Spring naar bijdragen

Donamd

Leden
 • Aantal bijdragen

  324
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Na de conversie van FM11 naar FM17 merk ik bij enkele nieuwe toepassingen die ik aan het maken ben dat ik problemen ondervind met getallen met decimalen. Een voorbeeld met het getal 412.5 * 2 bekom ik 8250 ipv 825. Het heeft zeker iets te maken met punten en komma's zoals wellicht mijn nieuwe versie van FM17 ingesteld staat, maar vind niet onmiddellijk de oplossing. Hoe kan ik dit aanpassen ?
 2. Ik kom even terug op bovenvermelde vraag. Naar aanleiding van het antwoord van Banach heb ik eind november het programma van FMServer gewist en opnieuw geïnstalleerd. Begin december hebben we de volledige licentie aangekocht en geïnstalleerd. Sindsdien heeft alles goed gefunctioneerd en ben nog volop bezig met onze vroeger FM versie 11 aan het aanpassen naar FM17. Voorlopig wordt de FMServer 17 dus nog niet echt gebruikt in de productie. Nu merk ik net dat de computer waarop de FMSever 17 geïnstalleerd staat een Windows update heeft gedaan en dat ik opnieuw niet kan inloggen in FMServer. Bij het inloggen krijg ik een foutmelding op het paswoord. Hier ben ik nochtans zeker van dat dit correct is. Via fmsadmin resetpw probeerde ik het paswoord te resetten en krijg hierop de foutmelding Error: 10015 (Event has no subscribers (e.g. FMSE stopped)). Ik heb opnieuw FMServer gewist en opnieuw geïnstalleerd en is alles weer in orde. Iemand een idee wat hier de aanleiding kan van zijn. Ik ben kortelings van plan om de nieuwe versie van FMServer in productie te nemen maar zou het niet leuk vinden dat dit telkens gebeurt als FMServer niet op een correcte wijze gestopt is, want dat is volgens mij de oorzaak van het probleem.
 3. Donamd

  BackUp path is not valid

  Het betreft een netwerk hardschijf die aangeduid wordt met Q:/ De computer waarop de server geïnstalleerd staat draait op Windows 10.
 4. Donamd

  BackUp path is not valid

  Na de installatie van FMServer 17 zou ik de backup locatie willen aanpassen naar een externe locatie. Ik heb op de externe locatie een map voor de backup's aangemaakt en het pad hiervan aangepast bij Configuratie - Folders. Nadat ik deze wil bewaren krijg ik de foutmelding 'The path is not valid'. Na wat opzoek werk zie ik dat dit wellicht iets te maken heeft met de permissions. Hoe pas ik dit best aan ? Bij de installatie heb ik als gebruiker voor 'local' gekozen. Wellicht zit hier het probleem.
 5. Donamd

  Filemaker Opstarten

  Ari, het is me niet duidelijk wat je bedoeld. Kan je dit even toelichten ?
 6. Donamd

  Filemaker Opstarten

  Wat ik als nieuwe gebruiker van FM 17 ervaar is dat het opstarten van Filemaker als vervelend overkomt bij mij doordat ik me telkens afvraag wordt FM nu opgestart of niet. Ik kom van FM v11 en hier zie je onmiddellijk nadat je het desktop icoontje geselecteerd een schermpje waar het opstarten van FM gevolgd kan worden. Nu bij FM v17 zie je niets, zelfs geen zandlopertje dat aangeeft of de computer bezig is met het opstarten van FM. Na een 10 à 20 tal seconden verschijnt plots wel het inlogscherm maar voordien is er geen activiteit die zichtbaar getoond wordt. Is dit normaal of ligt dit aan mijn systeem ? FM draait bij mij onder Windows 10.
 7. Donamd

  Records zoeken

  In een tabel heb ik een veld waarin de waarde 1, 2, 3 kan voorkomen of leeg kan zijn. Ik wil een zoekopdracht maken dat ik enkel de records opzoek met de waarde 1, 2 en de waarbij het veld leeg is te zien krijg. Dus de records met waarde 3 dienen niet getoond te worden. Zoek je dan de records die voldoen aan 1, 2 of leeg of verwijder ik alleen de records met de waarde 3 . Hierna de scriptstappen die ik gebruik om records te zoeken. Alle records tonen Ga naar zoeken Veld Instellen .... Zoekopdracht Uitvoeren Welk is de juiste syntax om in te voeren bij Veld Instellen of hoe kan dit best gebeuren ?
 8. Ik wou net een verbinding maken met een test versie van FMServer maar het lukte me niet. De voorbije dagen heeft dit steeds wel goed gewerkt. Ik dacht dat ik misschien het paswoord niet meer correct zou kennen, wat me verbaasde maar wie weet, dus heb ik via fmsadmin resetpw het paswoord opnieuw willen ingeven. Nadat ik pincode in getoetst had en het nieuwe paswoord ingegeven kreeg ik de volgende melding Op internet vind ik hiervan niets terug. Iemand een idee ?
 9. Donamd

