Spring naar bijdragen

Donamd

Leden
 • Aantal bijdragen

  311
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Sinds begin FM 11 gebruik ik onze bedrijfstoepassing gemaakt met Filemaker samen met 5 gebruikers. Dit hebben we gedaan zonder gebruik te maken van Filemaker Server. Ik ben één en ander aan het overlopen om een overstap te maken naar FM 17. Nu heb ik recent een testversie van FM 17 geïnstalleerd en een kopie van onze database overgezet om wat te experimenteren. De conversie hiervan ziet er goed op uitzondering van de externe plugins na. Is er een gemakkelijke manier om te weten te komen in welke scripts en berekeningen ik bepaalde functies heb gebruikt van externe plugins. Momenteel staat in bepaalde de scripts de vermelding Functie ontbreekt, doordat wellicht de Plugins van FM 11 niet herkend worden worden door FM 17 en deze wellicht ook geupdate zullen moeten worden. Ik kan natuurlijk script per script gaan controleren waar deze functies gebruikt zijn geweest, maar denk dat het in totaal meer dan 800 scripts zijn wat een heel zoek werk gaat worden. Verder gaf ik al aan dat ik niet eerder met FM Server gewerkt heb maar denk er wel aan om deze in de toekomst te gaan gebruiken. Zit de installatie setup ook inbegrepen in de download bij de testversie ? Is het correct dat Filemaker Server nu meegeleverd wordt bij de aankoop van FM 17
 2. Ik heb net de proefversie van FM 17 gedownload en heb mijn bestaande toepassing hierop losgelaten. Eerste indruk lijkt mij alles te functioneren wat de overstap in de toekomst vereenvoudigd. Bij mijn fp7 toepassing heb ik wel gebruik gemaakt van enkele plugin's. Deze ga ik ook nog even over brengen naar de map van de Extensions en zien wat dit gaat geven. Maar ik ben nog meer benieuwd op welke wijze ik een app voor mijn Android Smartphone kan maken en hiermee gegevens van mijn FM database kan consulteren. Kan iemand me hiermee op weg helpen.
 3. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Voorlopig heb ik het euvel voor mij opgelost. Ik heb het advies van ovvk hiervoor als tijdelijke oplossing gevolgd Ik heb in mijn script de Pdf opgeslaan en dan met de Event stap dit bestand afgedrukt. Ik ben tegelijkertijd wel de overige suggesties ook aan het bekijken maar kom er nog niet onmiddellijk uit. Andries zegt Ik heb nog FM 11. Ik denk de Insert froml Url hierbij niet bestaat. Bestaat er nog een andere mogelijkheid hiervoor ?
 4. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Ik gebruik de functie generateBarcode van 360Works Scriptmaster.
 5. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Kan je dit even toelichten wat hiermee bedoeld wordt of hoe ik dit dien te doen ?
 6. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Blijft een probleem. Ik heb de printer verwijderd bij de instellingen en opnieuw geïnstalleerd maar het probleem blijft bestaan. Ik blijf het vreemd vinden dat als ik een pdf maak vanuit filemaker en deze afdruk dat de barcodes wel goed leesbaar zijn door de scanner, maar als ik dezelfde records met barcodes rechtstreeks afdruk vanuit Filemaker de barcodes niet leesbaar zijn. Iemand nog een suggestie ?
 7. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Hierbij vind je nog wel 2 voorbeelden van het resultaat van de barcodes. Het betreft 2 barcodenummers dewelke in het ene bestand leesbaar zijn voor de scanner en in het andere bestand niet leesbaar.
 8. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  De lijndiktes van de rechtstreeks barcodes zijn inderdaad dikker dan deze via de Pdf geprinte barcode. Hierdoor valt er een gedeelte van de witte ruimte tussen de lijnen weg waardoor bij sommige codes de wit ruimte zelfs volledig verdwenen is. Ik heb de printer al eens volledig verwijderd gehad en opnieuw geïnstalleerd maar toen zonder resultaat. Ik ga het zeker nog eens proberen, maar kan pas maandag terug testen. Ben nu niet in de buurt van de printer.
 9. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Hierbij vindt U enkele screenshots van Printerinstellingen zoals deze momenteel ingesteld staan.
 10. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Het is een Kyocera Ecosys M5526cdw. Geen idee wat je hiermee bedoeld. Heeft het dan iets te maken met een instelling van de printer of is het iets dat ik bij Filemaker moet zoeken ?
 11. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Ik kom er niet uit. De schaal bij de printerinstellingen staat op 100 %. Ik merk ook op als ik de records opgeslagen heb als PDF en dan deze PDF open en print dat er geen probleem is. Dan zijn de barcodes wel leesbaar door de scanner.
 12. Donamd

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Bij de Printerinstellingen net gecontroleerd en deze staan op 100 %. Ik denk niet dat het iets te doen heeft met afdrukbaar gebied en/of marges aangezien vanaf een andere computer in het netwerk dezelfde layouts naar dezelfde printer geen probleem opleveren.
 13. In mijn toepassing worden er documenten afgedrukt waarop barcodes vermeld staan. Dit heeft in het verleden altijd goed gegaan en functioneert nu ook nog behalve via één computer. Het probleem is ontstaan nadat we een nieuwe Kyocera netwerkprinter geïnstalleerd hebben op ons kantoor. Nu merk ik dat een document met barcode afgedrukt wordt van PC A wel barcodes afdrukt maar die niet leesbaar zijn door de barcode scanner. Als dit zelfde document afgedrukt wordt vanaf PC B naar dezelfde printer zijn de barcodes wel leesbaar door de scanner. Als ik vanaf PC A afdruk naar een andere printer zijn de barcodes wel leesbaar door de scanner. Visueel gezien merk ik dat de lijntjes vanaf PC A vetter zijn waardoor bepaalde wit delen in de barcodes niet meer zichtbaar zijn en soms dus een dikke vette lijn krijgen op een bepaalde positie wat eigenlijk een samentrekking is van 2 posities. Iemand een idee waar dit probleem vandaan kan komen ?
 14. Hierbij heb ik een klein voorbeeldje toegevoegd van een toepassing waar ik niet uit geraak. Er is namelijk een Periode van opeenvolgende data's in het herhalingsveld 'Reeks_dagen' welk gebruikt wordt in een andere herhalingsveld 'Resultaat'. De bedoeling is dat in het herhalingsveld 'Resultaat' de positie weergegeven wordt van waar de desbetreffende datum zich bevindt in de lijst van 'Selectie_Lijst'. Kunnen jullie even kijken wat ik hier nog mis. Test.fp7
 15. Donamd

  Generaal resumé gedeelte na

  Andries, de Page Break die in de eerste subresume staat heb ik nodig om een page break te forceren. De gebruiker kan met een vinkje aanduiden waar er een Page Break dient te gebeuren. Hij kan dit doen als hij het belangrijk vindt dat bijvoorbeeld record 3 & 4 beter bij elkaar komen op één pagina ipv dat record 3 bijvoorbeeld op het einde van pagina 1 komt en record 4 in het begin van pagina 2. Ik heb het nu opgelost door toch enkel de subresume voor page break te behouden en een generaal resumé voor de opsomming te voorzien. Verder heb ik er voor gezorgd dat bij het printen er een nieuw record gemaakt wordt waarin het bedank tekstje en de handtekening wordt genoteerd. Hierdoor wordt dit tekstje als record nog afgedrukt onderaan de pagina als er plaats is. Zoniet komt dit record op de volgende pagina, gevolgd door de opsomming in het gedeelte generaal resume. Na het afdrukken verwijder ik dit record opnieuw.
×