Ga naar inhoud

tdesmet

Leden
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. ik heb het zelf kunnen oplossen dmv een script die de waarde leest van het veld product id. Indien >0 dan laat hij scherm zien met foutmelding en kan men niet verder gaan.
  2. Hallo, Ik heb even hulp nodig bij een script, ik weet niet goed hoe ik het moet opzetten. Ik heb een order systeem waar men een leverlocatie moet selecteren, waardoor de portaallijst zich aanpast in functie van de keuze die men gemaakt heeft. Nu wil ik een soort van blokkering of melding dat wanneer men artikelen aan het invoeren is in het portaalrij dat men niet meer de locatie kan aanpassen om zo te vermijden dat de prijzen niet correct zouden zijn. alleen weet ik niet echt hoe dit op te zetten. Tabel en Veldnaam locatie: Orders::DeliveryPort Tabel en veldnaam portaalrij: Orderdetails::Productid
  3. Na update van office was het probleem verdwenen.
  4. Recent had ik een database gemaakt waar de order in pdf aan de mail automatisch verstuurd werd. Nu blijkt deze niet meer te werken en staat de email in concepten in mijn mailbox, maar zonder bijlage en wordt hij niet verzonden. Op een mac met oudere OS werkt het nog wel, maar sinds ik op Catalina ben overgestapt, merk ik dat dit een probleem is geworden. Iemand een idee wat er veranderd is en hoe ik dit kan oplossen?
  5. Ik heb een database met klanten, producten en orders. Ik zou een login scherm willen maken en bepalen dat de ene gebruiker enkel zijn klanten en orders mag zien en een ander type user mag bijvoorbeeld alle klanten en orders zien. Hoe kan ik hier best te werk gaan? Ik dacht aan een veld business unit te maken met een relatie aan de user en ook steeds bij klanten en orders toevoegen. Maar is dit de juiste manier? of hoe kan ik zoiets opzetten? Ik heb enkel ervaring met de standaard beveiliging beheren van FM
  6. OK, na wat opzoek werk heb ik het gevonden hoe ik dit moest doen.
  7. Hallo iedereen, kan iemand mij met onderstaande even helpen? Ik heb een database waar ik een tabel materialen heb. Ik heb dan ook een tabel berekeningen waar een portaal in zit met materiaaldetails. Daar worden de materialen gekozen en de aantallen ingevoerd. De aantallen * minuten geeft een resultaat. Als ik in dat portaal de minuten aanpas, dan stel ik vast dat dit ook in de hoofdtabel materialen is aangepast en dat wil ik niet omdat men soms wel eens de aantal minuten moet kunnen wijzigen, maar bij de volgende berekening dient deze terug de standaard waarde te tonen. Ik dacht dat het ergens in de relatie moest ingesteld worden, maar ik zie het niet. Iemand een idee hoe ik dit kan voorkomen?
  8. Hallo allemaal, Ik zit met een vraag mbt filemaker database opbouwen. Momenteel heb ik een database en deze moet ik verder uitwerken, maar ik stel me soms de vraag of ik goed bezig ben. Daarom even het volgende toelichten. In de database zitten klanten en contacten (elks een aparte tabel en aan elkaar gelinkt dmv een relatie). Klanten hebben ook diensten of activiteiten. Elke activiteit heeft zijn eigen specifieke informatie nodig (dus eigen velden) Maak ik dan voor elke activiteit/dienst best een aparte tabel? of ben ik beter af om 1 tabel te hebben met alle activiteiten/diensten waar alle velden samen zitten en in de formulieren enkel tonen wat ik nodig heb in functie van de keuze van activiteit. Zou goed zijn om te weten
  9. Hallo Allemaal, Ik heb hulp nodig bij een formule in een script. Kort even uitleggen. Ik heb een tabel "Werkorders", in die tabel staat het veld "Datum Uitgevoerd". Ik heb eveneens een tabel Ruimingen met een veld RuimID, nog wat andere velden en een belangrijk veld is "Frequentie". In mijn werkorder selecteer ik de klant, dan het type activiteit, in dit geval "Ruimingen" en bepaal ik welk RuimID het is (klant kan meerdere ruimingen hebben met verschillende frequenties). Als mijn order is afgewerkt, vul ik het veld "datum uitgevoerd" in en dan wordt het werkorder gedupliceerd en krijgt het Datumveld voor volgende bezoek reeds een datum. Dit is gebaseerd op een veld frequentie. zie hier de standaardformule: If (Werkorders::Activiteit = "Ruimingen"; ( Werkorders::Datum Uitgevoerd ) + Ruimingen ::Frequentie) Stel dat er 30 dagen staat, dan zal de datum voor volgend bezoek 30 dagen later zijn dan de dag van uitvoering. Dit werkt allemaal, maar nu heb ik verschillende ruimingen bij een klant en moet ik ook rekening houden met de RuimID en daar de frequentie van nemen. Bv klant heeft 3 verschillende ruimingen, hierdoor heb ik in tabel ruimingen dus 3 id's voor die klant. In het werkorder bepaal ik wel welk RuimID het is om alle info in het werkorder te krijgen. Maar hoe maak ik nu de script zodanig op dat wanneer deze is uitgevoerd en ik de het veld "datum uitgevoerd" invul, het veld voor volgend bezoek wordt ingevuld op basis van het getal dat in het veld frequentie staat van dat RuimID? Ik dacht zo, maar dit werkt niet: If (Werkorders::Activiteit = "Ruimingen"; ( Werkorders::Datum Uitgevoerd ) = Ruimingen ::RuimID = Werkorders::RuimID + Ruimingen ::Frequentie)
