Jump to content

Donamd

Leden
 • Content Count

  419
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben mijn eerste stapjes aan het zetten met cURL maar hier komt momenteel weinig duidelijkheid in voor mij. Ik ben aan het proberen om een Bose Versterker aan te spreken via cURL. Bose heeft een app, Soundtouch genaamd waar ook een api voor bestaat. Onderstaande tekst komt uit de handleiding van de api als voorbeeld om het volume aan te passen, maar krijg het niet werkende. Voor zover ik uit de handleiding van Filemaker kan afleiden moet bij opties voor cURL bij de scriptstap Invoegen vanuit Url onderstaande ingegeven worden. Kunnen jullie eens bekijken op welke wijze dit zou ingevoerd dienen te worden ?
 2. Ik heb het nu klaar gekregen met XML code samen te stellen en dan te exporteren naar een XML bestand. Als ik dit open in Excel krijg ik alle data's, formules zoals ik wil. Ik werk met Windows, en ben wel benieuwd hoe zoiets geregeld kan worden met javascript. Als je me hiermee op weg kan zetten, zou leuk zijn.
 3. Het kan blijkbaar wel. Na nog wat zoekwerk kom ik volgende tegen https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006h94BG/ann-export-custom-spreadsheets-with-fmp2xls-v101 Als ik het demo bestand uitprobeer met het script Export to Excel ( XML + XLST ) wordt er effectief een formule gemaakt in excel die het totaal van de kolom berekent. Ik heb het FMP2XLS.xslt bestand zelf ook eens bekijken, maar dit zal nog wat tijd nodig hebben vrees ik om te doorgronden.
 4. Kan men bij een export van records naar Excel de inhoud van een veld exporteren zodat dit bij Excel herkend wordt als formule. Bijvoorbeeld iets zoals =SOM(C202:C224)
 5. Top Menno, dit blijkt inderdaad het probleem geweest te zijn. Hartelijk bedankt voor je assistentie.
 6. Hallo Menno, hier vind je dit voorbeeld https://dbservices.com/articles/send-filemaker-html-emails/
 7. Ik heb ook nog wat aan het spelen geweest met een toepassing van DB Services om Html mails te versturen en hiermee lukt het blijkbaar wel zonder problemen. Een inline image toevoegen lukt me hiermee ook, maar ik ben nog aan het bekijken hoe ik hier een bijlage kan bij toevoegen. Dit is blijkbaar jammer genoeg niet voorzien bij het voorbeeld.
 8. Menno, ik heb met Patterncount de string die verstuurd wordt door Invoegen uit Url gecontroleerd op de verschillende karakters die U opgeeft. Enkel met Patterncount ( $text ; char(32)) vind ik dat deze 12 x zich voordoen. Als ik hier dan de Substitute op toe pas zoals hierna vermeld Substitute ( $text ; char(32) ; " " ) blijf ik toch steeds char ( 32 ) terug vinden omdat dit hetzelfde is. Of zie ik hier iets over het hoofd. Ik heb effectief met het voorbeeld bestand van Skeleton getest nadat ik de foutmelding gekregen had. Ik heb het nog nog even opnieuw geprobeerd en de fout blijft. Ik stuur je zodadelijk een PB met het mail adres van de bestemmeling. Kan U ook even van bij U uit proberen naar het mailadre. Zo kunnen we alvast uitsluiten of het probleem bij de ontvanger of de afzender zit.
 9. Ik denk niet dat het probleem in de tekst zelf zit. Ik heb intussen de mail inhoud beperkt tot een minimum om hier mee te testen, maar het probleem blijft aanhouden. Hierna ziet U de broncode van de verzonden mail. <!DOCTYPE html PUBLIC '-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN' 'http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd'> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <title>Test Email</title> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> </head> <body style="margin: 0; padding: 0;"> <table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tr> <td> Dit is een test ! </td> </tr> </table> </body> </html> Voor de integratie in mijn toepassing had ik een voorbeeld van Skeleton Key gevolgd. Ik heb nu naar de leverancier een test verstuurd vanuitde toepassing van Skeleton en krijg hier dezelfde fout. Het probleem zit dus niet in het gedeelte dat ik aangepast heb of in de inhoud van de mail, maar zit dus in het voorbeeld van Skeleton.
