Ga naar inhoud

Spaartje

Leden
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Hallo, Heeft iemand het voor elkaar gekregen om zonder add-ons een bestand te uploaden via SFTP? Via FTP lukt het wel, maar SFTP wil me maar niet lukken. Ik gebruik Insert from URL met curl: "-u gebruikersnaam:wachtwoord -T $file"
  2. Hi, Ik heb een (Windows) folder waarin foutbestanden terecht komen. Als er een bestand in deze folder staat wil ik hiervan in Filemaker een notificatie zien, zoiets als 'Count Files in Folder' Ik weet van te voren niet hoe het bestand gaat heten omdat het datum en tijd in de bestandsnaam heeft. Is er een manier om dit te realiseren in Filemaker?
  3. Hallo, Heeft iemand het voor elkaar gekregen om via de 'Insert from URL' functie een bestand op een FTPS server te krijgen? De FTP server maakt gebruik van FTPS (Explicit FTP over TLS). Het lukt me wel om verbinding te maken, maar niet om een bestand te uploaden. Ik denk dat het aan de opties voor cURL ligt. De scriptstap die ik gebruik is: Invoegen vanuit URL [SSL-certificaten verifiëren ; Selecteren ; Met dialoogvenster: Uit ; $upload_log ; "URL-VAN-FTP-SERVER" ; Opties voor cURL : "--ftp-ssl-reqd --user gebruikersnaam:wachtwoord --upload-file $bestandsnaammetpad" Op deze manier zie ik in mijn $upload_log een overzicht van welke bestanden er op de server staan maar mijn bestand wordt niet geupload. Als ik de URL van den FTP server verander in "URL-VAN-FTP-SERVER met bestandsnaam" dan krijg ik een authenticatie-fout. Groetjes Marcel
  4. Hallo, Weet iemand waar je de taal waarin de MonthName(Date) functie wordt teruggegeven kan wijzigen? Mijn collega is ooit begonnen in met een Filemaker bestand op zijn lokale Mac waarop Chinees de standaard taal was. Dit bestand is 'gepromoveerd' naar een Server bestand waarop Engels de standaard taal is. Op mijn Mac is de standaardtaal Nederlands. Bij Bestandsopties - Tekst - Gegevensinvoer staat 'Altijd huidige systeeminstellingen gebruiken' ingesteld. Toch geeft de functie MonthName(Get(HuidigeDatum)) de maandnaam in het Chinees terug. Ik zou deze graag in het Engels gebruiken. Gr, Marcel
  5. Hallo, Ik heb een vraagje over een ODBC koppeling naar een Progress Database: Ik heb via een System DSN een ODBC-verbinding naar de Progress database gemaakt. Als ik in Crystal Reports of Excel een query via die verbinding op vraag krijg ik ook netjes de data die ik verwacht. Echter, als ik in Filemaker een import van een willekeurige Progress tabel wil doen dan kan Filemaker wel contact maken met de database, dan kan ik ook alle tabellen en velden daarin zien maar als ik zeg maar op de execute knop 'Importeren' klik dan krijg ik een foutmelding: ODBC Error: [DataDirect][ODBC Progress OpenEdge Wire Protocol driver][OPENEDGE]Table/view/synonynm "ODBC.LB" cannot be found. (15814) In mijn DSN gebruik ik gebruiker ODBC en als ik deze verander in ADMIN dan is de foutmelding ODBC Error: [DataDirect][ODBC Progress OpenEdge Wire Protocol driver][OPENEDGE]Table/view/synonynm "ADMIN.LB" cannot be found. (15814) Heeft iemand dit al eerder gehad?
  6. Hallo, Wij gebruiken Filemaker Go op 2 iPads. Het FM-bestand wordt via iTunes op de iPads gezet. Het bestand kan na het overzetten naar de iPad gewoon gebruikt worden. Alleen krijgen we ongeveer 1x per maand de foutmelding : "'STOCK_LOCATIONS.FMP12' is beschadigd en kan niet worden geopend. Gebruik de opdracht Herstellen van het desktopproduct om dit bestand te herstellen." Op allebei de iPads kan dit voorkomen en het is eigenlijk random op welke en wanneer. Als ik een herstel draai worden de file-blocks en de indexes rebuild. Er zijn dan geen fouten te vinden. Iemand een idee waar ik de fout moet zoeken?
  7. Ik zoek in een tabel van zo'n 2500 artikelen in de artikelcode, de omschrijving en de zoekcode. Die data verandert niet veel. Het valt me op dat als ik zoek op 1 artikelcode het langer duurt voordat ik een antwoord krijg dan als ik zoek op een artikelomschrijving waar bijvoorbeeld een set van 50 artikelen uit komt.
  8. Ik heb voor mijn werkgever een Filemaker applicatie gebouwd die zijn informatie uit een SQL database haalt. Is er iemand met ervaring van FM i.c.m. SQL server, in de regio van Zoetermeer die mij, tegen betaling, een dagje kan helpen om de applicatie sneller te maken? Als ik een query op de SQL database uitvoer, duurt het ongeveer 1 tot 2 seconde voor ik een scherm terugkrijg. Dit moet sneller kunnen.
  9. Super slim die trigger op een andere computer! Thanks!
  10. Beste Jan, Bedankt voor je reactie, ik zat ook al aan zoiets te denken... Wat voor Robot Server gebruiken jullie? Is dat een FM12 server die om de 5 minuten checkt of er een update moet plaatsvinden? Gr, Marcel
  11. Heeft er al iemand een oplossing voor het rechtstreeks importeren van data uit AccountView (FoxPro 32bit) naar een Filemaker Server 13 (64bit)? Met FMS12 ging het via ODBC32 en met FMS13 gaat dat niet meer. Ik heb tijdens de FMSummit leuke dingen gezien wat met Perform Script on Server versneld zou kunnen worden maar dat draait alleen op FMS13.
  12. Ik ga naar de lettertypes kijken, thanks!
  13. Spaartje

    Printen traag

    Hallo, Is iemand al en keer een print snelheidsprobleem tegengekomen? Wij hebben hier een nieuwe HP Officejet Pro X576dw staan en het lijkt alsof het spoolen heel lang duurt. Op de oude Kyocera printer had ik er geen tot weinig last van. Als ik vanuit een ander pakket print is de printer heel snel, alleen vanuit Filemaker duurt het lang voordat de pagina's geprint worden. Vooral vanuit een script waar vanaf 3 verschillende layouts wordt geprint is het erg lang wachten. Als de 1e layout is geprint duurt het zeker 10 seconde voordat het printje van de 2e layout er uit komt. Ik print met FM13 (mac en windows) vanuit een bestand op een FM12 Server (windows) Gr, Marcel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...