Jump to content

Donamd

Leden
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb nu het fmp12 bestand via Itunes getransfereerd naar de ipad. Op de Ipad staat Filemaker Go en deze wordt gebruikt om het bestand te draaien. Wel wat problemen ondervonden met de transfer naar Itunes. Op internet wordt verwezen naar de map Apps alleen is deze bij de laatste versies van Itunes niet meer beschikbaar. Ik heb dan uiteindelijk de oplossing toch nog gevonden om een vroegere versie van Itunes terug te installeren waar dit nog wel mee kon. Zijn er nog andere manieren om een volledige Runtime Solution te maken zonder gebruik te maken van Filemaker Go ?
 2. Met Runtime Solutions ben ik niet zo vertrouwd maar heb net even een testje gedaan om een Runtime Solution te maken op een windows computer en dit lukte zonder veel problemen. Kan ik een dergelijke Runtime Solution ook overbrengen naar een Ipad ?
 3. Donamd

  Error 52

  Vandaag kreeg ik van Filemaker Server een mailtje toegestuurd met volgende vermelding : Error 52 Administratie File "filewin:/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Secure/Name.fmp12" could not be opened; a database with that name is already present Verder merk ik niets bijzonders en blijkt alles normaal te werken. Iemand een idee wat de aanleiding kan zijn van dit bericht en moet ik hiervoor iets ondernemen ?
 4. Is het correct dat in FM17 Records niet meer geƫxporteerd kunnen worden naar XLS (oude Excel bestand), maar enkel naar XLSX (nieuwe Excel bestand) ?
 5. Andries, op deze link vindt U een artikel terug van Orange waarin dit onderwerp ter sprake wordt gebracht. Misschien zijn er ook nog andere providers die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik heb het alleszins getest en via de url https://messages.google.com/ kan ik inderdaad een SMS versturen vanuit mijn pc en zie ik mijn eerdere berichten die ik ontvangen heb ook op de pc.
 6. Ik merk net dat mijn telefoon operator een app heeft om met Google Messages sms berichtjes te versturen vanaf de pc. Voorwaarde is wel dat de mobiele telefoon waar de app op geinstalleerd is in de buurt is van je computer. De kosten voor het verzenden van de SMS'jes worden gewoon verrekend via je mobiel abonnement. Als je de mogelijkheid hebt om gratis sms'jes te versturen in je abonnement is deze dienst volledig gratis. Zou er nu ook geen mogelijkheid bestaan om SMS berichtjes te sturen vanuit FM via Google Messages. Ik vind hier een link met wat informatie over een API https://developers.google.com/android/reference/com/google/android/gms/nearby/messages/Messages Ik ben in deze materie niet thuis maar misschien heeft iemand anders dit al wel eens gedaan of brengt het anderen op een idee.
 7. Zou er een mogelijkheid bestaan om met Filemaker Go op een Pdf bestand welk in een container ingevoegd is, handgeschreven notities toe te voegen ?
 8. Oplossing gevonden in een bericht van 2005 op Clarify.
 9. Via de Inspector kan je de optie aanduiden om de Verticale schuifbalk al dan niet te tonen. Nu merk ik dat dit niet lukt als ik bij de werking Bladeren niet heb aangevinkt. Is dit correct en is hier eventuele een andere manier voor om dit toch te laten lukken ? Ik heb de selectie bij Bladeren niet aangevinkt omdat het invoerveld getoond dient te worden, maar waarbij de gebruiker enkel mag lezen maar geen wijzingen kan aanbrengen aan de inhoud van het veld.
 10. Kan voorwaardelijke opmaak toegepast worden op onderdelen van een eigen menu die in de menu balk getoond wordt ?
 11. Als een script opstart wordt vanaf een client zijn de berekeningen correct, maar uitgevoerd vanop de server zijn de resultaten foutief. De situatie is als volgt. Ik heb 2 databestanden die hiermee te maken hebben. In bestand 1 zit het script en bestand 2 zitten de data's. In bestand 2 zitten 2 tabellen. Tabel 1 bevat een veld met hoeveelheden en in Tabel 2 zit een berekeningsveld dat het totaal berekent van het veld hoeveelheden van tabel 1, welke gevonden zijn via een relatie. Ter controle heb ik de server nu een mail naar mij laten sturen met het resultaat van het berekeningsveld van tabel 2. Hier bekom ik de waarde 0, terwijl dit niet correct is. Wat kan hier de oorzaak van zijn ?
 12. Probleem is opgelost. Het probleem schuilde ivm het paswoord van bestand 2. Ik heb onlangs enkele aanpassingen gedaan ivm paswoorden en bij het bestand 2 van Data bleek dit nog niet aangepast te zijn.
 13. Zou het kunnen dat het iets te maken heeft dat mijn toepassing uit meerdere FM bestanden bestaat. Het script is namelijk bewaard in bestand 1, bij mij genoemd Soft en roept gegevens op uit een tabel van bestand 2, bij mij genoemd Data. In bestand 1 zijn wel relaties gemaakt verwijzend naar bestand 2 en toont zoals eerder al gemeld vanaf een client wel de gegevens in een layout bewaard in bestand 1 met Data van bestand 2.
 14. Bij mijn eerste script dat ik wil laten uitvoeren vanop FM Server blijkt een fout te zitten. Wellicht is dit een beginnersfout waar ik niet onmiddellijk de oorzaak van zie. Ter controle om de oorzaak van het probleem op te lossen heb ik een script stap toegevoegd om een mail te sturen. Hierin noteer Get ( GevondenTelling ) om te controleren hoeveel records er gevonden zijn en eveneens Get ( LaatsteFout ) om een eventuele fout te noteren. Bij GevondenTelling wordt 0 gemeld en bij LaatsteFout wordt 101 genoteerd. Nochtans als ik dit script laat uitvoeren vanaf een client worden er wel 2 records gevonden, zoals ook de bedoeling is. Ik heb de controle mail ook al even laten uitvoeren voordat de zoekopdracht gestart werd en bij GevondenTelling werd dan 1 genoteerd en was er geen foutmelding. Er zijn echter meer dan 1000 records in de tabel _Produkten aanwezig. Begrijp dus niet goed waarom dan bij GevondenTelling maar 1 staat. Wat kan hier de oorzaak van zijn ?
 15. Hoe kan ik best fout 301 opvolgen als deze zich voordoet. Ik weet wel dat ik met een If gecombineerd met Get ( LaatsteFout ) ze kan opvangen, maar waar dien ik deze eigenlijk te plaatsen. Ik kan moeilijk achter elke stap 'Veld Instellen' deze vraag laten uitvoeren om te zien of een andere gebruiker ook in hetzelfde record zit of is dit toch de enige juiste manier ? Nu heb ik bijna in elk script de stap Foutafvanging Instellen op aan staan, maar merkte gisteren toevallig dat een script uitgevoerd werd, maar niet het gewenste resultaat gaf. Na dit even in detail te bekijken zag ik dat er zich een fout 301 voordeed die ik niet opmerkte doordat de Foutafvanging op Aan ingesteld was. Hoe lossen jullie dit op ?
×
×
 • Create New...