwerk op een of andere wijze blokkades heeft verholpen is niet duidelijk. Het was niet duidelijk wat het probleem was, het is nu niet duidelijk waarom het wel werkt.
 8. Tja of ik er nu gerust op ben geworden , kan ik niet zeggen. Het is natuurlijk een wanhoop als we elke ochtend moeten afwachten of het netwerk in de lucht wil. Eigenlijk is dit onwerkbaar. Het vreemde is dat de andere computer waar het oude programma op draait, al een paar jaar perfect draait. Nu kun je natuurlijk het nieuwe programma op de oude computer zetten en daarvandaan de werkstations liggen inloggen, maar dat is iets te gemakkelijk. Bovendien is de oude computer dermate vervuilt met allerlei programma,s dat hij flink traag is geworden. Ik heb een nieuwe computer gekocht en wil hem graag gebruiken. Ik blijf zoeken naar de oorzaak en oplossing.
 9. Beste Heckle Dank voor de reactie. Deze oplossing had ik zojuist ook al bedacht/gevonden. Maar voor de toets kan ik de oplossing nog niet vinden. Daar moet ik dan maar eens mee experimenteren. De ene keer doet return / enter iets anders dan de andere keer. Het hangt af van welke bewerking je uitvoert. De ene keer een zoekopdracht, de andere verspringen naar de volgende regel. Maar dat valt wel te ondervangen.
 10. beste mensen, Ik gebruik nu een touchscreen. Af en toe wil ik zonder toetsenbord de letters en enter opdracht van het toetsenbord op het beeldscherm "touchen". Het windows toetsenbord kan ik wel oproepen, maar vanwege de resolutie word deze erg klein afgebeeld en is een type fout te snel gemaakt. We gebruiken het scherm voor een kassa toepassing en af en toe moet je een barcode zelf intypen of snel een product zoeken op omschrijving. Nu heb je hiervoor steeds het toetsenbord nog nodig. Dat moet fraaier kunnen volgens mij. Kan ik de letters en return opdracht ook met knoppen nabootsen zonder dat er allerlei ingewikkelde scripts aan te pas komen?
×
×
 • Create New...