Jump to content

Infomatics

Leden
 • Posts

  439
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Infomatics

 1. Je zet de tekst in een globaal veld en elk record van de virtual list pakt de corresponderende regel uit de tekst, de 1e record, 1e regel etc. Je hebt dan voor elke regel een record die je op de normale manier kunt exporteren. Je moet alleen de lege records weglaten. én genoeg records hebben.
 2. je zou het ook met een virtual list kunnen doen; export tekst.fmp12
 3. Hoogste is een tekstveld met de 5 bedragen, je kunt de 5 bedragen optellen met: getvalue(hoogste;1) + getvalue(hoogste;2) + getvalue(hoogste;3) + getvalue(hoogste;4) + getvalue(hoogste;5) gemiddelde is dan: Round(average(getvalue(hoogste;1) ; getvalue(hoogste;2) ; getvalue(hoogste;3) ; getvalue(hoogste;4) ; getvalue(hoogste;5);0))
 4. Als je een lijst maakt van de waardes, die sorteert en je pakt de 5 hoogste dan ben je er. hoogste.fmp12
 5. Waarschijnlijk ondersteund de plugin de M1 processor niet. Er is een optie in FileMaker 19 om de Intel processor te emuleren waardoor die ook met oudere plugin's kan werken. Selecteer daarvoor het FileMaker Pro 19 programma en gebruik Command+i, daar heb je de mogelijkheid om FileMaker te openen met Rosetta. FileMaker wordt er wel wat langzamer van, het is dus beter om versies van de plugin te zoeken die geschikt zijn voor de M1 processor
 6. Na wat aandringen nu ook FM17 en FM19 draaien in Windows ARM onder Parallels op de M1 (de installer wil niet draaien, gebruik de installer die in de files map staat van de map die de installer uitgepakt heeft)
 7. Ik heb mijn MacBook Pro 16'' M1 Pro binnen (16/512) en na alles overgezet te hebben van mijn 15'' 2014 MacBook Pro was ik benieuwd naar de resultaten. Op de M1 Pro draait Monterey 12.01, er schijnen issues mee te zijn, maar die ben ik nog niet tegen gekomen. FM16 en FM17 draaien onder emulatie. FM 19 draait native even wat testjes gedaan, vervangen over 800.000 records: M1 Pro 2014 MBP FM19 22&24sec 64&77sec FM17 39&40sec 56&56sec FM16 40&39sec 76&75sec Een loping script FM19 102sec 296sec FM17 178sec 286sec FM16 171sec 249sec Het ziet er dus naar uit dat FM in emulatie 40-60% sneller is, en native zelfs bijna 3x! Verder lijken FM16 en FM17 goed te werken, geen rare dingen. Ook nog even Windows 11 ARM geïnstalleerd onder Parallels 17. (vraagt niet om een Windows licentie??) en dat draait prima. Het is mij gelukt om een paar Windows programma's geïnstalleerd te krijgen, Inno Setup en FileConvert. Maar de installer van FileMaker wil niet. installers voor FM13, FM17, FM18, FM19 geven allemaal een blank scherm die ik alleen kan afsluiten. Verder hele fijne machine, fijn scherm, veel beter geluid, veel betere camera. prima toetsenbord. Blij mee
 8. Je zou het met een herhalend veld en custom formatting kunnen doen planbord.fmp12
 9. Even er van uitgaand dat je een pdf aanmaakt met FileMaker Go en die gelijk opent, dan kun je met de deel knop het bestand openen in iBooks.
 10. Net Monterey geïnstalleerd in Parallels op mijn Intel MacBook Pro welke draait onder Catalina. FMPA 16 en FMPA 17 geïnstalleerd en ge-update naar de laatste versie. Ik kan in FMPA 16 bestanden van de FMS14 server openen en bewerken. scripts aanpassen, velden aanpassen, layouts aanpassen lijkt allemaal te werken. Ook getest FMPA 17 met een FMS16 server ook zo snel geen problemen gezien. dus de eerste voorzichtige indruk is dat het werkt.
 11. Ik ben momenteel Monterey aan het installeren in Parallels zodat ik zelf kan testen of het werkt voordat ik een nieuwe MacBook koop, of dat een klant plotsklaps belt dat FileMaker niet meer werkt omdat hij zijn computer heeft bijgewerkt naar Monterey.
 12. Ik heb 1 klant die nog op server 14 draait dus daar kan ik alleen met FM 16 naar toe. verder heb ik meerdere klanten met FM 16 en FM 17 server waar ik FM 17 gebruik voor de ontwikkeling. FM 16 en FM 17 draaien prima op Big Sur. Ik weet alleen niet of ze ook onder Monterey draaien. Is wel handig om te weten als ik een nieuwe MacBook aanschaf, of als één van mijn klanten zijn machine opwaardeert naar Monterey en er achter komt dat FileMaker niet meer werkt
