Jump to content

johan

Leden
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dankje! Helemaal duidelijk nu! Ik ga alvast met een proefversie de conversie naar fp12 uitvoeren!
 2. En dat converteren naar fmp12 kan gewoon gebeuren met dat FileMaker 19 programma?
 3. Hallo, Ik was vroeger heel veel bezig met Filemaker programmatie! (Al vanaf Fmp2 ?) De database voor onze winkel is een 100% eigen creatie. Maar vanaf FMP 11 “ben ik niet meer mee”! Probleem is: Ik heb nog maar één computer in gebruik, een iMac halve bol met daarop MacOS Tiger, waarop ik dat FMP11 bestand kan draaien. Momenteel doet die antieke iMac het nog perfect, maar mijn grote schrik is: ... wat als die het begeeft? Sinds kort heb ik een splinternieuwe iMac van 2019 maar FMP11 draait daar natuurlijk niet meer op! Ik had al zware problemen met FMP11 vanaf Sierra op mijn vorige iMac! Mijn vraag... Als ik nu een FMP19 zou kopen, kan die dan nog overweg met dat FMP11 bestand? Maw kan die het FMP11 bestand nog zonder problemen converteren naar een FMP19 bestand? (Ik zocht een contact e-mailadres of telefoonnummer bij FileMaker zelf om deze vraag te stellen maar vond niet direct. Daarom heb ik de vraag hier maar gauw gesteld.)
 4. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Sorry... ik weet... het gaat hier niet meer over FileMaker maar.... ‘k Heb een en ander gelezen over dat nieuwe filesysteem APFS. Het is blijkbaar DE toekomst! Nu nog een iMac kopen met fusiondrive, die niet compatibel is met APFS ( en het misschien zelfs nooit gaat worden! Wie zal het zeggen! ) is dus totaal uit den boze! Niet??
 5. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  En hier ben ik weer met wat vragen... ☺️ En wat is de reden dat dit niet meer gaat? (Waarschijnlijk kan ik niet goed zoeken maar ik vind hierover geen info op het internet!) Is er info op het internet hierover te vinden? Waar? Kan er dan op een SSD schijf geen oud MacOS geïnstalleerd worden? Wat is het meest recente MacOS dat op zo’n SSD iMac kan geïnstalleerd worden? En... Is een gewone HDD externe opstartschijf eraan hangen een oplossing?
 6. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Nog een allerlaatste vraagje... (denk ik toch )Ik zou het kunnen opzoeken op internet maar misschien weet iemand van jullie gewoon zo het antwoord... Als ik binnenkort een nieuwe iMac zou kopen zonder fusion drive, dus volledig met interne SSD, kan ik dan daarop ook nog een aparte partitie maken met Mountain Lion? Kan je op zo’n nieuwe moderne iMac nog wel zo.n oud MacOS installeren???
 7. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Gelukt! Dank aan Peerke! Ik kan terug mijn bestand op afstand openen! Everything works again like before! MAAR... nu begin ik te denken...Mijn cns-image plugin werkt al een hele tijd niet meer naar behoren! Ik heb me hierover nooit te druk gemaakt.... Maar nu besef ik pas dat die malfunction ook wel zal te wijten zijn aan een te zwaar besturingssysteem! Dus... Eigenlijk ben ik weeral dom geweest! Ik had Mountain Lion (MacOS8 moeten installeren! En misschien ga ik dat nog doen ook nog! https://roaringapps.com/app/filemaker-pro-advanced https://support.filemaker.com/s/answerview?language=en_US&anum=4701 Filemaker 11 is volgens Filemaker zelf blijkbaar alleen maar 100% compatibel met MacOS 10.5 tot en met 10.8 ( Leopard MacOS 5, Snow Leopard MacOS 6, Lion MacOS 7 en Mountain Lion MacOS8)
 8. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Ja hoor... dat is het... dat halve bolletje van me heeft inderdaad nog zo’n draagarm met scherm! Ongelofelijk hoe goed die het nog doet. Nooit problemen mee gehad! Daarna had ik nog 2 iMacs. De eerste is al lang buiten gebruik... liep altijd warm. En die ik nu heb, eentje van mid2011, is verschrikkelijk traag aan het worden... Maakten ze vroeger, zoals men dikwijls zegt, inderdaad alles degelijker?
 9. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Dit gaf me hoop van het op die manier te kunnen oplossen... Maar dat zal hier niet lukken.... FMP11 installeren kan blijkbaar pas vanaf MacOS10.5 ! En mijn halve bolletje heeft een MacOS 10.4.... Deze avond probeer ik Sierra te installeren op mijn 2de partitie. Op hoop van zegen...
