Jump to content

Donamd

Leden
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb alle aanwezige java versies op de computer waar Filemaker Server geïnstalleerd staat verwijderd. Daarna via het controle panel -> Connectors -> Web Publishing -> Web Publishing Engine geactiveerd en dan de installatie gedaan van OpenJDK8 + Hotspot. Alles uitgeschakeld en opnieuw opgestart. Het probleem blijft zich echter voor doen. De computer die als server dienst doet heeft besturingssysteem Windows 10. De client waar Filemaker Pro op geïnstalleerd is is eveneens Windows 10. Hier gebruik ik Chrome als browser. Ik heb ook even met Internet Explorer geprobeerd, maar dit heeft ook geen effect gehad. Aan de Firewall is geen aanpassing gedaan. Eerder was hier Filemaker Server 17 op geïnstalleerd en werkte alles correct. Doordat volgens mij de poorten die open moeten staan voor versie 17 en versie 19 dezelfde zijn, zijn hier geen aanpassingen aangedaan.
 2. Ik maak verbinding van de externe pc naar de filemaker server door volgende url : naamserver.naamdomein:16000/admin-console/signin
 3. Ik heb gisteren Filemaker Server 19 geïnstalleerd waarbij volgens mij alles vlot verlopen is. Als ik op de server naar het controle paneel ga van Filemaker Server zie ik netjes alle gegevens van de installatie vermeld staan. Vanuit een andere pc heb ik Filemaker Pro 19 geïnstalleerd en verbinding gemaakt met de server en dit werkt allemaal correct. De data's worden geconsulteerd en kunnen bewerkt worden. Als ik nu via een browser vanaf deze pc een verbinding wil maken met het controle panel van de Filemaker Server, krijg ik wel het inlogscherm, kan gebruiker en paswoord ingegeven, maar verder zijn alle waarden leeg. Ik zie 0 connecties, 0 % gebruikt, geen enkele database. Wat kan hier de oorzaak van zijn ?
 4. Ok, alvast bedankt voor de info. Voor alle zekerheid ga ik de installatie eerst even uitvoeren op een reserve pc. Als dit vlotjes verloopt ga ik de installatie op de server installeren. Werkt de installatie als een proefversie indien ik het bestand LicenseCert.fmcert niet mee kopieer of is dit wel nodig om te functioneren ?
 5. Ik heb momenteel Filemaker Server 17 draaien met 5 gebruikers op windows en heb een licentie waarmee ik de nieuwe versie's van Filemaker kan installeren. Versie 18 heb ik overgeslaan maar wil nu wel de nieuwe FMS 19 installeren. Doordat ik dit nog niet eerder gedaan heb en hiermee geen fout wil maken, aangezien ik hier niet zo vertrouwd mee ben zou ik willen vragen hoe ik de upgrade best uitvoer. Blijft FMS 17 nog functioneren als ik FMS 19 installeer ?
 6. Ik heb de berekening in mijn script als volgt aangepast zodat bij maand en dag er een voorloop nul wordt toegevoegd. Bij de vermelding Get ( HuidigeTijd ) wordt automatisch de voorloop nullen voorzien. De fout blijft echter bestaan. Year ( Get ( HuidigeDatum )) & "-" & Right ( "0" & Month ( Get ( HuidigeDatum )) ; 2 ) & "-" & Right ( "0" & Day(Get( HuidigeDatum )) ; 2 ) & " " & Get ( HuidigeTijd )
 7. Met volgende Timestamp ( Get ( HuidigeDatum ) ; Get ( HuidigeTijd )) krijg ik geen foutmelding maar zie dat de layout van de gegevens niet overeenkomt met de overige ingevoerde gegevens. Nu wordt genoteerd 10/05/2020 21:30:26 ipv 2020-05-10 21:30:26 zoals alle andere waarden in de database genoteerd staan. Iemand een idee hoe dit opgelost kan worden ?
