Jump to content

Gustav

Leden
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank, ik ga hier mee aan de slag. Zat vast in m'n hoofd.
 2. k heb een vragenlijst met een verschillende hoeveelheid antwoorden. Ik wil een print maken van de vraag met de mogelijke antwoorden. Dit wil ik als documentatie van de vragenlijst hebben, zodat anderen dit in een PDF kunnen inzien. Nu hebben de meeste vragen 4 antwoordmogelijkheden, er zijn ook vragen met 10 - 15 mogelijke antwoorden. In mijn tabel Vragen zijn oa de velden : Vraagstelling, Antwoord 1, Antwoord 2 t/m Antwoord 15 opgenomen (naast puntentelling, onderverdeling in onderwerpen etc) Als ik nu een print wil maken, wil ik alleen de gevulde velden printen. Hoe laat je een veld wat niet gevuld is, niet geprint worden? Of beter gesteld: Het label behorende bij een leeg veld wil ik niet geprint hebben, want een leeg veld zal niet worden geprint. Waar ik tegen aanloop is het volgende. Op de layout is dan bijv. Vraag1 1 In welk seizoen kan je meestal schaatsen? Antwoord 1: Winter Antwoord 2: Lente Antwoord 3: Zomer Antwoord 4: Herfst Vraag 2 In welke maand begint de zomer? Antwoord 1: Januari t/m Antwoord 12. Nu wil ik dus bij vraag 1 maar 4 x een antwoord met het label, en bij vraag 2 12 labels met antwoorden. Als ik telkens alle velden voordefinieer met de labels al op de layout, en een leeg veld erachter, ziet het er erg knullig uit. Is dit mogelijk vanuit 1 tabel, of moet ik dit op een andere manier doen? Als ik 2 tabellen gebruik (Vragen en Antwoorden) blijf ik volgens mij met hetzelfde probleem zitten. Dank voor het meedenken, Gustav
 3. Ik zie op de plekken waar ik het papierformaat in kan stellen, altijd A4
 4. Ik wil een kolom grafiek maken waarbij op de x-as de gegevens komen van 5 verschillende velden. Situatie: Vragenlijst, met oa 5 velden (Les completed 1 ... Les completed 5). Als iemand de 'les' heeft gehaald, wordt in deze velden Trede 1....Trede 5 weggeschreven. Als het niet behaald is, blijft het veld leeg. Op de y-as wil ik dan de totalen van deze velden weergeven. Om de legenda op de x-as leesbaar te maken wil ik dan de veldnaam "Onderdeel 1 behaald" vervangen door "Trede 1" etc. 1. Hoe maak ik een grafiek met op de x-as meerdere velden? In een oude post van 2010 zag ik dat 'Vitruvius' een oplossing had gevonden met bij veldnaam het volgende intypen veldnaam van label & ¶ & veldnaam van label & ¶ & veldnaam van label etc... bij waarden de berekening maken van de 5 velden met een waarde veldnaam van waarde & ¶ & veldnaam van waarde & ¶ & veldnaam van waarde etc... Is dit nog steeds de manier of is er inmiddels (alhoewel ik nu FM 16 gebruik) een andere oplossing? 2. Hoe kan ik op de x-as een andere naam (Trede 1) laten verschijnen dan de originele (Les completed 1) Dank voor het meedenken. Groet, Gustav
 5. De reden dat de body zo groot is, omdat ik een document maak, waarin veel gegevens van de database komen, en dus meerdere pagina's nodig heb. Er zijn 200 vragen, waarbij iedere vraag 2 pagina's aan tekst gaat krijgen. Het probleem komt denk ik omdat ik alle velden redelijk groot heb gemaakt, omdat er een wisselende hoeveelheid tekst inkomt. Met de functie 'Lege ruimte verwijderen', zorg ik er dan weer voor dat de tekst naar boven komt. Om alle velden weer te geven zijn er in de layout modus heel veel pagina's met deze schaalbare velden, die dan uiteindelijk ingedampt worden tot 2 pagina's. Maar misschien is er dus een handiger oplossing?
