Jump to content

Donamd

Leden
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb het bestaande SSL certificaat verwijderd met de Delete knop en terug geprobeerd. Nu is het perfect gelukt.
 2. Het oude certificaat heb ik niet verwijderd. Vanaf een andere computer probeer ik verbinding te maken. Normaal lukt dit met https:// [host] :16000/. Nu krijg ik een foutmelding dat dit geen veilige site is en zie nergens dat hier een verbinding mee gemaakt kan worden.
 3. Neen, lukt niet. Ik gebruik inderdaad Internet Explorer. Ik heb zowel de http://127.0.0.1 als de https://127.0.0.1 toegevoegd bij de Trusted Sites maar zonder verder gevolg. Zodra ik op de knop Importeer druk zie ik wel in een flits Importeer Certificaat op het scherm verschijnen, maar verder gebeurt er niets.
 4. Ik heb net het certificaat van Xolphin ontvangen en proberen te importeren, maar hier lukt iets niet. Ik heb bij Signed Certificate het Crt bestand toegevoegd dat ik ontvangen heb van Xolphin. Bij Private key file het bestand fmskey.pem dat aangemaakt is via OpenSSL en bij Intermediate Certificate het bestand dat bij Rootcertificates zit Sectigo_RSA_Domain_Validation_Secure_Server_CA.crt Bij paswoord laat ik het vakje leeg en druk daarna op import, maar ik zie niets gebeuren. Het scherm blijft openstaan en verder gebeurt er niets. Ik heb met kruisje het venster gesloten. De database afgesloten en terug opnieuw gestart, maar er is niets gebeurt. Het lijkt alsof de import niet uitgevoerd wordt. Zou dit kunnen omdat niet alle vakken ingevuld zijn ?
 5. Alvast bedankt Menno. Ik heb een nieuw CSR bestand aangemaakt met OpenSSL zoals jij vermeldt hebt in uw handleiding en de inhoud van het bekomen CSR document ingevuld bij Xolphin in het vak voor de heruitgave van het certificaat op basis van een nieuwe CSR. Wellicht zal ik maandag hiervan het nieuwe certificaat ontvangen. Ik lees alvast verder in uw handleiding om het bekomen certificaat te installeren. Hier vermeldt je dat de 2 bekomen bestanden + het key-bestand moet geupload worden naar de fms. Kan je nog even melden welk de juiste map is waar ik deze dien naar toe te kopieren ? Alvast bedankt.
 6. Ik vermoed dat ik toch ergens een fout heb gemaakt. Ik heb een nieuw certificaat aangevraagd bij Xolphin deze week en ook ontvangen. Ik heb dus geen nieuw CSR file aangemaakt vanuit filemaker. Ik had een vroegere file serverRequest.pem geopend en deze code aan Xolphin bezorgd voor de CSR. Ik probeer nu het ontvangen certificaat te installeren maar krijg de melding Cannot decrypt the private key file [path van serverKey.pem] with the password. Please make sure the key file and password are correct. Error : 20408 (File read error) Nu denk ik een fout gemaakt te hebben bij de versie die ik doorgestuurd heb en dat deze van een eerdere aanvraag zou kunnen geweest zijn. Intussen is er ook de Filemaker Server versie veranderd van 17 naar 19 en is er ook een ander paswoord gebruikt. Kortom ik denk dat ik er een warboeltje van gemaakt heb door niet opnieuw te starten met het opnieuw aanmaken van de csr file. Ik zie nu wel dat ik op de website van Xolphin een aanvraag kan indienen om het certificaat opnieuw te heruitgeven op basis van een nieuwe csr. Zou het niet beter zijn dat ik dit doe ? Welke stappen zou ik nu best kunnen volgen ?
 7. Kortelings vervalt mijn SSL certificaat, welk geleverd wordt door Xolphin. Ik krijg de kriebels er al van omdat het vernieuwen hiervan niets is dat dagelijks gebeurd. Nu wou ik net mijn CSR aanmaken en krijg ik de melding Private key file already exists, please remove it and run the command again Op internet vind ik hiervoor volgende terug In the command prompt, type: fmsadmin certificate delete . When prompted “really delete certificate?”, type “y” (no quotes). Provide admin login credentials. When done, you will be prompted to “Restart the FileMaker Server service to apply the change.” Restart the FileMaker Server service (easy way is to search for it). Example for Win Server 2012: Example for Win Server 2016 (click on search icon in Task Bar) In the Services window, right click the FileMaker Server item and choose “Restart”. Go back to the command prompt and type the command above again to create the CSR. Is dit de juiste wijze om dit te doen ? Is er dan in afwachting van het nieuwe SSL certificaat nog een SSL certificaat actief ?
 8. Donamd

  Value list

  Bedoel je dit ? Value_List.fmp12
 9. Je zou dit kunnen bekomen door de records te gebruiken voor de helling en voor de waarde kan je 1 veld gebruiken dat je 37 x herhalend maakt.
 10. Bekijk ook eens de Uitgebreide Privileges
 11. Kan dit je hiermee helpen ? https://blog.supportgroup.com/export-custom-headers-from-filemaker-to-excel
 12. Ik ben mijn eerste stapjes aan het zetten met cURL maar hier komt momenteel weinig duidelijkheid in voor mij. Ik ben aan het proberen om een Bose Versterker aan te spreken via cURL. Bose heeft een app, Soundtouch genaamd waar ook een api voor bestaat. Onderstaande tekst komt uit de handleiding van de api als voorbeeld om het volume aan te passen, maar krijg het niet werkende. Voor zover ik uit de handleiding van Filemaker kan afleiden moet bij opties voor cURL bij de scriptstap Invoegen vanuit Url onderstaande ingegeven worden. Kunnen jullie eens bekijken op welke wijze dit zou ingevoerd dienen te worden ?
 13. Ik heb het nu klaar gekregen met XML code samen te stellen en dan te exporteren naar een XML bestand. Als ik dit open in Excel krijg ik alle data's, formules zoals ik wil. Ik werk met Windows, en ben wel benieuwd hoe zoiets geregeld kan worden met javascript. Als je me hiermee op weg kan zetten, zou leuk zijn.
 14. Het kan blijkbaar wel. Na nog wat zoekwerk kom ik volgende tegen https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006h94BG/ann-export-custom-spreadsheets-with-fmp2xls-v101 Als ik het demo bestand uitprobeer met het script Export to Excel ( XML + XLST ) wordt er effectief een formule gemaakt in excel die het totaal van de kolom berekent. Ik heb het FMP2XLS.xslt bestand zelf ook eens bekijken, maar dit zal nog wat tijd nodig hebben vrees ik om te doorgronden.
 15. Kan men bij een export van records naar Excel de inhoud van een veld exporteren zodat dit bij Excel herkend wordt als formule. Bijvoorbeeld iets zoals =SOM(C202:C224)
×
×
 • Create New...