Ga naar inhoud

Keeshart

Leden
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Keeshart

    FileMaker roadmap

    Ah top betere pdf support
  2. Wij hebben diverse ipads met go14 op pad. Maar nu ben ik op een tweede exemplaar tegen gekomen dat deze ineens niet meer correct werkt. reset/ restart niets helpt. De ene werkt via de server dus na een upgrade naar go 15 (aangesloten op server 14) weer geheel correct. De andere werkt via een lokale database omdat er niet overal netwerk verbinding is. Deze is plots zijn standaard menu kwijt (geen updates opgezet) Ik denk wel dat ik de database er nog af kan halen zodat er niets verloren is maar vind het vreemd dat op twee verschillende ipads beide versie go14 ineens rare dingen gaan doen. Zeker omdat deze niet zijn geupdate op enigerlei wijze. De ipads zijn bij monteurs en die hebben geen login voor de app store daar ik ze beheer. Verder blijft het prachtig dat je als beheerder filemaker op de server kan aanpassen en het dan ook gelijk werkt in het veld. Vooral bij ondersteuning (alles is maatwerk) is dat erg handig Maar goed wat gaat er mis met Go 14 enig idee? bvd Kees
  3. Ik denk toch dat je een aparte layout moet maken tbv de pdf. Met de juiste instellingen en sorteringen kan je de mooiste en uitgebreidste rapporten maken in pdf ik doe dat al geruime tijd voor inspecties en die zijn wisselend van lengte. Via de wizard kan je een aardige start maken. Succes.
  4. @Andries. die staat er ook netjes onderaan en werkt.Helaas staat deze regel bovenaan. @Banach Hoe doe je dat op de server?
  5. Keeshart

    leeg record

    Via een relatie maken we in een portaal records aan. We maken gebruik van filemaker server via internet. Nu is tijdens dit process een leeg record aangemaakt met schijnbaar een relatie.(verbinding viel weg tijdens maken ) Echter dit record komt alleen in het portaal bovenaan te staan (waarschijnlijk door de sortering) maar ik kan er niets mee het is een lege regel. Verwijderen of er naar toe gaan dmv bijvoorbeeld portaalrij verwijderen of ga naar gerelateerd record lukt niet. Ook zie ik in de database geen leeg record. iemand opties hoe ik deze toch kan verwijderen? Bij voorbaat dank. Kees
  6. De grap voor mij was dat ik met alle rechten als beheerder op de mac alle records krijg en op de ipad alleen de eerste. Letop dit was onder admin rechten. Op de ipad alleen het eerste record wat an de zoekactie voldeet. Blijkbaar beperkt er toch iets als je op de ipad werkt. Na het vinkje alle rechten te hebben gezet in de script werkruimte ging het wel goed.
  7. Beste ontwikkelaars. Ik heb een redelijk simpel script dat ik draai op een ipad en op advanced. Ik vind het echter vreemd dat er verschil in zit tussen beide uitdraaien. Op de advanced krijg ik alle records en op de GO alleen het eerste record. Na wat uitproberen ging het wel goed nadat ik het vinkje alle rechten op het script had gezet. Het leuke is dat er geen enkele beperking op het lezen van de records zit. scriptje hieronder 3140: Rapporten: NEN3140_Rapport_Classificatie_gebreken Variabele instellen [ $inspectie; Waarde:NEN3140_Inspectie::_id ] Variabele instellen [ $soort; Waarde:Get(ScriptParameter) ] Variabele instellen [ $bestandnaam; Waarde:Get(TijdelijkPad) & "Bijlage2_Classificatie_van_gebreken_" & NEN3140_Inspectie:: _Volgnummer & ".pdf" ] Ga naar lay-out [ “NEN3140_Rapport_Classificatie_Gebreken” (NEN3140_Gebreken) ] Foutafvanging instellen [ Aan ] Zoekopdracht uitvoeren [ Opgegeven zoekopdrachten: Records zoeken; Criteria: NEN3140_Gebreken::_id_inspectie: “$inspectie” ] [ Herstellen ] If [ Get(LaatsteFout) ≠ 0 ] Aangepast dialoogvenster tonen [ Titel: "Geen fouten in deze inspectie"; Bericht: "U heeft (nog) geen gebreken in deze installatie en derhalve is er geen rapport van gebreken om te maken."; Standaardknop: “OK”, Vastleggen: “Ja”; Knop 2: “Annuleren”, Vastleggen: “Nee” ] Else Records sorteren [ Records in gesorteerde volgorde behouden; Opgegeven sorteervolgorde: NEN3140_Gebreken:: Vraaghoofdcode; oplopend NEN3140_Gebreken::id_melding; oplopend NEN3140_Gebreken::Vraag; oplopend NEN3140_Gebreken::Ruimtenummer; oplopend ] [ Herstellen; Geen dialoogvenster ] Records opslaan als PDF [ Bestandsnaam: “$bestandnaam”; E-mail maken; Records in selectie ] [ Document - Compatibiliteit: Acrobat 5 en hoger ] [ Pagina's - 1; Opnemen: Alle pagina's ] [ Beveiliging - Afdrukken: Hoge resolutie; Bewerken: Alles behalve pagina's uitlichten; Kopiëren inschakelen; Schermlezer inschakelen ] [ Beginweergave - Weergeven: Pagina's - Venster en pagina; Paginalay-out: Eén pagina; Uitvergroting: 100% ] [ Geen dialoogvenster ] End If Ga naar lay-out [ originele lay-out ] Ga naar object [ Objectnaam: "Rapporten" ]
  8. Keeshart