 6. Deze staan alle 'uit'. Het vreemde is dat het werkt zoals verwacht, maar als ik de footer rondom de 2200 punten beweeg, dan gebeurt het. Het lijkt erop dat de layout pagina lengte van invloed is. Maar vind dat zo vreemd.
 7. Ik maak een rapportage van een vragenlijst, en maak gebruik van een subsummary rapport. De vragen (met een heleboel kenmerken zoals antwoordmogelijkheden, type vraagstelling, zijn verder hiërarchisch ingedeeld in 2 soorten 'onderwerpen'. bijvoorbeeld Product en Soort. (1 product heeft meerdere soorten) Product : bijvoorbeeld Groente - Fruit - Noten - Broodbeleg etc Soort: (Groente) -> Sla-Tomaat-Witlof-Spruitjes (Fruit) ->Appel-Peer-Banaan (Noten) -> etc etc. Opbouw layout: Subsummary Product Subsummary Soort Vraag Kenmerken vraag Probleem: Ik maak een subsummary report, maar als ik hoe langer ik de layout maak, dan ontstaat een probleem. Wat is de bedoeling: Ik wil dat de rapportage alle vragen - ongeveer 200, afdrukt. Eerst gesorteerd op 'Product', dan op 'Soort'. Daarna alle kenmerken, aspecten etc per vraag, zijn er ongeveer twee pagina's aan dit soort informatie weer te geven. Nu ontstaat er een layout/print probleem. Naarmate het hoofdgedeelte langer wordt (rond de 2220 pt ofwel 78,6 cm) ontstaat dit. Ofwel als het voetgedeelte rond die plek staat. Staat het voetgedeelte hieronder (dus < 2220 pt of 78,6 cm) dan wordt het subresumé normaal geprint. Staat het voetgedeelte hieronder (> 2220 pr of 78,6 cm) dan wordt het subresumé gedeelte niet meer goed geprint. Het wordt dan 1 pagina met alleen 'subresume 1', dan 1 pagina met alleen subresume 2', (controle door subresume rood en gele kleur te geven, dan 1 pagina helemaal rood subresume1, dan volgende pagina helemaal geel, subresume 2) en dan de 2 pagina's met de informatie over de vraag. Vreemd toch. Hoe kan ik dit veranderen. Of is dit een instelling van filemaker? Ik snap die 78,6 cm niet zo ( is geen meervoud van 29,7 cm (lengte A4). Of heeft dit niets met de plaatsing van het voetgedeelte te maken? Zijn er andere factoren die hier van invloed kunnen zijn? Dank alvast voor het meedenken. Groet, Gustav
 8. Dank voor het meedenken. Ik was 'ook grootte omringende ruimte' vergeten aan te vinken. De velden schalen nu goed op.
 9. Ik wil een rapport maken over een vragenlijst. Heb oa de volgende velden. Vraag Antwoord Tekst bij goed antwoord Advies bij fout antwoord To Do Hint Nu wil ik een rapport maken waarin alle vragen (ongeveer 200) in portrait mode A4 worden gedocumenteerd. Probleem waar ik nu tegen aanloop is het volgende. De teksten in velden 3 t/m 6 zijn niet even groot. Soms bestaat het uit één zin, soms uit 15 zinnen. Dit heeft dus consequenties voor de rapportages. Als ik nu de velden altijd al ‘voldoende groot’ maak, krijg ik heel veel witregels. Wat ik graag wil zijn ‘schaalbare velden’ in mijn layout. Het lukt me niet dit te realiseren. Heb invoegveld geprobeerd, maar ook ‘Verschuiven op basis van alle objecten erboven’. Zou iemand mij hiermee verder kunnen helpen? Alvast dank, Gustav
 10. Dank. Door wat onvoorziene omstandigheden ondermeer niet jullie antwoorden kunnen bekijken. In de geboden oplossing is er door te sorteren op VraagID een overzicht te creëren in een SubSummary report. Er blijft dan wel van de 2 vragen 8 keer een 'scherm' met de vraag en de antwoorden. Maar ik probeer een overzicht te maken, waarbij op 1 pagina 1 vraag met de 4 antwoorden staan met de punten. Dus het liefst in 'formulierweergave'. Is het niet een mogelijkheid om van de tabel met 4x dubbele vragen (namelijk gekoppeld aan elk uniek antwoordveld) een andere tabel te maken, waar alleen de vragen komen te staan. Dus dan weer ingedampt tot het normale aantal vragen. Dan zou je toch weer met een koppeling tussen de tabellen met het vraagID de 4 antwoorden erbij kunnen halen?
