Jump to content

Roger

Leden
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Idd, mooi. Fijn dat dit in ieder geval wel kan. Hopelijk krijgen we ooit ook nog eens een Show/hide iOS header/footer bars. Wie weet in FM20 of een plugin.
 2. Ja maar ik bedoel dus dat het gebied waarin de klok, netwerk, etc staan wel onderdeel is van je FM applicatie. Nu begint je app een klein centimetertje onder de bovenrand van je display, toch? Wat je zou willen is dit: (bijlage)
 3. Ik blijf het toch jammer vinden dat een 'gewone' applicatie die gedeeld wordt over het netwerk niet in full screen mode kan draaien. Zeker op iOS. En dan zou ik niet eens bezwaar hebben tegen de iOS items eventueel wel in beeld, zoals de klok, de netwerk-incoontjes en de batterij-indicator. Waarom toch niet ook een scriptstap Show/hide iOS bars?
 4. Roger

  Value list

  Een hele goede oplossing zelfs!
 5. De slidecontrol is een supermooie feature om toe te passen in apps voor FileMaker Go / iOS,. Je kunt dan immers gebruik maken van de voor dit platform typische beschikbare functionaliteit van swipen. Een handige manier om b.v.b. door een serie foto's heen te browsen. Maar is de slidecontrol daar wel zo geschikt voor? Want dan moet je voor elke foto een panel in je slidecontrol aanmaken. En in het ene record heb je misschien een andere hoeveelheid records dan in het andere. Drama! Het bijgevoegde techniek-file-tje lost wat praktische problemen op die hierbij om de hoek komen kijken. Niet alleen van dat variërende aantal benodigde panelen maar ook dat als je aan het einde van je foto-collectie bent gekomen, je met een volgende swipe de eerste foto weer te zien krijgt en daarvoor niet (eindeloos) terug hoeft te swipen. SlideControl.fmp12
 6. Menno, ik heb jouw techniek inmiddels in mijn eigen applicatie geïmplementeerd en het werkt werkelijk fantastisch. Ik ben je zeer erkentelijk! Groet, Roger
 7. Het werkt inderdaad en het werkt goed! Diepe, diepe buiging voor jou Menno! 😃
 8. Leuk gemaakt Menno maar ik denk alleen bruikbaar als je de waarden ongefilterd wilt tonen in de value list, niet?
 9. Interessant Menno! Toch blijf ik ik het onbegrijpelijk vinden. Is er niet iemand met een lijntje naar de ontwikkelaars van FM die even kan vragen of ze de functionaliteit, die immers toch al in het pakket zit, om op het eerste veld te kunnen sorteren, alsjeblieft niet willen disabelen wanneer het eerste veld niet getoond wordt? Ik denk dat je hier veel ontwikkelaars een groot plezier mee zou doen! In de bijlage een voorbeeldje van wat je in een value list niet wil maar wat dus niet zo simpel op te lossen is.
 10. En 10 jaar later en 9 versies verder kunnen we nog steeds niet sorteren op het eerste veld wanneer we enkel het tweede veld willen tonen. Onbegrijpelijk!
 11. En ook dank voor deze tip. Want ik begrijp dat de feature voorzien in FM niet voorziet in remote notificaties, wat toch wel jammer is.
 12. Top! Menno, ik kan weer verder! Hartelijk dank.
 13. Misschien heb ik het niet helemaal goed uitgelegd, dus even ter aanvulling: Om aan de slag te kunnen met push notificaties moet je eerst de berichtgeving van FM Go instellen bij je instellingen onder iOS. Echter staat FM Go bij mij niet in de lijst van apps waar je de wijze van berichtgeving kan instellen. Dus daar loop ik al vast.
 14. Ik wil aan de slag met push notificaties op iOS. Echter ontbreekt op mijn iOS de FileMaker Go app in de App-lijst onder Instellingen > Berichtgeving. Iemand een idee hoe dit kan en hoe ik deze wel in die lijst kan krijgen? (Uiteraard is FileMaker Go wel geïnstalleerd op mijn iOS) Alvast bedankt voor je reactie.
 15. In FM18 (gelukkig) wel. Sinds welke versie is dit veranderd?
×
×
 • Create New...