Jump to content

Donamd

Leden
 • Posts

  451
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is er recent iets gewijzigd bij Acrobat Reader ? Begin deze week kreeg ik een berichtje van één van mijn collega's dat een pdf niet geopend werd in een webviewer. Gisteren kreeg ik hetzelfde berichtje van een andere gebruiker. Bij mij en ook nog enkele gebruikers werkt momenteel alles wel nog normaal. Iemand een idee wat hier de reden kan voor zijn ?
 2. Het is inderdaad Windows waarop mijn Filemaker draait.
 3. Hey Menno, mijn versie was inderdaad nog 19.0.1.116 en heb deze nu geupdate naar 19.2.2.234 maar blijkbaar zonder resultaat. De versie na installatie gecontroleerd en deze is inderdaad 19.2.2.234, maar toch lukt het blijkbaar nog niet om een object in de voorgrond van een webviewer te plaatsen. Doe ik dan nog iets verkeerd ?
 4. Jammer dat het niet lukt, maar toch bedankt voor de bevestiging. Met een card of dialoogbox ga ik het niet kunnen redden.
 5. Het is blijkbaar niet mogelijk om een invoerveld of ander object in de voorgrond te plaatsen van een webviewer of doe ik iets verkeerd ? Webviewer.fmp12
 6. Het is een windows pc type Asus Vivobook. Bij schermresolutie staat 1920 x 1080 als aanbevolen. Als ik deze aanpas naar 1280 x 720 wordt alles inderdaad veel beter leesbaar, maar wordt mijn scherm wel echt klein.
 7. Inderdaad, ik ervaar het probleem ook enkel bij de toolpanels van FM. Bij elk ander programma dat ik gebruik is er geen probleem. Ik zeg nu ook weer niet dat het niet leesbaar is, maar soms gebeurt het toch wel eens dat bepaalde waarden in de velden twijfel doen veroorzaken. Ik heb een voorbeeldje toegevoegd. Duidelijk zichtbaar kan ik dit niet noemen.
 8. Ik vind dat de grootte van het lettertype dat in het Filemaker programma gebruikt wordt, vb van objectenvenster zo klein en onleesbaar is. Het zal aan de kwaliteit van mijn ogen liggen maar ondervind deze problemen alleen bij Filemaker. Ik heb dit nu wel opgelost door de schermresolutie van de computer aan te passen, maar hierdoor komt alles dan weer zo groot te staan en dat hoeft nu ook weer niet voor mij. Is er ergens een mogelijkheid om het lettertype van het programma Filemaker aan te passen en dan bedoel ik niet in de toepassingen die ik maak, maar wel van het programma zelf ?
 9. Probleem is intussen verholpen. De Windows Server had wel degelijk een vast Ip adres maar blijkbaar heeft de Windows Probleemoplosser ( zoals gemeld in mijn eerste berichtje ) er iets te hard tegenaan gegaan en heeft deze het vast IP adres gewist en aangepast naar Automatisch. Intussen had een toestelletje van Synology het oorspronkelijke IP adres ingenomen. Doordat we niet onmiddellijk de link konden leggen met het IP adres en wat hier aan gekoppeld was kwamen we er uiteindelijk op uit dat een toestelletje van Synology ( VS360HD ) de plaats ingenomen had. Deze tijdelijk afgekoppeld - terug het oorspronkelijke Ip adres als vast ingesteld bij de server en alles terug zoals oud.
 10. Ik denk dat het probleem niet bij Filemaker zit maar in de netwerkinstellingen. Ergens zal er een verwijziging zijn dat het IP adres van de server computer gekoppeld is aan fmserver.domeinnaam.be. Wellicht is door de stroompanne een ander IP adres toegekend aan de server computer dan eerder gekend. Dit laat ik morgen de de IT dienst verder controleren.
 11. Ik merkte ook nog bij het aanmelden via Bestand -> Hosts -> Host Tonen en dan bij Local dat daar de computer naam verscheen en niet de fmserver name. Toen ik bij configuratie instellingen van Filemaker Server ging kijken bij Configuration - Server Name stond hier blijkbaar de computernaam in vermeld. Kan het nu zijn dat deze om één of andere reden aangepast is en dat hier ook de naam dient te staan fmserver.domeinnaam.com. Ik heb in elk geval dit al even gewijzigd en dan terug via de host geprobeerd aan te melden maar het lukte niet. Wel zag ik bij de host nu de juiste naam verschijnen fmserver.domeinnaam.com. Als ik deze selecteer kon ik echter geen verbinding krijgen. Dan maar terug bij FMS de servernaam aangepast naar de computernaam zoals eerder stond, terug proberen aan te loggen via host en dit lukte weer wel.
 12. Ik heb deze avond op kantoor een electriciteits panne gehad. De UPS die recent geïnstalleerd werd heeft dit goed opgevangen. Ik heb uit voorzorg tijdens de electriciteits onderbreking de databases gestopt en Filemaker Server afgesloten. Na een 15-tal minuten is dan uiteindelijk ook de Windows Server afgesloten. Een uurtje later was de electriciteit terug in orde. Na het opstarten van de Windows Server en Filemaker Server merkte ik dat er een probleem was met internet bij de server De overige computers op kantoor hadden internet maar de server niet. Via probleemoplosser is er een aanpassing gebeurd waardoor ook de server opnieuw internet kreeg. Nu merkte ik nog een volgend probleem dat ik met de clients geen verbinding meer kon maken met Filemaker Server op de wijze zoals ik dit vroeger deed. Hiervoor heb ik een snelkoppeling staan die verwijst naar fmp://fmserver.domeinnaam.be/toepassing.fmp12. Als ik nu vanuit Filemaker ga naar Bestand -> Hosts -> Host Tonen verschijnt de naam van de server en als ik deze selecteer kan ik de toepassing opstarten en alles functioneert. Aanmelden via fmp://fmserver.domeinnaam.be/toepassing.fmp12 blijft mislukken. Iemand een idee wat er mis kan zijn ?
 13. Als ik een javascript code in een veld heb staan en verwijs naar dit veld voor het laden van de code is er dus geen verschil met Opnieuw instellen of Herladen. Heb ik dit juist begrepen ?
 14. Misschien een domme vraag, maar vanuit het standpunt dat er geen domme vragen bestaan 😀 toch dan maar deze even gesteld. Wat is het verschil bij de Webviewer tussen Opnieuw Instellen en Opnieuw Laden ?
 15. Ik had deze avond voor dat ik doorging op kantoor nog even het script opgevolgd tijdens uitvoering om te kijken hoe de javacode aangemaakt wordt voor de webviewer en zag niet dat er ergens iets fout liep. Mijn verbazing was echter wel groot dat nadat ik terug in de layout van de webviewer kwam de data die gecreerd wordt met de javascript code toch op het scherm stond. Alles dus toch in orde, alleen maar met wat vertraging blijkbaar. Zou het kunnen dat de webviewer ook met een cache geheugen werkt. De volgende keer dat ik de functie uitvoerde kwam wel alles vlotjes door.
×
×
 • Create New...