Ga naar inhoud

Dennisnl

Leden
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Dankje Felix voor het antwoord. Het is allemaal gelukt. nu wil ik eigenlijk nog een stapje verder. Ik zou graag bij het record van het merk, de artikelen van dat merk willen laten zien. Hoe kan ik de naam en een foto's van het artikel automatisch bij het desbetreffende merk laten verschijnen? Het gaat om meerdere artikelen, dus meerde records, waarvan ik een veld met naam en een veld met foto wil laten zien in 1 record van het merk. Het liefst als een soort lijst.
  2. Felix bedankt voor de super snelle reactie. Ik had al het idee dat het niet heel moeilijk moest wezen maar kwam er maar niet. Moet zo ID of volgnummer altijd een getal zijn of kan dat ook tekst zijn? In de ideale situatie zou ik het liefst een nieuw merk toevoegen aan de tabel met merkdetails. Vervolgens maak ik in de tabel met artikeldetails een nieuw artikel aan. 1 van de velden van de artikeldetail layout is het merk. Zou ik kan dan door middel van een drop-downlist een merk kunnen kiezen uit de andere tabel, waarbij dan automatisch in het andere tabblad van de artikeldetails de informatie van het geselecteerde merk verschijnt?
  3. Beste mensen, Ik ben nieuw op dit forum en dit is ook mijn eerste breicht. Ik hoop dat ik het goed kan verwoorden wat ik wil bereiken. Ik heb een database van speelgoed artikelen. Deze database bestaat uit 2 tabellen. In tabel 1 heb ik 2 lay-outs. 1 met artikeldetails en 1 met een artikellijst die correspondeert aan de artikeldetails. In tabel 2 heb ik hetzelfde gedaan maar dan met de speelgoedmerken. 1 lay-out met merkdetails en 1 met een lijst van alle merken. Nu wil ik in de lay-out van Artikeldetails een tabblad-element bestaande uit 2 tabbladen. In de eerste zie je gewoon de artikeldetails en in de andere zou ik graag de merkdetails willen van een bepaald merk uit de andere tabel. Ik wil dus in het 2e tabblad een bepaalde record uit de tabel Merken van de lay-out Merkdetails weergeven. Ik wil dan meerdere artikelen aan het zelfde merk kunnen koppelen. Hoe kan ik dit op een handige manier doen. Ik hoop zo duidelijk genoeg te zijn, anders hoor ik het graag. Groeten Dennis
×
×
  • Nieuwe aanmaken...