Ga naar inhoud

Felix

Leden
  • Items

    1.580
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Felix

  1. Nadat het moderatorteam mij per PB heeft laten weten het eens te zijn met de opzettelijke beledigingen in dit draadje afkomstig van dr. Bruno VanDijck en dr. Victoria Ballotani, heb ik besloten dat dit mijn laatste post is op dit forum. Tabee. drs. Felix
  2. Beste Vicky, wat verhelderend dat je zo'n reactie hier post. Wat mij betreft heb je helemaal gelijk hoor. Iemand die hier net komt kijken mag natuurlijk geen kritiek hebben. En al helemaal niet wanneer die terecht is. Zelf post ik hier ook alleen maar om mijn aantal op te krikken. Om andere forumleden iets te verduidelijken of oplossingen aan te bieden heeft geenszins mijn interesse. Professionele kennis van FileMaker? Die heb ik als leeghoofd niet en dat is ook logisch want ik heb een x in mijn naam. Ik kan dan ook niets zinnigs bijdragen aan dit forum. Vandaar dan ook alleen maar dit soort posts. Dan jij en Bruno, dat is nog eens wat anders. Ik zie alleen bijzondere bijdrages. Jullie hulp aan anderen is fenomenaal. Jullie zijn in staat om zelfs de simpelste vragen met veel geduld uitgebreid te beantwoorden. De vele voorbeelden en screenshots illustreren het gebruik van zaken die men niet eens in de handleiding van Filemaker wil bespreken. Jullie zijn niet bang om met veel enthousiasme jullie professionele kennis met heel de wereld te delen. Het credo van deze site is waarschijnlijk door jullie uitgevonden. En dan het belangrijkste, jullie doen dat op zo'n heldere, betrokken en vriendelijke manier dat je als beginnend Filemaker gebruiker watertandend uitziet naar jullie schrijfsels. Dank jullie beiden voor de gedegen uitleg van RegEx, JW-naming en GetTableOccurrenceName() in dit draadje. Wie bestudeert ooit nog de handleiding van Filemaker waar je dit soort professionele termen niet eens in zult tegenkomen. Maar die is dan ook alleen voor wie niet verder kijkt dan zijn neus lang is. Gelukkig hebben wij jullie op dit prachtige forum en zijn jullie bereid om enkele kostbare seconden van jullie professionele leven aan de domme vragen van achterlijke forumleden te besteden. Jullie kennis is voor mij te hoog gegrepen. Ik zou het graag willen oppikken maar snap niks van jullie ongetwijfeld heldere uitleg in lekentermen die jullie hier geven. Het getuigt in ieder geval van een bijzonder soort professionalisme dat jullie beiden zoveel geduld hebben met een onwetende die hunkert naar kennis. Dat jullie zoveel tijd willen besteden aan het uitleggen van wat in jullie professie te boek staat als basis van Filemaker van deze eeuw, zonder gebruik te maken van onbegrijpelijk vakjargon is lovenswaardig. Dank jullie wel. Ik stel voor dat jij een Bruno voortaan jullie Filemaker vragen onderling via de e-mail bespreken. Ondertussen veel succes met jullie 'wetenschappelijke' werk. Ik hoop dat jullie daar beter in scoren dan in jullie sociale vaardigheden want die zijn ver beneden peil. Al maakt het mij persoonlijk geen ruk uit wat de resultaten zullen zijn van jullie onderzoek naar Nahuatl dialekten.
  3. Ja, ik vraag mij ook wel af of het hier nog over FM13 gaat. GetTableOccurrenceName(), RegEx, JW naming. Het zijn termen die mij niet bekend voorkomen. Wanneer ik wat moet bijleren om dan het probleem van het printen van een record met meerdere gerelateerde gegevens in FM13 elegant op te lossen doe ik dat graag. Vooralsnog kan ik er helaas geen touw aan vastknopen.
  4. Ha Vicky, Bruno. Het mag voor jullie duidelijk zijn hoe je hier met RegEx aan de gang gaat. Voor mij is dit abracadabra. RegEx staat toch voor reguliere expressie, ofwel een speciaal soort zoekstring? Hoe kan dat de oplossing zijn van het printen van gegevens uit meerdere relaties in FM? Ofwel: huh? Misschien wil een van jullie dit nader toelichten?
  5. @Bruno, kun je een voorbeeldje van deze procedure posten? Dat maakt het dan waarschijnlijk (voor mij iig) wat duidelijker. Dat van de globale velden begrijp ik nl niet. Het is toch niet zo dat je de info van alle gerelateerde records in 1 globaal veld gaat opslaan?
  6. Het hangt m.i. helemaal af van de onderlinge koppelingen. De eenvoudigste situatie is wanneer de portalen in serie staan. Dan ga je printen vanuit de laatste tabel. Staan de portalen parallel dan hangt het van de gegevens af. Zijn de portalen op enigerlei wijze gerelateerd zodat gegevens uit verschillende portalen op dezelfde regel gezet kunnen worden dan print je vanuit de tabel met de meeste gerelateerde records. Is zo'n overeenkomst met gegevens niet te vinden dan zul je een nieuwe tabel moeten maken en in een printscript deze moeten vullen met de regels vanuit de verschillende portalen. Wanneer de portaalregels per portaal op 1 pagina passen dan kun je wel gewoon uit de hoofdlayout printen. Het blijft in ieder geval passen en meten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...