Ga naar inhoud

Gustav

Leden
  • Items

    80
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ik haal vanuit een website adviesteksten binnen die aldaar zijn opgemaakt met html. Deze wil ik importeren in een tabel 'adviesteksten', en dan in een rapport met een bepaalde ordering weergeven. Nu is het probleem dat de geïmporteerde teksten de html met zich meenemen. Hierdoor worden de adviesteksten in mijn rapport onleesbaar door de <ol>\n<li>Tekst</li>\n<li>Tekst 2</li>\n<li>Teskt 3</li>\n<li>Tekst 4</li>\n</ol> Wat zou hiervoor een oplossing zijn? 1. Automatisch de html codering verwijderen tijdens de import? En zo ja, hoe doe je dat? 2. Of kan ik een rapport maken, waarbij ik de geïmporteerde html gebruik, zodat de bullet list, of puntenreeks fraai wordt weergegeven?
  2. Wat een fijnheid. Dank. Zat al te denken in het maken van een knop/script etc. Maar dit is supersimpel. Ik ben weer een blij mens
  3. Stom.... Ik wilde mijn bestanden actualiseren, en importeer dan een .xls die ik dan importeer, en laat het dan 'bijwerken'. Vanochtend weer gedaan, maar nu zijn de records toegevoegd ipv bijgewerkt. Dus nu 1500 records ipv de realistische 750. Hoe kan ik makkelijk deze dubbele set verwijderen. Kan ik iets doen door de het veld "Tijdstempel van aanmaak" te gebruiken? Ik ben wat huiverig om records te verwijderen. Kortom, heeft iemand een advies hoe dit te doen? Samengevat: hoe kan ik in een keer alle records verwijderen die aanmaakdatum 26-05-2023 hebben?
  4. Ik denk met terugwerkende kracht, dat ik het toch zelf gedaan heb... Ik ben bezig om iets te bouwen wat ik met 2 personen ga gebruiken, en wilde klaarblijkelijk accounts instellen. En dus niet gerealiseerd dat er een wachtwoordinstelling heeft plaatsgevonden. Kreeg de zenuwen omdat ik dacht dat ik een algehele instelling had gemaakt die dan voor alle databases een inlog/wachtwoord werd doorgevoerd. Stressss, maar is niet zo. Les geleerd. En mn inspanningen van dit weekend (wel veel uur....) dan maar gewoon weer van vooraf aan opbouwen en mn verlies nemen (maar ook de winst van dit leermoment!)
  5. Heb nu nog een database open. Deze moet absoluut toegankelijk blijven, want deze data kan ik absoluut niet kwijtraken. Hoe kan ik controleren dat dit niet opeens zo gaat gebeuren? Ben nogal in paniek, vandaar deze stortvloed aan posts....
  6. Ik zie nu dat deze vraag bij de server vragen staat. Maar ik werk op mn laptop, en niet op een server. Maakt dat uit voor een antwoord?
  7. en daarbij.... Ik heb geen idee welk wachtwoord. Gisteren veel werk verzet om een opstart database te maken. Kortom, even een hartverzakking hier.
  8. Ik krijg dit ook opeens. Weet eigenlijk niet waarom? Heb bij mijn weten niet iets gewijzigd..... maar dat zal dan toch wel.... Heeft iemand een oplossing?
  9. Oke, dank voor jullie snelle respons. Dan ga ik zo door.
  10. Hoe maak ik een layout als sjabloon voor de gehele database, zodat ik maar op een plek redactiewerk hoef te doen? Bedoeling is om dit sjabloon op meerdere plekken te gebruiken, met een andere body/hoofdgedeelte. Dit met name voor navigatiepagina's. Stel dat ik in de komende tijd toch wat andere knoppen in de navigatiebalk wil veranderen etc. Ik heb tot nu toe dit telkens handmatig zitten veranderen, maar volgens mij moet dit handiger kunnen.
  11. Wow, dit ziet er waanzinnig uit. Erg blij mee. Ga hier mee aan de slag. Dank allen voor het meedenken.
  12. Ik begrijp dat er niets anders opzit dan voor de 200 vragen (die gelukkig soms alleen ja/nee als antwoord hebben...) maar voor de meeste toch een keuze uit 4 mogelijke antwoorden een calculatieveld ga aanmaken (dus globaal 200 * 4 = 800). Ga eerst maar voldoende koffie kopen. Dank voor het meedenken!
  13. Ik blijf maar wat doormodderen…. Zou iemand nog even kunnen meedenken. MIsschien scheelt het als ik het anders omschrijf. Ik heb een tabel met oa. respondent, vraag en antwoord (VraagAntwoord tabel) Ik heb ook een tabel met de respondenten, (NAW gegevens etc) (Respondent tabel) De respondent vult op een website bij 200 vragen een antwoord in (ja/nee, radiobutton, soms multiple choice, en heel soms een open tekst veld). Er zijn 50 respondenten, die deze vragen moeten invullen. Wat ik terugkrijg om te analyseren is een xls document met 10.000 rijen. Dit zijn onder elkaar 50 keer 200 vragen. Dus in iedere rij komt dan oa respondent, vraag, antwoord. Respondent A : Wat is je lievelingskleur? : Blauw Respondent A: Hoeveel vaak doe je de afwas? Dagelijks Respondent B: Wat is jel lievelingskleur? : Groen Respondent B: Hoeveel vaak doe je de afwas? Wekelijks Nu wil ik een analyse maken van de resultaten. Maar ik zit vast in mijn hoofd. Ik plaats nu voor iedere vraag in de VraagAntwoord tabel een veld waar mee ieder antwoord een waarde krijgt, (IF en CASE functies) die ik dan weer vanuit de Respondent tabel kan optellen. Maar ik vraag me af of dit wel de meest efficiënte manier is. Heeft iemand een tip of dit anders/makkelijker kan?
  14. Dank. Wil met de geïmporteerde velden verder rekenen, indelingen maken etc, waarbij ook 2 collega's wijzigingen kunnen aanbrengen. Dus erg blij met je antwoord.
  15. Als ik een csv/xls bestand wil importeren en daar een nieuwe tabel van maak, wil ik graag ook velden hebben zoals primaire sleutel, tijdstempel van aanmaak, gemaakt door, tijdstempel van wijziging en gewijzigd door. Maar als ik het bestand importeer en er een nieuwe tabel van maak, worden deze velden niet automatisch aangemaakt. Als ik al een nieuwe tabel maak om de het csv/xls bestand aan toe te voegen, krijg ik ook een probleem. De veldnamen worden dan niet automatisch als nieuwe velden aangemaakt. Later toevoegen van deze redactievelden zou ook kunnen, maar lijkt me niet de meest passende oplossing. Heeft iemand een tip?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...