  Invoerlijst maken

  Kan een invoerlijst gemaakt worden met de waarden van 2 velden van hetzelfde record ?
 10. Ik zal morgen met onze hoster hiervoor contact opnemen, maar ik vermoed dat het type een A Record moet zijn, zoals al gelezen op verschillende locaties op het web. Ik had geen idee dat hier zoveel gevaren aan zitten. Moet dit dan niet altijd gebeuren als voorbereiding voor de installatie van een SSL certificaat ? Dus elk één die een fms draaien heeft zal dit toch wel tegen komen veronderstel ik. Ik heb er geen probleem mee om hiervoor iemand in te huren, maar vind het ook wel fijn dat ik iets kan bijleren. Alvast toch nog bedankt voor de tips.
 11. Is het IP adres van onze fmserver hetzelfde als het Vast Ip adres van het netwerk waar de fmserver op actief is ? Via DirectAdmin ben ik even naar de instellingen gaan kijken bij DNS Management. Ik zie de mogelijkheid om Domein records toe te voegen. Is het hier dat ik de FQDN dien op te geven. Is dat in het veld type A ?
 12. Bedankt voor de info Menno. Ik heb geprobeerd om hiermee een SSL certificaat aan te vragen maar struikel nog ergens over. Ik heb het bestand serverRequest.pem aangemaakt en de inhoud hiervan gekopieerd naar het aanvraag formulier bij de site van Xolphin.nl maar krijg hier een foutmelding 'De CSR heeft een ongeldig domein'. Hoe dient de juiste samenstelling van de domein te zijn ? Nu heb ik hier de naam van onze FMS ingevuld.
 13. Inderdaad. Dit is intussen ook gelukt en heb de eerste ontdekking gedaan met een FMServer. Ik zie bij de installatie dat er gevraagd wordt naar een SSL certificaat. Ik heb op internet hierover al één en ander gelezen maar zou graag ook even informeren van welke uitgever jullie een SSL certificaat kunnen aanbevelen.
 14. Sinds begin FM 11 gebruik ik onze bedrijfstoepassing gemaakt met Filemaker samen met 5 gebruikers. Dit hebben we gedaan zonder gebruik te maken van Filemaker Server. Ik ben één en ander aan het overlopen om een overstap te maken naar FM 17. Nu heb ik recent een testversie van FM 17 geïnstalleerd en een kopie van onze database overgezet om wat te experimenteren. De conversie hiervan ziet er goed op uitzondering van de externe plugins na. Is er een gemakkelijke manier om te weten te komen in welke scripts en berekeningen ik bepaalde functies heb gebruikt van externe plugins. Momenteel staat in bepaalde de scripts de vermelding Functie ontbreekt, doordat wellicht de Plugins van FM 11 niet herkend worden worden door FM 17 en deze wellicht ook geupdate zullen moeten worden. Ik kan natuurlijk script per script gaan controleren waar deze functies gebruikt zijn geweest, maar denk dat het in totaal meer dan 800 scripts zijn wat een heel zoek werk gaat worden. Verder gaf ik al aan dat ik niet eerder met FM Server gewerkt heb maar denk er wel aan om deze in de toekomst te gaan gebruiken. Zit de installatie setup ook inbegrepen in de download bij de testversie ? Is het correct dat Filemaker Server nu meegeleverd wordt bij de aankoop van FM 17
 15. Ik heb net de proefversie van FM 17 gedownload en heb mijn bestaande toepassing hierop losgelaten. Eerste indruk lijkt mij alles te functioneren wat de overstap in de toekomst vereenvoudigd. Bij mijn fp7 toepassing heb ik wel gebruik gemaakt van enkele plugin's. Deze ga ik ook nog even over brengen naar de map van de Extensions en zien wat dit gaat geven. Maar ik ben nog meer benieuwd op welke wijze ik een app voor mijn Android Smartphone kan maken en hiermee gegevens van mijn FM database kan consulteren. Kan iemand me hiermee op weg helpen.
×