Jump to content

Banach

Leden
 • Posts

  1223
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Banach

 1. Zojuist getest en geconstateerd dat dit inderdaad het geval is. Voor de duidelijkheid het is de client waarmee je in de database manager bezig bent welke crasht, niet de server. Er is dan ook geen data verlies voor de gebruikers. Voorlopig dan nog even versie 19.4.36 hiervoor gebruiken, die heeft deze bug niet. Dank voor het melden!
 2. Banach

  Printen

  Kun je jouw wensen toelichten met wat plaatjes? Ik begrijp namelijk niet wat je nu precies bedoelt.
 3. Banach

  Printen

  Dit is simpelweg mogelijk door het veld voldoende groot te maken voor meerdere regels en dan in de inspector onder het lineaaltje bij sliding en visibility het onderstaande aan te vinken: Zie ook het voorbeeldbestandje. list view.fmp12
 4. Tijdzones zijn ten opzichte van UTC. Daarmee lijkt UTC het aangewezen uitgangspunt.
 5. Daar heb je gelijk in. Als ik dit zo bekijk zou ik bij een dergelijke toepassing liever alleen nog maar de host tijd gebruiken. Trouwens 'UTM'?
 6. Kijk daarvoor per sessie eenvoudigweg naar het verschil tussen host en client.
 7. Voor mijzelf is evident dat je hier alleen nog de host timestamp kunt gebruiken. Dit om ervoor te zorgen dat de opgeslagen tijden eenduidig zijn. Voor de eind gebruiker kun je een berekend veld gebruiken dat er de eigen tijd voor die gebruiker mee berekent. Dit is alleen voor de presentatie van dit gegeven.
 8. Inderdaad, serieuze software mag een serieuze prijs hebben. De concurrentie wordt daarmee wel drastisch vergroot. Waarom nog voor Claris kiezen wanneer xxx hetzelfde biedt voor dezelfde prijs?
 9. @LeenN.a.v. je PB hier een voorbeeldje met bestanden A en B A.fmp12 B.fmp12
 10. Een oplossing met het vlaggetje in je hoofdmenu is makkelijk te maken mbv een openings- en sluit script in bestand B. Verder: voor zover ik weet is het ook met de data api niet mogelijk om metadata op te vragen die het aantal gebruikers van een bepaalde DB geeft. Je kunt dit echter wel direct aan FileMaker Server vragen met een command line opdracht: fmsadmin -u <username> -p <password> status file <filename> Dit geeft je een regel terug waarin je het aantal clients dat is ingelogd op de file kunt vinden. Bijvoorbeeld ID File Clients Size Status Enabled Extended Privileges Encrypted 16 ESkol.fmp12 1 28729344 Normal fmapp fmphp fmwebdirect fmurlscript fmrest fmreauthenticate0 Yes
 11. Lijkt een beetje de vraag van de kip en het ei. Ik lees dat het bestand wordt gehost. Is dat FileMaker Server? Zo ja dan is daar wel achter te komen zonder met een FileMaker client op het bestand in te loggen. Maar wellicht is het beter om jouw oplossing aan te passen zodat het wél geschikt is voor een multiuser omgeving. Een heel eenvoudig truukje kan zijn door een vlaggetje te zetten in bestand A wanneer iemand inlogt op bestand B en dat vlaggetje weer uit te zetten wanneer bestand B verlaten wordt. Lees het vlaggetje uit dat in bestand A staat en je weet of iemand in bestand B zit. Dit is niet 100% safe; het vlaggetje blijft ook staan wanneer iemand op oneigenlijke wijze uitlogt, dus maak ook iets waarmee je het vlaggetje handmatig uit kunt zetten.
 12. Toch is het de juiste toetscombinatie. Voor de duidelijkheid: het is de command-toets samen met de tilde-toets, de shift toets is niet nodig maar mag wel. Daarnaast kan het zijn dat er al een andere functie voor deze toetscombinatie in de systeemvoorkeuren is gezet welke hier roet in het eten gooit.
 13. Ook in de Pro 14 versie zijn beide features aanwezig. Hier het plaatje van versie 14.0.1
 14. Er ontbreek bij jou nog meer, ook de placeholder vind ik niet terug. De andere verschillen kunnen Mac/Windows gerelateerd zijn). Dit plaatje is uit versie 14.0.6
 15. Aha, ik begrijp nu dat je het gedeelte voor het invoeren van de voorwaarde voor het verbergen in het infovenster mist. Mis je dat hele onderdeel (hier behavior)? Heb je het aangegeven driehoekje wel opengeklapt?
 16. Hmmm,,, Mij is geen globale instelling bekend om de verberg functie uit te schakelen. Kan het een plug-in zijn die roet in het eten gooit? Of doet het bestand zelf raar? Ook in FM14 zou dit gewoon moeten werken. Werkt het wel in een nieuw aangemaakt bestand?
 17. test2.fmp12 Is dit wat je beldoelt?
 18. Ja, dat heb ik wel eens gezien. Ik los dat op door de kolom breder te maken.
 19. Een prima oplossing, maar dit is wat ik opmerkte:
 20. Behalve wanneer je van de verzonden mails een archiefexemplaar in je verzonden items wilt hebben.
 21. Is dat niet iets van vertrouwenscentrum -> toegang op programmeerniveau -> rondje op 'Waarschuw nooit' zetten? Zo gaat dat in office 365. https://support.microsoft.com/nl-nl/office/ik-krijg-waarschuwingen-over-een-programma-dat-toegang-zoekt-tot-e-mailadresgegevens-of-dat-namens-mij-e-mailberichten-verzendt-86cc5ece-379e-45e3-b8eb-3fefba09946b?ns=outlook&version=90&syslcid=1043&uilcid=1043&appver=zol900&helpid=53955&ui=nl-nl&rs=nl-nl&ad=nl
 22. EN in 'records opslaan als PDF' de optie 'Toevoegen' UITzetten.
 23. Zet het script dat je gemaakt hebt in een lus; ga naar de eerste factuur, draai het script, ga naar de volgende factuur, draai dan weer het script enz. totdat je aan het einde van de lijst met facturen komt.
×
×
 • Create New...