Ga naar inhoud

Banach

Leden
  • Items

    1.379
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Banach

  1. Die is er ook niet. Wat je kunt doen is een beetje afhankelijk van wat je op je layout hebt staan. Zo kun je achter of bovenop niet-invulbare velden een transparante knop plaatsen. Je ziet de knop dan dus niet staan, maar wanneer je erop klikt wordt het gekoppelde script uitgevoerd.
  2. Zijn de tools die je maakt wel Nederlandstalig? Zo niet dan volstaat een Engelstalige site. Pofessionele ontwikkelaars werken veelal met Engelstalige systemen.
  3. Zet in layout modus de page breaks aan en zorg ervoor dat het stippellijntje dat deze pagina onderbrekingen aangeeft zichtbaar is op de layout. maak daarvoor de layout iets langer. Wanneer dit lijntje ook maar 1 pixel onder die layoutgrens ligt wordt een nieuwe (lege) pagina afgedrukt.
  4. Ach, ik zie dat dit allemaal al bekend was. Draadje mag weg.
  5. Dit zou in versie 20.3.2 zijn opgelost. Uit de release notes: macOS Sonoma: Changing modes or reopening files caused custom toolbars to reset to defaults.
  6. Er zijn kritieke veiligheidsupdates uitgebracht voor: FileMaker Server 19.6.4 FileMaker Server 20.3.2 FileMaker Pro 20.3.2 (client) De releasenotes voor server 20 vermelden: February 2024 Version 20.3.2 Addressed issues This update provides important security fixes and is recommended for all users. A reflected cross-site scripting (XSS) attack was made possible due to returned login errors not being HTML encoded. De update is een full installer die je kunt downloaden via de ESD pagina. Zie ook https://www.claris.com/resources/downloads/
  7. Ook in 17 hoort dit te werken. Wellicht is er een andere app die deze toetscombinatie afvangt?
  8. Selecteer de regel(s) en typ dan: mac: command / windows: ctrl /
  9. Banach

    Max(lidnr)

    Er is geen record met Lidnr 500. 😃 Maar serieus, het is altijd oppassen met globale velden wanneer deze dynamische waarden moeten bevatten. Beter is om van Hoogste lidnr een gewoon berekeningsveld te maken en geen globaal veld.
  10. De WPE werkt prima met alleen het standaard Claris SSL certificaat. Maar download en installeer je licentiecertificaat eens opnieuw.
  11. Kijk in de logs wat het probleem is.
  12. Ik zou zeggen: probeer het eens! 😀
  13. Waarschijnlijk probeer je het met een foutieve URL. Die moet zoiets zijn als: https://<<serveradres>>/admin-console Eventueel kun je expliciet poort 443 daarin aangeven.
  14. Gaat dit om een webdirect toepassing? Dan kan het zijn dat je nog de FileMaker WebDirect Extended Privilege voor de Privilege Sets in het bestand moet instellen.
  15. Laatste 4 tekens: Right ( datumveld; 4)
  16. Dat printprobleem is mij bekend. De oplossing is dan om de printers even te verwijderen en opnieuw te installeren.
  17. Is de "oude" computer wellicht een Intel? Het zou kunnen dat FM op een Apple Silicon nog kuren heeft. Je kunt het probleem dan in detail en reproduceerbaar melden bij Claris of wachten op een update.
  18. Met een SSD zal dat m.i. zeker schokbestendiger zijn. Geen mechanische onderdelen meer en nog sneller ook. Een andere oplossing is om wat rustiger te rijden over alleen geasfalteerde wegen. 😃
  19. Ik begrijp dat het hier gaat om bestanden welke niet via FMServer gedeeld worden. De enige mogelijkheid is dan om de laptop niet in sluimer te laten gaan. Het beeldscherm is het onderdeel dat veel energie verbruikt. Laat dus alleen het beeldscherm in sluimerstand gaan. Zodra je meerdere (gekoppelde) bestanden via FMServer deelt is de oplossing precies wat BBW hierboven aangeeft.
  20. FIjn voor je dat je account weer werkt. Ik snap dat je aanvankelijk zeer gefrustreerd was en wellicht is dat de reden dat jouw openingspost behoorlijk gechargeerd is. Het leek even dat je al je familiefoto's, muziek en wat jij verder belangrijk vindt kwijt was. Gelukkig geef je aan dat je de nodige backups hebt zodat daar nimmer enige sprake van was. FIjn! Maar wel een beetje oneerlijk tegenover mij en andere forumleden. Het is nu opgelost waardoor ik dit verder als afgedaan beschouw.
  21. En wat is precies de moraal van dit verhaal? Vertrouw voor je data niet op iCloud noch op Apple? Daar wil ik dan aan toevoegen: vertrouw evenmin op je hardware, controleer regelmatig je backups, update je systeem niet zomaar en hier wél relevant: update FileMaker niet voordat je kennis hebt genomen van storende problemen en eigenaardigheden van de nieuwe versie.
  22. @Marsau Persoonlijk beschouw ik dit topic als vervuiling van dit forum. En inderdaad: geleuter is het. Volgende stap is dat men hier al zijn hardware problemen, onprettige winkel- en online ervaringen vindt te moeten delen. Daar zijn m.i. meer geschikte fora voor te vinden.
  23. Correctie: Mijn eerdere test bleek onder Ventura te zijn. Onder Sonoma treedt dit ook bij mij inderdaad op.
  24. @Mennovanbeek Aha, dus wanneer ik een dispuut met Epson heb geeft dit forum mij de ruimte om hier mijn frustratie in het Japans te ventileren. Helder.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...