Jump to content

Urfried

Leden
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

 1. I am missing Triggers in the Activate Trigger, f.i. ONFIRSTWINDOWOPEN . Do i have to load something, before i can see them in my Screen. I am using a Dutch version. Who can help me ?
 2. Weet iemand of er een nette agenda/kalender functionaliteit al is gemaakt in Filemaker, die je kan gebruiken in je ontwikkelde applicatie. Bij voorkeur eentje die je kan aanpassen naar het layout die in de applicatie standaard is . Ik denk dan bv , aan een maand kalender, waarbij je op een dag gaat staan en dan de afspraken voor de dag te zien krijgt of kan onderhouden?
 3. Ik ga dat meteen even uitproberen. Bedankt voor je reactie.
 4. Heeft er iemand ervaring met het maken van een inschrijfformulier in Filemaker12 PRO. Dit formulier moet dan op de Lokale website van ons worden geplaatst. En nog mooier zou zijn de gegevens direct op te slaan in de betreffende tabel in de applicatie. Als het kan, wat is er allemaal voor nodig ??
 5. We hebben een evenementen registratie. Wij willen vanuit het scherm alle deelnemers automatisch een email sturen, met daaraan gekoppeld een PDF. Vanuit een script, gaat dit perfect, daar zit het probleem niet. Echter als ik 1000 deelnemers, die ik wil mailen, dan krijg ik 1000 outlook schermen , die ik moet bevestigen. Alle adressen in 1 variabele zetten en die dan versturen is ook geen optie. Heeft iemand een idee, of ervaring, hoe dit aangepakt kan/moet worden.
 6. Hoe kan ik een record zoeken in een script, en als er een record is gevonden het script verlaten? Ik heb een rooster met 30 records, en als ik opnieuw het rooster wil aanmaken, wil ik eerst checken of het rooster er al is. Het Rooster heeft een cursusnummer.
 7. Oplossing is gevonden. Script is toch iets complexer dan ik had gehoopt, maar het werkt wel !!
 8. Ik wil 2 uurtjes sparren met een script specialist. Ik heb een aantal vragen , die ik niet beantwoord krijg. Wie kan mij helpen. Kan ook eventueel via Skype.
 9. Ik ben niet zo ervaren in het maken van scripts. En vaak kom ik er wel uit. Ik wil vanuit een Cursusinschrijving middels een script, rooster records aanmaken. Het rooster moet via een tabel Cursusdata de tabel Rooster vullen. Ik loop vast met dit script, wie geeft mij een hint en wat doe ik verkeerd De tabel inschriivingen heeft 3 records. De Tabel Cursusdate heeft 10 cursusdata records?? SCRIPT : Maak_Rooster Variabele instellen [ $inschijfnummer; Waarde:inschrijvingen::Inschrijfnummer ] Variabele instellen [ $cursusnummer; Waarde:inschrijvingen::cursusnummer ] Variabele instellen [ $cursistnummer; Waarde:inschrijvingen::cursistnummer ] Ga naar gerelateerde record [ Van tabel: “cursusdata”; Met lay-out: “cursusdata” (cursusdata) ] Ga naar lay-out [ “Rooster” (Rooster) ] Ga naar lay-out [ “Rooster” (Rooster) ] Alle records verwijderen Loop Nieuwe record/nieuw verzoek Veld instellen [ Rooster::cursusnummer; $cursusnummer ] Veld instellen [ Rooster::cursistnummer; $cursistnummer ] Veld instellen [ Rooster::cursuslesnummer; cursusdata::cursuslesnummer ] Veld instellen [ Rooster::cursusdatum; cursusdata::cursusdatum ] Veld instellen [ Rooster::Cursuslokaal; cursusdata::Cursuslokaal ] Veld instellen [ Rooster::cursustijd; cursusdata::cursustijd ] Records/verzoeken vastleggen Ga naar record/verzoek/pagina[ Volgende; Afsluiten na laatste ] End Loop Ga naar lay-out [ “Rooster” (Rooster) ] Aangepast dialoogvenster tonen [ Titel: "Rooster"; Bericht: "Rooster voor betreffende cursus is aangemaakt"; Standaardknop: “OK”, Vastleggen: “Ja”; Knop 2: “Annuleren”, Vastleggen: “Nee” ]
 10. Peter, Bedankt voor de reactie. Ik ga kijken welke van de drie voor mij het best in te passen valt. Moet nog een hoop leren, wat SCRIPT allemaal kan. m.vr.gr. Urfried
 11. Ik heb een vakantieplanning, met alle vakantiedagen in een jaar. Bij het maken van de planning voor een cursus, maak ik op basis van een startdatum, cursusfrequentie en cursusinterval, een nieuwe datum aan. Tijdens het uitvoeren van het script, wil ik kijken of de nieuwe datum een vakantiedag is uit de vakantiedagen tabel. Ik heb geen idee, hoe ik dat moet oplossen in het script. Wie kan mij hierbij helpen?? Urfried Mendes Zoetermeer
×
×
 • Create New...