    Grafiek

    Toppers, dit geeft mij veel helderheid en een leuke oplossing. Bedankt allemaal voor de info en zeker ook het voorbeeld. Weer veel opgestoken
  9. Keeshart

    Grafiek

    Yep, klopt heb is gedaan. Krijg echter niet voor elkaar dat er een record wordt getoond met wel de totaal van de selectie. Resumeveld gemaakt met een lijst van de antwoorden. Daarop een patterncount gedaan die ook nog onderscheid maakt met hoofdletters het ging eerst verkeerd met Nok en Ok die telden dus alle twee voor ok mee... Alleen de grafiek module blijft alle records in de selectie laten zien waardoor in mijn test omgeving alle 8 de records met hetzelfde antwoord komen in plaats van een. Maar goed ben weer een stapje verder. Bedankt voor het meedenken.
  10. Keeshart

    Grafiek

    Beste mensen, Ik heb even gekeken maar hier staat niet veel over in clarify. Ik heb eigelijk even een begin nodig. Ik heb een database met een aantal vragen welke worden beantwoord met Ok,Nok,Nvt (DMV een invoerlijst) Nu willen we een staaf diagram achtig iets maken met onder elkaar de vragen en er achter een balkje in 3 kleuren of drie balkjes met de resultaten uit een selectie. Hoe pak ik dat aan? vraag1 3* OK vraag 2 1* OK 2* Nok vraag 3 3* NVT Dan zou het resultaat ongeveer zo iets moeten worden. Vraag 1 OK --- Nok NVT Vraag 2 OK - Nok -- NVT Vraag 3 OK Nok NVT --- In het veld staat dus een van de waardes Ok, Nok of NVT (of is leeg) etecetec de opmaak gaat wel lukken.
  11. Zit het grootste verschil niet in het licentiemodel.
  12. Kun je het reproduceren? Dan kan je een demo plaatsen van het probleem.
  13. Ik heb er nog eens goed op gezocht. Helaas gaat het niet firebird wordt niet ondersteund. Wel is er een mbs plugin maar dan ben ik schaduw kopie aan het maken en dat was nu net niet de bedoeling. Iemand nog een idee heeft hoor ik het graag. In elk geval allemaal bedankt voor de inzet.
  14. Menno bedankt, Jammer ik dacht met ODBC een standaard oplossing te hebben. Gegevens vanuit de backoffice wilde wij op de werkvloerter beschikking stellen en die zit in de firebird database. Van SQL heb ik (nog) te weinig kaas gegeten om het daar mee op te lossen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...