Jump to content

Donamd

Leden
 • Posts

  462
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. OK, bedankt. De licentie loopt nog tot 2025, dit is dus geen probleem. Het updaten van de server zouden we nog even willen uitstellen tot er een nieuw server computer in gebruik genomen gaat worden.
 2. De Filemaker Server versie die wij draaien hebben is 19.0.1.103 en mijn client versie is 19.2.2.234. Kan ik mijn client versie updaten naar versie 19.5.2.201 zonder de server te updaten ?
 3. Alvast bedankt Infomatics. Iemand met windows omgeving die versie 19.5.x geïnstalleerd heeft om ook even te testen ? Ik zelf heb 19.2.2.234
 4. Ik heb met Javascript een plannings toepassing gemaakt waar nog één probleem in zit dat ik niet opgelost krijg. Bij het bestand in bijlage wordt in een webviewer de javascript code uitgevoerd. Als je in de webviewer scrolt van links naar rechts zal je zien dat de eerste kolom met de vermelding van de namen mee verschuift. Dit is echter niet de bedoeling. Als ik deze javascript code uitvoer in een gewone browser zoals bijvoorbeeld Edge of Chrome blijft de eerste kolom wel geblokkeerd terwijl er gescrold wordt, zodat ten allen tijde de namen zichtbaar blijven. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen ? Planning.fmp12
 5. Ik denk de oplossing net gevonden te hebben. Ik zie dat Filemaker hiervoor een nieuw commando voor heeft : Javascript in webviewer uitvoeren. Ik experimenteer verder.
 6. Ik ben wat aan het experimenteren met Javascript in een webviewer. De toepassing die ik nu gemaakt heb is een grafische voorstelling van een planningsbord. Hiervoor wordt data verzameld via Filemaker en samen met javascript en html uitgevoerd wordt in een webviewer. Met drag en resize in Javascript kunnen de taken verplaatst en aangepast worden. De hierdoor ontstane aanpassingen worden via Filemaker.performscript doorgegeven aan Filemaker en op deze wijze in de database bewaard. Tot dus ver lukt alles goed. Nu wil ik een extra taak aanmaken vanuit Filemaker. Daarna dacht ik om een javascript functie aan te roepen waardoor deze extra taak zichtbaar wordt in de webviewer. Kan dit ? Ik kan natuurlijk de data opnieuw laten aanmaken vanuit Filemaker en opnieuw doorsturen naar de webviewer, maar dit geeft een slordig resultaat. Hierdoor wordt het scherm van de webviewer gerefresht en stelt het planningsbord zicht terug in vanaf de begin locatie. Hierdoor komt de gebruiker niet op dezelfde plaats terecht in het planningsbord terecht. Iemand een idee ?
 7. Om eventuele problemen in de toekomst met een script te vermijden toch voor alle zekerheid maar even dit vraagje. Als de scriptstap 'Record opslaan als PDF' gebruikt wordt, wacht het script dan om naar de volgende stap te gaan tot het pdf effectief opgeslagen is. Ik heb namelijk een loop waar in de loop documenten aangemaakt worden, deze worden opgeslaan als pdf en daarna wordt deze pdf als bijlage toegevoegd bij een mail. Hierdoor is het belangrijk dat ik er vanuit moet kunnen gaan dat de stap Email verzenden pas uitgevoerd wordt zodra effectief het pdf document opgeslagen is en toegevoegd kan worden als bijlage bij de te verzenden mail. Is dit correct ?
 8. Op deze link wordt uitleg gegeven om een mail te verzenden via cURL. Dit is een manier die we al een 2-tal jaartjes succesvol gebruiken bij onze toepassingen op kantoor. Onze mails worden verstuurd via de smtp van Office365. Intussen zijn er enkele aanpassingen gebeurd aan onze mail accounts en is er een dubbele authentificatie via Microsoft ingeschakeld. Kan het zijn dat deze werkwijze hierdoor in problemen komt. We ondervinden namelijk momenteel problemen met het verzenden van de mails. Fout code 1627 krijgen we terug. Er is éen mail account aangemaakt waar de dubbele authentificatie niet voor ingesteld staat en hier lukt alles blijkbaar wel. Vreemd is ook dat bij één ander mail adres waar de dubbele authentificatie wel ingesteld zou moeten zijn, de mails wel verzonden worden via cUrl maar bij de overige mail accounts lukt dit niet. Is dit een gekend probleem bij iemand en een idee om dit op te lossen ?
 9. Oorzaak gevonden. Bij mijn Iphone 13 heb ik de app van Outlook geïnstalleerd om mijn mails op te volgen. Blijlkbaar ondersteunt deze het formaat van de Vcards niet. Ik heb nu mijn Exchange mail account gekoppeld aan de standaard Mail app die vooraf geïnstalleerd is op de Iphone en hier lukt het wel mee. Alleen worden hiermee de contacten opgeslagen bij Exchange terwijl dat ik deze vroeger in Google Contacts bewaarde. Geen FM issue dus.
 10. In mijn toepassing verstuur ik al verschillende jaren vcards in de vorm van een vcf file als bijlage in een mail. Bij mijn nieuwe Iphone 13 met Ios 15.2 krijg ik de melding 'Bestandsindeling wordt niet ondersteund' bij het openen van de bijlage. Mijn vcard is opgemaakt volgens versie 2.1 maar ik heb nu ook al een test gedaan met versie 3.0 en versie 4.0 maar dit blijkt geen oplossing te bieden.
 11. Is er recent iets gewijzigd bij Acrobat Reader ? Begin deze week kreeg ik een berichtje van één van mijn collega's dat een pdf niet geopend werd in een webviewer. Gisteren kreeg ik hetzelfde berichtje van een andere gebruiker. Bij mij en ook nog enkele gebruikers werkt momenteel alles wel nog normaal. Iemand een idee wat hier de reden kan voor zijn ?
 12. Het is inderdaad Windows waarop mijn Filemaker draait.
 13. Hey Menno, mijn versie was inderdaad nog 19.0.1.116 en heb deze nu geupdate naar 19.2.2.234 maar blijkbaar zonder resultaat. De versie na installatie gecontroleerd en deze is inderdaad 19.2.2.234, maar toch lukt het blijkbaar nog niet om een object in de voorgrond van een webviewer te plaatsen. Doe ik dan nog iets verkeerd ?
 14. Jammer dat het niet lukt, maar toch bedankt voor de bevestiging. Met een card of dialoogbox ga ik het niet kunnen redden.
×
×
 • Create New...