Ga naar inhoud

Donamd

Leden
  • Items

    471
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Kan ik in een berekeningsveld van een database een lijst samen stellen van op één volgende data's die zich bevinden tussen een startdatum en einddatum van het betreffende record. Vb Record bevat een veld StartDatum = 01/01/2024 en een veld EindDatum = 05/01/2024 in een berekeningsveld zou ik dan graag de waarde willen bekomen 01/01/2024,02/01/2024,03/01/2024,04/01/2024,05/01/2024 Kan dit ?
  2. Kan ik vanuit Layout A gegevens uit een gerelateerde tabel B kopiëren naar een een andere gerelateerde tabel C, zonder van layout te wisselen. In bijlage heb ik de situatie nog even grafisch uitgelegd
  3. Kan ik op een bepaalde manier meegeven aan 'Event Verzenden' om een pdf af te drukken op een specifieke printer. Ik heb voorgaand al geprobeerd om via 'Printerinstellingen' de printer te selecteren, maar dit lukt blijkbaar niet. De bedoeling is dat de printer variabel is afhankelijk van de gebruiker.
  4. Dag Menno, alvast bedankt voor de info. Het zou fijn zijn indien U mij info kan bezorgen voor een self-signed certificaat. Is deze werkwijze veiliger in gebruik dan te verbinden met de URL en SSL zoals in het verleden toegepast werd ?
  5. Door aanpassing van onze IT omgeving is er één en ander vandaag veranderd in ons bedrijf. Voorheen was onze Filemaker Server bereikbaar met de URL naar de servernaam.domeinnaam met een bijhorende SSL certificaat. Bij de nieuwe opstelling is Filemaker Server niet meer rechtstreeks bereikbaar via de URL maar gebeurd de verbinding met een intern ip adres. Toegang van buiten uit moet via de VPN verbinding gebeuren. Alles functioneert, maar we krijgen enkel de melding van het SSL certificaat dat dit niet correct is, wat logisch is omdat we nu intern aanmelden. Is in deze opstelling een SSL certifaat nog nodig ?
  6. Ik doe een poging om de Algemene Verkoopsvoorwaarden ( de kleine lettertjes ) op de achterzijde van een factuur af te drukken, maar ondanks diverse pogingen krijg ik het niet voor elkaar. De gedeeltes die in de layout gebruikt zijn, zijn volgende : Titelkopgedeelte : bevat het logo, firmagegevens en adres gegevens van de klant Hoofdgedeelte : bevat de body van de factuur Generaal resumé gedeelte na : bevat de totalen van het factuur en hierbij heb ik de kleine lettertes toegevoegd. Titelvoetgedeelte : bevat nog wat firma gegevens in de voeter van het eerste blad De factuur zelf is normaal maar 1 pagina groot, daarna zou er een tweede pagina moeten komen met de kleine lettertjes De printer kan ik als duplex instellen waardoor deze pagina op de achterzijde gedrukt worden. Iemand een idee hoe ik dit best kan doen ?
  7. Hoe kan ik vanuit FM een PDF document dat lokaal opgeslagen is laten afdrukken in een script ? Het PDF document zelf bestaat uit 2 pagina's welk afgedrukt dient te worden in duplex mode.
  8. Ik heb al jaren een MySQL Connector / ODBC in gebruik om gegevens in te lezen van een MySQL database van onze website ( ik noem deze DB-A ). Door interne wijzigingen heb ik een volledige backup gemaakt van deze database ( genoemd DB-B ). De MySQL Connector is jaren geleden opgemaakt voor een connectie met DB-A. Ik heb deze MySQL Connector opgeroepen en de instellingen gewijzigd door te verwijzen naar DB-B. De test was hiervan in orde. Nadat ik deze wijziging had aangebracht, FM Server afgesloten en de volledige Server computer opnieuw opgestart bleek in Filemaker nog steeds de MySQL Connector verwijzen naar DB-A. Dit kon ik zien aan de hand van de gegevens die ingelezen werden. Na het opnieuw openen van de tabellen en het opnieuw toekennen van de Externe Gegevensbron zag ik de juiste gegevens verschijnen. Is dit normaal of wat is de beste procedure hiervoor ?
  9. OK, bedankt. De licentie loopt nog tot 2025, dit is dus geen probleem. Het updaten van de server zouden we nog even willen uitstellen tot er een nieuw server computer in gebruik genomen gaat worden.
  10. De Filemaker Server versie die wij draaien hebben is 19.0.1.103 en mijn client versie is 19.2.2.234. Kan ik mijn client versie updaten naar versie 19.5.2.201 zonder de server te updaten ?
  11. Alvast bedankt Infomatics. Iemand met windows omgeving die versie 19.5.x geïnstalleerd heeft om ook even te testen ? Ik zelf heb 19.2.2.234
  12. Ik heb met Javascript een plannings toepassing gemaakt waar nog één probleem in zit dat ik niet opgelost krijg. Bij het bestand in bijlage wordt in een webviewer de javascript code uitgevoerd. Als je in de webviewer scrolt van links naar rechts zal je zien dat de eerste kolom met de vermelding van de namen mee verschuift. Dit is echter niet de bedoeling. Als ik deze javascript code uitvoer in een gewone browser zoals bijvoorbeeld Edge of Chrome blijft de eerste kolom wel geblokkeerd terwijl er gescrold wordt, zodat ten allen tijde de namen zichtbaar blijven. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen ? Planning.fmp12
  13. Ik denk de oplossing net gevonden te hebben. Ik zie dat Filemaker hiervoor een nieuw commando voor heeft : Javascript in webviewer uitvoeren. Ik experimenteer verder.
  14. Ik ben wat aan het experimenteren met Javascript in een webviewer. De toepassing die ik nu gemaakt heb is een grafische voorstelling van een planningsbord. Hiervoor wordt data verzameld via Filemaker en samen met javascript en html uitgevoerd wordt in een webviewer. Met drag en resize in Javascript kunnen de taken verplaatst en aangepast worden. De hierdoor ontstane aanpassingen worden via Filemaker.performscript doorgegeven aan Filemaker en op deze wijze in de database bewaard. Tot dus ver lukt alles goed. Nu wil ik een extra taak aanmaken vanuit Filemaker. Daarna dacht ik om een javascript functie aan te roepen waardoor deze extra taak zichtbaar wordt in de webviewer. Kan dit ? Ik kan natuurlijk de data opnieuw laten aanmaken vanuit Filemaker en opnieuw doorsturen naar de webviewer, maar dit geeft een slordig resultaat. Hierdoor wordt het scherm van de webviewer gerefresht en stelt het planningsbord zicht terug in vanaf de begin locatie. Hierdoor komt de gebruiker niet op dezelfde plaats terecht in het planningsbord terecht. Iemand een idee ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...