 10. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Zie wat ik vond op een ander forum! Ongelofelijk toch! Wat is dat allemaal? FileMaker Pro 10 works great in High Sierra, but you need to install it on a 10.6 Mac, then copy the installed folder "/Applications/FileMaker Pro 10/" to the High Sierra Mac. If you don't do this you cannot connect to a remote FM server
 11. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Amai... Dat valt mee! Wauww... Dankje dankjewel hoor! Benieuwd of het hier ook allemaal van een leien dakje gaat lopen! Na de winkel begin ik er aan! Ik hou je op de hoogte!
 12. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Ah.. nu begrijp ik wat je bedoelde met “meegekomen”! Kan jij dat voor mij testen? Dat zou geweldig zijn. Heb jij dan ook een FMP11? En heb jij dan ook zowel Sierra als High Sierra op computer staan? In ieder geval: daar kan ik wel ‘even’ op wachten. Dit weekeinde? Zou dat lukken voor je? Het is hier allemaal niet zo heel heel dringend! Natuurlijk... Ik heb het wel graag zo vlug mogelijk allemaal terug werkend maar... Ik kan wel even wachten... Ik heb namelijk nog een heel oude iMac (bijna antiek... het halve bolletje!) staan met Tiger en een FMP9 erop, alles nog perfect werkend. (En... Het database bestandje dat ik hier elke dag voor de winkel gebruik open ik op afstand.... zit veilig bij een host!) Als gewoon “terug kopiëren” werkt, zal ik Sierra installeren op mijn nieuwe partitie. Zoniet El Capitan....
 13. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Neen ... ik werk nog op een oude iMac mid 2011, dus zonder Fusion drive of SSD! En ja, op Sierra (MacOS 10,12) heb ik ook nooit problemen ondervonden met mijn FileMaker 11, in ieder geval had ik toen nooit een crash! Maar... Wat bedoel je met “meegekomen werkt het dus wel”? Ik veronderstel dat je bedoelt: heel de FileMaker folder vanuit mijn High Sierra partitie gekopieerd naar de Sierra partitie? Is het dat wat je bedoelt? Ik heb geen idee....Misschien een domme vraag maar.... kan ik op die manier FileMaker op mijn nieuwe partitie installeren? Of heb ik mijn installer echt nodig??? De installer die ik heb is geen volledige maar een upgrade installer. Dit gaat toch lukken? Ik hoop zo! Ik heb op een nog oudere Mac ook nog een FileMaker 9 Advanced staan... Als ik mijn installer moet gebruiken en de installer werkt alleen maar op El Capitan (MacOS 10.11) dan ben ik best van ineens een El Capitan installatie USB stick te maken he! Juist?
 14. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  PLEASE kan iemand me verderhelpen?... Ik zou mijn Filemaker 11 dus willen blijven gebruiken... en heb dus terug MacOs Sierra nodig! Dit is wat ik hiervoor al gedaan heb: 1) Ik heb met 'Install Disk Creator' een Sierra installatie USB stick gemaakt. 2) Ik heb met 'Schijfhulpprogramma' mijn harde schijf van 1TB gepartitioneerd in 2 partities! Op de ene partitie staat mijn High Sierra. Op de andere partitie wil ik dan de Sierra installeren met mijn Sierra installatie USB stick. Maar hoe moet ik daaraan beginnen? Ik durf nu echt niet meer verder te gaan zonder hulp van iemand met voldoende kennis van zaken!! Ik veronderstel dat ik mijn Mac nu moet opstarten met de alt- toets (de vroegere Option toets) ingedrukt! Juist???? Zo ja ... hoe dan verder? Please ... kan iemand me verder helpen.... ik ben te onzeker om dit helemaal alleen verder af te handelen. Ik heb wel een backup van mijn documenten, foto's enz in mijn Timecapsule, maar ben zo heel bang iets fout te doen!!!! Heb ik tot nu toe al alles juist gedaan?
 15. johan

  ios 10.13.1 en FM12

  Alleen FMP15 en 16 zijn High Sierra proof! Ongelofelijk! Ik dacht toch dat Filemaker van Apple is? Of ben ik mis? Als ik juist ben dan is het des te meer een schande dat Filemaker en Apple niet samengewerkt hebben om te verzekeren dat Apple upgrades geen negatieve invloed hebben op de goede werking van relatief nieuwe versies van Filemaker!
×
×
 • Create New...