Jump to content

Donamd

Leden
 • Content Count

  392
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Via de script stap Bestand Invoegen wil ik een verwijzing naar een bestand in een containerveld opslaan. Het is de bedoeling dat de gebruiker het bestand dient te selecteren. Als de optie Bronbestand opgeven niet aangevinkt is lukt het om de gebruiker een dialoogvenster te bezorgen waarmee hij de selectie van het bestand kan maken. Nu zou ik echter graag de gebruiker al willen leiden naar de juiste map waar het bestand zich bevindt welk de gebruiker uiteindelijk kan kiezen. Hier loopt echter iets mis. Ik dacht dat dit zou lukken door een variabele te bepalen vb $filepath en deze variabele dan te noteren in het veld bij Bronbestand opgeven. De bedoeling is echter dat $filepath niet naar een bepaald bestand gaat maar wel naar een path waar het bestand zich bevindt. Mijn variabele heb ik als volgt genoemd : "filewin:/Q:/@Werven/" & Left ( Facturen Uit::FactuurUit_Referentie_Werf ; 4 ) & "/" & Facturen Uit::FactuurUit_Referentie_Werf & "/". De bedoeling hiermee zou zijn dat ik verwijs naar het path Q:\@Werven\2019\2019-0067\ waar dan vanuit deze map de gebruiker een bestand dient te kiezen. Kan het zijn dat dit niet lukt of zijn er andere manieren om dit te bekomen ?
 2. Ik wil al de records verwijderen van een tabel Virtueel_Materieel met ExecuteSQL met volgende code. ExecuteSQL ( "DELETE FROM Virtueel_Materieel" ; "" ; "" ) Dit lukt blijkbaar niet. Doe ik hier iets foutief ?
 3. Na verder nog wat uit te testen kan ik afleiden dat het probleem niet bij Filemaker Go zit maar wel op de wijze waarop de foto genomen wordt. Het probleem stelt zich blijkbaar alleen bij foto's die genomen zijn door mijn collega. Niet bij andere foto's die ik gemaakt hebt. Voorlopig vind ik hier nog geen oorzaak voor. Als iemand een idee heeft ?
 4. In merk net in mijn toepassing bij gebruik op een Ipad dat een afbeelding niet goed weergegeven wordt. Via mijn pc wordt deze afbeelding met dezelfde layout wel correct weergegeven. De afbeelding is een foto die getoond wordt in een containerveld waarbij geselecteerd is om de afbeelding passend te verkleinen of te vergroten Iemand een idee waar hier het probleem kan zitten ?
 5. Ruben, hoe heb jij uw logo transparant gemaakt ?
 6. Je moet de scriptstap Venster Vernieuwen gebruiken en beide parameters Samenvoeg resultaten in Cache wissen en Externe Gegevens in Cache wissen aanvinken.
 7. Ik zou een overzicht in lijstweergave van gevonden records, die getoond worden met een subresume gesorteerd op een waarde van een groep willen laten aanvullen/beperken met de overeenkomende records indien er op een - teken of + teken wordt gedrukt door enerzijds de records te beperken of anderzijds uit te breiden. Het teken en de naam van de groep waarop de sortering gebeurt staat in het layoutgedeelte vermeld bij de opgave van de subresume. Probleem is nu indien op de - knop gedrukt wordt de records van de desbetreffende groep verwijderd worden, wat de bedoeling is maar waardoor nu ook de titel balk van de subresume verdwijnt waardoor ik geen + knop meer kan tonen om de overeenkomende records opnieuw te tonen. Ik heb al een basisvoorbeeldje gemaakt waar het ongeveer naar toe moet gaan. Kan iemand me hier verder mee op weg zetten. Groepen.fmp12
 8. In bijlage heb ik een voorbeeldje toegevoegd zoals ik denk dat je het wil. Door op de knop 'Maak beperkte lijst' te drukken vind je enkel één keer de records terug. Wijnboer.fmp12
 9. Selecteer bij Validate data in this field de keuze Always. Ik denk dat het dan wel gaat lukken.
 10. In een invoerlijst de keuze laten maken uit kleurtjes lijkt me niet mogelijk. Het voorbeeldje in bijlage kan je misschien op weg zetten om het op een andere manier te bekijken. Kleuren.fmp12
 11. Is er een mogelijkheid om een XLS bestand via Filemaker te wijzigen naar een XLSX bestand ?
 12. Hoe kan ik records die gevonden worden als resultaat van een script dat op de server uitgevoerd wordt, tonen op mijn layout. Ik dacht misschien een lijst te maken van deze ID's en het resultaat hiervan op te slaan in een global veld. vb 1π2π3π Nu ben ik nog naar een manier aan het zoeken om de gevonden records op te zoeken en te tonen in mijn layout. Dient dit te gebeuren door een loop te starten waarin de lijst record per record uitgebreid dient te worden met Gevonden Reeks Uitbreiden ?
 13. Is er iets aan de hand met de voorwaarden voor het gebruik van Java ? Ik lees dat Java blijkbaar niet meer gratis gebruikt kan worden door een onderneming ? Heeft Filemaker 17 Advanced (clients) en/of Filemaker 17 Server Java nog nodig ?
 14. Bedankt Banach. De bedoeling is dat ik per record een teller zou bekomen die weergeeft hoe vaak dezelfde variabele 'naam' voorkomt in de reeks van de records. Ik heb intussen een oplossing gevonden door een Self relatie te maken op basis van het veld naam en dan in het berekeningsveld met de functie Count de records van de Self relatie te tellen. Ik heb uw voorbeeldje hiermee even aangepast. Toch bedankt voor uw voorstel. telling.fmp12
×
×
 • Create New...