Jump to content

Infomatics

Leden
 • Posts

  465
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Infomatics

 1. Parallels Desktop virtualiseert  OSsen die ARM ondersteunen op de M1, zo heb ik hier de ARM versie van Windows 11 draaien op mijn M1, deze versie doet een goede poging om 64 bits Intel programma's te emuleren. Zo heb ik FileMaker 11, 13 17 en 19 draaien. 

  Ubuntu 20.04.2 ARM64 kan ook onder Parallels worden geïnstalleerd dus die heb ik voor de lol ook even geïnstalleerd. Als ik echter de FileMaker server voor Ubuntu wil installeren dan meld 'ie dat onderdelen niet geïnstalleerd konden worden 'is not installable'. Aan de extensie amd64 te zien is de Ubuntu versie van FileMaker een Intel versie, dus zolang Claris geen Ubuntu ARM versie uitbrengt werkt dit niet onder de M1 (gelukkig kan ik wel de Mac versie gebruiken die native draait op de M1)

   

 2. Het is het eenvoudigste om een kopie op je iPad te zetten.

  Je kunt daarnaast ook het bestand open zetten op je PC en dan met je iPad inloggen op hetzelfde bestand. Als je dat op een lokaal netwerk doet is dat simpel, als je dat van buiten wilt doen dan moet je het externe IP adres van je router gebruiken, en poort 5003 van je router naar je Windows PC laten verwijzen zodat je de database kunt zien.

  Het is het eenvoudigste om een kopie op je iPad te zetten.

 3. dat werkt alleen voor de huidige stamps, als je een lijst hebt van bv correspondentie die over een langere periode loopt dan kan het zijn dat er in die periode één of meerdere keren een correctie moet worden doorgevoerd vanwege de DST en dan moet je weten of er DST zat in de opgeslagen tijd, of dat er DST was bij de gebruiker.

  Als je de datum op de server als UTM opslaat dan heb je 1 kant al afgedekt. hoef je alleen te weten wanneer DST bij de gebruiker was zodat je daarvoor kunt corrigeren.

 4. 9 uren geleden, Marsau zei:

  Kan me voorstellen dat je per sessie een tijdsverschil vastlegt ten opzichte van de hosttijd, om deze correctie mogelijk te maken. Je hoeft dan eigenlijk niet eens de tijdzone op zichzelf vast te leggen. Elk tijdsverschil is goed. 

  Je moet dan wel corrigeren voor DST, die in verschillende landen op andere momenten ingaat en soms op andere tijden . . .

 5. Een Amerikaanse klant heeft een aanbod gekregen voor de 'Problem Solvers Circle' waar hij tot 24 juni voor kan intekenen.

  Voor een meerprijs van 30% op zijn FM licentie krijgt hij toegang tot FileMaker, Claris Connect en Claris Studio.

  Problem Solvers Circle includes:

  • Licensing for everyone in your organization — employees, temps, contractors, and consultants.
  • Unrestricted web and mobile use for anonymous users.
  • Workflow automation and data integration technology to bring software, systems, and apps together.
  • White-glove onboarding assistance to give your team a quick start if needed.
  • The most flexible technology on the market that can grow and evolve alongside your company.

  Wat opvalt zijn natuurlijk de ongelimiteerde anonieme gebruikers voor mobiel en web en de vraag hoe ze het eerste punt bedoelen.

  en is die 30% toeslag een lokkertje? 

  meer info: https://www.claris.com/problem-solvers-circle/business/

 6. Ik zou het omdraaien, een tabel met dragers inclusief hun locaties en dan via een relatie of portal de songs op die drager, zodat je vanuit de tabel songs de dragers inclusief hun locatie kunt zien en vanuit de tabel dragers alle songs op die drager.

×
×
 • Create New...