Ga naar inhoud

iMac1943

Leden
  • Items

    121
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. ik heb een opmerking die hier toch een beetje bij aansluit: Onze zoon woont in Portugal en maakt ook facturen. Hij zegt dat een factuur gemaakt met FileMaker in Portugal nooit zou aanvaard zijn. Hij moet, qua facturatie, strikte regels volgen die trouwens door Europa zijn opgelegd aan Portugal. Hij begrijpt niet dat Belgie daar anders in is. Wat denken jullie daarover?
  2. dat lijkt mij een prima oplossing. Ik ga voor dit voorstel. Vriendelijk dank!
  3. ik kreeg dit bericht, maar wat betekent het? "menno said: er staan in dit topic geen links naar de apple-app-store, dus ik denk dat je dit in een ander topic had willen posten"
  4. wel, dat is een goed idee. Ik lees het aandachtig en kom hierop zeker terug. Dankjewel!
  5. volgens de info dat ik nam zou het mogelijk zijn met G Suite, dat kost dan 4 euro per maand en dan kan het vanaf het Mail programma van Apple, uiteraard ook vanaf PC. Ik gebruik voor mail nu Zoho (https://www.zoho.com/mail/?zmc=zoho-fa) de gratis versie, en daar zit smtp niet ingegrepen. Ik moet dus in FileMaker de klant aanmaken, uiteraard incl adres enmailadres, de 'bewerkingen' invullen en de factuur maken. Deze bewaren in pdf. Dan in Safari naar m'n Zoho-account gaan, daar ook het mailadres van de klant insteken en een mail aanmaken + in bijlage de factuur. Het is een beetje een omweg, maar er is geen maandelijkse kost.
  6. hartelijk dank! ik probeer u te volgen. Misschien heb ik onderweg nog wel even hulp nodig. Ik laat het u hier weten. Nogmaals dank!
  7. bedankt voor je antwoord Marsau. Kan je mij een beetje op weg helpen aub? Hoe 'SMTP implementeren'? Ergens een site met uitleg of kan iemand hier wat meer uitleg geven?
  8. ik gebruik het FM voorbeeld dat meegeleverd is bij aankoop van FM om facturen te maken. Daarin wordt de naam + mailadres van de ontvanger opgenomen. Als er nu een factuur wordt gemaakt en verstuurd per mail, dan opent het Mail-programma van Apple. Dat werkt goed. Maar om bepaalde redenen wordt niet het Mail programma gebruikt, maar het programma Zoho op het internet. Dat betekent dat ik dus een offerte of factuur aanmaak in FM, deze bewaar als pdf, en dan moet ik op Safari de site van Zoho openen en daar dezelfde gebruiker aanmaken en dan de factuur van daaruit versturen als bijlage van de mail. Ik moet dus een omweg maken. Mijn vraag: kan ik vanuit m'n FM-file de factuur versturen rechtstreeks vanuit Zoho zonder dat ik die omweg moet doen. Heeft het iets te maken met smtp? Kan iemand mij daarbij helpen? alvast bedankt!
  9. misschien toch nog een vraag: stel dat men wil overgaan naar hosting op een server. Wie of welke firma raden jullie aan? We hebben voor het ogenblijk 2 licenties van FM 14
  10. Bedankt voor je uitleg. Groeten en nog een prettige namiddag!
  11. Is in dat geval 'hosting' hetzelfde als 'Sharing' zoals ik in de screen print aangaf?
  12. Dus, twee mensen op een bureau wensen te werken in één en dezelfde file op het zelfde moment, dat gaat niet, enfin, dat gaat wel maar sluit de ene af, dan moet de andere ook afsluiten. En de wijzigingen die ze elk gedaan hebben, blijven die bestaan? Of moeten we zeggen: als 2 (of meer) mensen in 1 en hetzelfde moment in dezelfde file werken (niet in dezelfde layout) dan moet er anders gewerkt worden,nl met een server. Graag uw antwoord. Bedankt voor je inbreng!
  13. Nog iets: beide User 1 en User 2 loggen in als 'Gast'. Heeft dat er iets mee te maken? groeten!
  14. u schrijft: ik denk dat jullie allebei hetzelfde bestand proberen te gebruiken door hetzelfde bestand vanaf een netwerk-share te openen. Dat klopt, het gaat om 1 bestand, laat ons het 'Orders' noemen. Kan User 1 dan in dat bestand een 'Klant' toevoegen terwijl User 2 in dat zelfde bestand een Order aanmaakt? Kijk even op: http://www.filemaker.com/nl/help/html/sharing_data.15.1.html waar juist op die pagina moet ik kijken? In een notedop: User1 open het bestand, geeft aan dat het bestand toegankelijk is voor anderen en de ander User2 doet openen op afstand en opent dan het bestand. Indien User1 dan het bestand afsluit wordt User2 gedwongen ook af te sluiten, dat is dan het logische gevolg. Moet User 1 dan klikken op 'Sharing' en dan 'Share with FileMaker Clients...' Maar als User 1 dan afsluit, dan krijgt User 2 een bericht dat hij ook zal moeten afsluiten, klopt? is er een andere mogelijkheid? groeten en dank voor je reply!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...