Jump to content

Donamd

Leden
 • Posts

  456
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om eventuele problemen in de toekomst met een script te vermijden toch voor alle zekerheid maar even dit vraagje. Als de scriptstap 'Record opslaan als PDF' gebruikt wordt, wacht het script dan om naar de volgende stap te gaan tot het pdf effectief opgeslagen is. Ik heb namelijk een loop waar in de loop documenten aangemaakt worden, deze worden opgeslaan als pdf en daarna wordt deze pdf als bijlage toegevoegd bij een mail. Hierdoor is het belangrijk dat ik er vanuit moet kunnen gaan dat de stap Email verzenden pas uitgevoerd wordt zodra effectief het pdf document opgeslagen is en toegevoegd kan worden als bijlage bij de te verzenden mail. Is dit correct ?
 2. Op deze link wordt uitleg gegeven om een mail te verzenden via cURL. Dit is een manier die we al een 2-tal jaartjes succesvol gebruiken bij onze toepassingen op kantoor. Onze mails worden verstuurd via de smtp van Office365. Intussen zijn er enkele aanpassingen gebeurd aan onze mail accounts en is er een dubbele authentificatie via Microsoft ingeschakeld. Kan het zijn dat deze werkwijze hierdoor in problemen komt. We ondervinden namelijk momenteel problemen met het verzenden van de mails. Fout code 1627 krijgen we terug. Er is éen mail account aangemaakt waar de dubbele authentificatie niet voor ingesteld staat en hier lukt alles blijkbaar wel. Vreemd is ook dat bij één ander mail adres waar de dubbele authentificatie wel ingesteld zou moeten zijn, de mails wel verzonden worden via cUrl maar bij de overige mail accounts lukt dit niet. Is dit een gekend probleem bij iemand en een idee om dit op te lossen ?
 3. Oorzaak gevonden. Bij mijn Iphone 13 heb ik de app van Outlook geïnstalleerd om mijn mails op te volgen. Blijlkbaar ondersteunt deze het formaat van de Vcards niet. Ik heb nu mijn Exchange mail account gekoppeld aan de standaard Mail app die vooraf geïnstalleerd is op de Iphone en hier lukt het wel mee. Alleen worden hiermee de contacten opgeslagen bij Exchange terwijl dat ik deze vroeger in Google Contacts bewaarde. Geen FM issue dus.
 4. In mijn toepassing verstuur ik al verschillende jaren vcards in de vorm van een vcf file als bijlage in een mail. Bij mijn nieuwe Iphone 13 met Ios 15.2 krijg ik de melding 'Bestandsindeling wordt niet ondersteund' bij het openen van de bijlage. Mijn vcard is opgemaakt volgens versie 2.1 maar ik heb nu ook al een test gedaan met versie 3.0 en versie 4.0 maar dit blijkt geen oplossing te bieden.
 5. Is er recent iets gewijzigd bij Acrobat Reader ? Begin deze week kreeg ik een berichtje van één van mijn collega's dat een pdf niet geopend werd in een webviewer. Gisteren kreeg ik hetzelfde berichtje van een andere gebruiker. Bij mij en ook nog enkele gebruikers werkt momenteel alles wel nog normaal. Iemand een idee wat hier de reden kan voor zijn ?
 6. Het is inderdaad Windows waarop mijn Filemaker draait.
 7. Hey Menno, mijn versie was inderdaad nog 19.0.1.116 en heb deze nu geupdate naar 19.2.2.234 maar blijkbaar zonder resultaat. De versie na installatie gecontroleerd en deze is inderdaad 19.2.2.234, maar toch lukt het blijkbaar nog niet om een object in de voorgrond van een webviewer te plaatsen. Doe ik dan nog iets verkeerd ?
 8. Jammer dat het niet lukt, maar toch bedankt voor de bevestiging. Met een card of dialoogbox ga ik het niet kunnen redden.
 9. Het is blijkbaar niet mogelijk om een invoerveld of ander object in de voorgrond te plaatsen van een webviewer of doe ik iets verkeerd ? Webviewer.fmp12
 10. Het is een windows pc type Asus Vivobook. Bij schermresolutie staat 1920 x 1080 als aanbevolen. Als ik deze aanpas naar 1280 x 720 wordt alles inderdaad veel beter leesbaar, maar wordt mijn scherm wel echt klein.
 11. Inderdaad, ik ervaar het probleem ook enkel bij de toolpanels van FM. Bij elk ander programma dat ik gebruik is er geen probleem. Ik zeg nu ook weer niet dat het niet leesbaar is, maar soms gebeurt het toch wel eens dat bepaalde waarden in de velden twijfel doen veroorzaken. Ik heb een voorbeeldje toegevoegd. Duidelijk zichtbaar kan ik dit niet noemen.
 12. Ik vind dat de grootte van het lettertype dat in het Filemaker programma gebruikt wordt, vb van objectenvenster zo klein en onleesbaar is. Het zal aan de kwaliteit van mijn ogen liggen maar ondervind deze problemen alleen bij Filemaker. Ik heb dit nu wel opgelost door de schermresolutie van de computer aan te passen, maar hierdoor komt alles dan weer zo groot te staan en dat hoeft nu ook weer niet voor mij. Is er ergens een mogelijkheid om het lettertype van het programma Filemaker aan te passen en dan bedoel ik niet in de toepassingen die ik maak, maar wel van het programma zelf ?
 13. Probleem is intussen verholpen. De Windows Server had wel degelijk een vast Ip adres maar blijkbaar heeft de Windows Probleemoplosser ( zoals gemeld in mijn eerste berichtje ) er iets te hard tegenaan gegaan en heeft deze het vast IP adres gewist en aangepast naar Automatisch. Intussen had een toestelletje van Synology het oorspronkelijke IP adres ingenomen. Doordat we niet onmiddellijk de link konden leggen met het IP adres en wat hier aan gekoppeld was kwamen we er uiteindelijk op uit dat een toestelletje van Synology ( VS360HD ) de plaats ingenomen had. Deze tijdelijk afgekoppeld - terug het oorspronkelijke Ip adres als vast ingesteld bij de server en alles terug zoals oud.
 14. Ik denk dat het probleem niet bij Filemaker zit maar in de netwerkinstellingen. Ergens zal er een verwijziging zijn dat het IP adres van de server computer gekoppeld is aan fmserver.domeinnaam.be. Wellicht is door de stroompanne een ander IP adres toegekend aan de server computer dan eerder gekend. Dit laat ik morgen de de IT dienst verder controleren.
×
×
 • Create New...