 11. Ik zit nog wat verder te puzzelen. Wat ook mogelijk een complicerende factor kan zijn is het volgende: De meeste VraagID's zijn opgesteld in de vorm van a0H58000001i6uM, a0H580000064EN4 enz. Ik zie nu dat er sommige vragen een nagenoeg gelijk ID hebben: Vraag 1: a0H58000001i6uM Vraag 22: a0H58000001i6um Het enige verschil is dus M vs m. Hoe dit dan op te lossen?
 12. Gegeven: Ik wil een vragenlijst importen vanuit Excel en hier ondermeer overzichten maken van de vragen. De vragenlijst is opgebouwd in kolommen A: VraagID B: AntwoordID C: Vraag D: Mogelijk antwoord. E: Punten Dus bijv A B C D E 1 - 10 Wat is de kleur van een citroen? Rood 0 1- 11 Wat is de kleur van een citroen? Oranje 0 1 - 12 Wat is de kleur van een citroen? Geel 10 1 - 13 Wat is de kleur van een citroen? Groen 0 2 - 14 Wat is een citroen? Fruit 10 2 - 15 Wat is een citroen? Groente 0 2 - 16 Wat is een citroen? Vlees 0 2 - 17 Wat is een citroen? Vis 0 Stel er zijn in totaal 25 vragen met 4 antwoorden, dan zijn dit op deze manier dus 100 rijen. Nu wil ik een overzicht maken van de aanwezige vragen. Ik importeer het Excel werkblad. Dit werkblad laat ik dan dus een Tabel worden - bijv Vragen Nu wil ik een overzicht maken met op 1 scherm een vraag met de mogelijke antwoorden. Dit lijkt me dan te doen door met een portaal te werken. Ik heb van Tabel Vragen een duplicaat gemaakt, en deze via de VraagID gelinkt. Maar nu krijg ik toch nog steeds 100 records te zien, en niet de 25 die ik zou willen. Het lijkt met niet nodig om in Excel een apart werkblad aan te maken, waar dan alleen de unieke vragen (25) staan om die vervolgens te importeren. Ik zit vast. Heeft iemand een advies hoe ik dit aan kan pakken?
 13. Dank, ga er mee aan het werk. Ben blij met jullie antwoorden!
 14. Is er een manier om de inhoud van twee tekstvelden met elkaar te vergelijken? Situatie: Ik wil 2 excel bestanden importeren waarin onder anderen twee gelijke velden in staan met tekst. Ik wil controleren of het veld in bestand A gelijk is aan Bestand B. Tekst A: Ik hou van appels. Tekst B: Ik hou van appels Om het principe helder te houden, ik wil controleren of de tekst volledig overeenkomt. Dus niet alleen of er een verschil tussen appels en peren bestaat, maar dus ook of er wel of niet een punt staat.
 15. Dank voor je snelle reactie. Ik ga vandaag uitgebreid naar kijken. Nu even een snelle blik, en volgens mij is dit hetgeen wat ik zoek. Door een tabel met twee keys te verbinden (met 'EN' voorwaarde) zal de lang gezochte oplossing zijn.
×
×
 • Create New...