 10. Ik ben wat aan het testen om Html mails te verzenden in met Filemaker 19 volgens voorbeelden met cURL die ik op internet gevonden heb. Ik dacht dat alles functioneerde omdat de test die ik verstuurde naar mij zelf, kwam netjes binnen. Nu stuur ik vandaag een eerste mail naar een leverancier en krijg ik volgende melding : Your message contains invalid characters (bare line feed characters) which the email servers at XXX don't support Ik heb intussen Substitute ( $text , "π" , '<br>" ) toegepast in het script maar zonder resultaat. Iemand een idee ?
 11. Blijkbaar zat ik op de verkeerde plaats voor de link van Visual Studio 2019 x64 Redistributable. Ik heb hem hier teruggevonden. Alles lijkt mij terug in orde te zijn.
 12. Ik heb bij mijn versie Filemaker 17 altijd een link gehad met de de MySql database van onze website. Hiervoor had ik toen een ODBC connector moeten installeren. Na de upgrade naar Filemaker 19 merk ik dat deze connectie niet meer functioneert, dus vermoed ik dat ik nog even opnieuw moet doen. De ODBC connector haal ik van de deze site. Hier selecteer ik Windows, 64 bit en de Msi installer. Zodra ik deze uitvoer krijg ik een melding dat deze toepassing Visual Studio 2019 x64 Redistributable nodig heeft. Als ik dit op zoek op internet vind ik deze link. Wat installeer ik hier nu van of is er een andere manier om via Filemaker 19 een link te maken naar een externe MySql database ?
 13. Ik heb alle aanwezige java versies op de computer waar Filemaker Server geïnstalleerd staat verwijderd. Daarna via het controle panel -> Connectors -> Web Publishing -> Web Publishing Engine geactiveerd en dan de installatie gedaan van OpenJDK8 + Hotspot. Alles uitgeschakeld en opnieuw opgestart. Het probleem blijft zich echter voor doen. De computer die als server dienst doet heeft besturingssysteem Windows 10. De client waar Filemaker Pro op geïnstalleerd is is eveneens Windows 10. Hier gebruik ik Chrome als browser. Ik heb ook even met Internet Explorer geprobeerd, maar dit heeft ook geen effect gehad. Aan de Firewall is geen aanpassing gedaan. Eerder was hier Filemaker Server 17 op geïnstalleerd en werkte alles correct. Doordat volgens mij de poorten die open moeten staan voor versie 17 en versie 19 dezelfde zijn, zijn hier geen aanpassingen aangedaan.
 14. Ik maak verbinding van de externe pc naar de filemaker server door volgende url : naamserver.naamdomein:16000/admin-console/signin
 15. Ik heb gisteren Filemaker Server 19 geïnstalleerd waarbij volgens mij alles vlot verlopen is. Als ik op de server naar het controle paneel ga van Filemaker Server zie ik netjes alle gegevens van de installatie vermeld staan. Vanuit een andere pc heb ik Filemaker Pro 19 geïnstalleerd en verbinding gemaakt met de server en dit werkt allemaal correct. De data's worden geconsulteerd en kunnen bewerkt worden. Als ik nu via een browser vanaf deze pc een verbinding wil maken met het controle panel van de Filemaker Server, krijg ik wel het inlogscherm, kan gebruiker en paswoord ingegeven, maar verder zijn alle waarden leeg. Ik zie 0 connecties, 0 % gebruikt, geen enkele database. Wat kan hier de oorzaak van zijn ?
×
×
 • Create New...