Jump to content

Roger

Leden
 • Content Count

  284
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank je voor je antwoord Peter. Best wat punten waar ik nooit rekening mee houd en dus goed om te weten! Ik ontdek er zelf net ook nog eentje. Door juist wel de scriptstap 'Ga naar gerelateerd record' toe te voegen en aldaar mijn loop uit te voeren (die maximaal 90 keer een kleine test doet) boek ik een factor 3 snelheidsverbetering. (Wachttijd loopt terug van 9 naar 3 sec.) Ik vraag me af wat hiervan de belangrijkste oorzaak is, het feit dat de loop nu vanuit een statische layout plaatsvindt i.p.v. een dynamische, of dat er nu een TOC minder tussen zit? Ik vermoed zelf het eerste. Op de layout van mijn vertrekpunt staan namelijk wat portals met velden met een voorwaardelijke (van mijn loop afhankelijke) opmaak. Dit geeft dan wel te denken over het nut van 'Venster vastzetten', want je zou denken dat er op de layout niks hoeft te veranderen tot het script is afgerond of tot het venster vernieuwd wordt. Omdat ik het allemaal erg graag wil begrijpen heb ik ter test nog geprobeerd in mijn script de 'gewraakte objecten' tijdens de loop te verbergen. Dit levert echter geen snelheidswinst op.
 2. Het valt me altijd op dat de snelheid van een FM applicatie zo ontzettend naar beneden gaat wanneer de applicatie draait op een externe server buiten het lan. Vooral met loops en veldinhoud vervangen bij grotere hoeveelheden records. Venster vastzetten, weet ik, is een goeie om de snelheid erin te houden als er naar gerelateerde records wordt geswitcht. Zijn er nog meer tips en tricks op dit punt?
 3. Ik bedacht me tijdens de lunch ook nog dat je je script in een loop kunt houden als er op enter gedrukt wordt (in jouw voorbeeld, standaard gedrag). Zo is het toch wel aardig opgelost :-). Dank je Menno! Buttons.fmp12
 4. Al met al biedt het dan toch voordelen om de beoogde conditionele procedure op te hakken in meerdere scripts, is mijn conclusie.
 5. O ja, de optie op de button: Huidig script hervatten......
 6. Maar dan kun je nog steeds niet met 1 druk op de knop het oorspronkelijke script hervatten, toch?
 7. Kun je op een of andere manier een button uitlezen die de functie heeft: script hervatten? Ik wil op een layout meerdere buttons hebben om een script conditioneel te hervatten. (Ik heb geen zin om dit met afzonderlijke scripts op te lossen, wat op zich natuurlijk wel goed zou kunnen...)
 8. @andries GetAsText maakt geen verschil helaas. Die had ik zelf ook geprobeerd voordat ik mijn vraag hier plaatste. @Peter Wagemans Als ik het script test binnen de FM applicatie en het activeer met een knop waar de volgende scriptparameter aan hangt: 32920-32921 krijg ik als ik de scriptparamter uitlees het resultaat: -1. Het maakt dus geen verschil. Als je er maar een . voor zet dan is het opgelost en ziet FM het als tekst en plaatst het zelf aanhalingstekens om de scriptparameter.
 9. Via een webapplicatie wordt in FileMaker een script uitgevoerd waarbij een scriptparameter wordt meegegeven die er zo uit ziet: getallen gescheiden door een koppelteken, b.v.b.: 32920-32921. Aangezien die getallenreeks niet tussen aanhalingstekens staat ziet FM dit als een calculatie en maakt er in dit geval -1 van. Dat is niet de bedoeling, ik heb juist die getallenreeks nodig. Kan ik hier binnen FileMaker zelf wat aan doen zonder in die webapplicatie iets te veranderen?
 10. Ik vind het superleuk Menno dat je jouw knap gemaakte oplossing deelt. Dit bekijkende moet ik (weer) constateren dat er nog veel te leren valt en dat is leuk. Zo kende ik die get ( UUID ) functie niet. En ook zo'n custom-functie vind ik heel interessant. Ik zou daar graag meer over leren. Heb je misschien ook een tip hoe ik daar meer over te weten kan komen? Normaal script ik de aanmaak van portal-records ook, voor mij ook geen nadeel dus. In hoeverre het noodzakelijk legen van de cache een nadeel is kan ik niet beoordelen. Is het normaliter prettig dat de cache niet geledigd wordt? Ook met deze functie ben ik eigenlijk niet bekend. Ik kan hetgeen je gemaakt hebt nog wel niet helemaal doorgronden maar het wordt al wel steeds duidelijker. ik vind het i.i.g. een leuk en interessant studieobject. Hartelijk dank voor het delen!
 11. In het script: 'delete from ID' ben ik vergeten de If t/m End if (eerste drie regels) te verwijderen. Voor de werking op zich geen probleem. Ik was nog wat aan het experimenteren... Ik wilde bereiken dat een bestaande waarde in het venstermenu nog te kiezen is wanneer het venstermenu opnieuw wordt geopend als het al een waarde heeft. Ik had dit echter nog niet voor elkaar, vooral eigenlijk omdat een scripttrigger BijToegangObject niet werkt bij de eerste toegang van een venstermenu. Dit gebeurt pas zodra een waarde wordt gekozen. Daardoor ben ik niet in staat de oorspronkelijke 'deelnemer-ID' van de portaalrij uit te lezen om die nog aan de global home::g_id toe te voegen alvorens het venstermenu zich opent. De verbeterde file toegevoegd. adaptive_value_list_v1.1.fmp12
 12. Oké, leuk. Ik hoop dat het zonder toelichting duidelijk is. Je kunt een deelnemer selecteren uit het venstermenu maar ook een nieuwe deelnemer toevoegen m.b.v. de button onderaan de portal. adaptive_value_list.fmp12
 13. Ik heb het al voor elkaar zonder extra tabel en op zich was het niet zo heel moeilijk. Vandaar wellicht geen reacties. Maar ik kan me toch voorstellen dat niet iedereen dit eventjes maakt. Ik wil het techniek-filetje wel delen, als iemand daar interesse in heeft. In dat geval graag even een berichtje.
 14. Ik wil een portaaltje (Personen) van maximaal 6 records vullen via een Venstermenu, met namen die ik haal uit een andere datatabel. Nu zou ik in de waardelijst van dat venstermenu alleen de namen willen zien die in Personen nog niet zijn gebruikt. Nu heb ik wel een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen m.b.v. een derde tabel en een scripttrigger maar zou dit ook chiquer kunnen?
 15. Roger

  Knopnaam gebruiken

  Interessant! Dank je.
×
×
 • Create New...