  10. Hallo, Ik overweeg om FM server te gebruiken. Echter is het misschien beter om eerst uit te leggen wat ik wil, zodat ik zeker ben dat ik niet kosten maak die onnodig of onjuist zijn. Ik heb een database die ik alleen gebruikte. Nu komen er medewerkers in mijn bedrijf en ikzelf heb een iMAC en een macbook pro. Thuis werk ik vooral op de iMac vanwege het groot scherm, ideaal om planning aan te maken (database naast outlook agenda). Ik wil dus graag mijn database benaderen op éénder wel toestel zonder steeds de database te moeten kopiëren of de beide computers te laten draaien. Als er medewerkers komen wil ik uiteraard dat er een login komt en dat ook zij de database kunnen raadplegen, maar mijn bedrijf beschikt niet over een server. Dus is mijn vraag of FM Server een virtuele server ergens in de cloud is, waar mijn database op draait en dus toegankelijk is voor anderen die een login hebben en kunnen we dan met meerdere in het systeem werken? Of moet ik eerst een aparte computer/server hebben? Als bedrijf werk ik vooral met cloud oplossingen zoals office 365 en al zijn toepassingen, zodat ik overal alle documenten die belangrijk zijn kan raadplegen. Iemand meer kennis hierover?
  11. Hallo, Ik heb een vraag mbt de inhoud van een veld. Ik heb bijvoorbeeld een order met daarin artikels aangemaakt. Als ik de prijs van de artikelen in de artikel tabel wijzig, dan wijzigt deze ook in mijn eerdere orders. Ik heb hetzelfde probleem met mijn offertes. Hoe kan ik er voor zorgen dat eens de inhoud van het veld is ingevuld, de inhoud niet meer wijzigt als ik de prijs wijzig?
  12. Hallo, Ik ben nog niet helemaal goed mee met het principe in FM, dus graag hulp in een stap voor stap fase. Ik heb een veld met artikelID. Deze lijst wil ik beperken tot een bepaald aantal leveranciers en bepaalde artikelen van hen. Voorbeeld: Ik wil een lijst dat mij enkel artikels 1 en 2 toont van leverancier A en B. Hoe kan ik in FM deze lijst beperken? Ik gebruik nu in het veld ArtikelID met een keuzelijst die gekoppeld is aan de tabel artikelen. Kan iemand hier in helpen aub? alvast bedankt.
  13. Die vinkjes zijn niet echt nodig. Het belangrijkste is de uitvoeringsdatum. Want die datum is bepalend voor de volgende onderhoudsbeurt. Elke klant heeft een ander verbruik, dit staat vast in een veld, als de datum afgewerkt is ingevuld, gaat de database de berekening maken van de uitvoeringsdatum + aantal dagen vermeld in het verbruiksveld. Dus op zich is de opbouw goed, maar wil ik dus een automatische aanmaak van een record, maar dan op de achtergrond of popup zodat ik die kan wegklikken. Ik zal eens proberen via de trigger functie. alvast bedankt.
  14. Hallo, Ik heb een script om bij een werkorder, steeds een nieuwe werkorder te maken. Dit doe ik door een knop op mijn formulier van het huidige record van Werkorder. Probleem is echter dat als ik het vergeet er een probleem is, want dan komt deze niet meer voor in mijn lijst van te plannen werkorders. Ik zou graag wat hulp willen bij mijn script. Dit is water gebeurd, als ik de uitvoeringsdatum invul, dan krijgt de werkorder status afgewerkt. ik vul dan nog wat data in zoals werkuren, opmerkingen etc... Dan klik ik op de knop, waar de script hieronder achter zit. Maar dit is wat ik graag zou willen dat er gebeurd. Als ik de uitvoeringsdatum invul en de werkorder status afgewerkt heeft, zou ik willen dat er automatisch een nieuw werkorder wordt gemaakt voor deze klant, maar ik wil dat dit op de achtergrond gebeurd, zodat ik in het huidige werkorder kan werken. Of eventueel als popup scherm, zodat mijn huidig scherm actief blijft.
  15. Omdat het voor mij duidelijker is hoeveel klanten je werkelijk hebt en komt overeen als de boekhouding, facturen, orders, etc.. hebben opeenvolgende nrs. Of maak ik het me daarmee te moeilijk?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...