Jump to content

Donamd

Leden
 • Content Count

  380
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoe kan ik records die gevonden worden als resultaat van een script dat op de server uitgevoerd wordt, tonen op mijn layout. Ik dacht misschien een lijst te maken van deze ID's en het resultaat hiervan op te slaan in een global veld. vb 1π2π3π Nu ben ik nog naar een manier aan het zoeken om de gevonden records op te zoeken en te tonen in mijn layout. Dient dit te gebeuren door een loop te starten waarin de lijst record per record uitgebreid dient te worden met Gevonden Reeks Uitbreiden ?
 2. Is er iets aan de hand met de voorwaarden voor het gebruik van Java ? Ik lees dat Java blijkbaar niet meer gratis gebruikt kan worden door een onderneming ? Heeft Filemaker 17 Advanced (clients) en/of Filemaker 17 Server Java nog nodig ?
 3. Bedankt Banach. De bedoeling is dat ik per record een teller zou bekomen die weergeeft hoe vaak dezelfde variabele 'naam' voorkomt in de reeks van de records. Ik heb intussen een oplossing gevonden door een Self relatie te maken op basis van het veld naam en dan in het berekeningsveld met de functie Count de records van de Self relatie te tellen. Ik heb uw voorbeeldje hiermee even aangepast. Toch bedankt voor uw voorstel. telling.fmp12
 4. Is er een manier om te tellen hoe vaak een bepaalde waarde voorkomt in een gevonden reeks. Ik heb bijvoorbeeld een veld Naam waar per record bijvoorbeeld volgende gegevens staan : Record 1 : Naam X Record 2 : Naam Y Record 3 : Naam Z Record 4 : Naam X Nu zou ik willen weten hoe vaak Naam X voorkomt in de reeks van de gevonden records ? Ik vermoed dat ik hiervoor een berekeningsveld moet maken, maar zie niet onmiddellijk de formule hiervoor.
 5. De pc waar FMS op draait is een pc met Windows 10. Voor mij is het gebruik van een Ups volledig onbekend. Ik dacht begrepen te hebben uit info die ik terug vond op internet dat zodra de Ups vaststelt dat een stroompanne is, de Ups een batch file kan opstarten. De batch file zou dan de stappen dienen te bevatten om de Filemaker Server te stoppen. Ik had hiervoor dit Youtube Filmpje gevonden.
 6. Ik zou een UPS willen installeren voor tijdelijke stroomopvang van onze FMS. Iemand een voorstel van een toestel dat aan te bevelen is. De mogelijkheid zou moeten bestaan dat er bij stroomuitval een batch file gestart kan worden welk de FMS gecontroleerd afsluit. Misschien bestaat deze optie bij elke UPS ? Indien ook nog iemand een voorbeeld kan posten van hoe een dergelijk script er dient uit te zien, is het plaatje helemaal compleet. Alvast bedankt.
 7. OK, bedankt voor uw berichtje. Dan ga ik er niet verder meer achter zoeken. Ben er al een paar dagen mee bezig geweest, maar nog steeds zonder resultaat.
 8. Bedankt Andries, dit heeft er inderdaad mee te maken. Welk merk ik nu op dat bij url 1 encoded wel aan dient te staan en bij url 2 encoded uit. Ook heb ik gemerkt dat indien in de url reeds %20 staat ik deze best via Substitute kan vervangen naar een spatie. Is er een reden waarom bij de ene link wel encoded aan moet zijn en bij de andere niet ? Verder is het de bedoeling dat ik de pdf documenten van container 1 en container 2 zou samenvoegen met BE_AppendPdf van BaseElements. Bij de links die ingevoegd zijn met url encoded aan. Functioneert dit, maar als er een url gebruikt is zoals in mijn voorbeeld waarbij url encoded uit dient te staan, lukt het weer niet. Ik heb het aangepaste voorbeeldje nog even toegevoegd. import url V3.fmp12
 9. Ik heb het voorbeeld bestand aangepast en hierbij toegevoegd. Als de knop van Import url 2 wordt geselecteerd zou normaal de url van het veld url 2 moeten ingevoegd worden in het veld container_2. Dit lukt dus niet. import url V2.fmp12
 10. Inderdaad ik zie dat dit wel werkt. Door het testen en proberen waar ik gisteren mee bezig was om dit in orde te krijgen was het mij ontgaan dat de oorzaak niet bij de Url lag die ik genoteerd had, maar wel bij de Url https://www.vescom.com/download4720_Technische informatie lijm Vescom 2000 - NL.pdf Ik heb deze nu ingevoerd in uw voorbeeld, maar hiermee lukt dit voor mij niet. Een idee wat hier nog de reden van kan zijn ?
 11. Sommige Url links van onze leveranciers downloaden een pdf document ipv deze te openen. zie voorbeeld https://sigmatech.be/download?kind=default&file=/assets_be/TF/NL/Sigma/Sigma Tigron Aqua Primer_TF_NL_2028BE.pdf Dit geeft problemen voor mij bij het invoegen in een container veld. De bedoeling is dat het document er volledig in opgeslagen wordt. Nu staat er enkel een afbeelding met de vermelding download. Hoe kan ik dit oplossen ?
 12. Ik heb een script draaien dat een boel gegevens moet verzamelen en bijgevolg een tijdje bezig is om het eindresultaat te tonen. Dit script wordt client side uitgevoerd. Nu dacht ik eraan om dit op de server te laten uitvoeren met de scriptstap Script op Server Uitvoeren Hier loopt het mis. Bij uitvoering van onderstaande code bekomt het script via de server geen records, client side daarentegen wel. Ik heb een controle gedaan door een mail te laten versturen vanuit het script met de waarde van $begindatum en deze is in het script gekend. Eveneens heb ik het gevonden aantal als variabele bewaard en in de controle mail toegevoegd. Het resultaat hiervan is 0 en dus niets gevonden. Wat zou hiermee mis kunnen zijn voor uitvoering server side?
 13. Wat zou de reden kunnen zijn dat MergdePdf van Scriptmaster niet meer werkt. Ik gebruik dit in mijn toepassing en het heeft in het verleden steeds gefunctioneerd. MergePdf zit in een script dat niet dagelijks gebruikt wordt maar toch wel minstens 1 keertje per maand. Ik kan dus niet onmiddellijk melden sinds wanneer dit niet meer functioneert maar alleszins een maandje geleden werkte dit nog. Ik heb de plugin vandaag nog even opnieuw gedownload van 360Works en geïnstalleerd maar het probleem blijft hetzelfde. Ik heb MergPdf altijd gebruikt om documenten die opgehaald worden via een url samen te voegen.
 14. Het functioneert inderdaad, maar ik zie niet onmiddellijk hoe dit werkt. Als ik in de Inspector kijk naar de eigenschappen van het herhalend veld, zou ik gedacht hebben dat ik bij het veld Knop Info een verwijzing moeten zien staan van het commando hoe deze info opgehaald wordt, maar dit is niet het geval. Kan U nog even toelichten hoe dit functioneert.
 15. Is het mogelijk om het nummer van de herhaling toe te voegen bij de knopinfo als men zich met de muis over het herhalingsveld verplaatst ?
×
×
 • Create New...