Jump to content

Donamd

Leden
 • Content Count

  443
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Probleem is intussen verholpen. De Windows Server had wel degelijk een vast Ip adres maar blijkbaar heeft de Windows Probleemoplosser ( zoals gemeld in mijn eerste berichtje ) er iets te hard tegenaan gegaan en heeft deze het vast IP adres gewist en aangepast naar Automatisch. Intussen had een toestelletje van Synology het oorspronkelijke IP adres ingenomen. Doordat we niet onmiddellijk de link konden leggen met het IP adres en wat hier aan gekoppeld was kwamen we er uiteindelijk op uit dat een toestelletje van Synology ( VS360HD ) de plaats ingenomen had. Deze tijdelijk afgekoppeld - teru
 2. Ik denk dat het probleem niet bij Filemaker zit maar in de netwerkinstellingen. Ergens zal er een verwijziging zijn dat het IP adres van de server computer gekoppeld is aan fmserver.domeinnaam.be. Wellicht is door de stroompanne een ander IP adres toegekend aan de server computer dan eerder gekend. Dit laat ik morgen de de IT dienst verder controleren.
 3. Ik merkte ook nog bij het aanmelden via Bestand -> Hosts -> Host Tonen en dan bij Local dat daar de computer naam verscheen en niet de fmserver name. Toen ik bij configuratie instellingen van Filemaker Server ging kijken bij Configuration - Server Name stond hier blijkbaar de computernaam in vermeld. Kan het nu zijn dat deze om één of andere reden aangepast is en dat hier ook de naam dient te staan fmserver.domeinnaam.com. Ik heb in elk geval dit al even gewijzigd en dan terug via de host geprobeerd aan te melden maar het lukte niet. Wel zag ik bij de host nu de juiste naam verschijn
 4. Ik heb deze avond op kantoor een electriciteits panne gehad. De UPS die recent geïnstalleerd werd heeft dit goed opgevangen. Ik heb uit voorzorg tijdens de electriciteits onderbreking de databases gestopt en Filemaker Server afgesloten. Na een 15-tal minuten is dan uiteindelijk ook de Windows Server afgesloten. Een uurtje later was de electriciteit terug in orde. Na het opstarten van de Windows Server en Filemaker Server merkte ik dat er een probleem was met internet bij de server De overige computers op kantoor hadden internet maar de server niet. Via probleemoplosser is er een aan
 5. Als ik een javascript code in een veld heb staan en verwijs naar dit veld voor het laden van de code is er dus geen verschil met Opnieuw instellen of Herladen. Heb ik dit juist begrepen ?
 6. Misschien een domme vraag, maar vanuit het standpunt dat er geen domme vragen bestaan 😀 toch dan maar deze even gesteld. Wat is het verschil bij de Webviewer tussen Opnieuw Instellen en Opnieuw Laden ?
 7. Ik had deze avond voor dat ik doorging op kantoor nog even het script opgevolgd tijdens uitvoering om te kijken hoe de javacode aangemaakt wordt voor de webviewer en zag niet dat er ergens iets fout liep. Mijn verbazing was echter wel groot dat nadat ik terug in de layout van de webviewer kwam de data die gecreerd wordt met de javascript code toch op het scherm stond. Alles dus toch in orde, alleen maar met wat vertraging blijkbaar. Zou het kunnen dat de webviewer ook met een cache geheugen werkt. De volgende keer dat ik de functie uitvoerde kwam wel alles vlotjes door.
 8. Nog een bijkomend probleem. Ik heb intussen bijna mijn javascript toepassing klaar die functioneert in de webviewer op mijn computer. Nu wil ik deze even testen hoe het resultaat hiervan is op de andere computers in ons netwerk en hier merk ik dat deze niet getoond wordt. De webviewer is wel zichtbaar maar er wordt blijkbaar geen code uitgevoerd. Iemand een idee wat hier de oorzaak van kan zijn.
 9. Iemand een idee hoe ik kan berekenen hoeveel zondagen er zich bevinden in een periode tussen 2 data's ?
 10. Gevonden. Als ik opacity:80% noteer gebeurt er niets. Bij opacity:0.8 werkt het wel.
 11. Zou het kunnen dat de javascript code en dan specifiek de css niet volledig ondersteund wordt in de webbrowser van FM ? In mijn toepassing heb ik gemerkt dat eigenschap opacity van de css niet uitgevoerd wordt.
 12. In het forum gedeelte van FM 11 heb ik eerder ooit eens een vraag gesteld naar een oplossing voor een Gant Chart. Hier heb ik toen een oplossing gekregen die ik sindsdien in mijn toepassing geïntegreerd heb, maar door de wijziging van de mogelijkheden van de nieuwere versies van FM en dan specifiek van FM 19 waar gewerkt kan worden met Javascripts in een webviewer wil ik deze vragen nog eens opnieuw stellen. Op internet vind ik verschillende javascript code terug met Gant Chart toepassingen, maar het leuke zou zijn als deze interactief is waar de gebruiker de taken met de muis kan verpla
 13. Ik heb het bestaande SSL certificaat verwijderd met de Delete knop en terug geprobeerd. Nu is het perfect gelukt.
 14. Het oude certificaat heb ik niet verwijderd. Vanaf een andere computer probeer ik verbinding te maken. Normaal lukt dit met https:// [host] :16000/. Nu krijg ik een foutmelding dat dit geen veilige site is en zie nergens dat hier een verbinding mee gemaakt kan worden.
×
×
 • Create New...