Ga naar inhoud

harpermac

Leden
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door harpermac

  1. Normaal openen mijn bestanden op mijn iPhone met de menubalk zodat ik kan wijzigen van layout of e.e.a. kan delen indien nodig. sinds deze week doet go dit niet meer maar gaat go in een soort van zoek mode zie afbeelding. Knoppen aan de bovenzijde werken niet maar kan het bestand wel gewoon gebruiken kan alleen niet meer van layout wisselen en dus ook niet rapportage versturen aan mijn klant. Weet iemand een oplossing voor dit probleem? Groeten Eric
  2. Probleem is de punt want door die te verwijderen was het probleem opgelost
  3. dat is dan een minpuntje van 17 want in 16 was dat geen probleem
  4. Heb ook nog even gecontroleerd wat er via rebdirect gebeurd, ook hier geeft het systeem aan dat de file aanwezig is maar zodra je er op klikt zegt het systeem dat file niet aanwezig is.....
  5. Probeer een bestand te openen op de server via filemaker go. Bestand staat op de server (kan hem met pro op de server openen) Als ik probeer hem met go te openen op de server, laat server netjes het bestand zien maar zodra ik hem wil openen geeft hij de volgende fout: "het bestand "HMMS Draft Survey V1.2" kan niet worden geopend. (niet gevonden)" weet iemand hoe dit probleem opgelost kan worden?
  6. harpermac

    UBL

    se7en zou je die voorbeeld documenten misschien willen delen want ik kan hem bij zowel 13 als 16 niet vinden, zit namelijk met het zelfde probleem.
  7. Heb toepassing geschreven voor het inspectie werk wat ik doe en een van mijn conculegas is er ook in geinterreseerd, enige is dat ik zelf met een mac werk en dus ondermeer een mac versie in runtime kan maken maar ik zou een windows versie moeten maken, wat zijn de opties want ik zie op mijn mac geen optie om een windows compatible versie in runtime te maken.
  8. Begrijp wat je bedoeld maar dat is voor de mac of voor windows goed, gebruik dat al enige tijd op m'n mac. Waar het mij om gaat is om het via iOS voor elkaar te krijgen dat weggaven van de PDF lijkt te lukken maar vervolgens via mail voor iOS versturen lukt niet, de mail wordt wel opgemaakt maar de attachment die pakt hij niet. het is de bedoeling dat ik vanaf lokatie direct een certificaat vanaf de iPhone 6+ kan versturen naar de klant die het certificaat moet ontvangen, dit zodat de tijd die ik besteed aan rapportages klinkt ingekort kan worden.
  9. Hoe kan ik vanuit Filemaker Go een PDF versturen van een rapportage met als naam het serie nummer van de rapportage en dat filemaker automatisch het e-mail adres invult.
  10. probleem opgelost kan verwijderd worden
  11. Heb net een update uitgevoerd maar moet nu mijn wachtwoord invoeren voor mijn account dat hoefde ik voorheen niet, heeft iemand een idee hoe dit kan komen? hoe kan ik het wachtwoord achterhalen?
  12. Hoe kan ik het aantal regels dat een portaal heeft aanpassen aan het aantal gerelateerd records zonder dat ik met een scrollbar hoef te werken. Is de bedoeling dat het portaal aangepast word zodat deze bij het uitprinten alle gerelateerde records weergeeft, normaliter zou alles normaal op een A-4 passen dus het gaat niet om enorme hoeveelheden gerelateerde records.
  13. Bedankt Felix en Hiker, werkt super en weer iets geleerd.
  14. Ik heb van alles geprobeerd maar krijg dat niet voor elkaar, misschien dat je me kan uitleggen hoe ik dat dan zoo moeten instellen..... ben een amateur die voor zijn eigen bedrijf een custom made programma wil maken.
  15. In de database die ik aan het bouwen ben zit ik met een kleine uitdaging. ik heb nu 10 scripts die nagenoeg gelijk zijn, ieder script is aan een knop toegevoegd om te gaan naar het sub project waar het op van toepassing is zoals hier onder. variabelen instellen[$subproject;value:table::order&' "&table::subproject1~10] ga naar lay-out["subproject"(subproject)] zoekopdracht uitvoeren[$subproject] Ieder van deze scripts is aan een knop toegevoegd Weet iemand hoe ik op basis van de gebruikte knop de variabel kan veranderen zodat ik deze 10 scripts kan samenvoegen tot een script?
  16. Dat zal misschien kunnen als je voor iedere order weer een nieuwe heading aanmaakt in de scheeps gegevens, maar dat is dus niet de bedoeling, kom sommige schepen elke maand weer tegen en moet dus telkens dezelfde gegevens weer invoeren; daarbij heb ik in een order meerdere scheeps gegevens nodig. Heb nu de volgende oplossing gemaakt. In de scheeps database een blanco heading genaamd "New" Vervolgens in het order systeem een dropdown gelinkt aan de scheepstabel met script instelling bij wijzigen object script uitvoeren. script heb ik als volgt gemaakt: If(Orders_order_shipnamex="New" go to layout "ship particulars" New record end if Waarbij X variabel is, ik heb dus nu voor elk veld shipname een apart script en zou liever zien dat ik ipv die blanco New record de edit kan gebruiken en dat als je kiest voor edit dat er dan automatisch een nieuw record wordt aangemaakt en ik dus maar een script nodig heb
  17. Pjotter, een dropdown creeren was niet het probleem. het gaat om het volgende: ik heb 2 tabellen, een voor orders en een met scheepsgegevens. wat ik graag zou willen is het volgende: als ik een scheepsnaam niet in de lijst voorkomt en je kiest edit in de dropdown van de order tabel dat er dan automatisch een niew record aangemaakt wordt in de tabel met scheeps gegevens. Ik heb het nu zo gedaan dat ik een blanco record heb new en dat als je deze selecteert er een nieuw record wordt aangemaakt, d.m.v. een script dat verwijst naar het veld waar je aan het werk bent, dit betekend dat je dan voor elke scheepsnaam heading in het order programma een apart script moet creëren, het zou makkelijker zijn als je een script hebt waarbij de edit in het dropdown menu fungeert als new record in de scheepsdatabase.
  18. Is het mogelijk bij een dropdown het zo in te stellen dat als je edit kiest dat je dan automatisch naar de referentie database gaat waar de dropdown aan gelinkt is en dat er dan automatisch een niet record aan gemaakt wordt? en zo ja hoe zou je dat dan moeten in een script moeten hebben staan.
  19. bedankt het werkt, toch weer iets geleerd, op naar de volgende stap
  20. Heb nu het volgende geprobeerd, maar dit werkt niet go to related record if[get(lastmessagechoice)=0] goto layout new record request if end
  21. Ben bezig met een database die gekoppeld is aan een andere database, nu is het zo dat deze op een veld gekoppeld zijn. Ik zoek eigenlijk een script dat het gerelateerd record zoekt dat hierbij hoort en indien deze er niet is een nieuw record aanmaakt die gerelateerd is. Aangezien ik pas net begonnen ben met FM kom ik hier niet helemaal uit. Wie o wie kan mij hiermee helpen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...