 8. Ik heb in Filemaker een link naar een externe Mysql database. In een script wil ik de waarde van veld met tijdstempel aanpassen. Ik bekom echter fout 501. In de structuur van de mysql database is het type van het veld datetime. De layout van het veld is YYYY-MM-DD uu:mm:ss Als ik het veld zelf samenstel met Year ( Get ( HuidigeDatum )) & "-" & Month ( Get ( HuidigeDatum )) & "-" & Day ( Get ( HuidigeDatum )) & " " & Get ( HuidigeTijd ) bekom ik fout 501. Wat doe ik hier fout ?
 9. Ik gebruik een Smart Card Reader van www.belgeid.be type ACR38U--CFC-BLI en de plugin MBS v9.5.0.09. Ik zie in je berichtje dat jezelf ook al aangeeft dat je problemen ondervonden hebt met een Vasco DP905, wellicht is dit bij mij hetzelfde probleem. In de foutmelding zie ik eveneens verschijnen dat de 3F00 map niet geselecteerd kon worden. Bij mij krijg ik volgende melding. Mocht je hier nog een oplossing voor kunnen vinden, is het zeker een leuk hebbeding om in een Filemaker toepassing te integreren.
 10. Ik heb de oorzaak van het probleem gevonden. Ik laat de gebruiker een waarde ingeven in een zoekveld welk gebruikt wordt in de query om de gegevens uit de MySQL database op te zoeken. Als de gegevens voor het zoekveld handmatig via het toetsenbord ingevoerd worden is er geen probleem. De gegevens die de gebruiker dient in te geven komen bij hem toe via een mail. Soms gebeurt het dat de gebruiker met copy en paste vanuit de mail de gegevens copieert en in het zoekveld kleeft. Hierdoor wordt er blijkbaar iets anders gekopieerd dan dat de gegevens manueel ingevoerd worden. Visueel gezien op het scherm is hier geen verschil zichtbaar. Ik dacht ooit eens gelezen te hebben dat er inderdaad met copy en paste uit een andere programma andere waardes van vermoed ik ascii waarden worden ingevoerd, maar weet niet meer hoe dit juist in elkaar zat.
 11. Ik kom vandaag al een paar keer fout 1408 Uitgebreide fout (ODBC) tegen als ik gegevens uit een externe database op internet wil consulteren. Op de layout zie ik wel dat de gegevens getoond worden, maar bij de zoekopdracht om een bepaald record op te zoeken bekom ik deze fout. Iemand een idee wat hier de reden voor kan zijn. Als ik na de fout een controle doe met Get ( LaatsteExterneFoutGegevens ) opvraag bekom ik volgende : [MySQL][ODBC 8.0(a) Driver][mysqld-5.7.28-cll-lve]You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''%HMRZ0550' at line 1
 12. Kan in Filemaker een gebruiker de directory structuur van zijn systeem bekomen en hierin een path selecteren en deze als waarde in een veld op slaan ?
 13. Bedankt Menno, dit doet het helemaal. Nu nog even afwachten wat dit met de snelheid gaat doen.
 14. In bijlage heb ik een voorbeeldje toegevoegd waarmee ik aan het experimenteren ben. In de kolom Teller_Plaats_in_Reeks is het de bedoeling dat het volgorde nummer getoond wordt waarin dit record zich bevindt in een reeks gebaseerd op het veld reeks. Dus de volgorde dient bekeken te worden waarbij het veld reeks hetzelfde is. Het is misschien moeilijk uitgelegd, maar het wordt wel duidelijk als U de toepassing opent. Voor alle duidelijkheid heb achteraan ook nog een veld toegevoegd waarin het nummer vermeld staat dat eigenlijk zou bekomen moeten worden. Kunnen jullie dit even bekijken want hier zie ik niet onmiddellijk een oplossing voor. Telling.fmp12
×
×
 • Create New...