 13. Ik kwam dit weekend een artikel tegen over een bug in de xml engine in FileMaker https://davidhamann.de/2021/11/18/filemaker-xxe-vulnerability/ deze is gepatched in 19.4 maar waarschijnlijk nog wel aanwezig in oudere versies. Groet, Ruben
 14. Hi FileMakers, Ik zit er aan te denken om een nieuwe MacBook Pro te kopen (de 16''). Deze wordt geleverd met MacOS Monterey, maar ik heb nog klanten waarvoor ik FM16 en FM17 nodig heb. Weet iemand of die versies op de nieuwe MacBooks draaien? Groet, Ruben
 15. Beste Ivan, Het principe is niet moeilijk, als je weet hoe het werkt Je kunt in Exact TRANSACTIONS en ACCOUNTS importeren en exporteren als xml. Als je een export doet en die als voorbeeld gebruikt en dan je xml op dezelfde manier opbouw kun je de verkoopfacturen in TRANSACTIONS inlezen en de klanten in ACCOUNTS. De uitdaging is om de xml op te bouwen, dat kan op verschillende manieren afhankelijk van je voorkeur/ervaring. Het voorbeeld van Menno is heel geavanceerd en omdat hij daar een hoop tijd in heeft gestoken heeft hij mij gevraagd om dat niet te delen.
 16. Het plan is om de facturen gelijk goed op de juiste plaats in Exact te krijgen. Ik ben ondertussen een stuk verder, aan de hand van een voorbeeld van Menno, heb ik een xml export gemaakt die direct als een transactie ingelezen kan worden. De prioriteiten bij mijn klant zijn weer verschoven dus heb ik het nog niet in de praktijk kunnen testen, maar dat hoop ik binnenkort te kunnen doen. Ik zal mijn bevindingen hier melden zodra ik het werkend bij mijn klant heb. Dank voor het meedenken!
 17. Het lijkt er op dat in jouw geval het bestand (de database) op slot staat. Als je het bestand selecteert en cmd+i doet kun je zien of dat het geval is.
 18. Als je zo'n overzicht wilt maken dan zit je met veel relaties, 4 kwartalen x inkoop + verkoop, ik zou een script doen. Bijgaand een voorbeeld waarbij ik tevens wat herhalende velden heb gebruikt, war weer een hele berg velden scheelt overzicht.fmp12
 19. Je kunt het met een script doen, wat door de records loopt en totalen verzameld en die later in het overzicht zet. Óf je maak relaties tussen het overzicht en de records per kwartaal, waarna je met calculaties (sum) de totalen van de verschillende velden ophaalt. Het voordeel van het script is dat 'ie 1x door de records gaat, de calculatie via relaties wordt continue bijgewerkt. Ik zou daar wel een jaartal in meenemen, zodat je hem ook volgend jaar kunt gebruiken.
 20. Dank Menno! Ik heb al eens naar de api gekeken, maar dat zijn zoveel brandende hoepels dat ik voor de eenvoudiger handmatige import had gekozen 😄 Zal volgende week een kijken naar het importeren van de financiële boekingen, of heb je daar ook tips/voorbeelden van?
 21. Mijn klant wil zijn verkoop facturen in Exact Online importeren om in Exact een kompleet financieel overzicht te hebben. Ik heb een xml export in FM opgezet, maar als je die in Exact importeert moet elke factuur in Exact geprint worden om er een boeking van te maken. Het doel is om de factuur, eigenlijk de factuur regels met verschillende grootboek rekeningen en btw codes direct als boekingen in Exact te krijgen. Dus heb ik een (tab gescheiden) csv opgezet, waarvan Exact zegt dat het dan moet werken. De documentatie van Exact is erg onduidelijk, en de schermen waar je door heen moet om het bestand te importeren zijn ook vaag. Uiteindelijk blijven steken op het scherm waarbij je velden kunt toewijzen, behalve bedragen en btwcodes, toch wel vrij essentiële velden voor de import. Heeft iemand ervaring met het importeren in Exact Online en kan mij verder helpen?
 22. are you go. Je kunt hiervoor de optie verschuiven gebruiken facturen(opschuiven-naar-boven).fmp12
 23. Wat je meestal doet is een script op de server elke dag om x uur te draaien die kijkt of er die dag ėėn of meerdere mails verstuurd moeten worden. Als je van de datum uitrekent welke dag day(datum) en welke maand month(datum) de datum is dan kun je met een zoekopdracht bepalen of de huidige datum overeenkomt met die andere datum in een ander jaar
 24. hier een klein voorbeeldje, je moet nog wel en APIkey regelen. postcode.nl.fmp12
×
×
 • Create New...