Jump to content

Roger

Leden
  • Content Count

    338
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. FileMaker rapporteert "that this is not a product issue" en legt vervolgens uit hoe je dit probleem kunt omzeilen. Namelijk door het 'onthouden' van de selectie of de cursorpositie naar de auto enter calculatie te verplaatsen i.p.v. dit te vatten in de parameter van de script trigger. Zie bijlage door Claris aangepast. Chapeau voor hun support! onObjectExit_fixed.fmp12
  2. Een gevalletje Eureka-erlebnis zoals hier beschreven? 😀
  3. Dank voor ieders bijdrage. Op zich verhelderend maar het roept nog wel de vraag op, wanneer moét je nu echt een commit doen? Je kunt natuurlijk redeneren dat bij iedere recordwijziging een vastlegging kan plaatsvinden onder het mom van, baat het niet dan schaadt het niet. Maar je wilt je scripts ook niet onnodig lang maken. Een GTRR via een interface-layout o.b.v. globals, al dan niet in een new window, vereist bijvoorbeeld geen commit om het juiste record te tonen. Dus even om het goed te begrijpen, met dit script: Set (global) field [ INTERFACE::factuur_nr ; FACTUUR::klant_nr ] Go to
  4. Als ik naar mijn oude werk kijk kom ik vaak de scriptstap Go to field tegen waar ik daar tegenwoordig Commit record voor gebruik. Ik vraag me af, zit daar qua wat het doet eigenlijk veel verschil in? Ik weet, bij Commit heb je de mogelijkheid Dialog On/Off en opties als Skip data entry validation en Override ESS locking conflicts. Maar deze opties gebruik ik nooit en ik weet ook niet wanneer ik die zou moeten gebruiken. Ik ben eens benieuwd, wie kan hier iets interessants over vertellen?
  5. Ah.. je denkt dus dat dit een bug is. Irritant, ik heb hier weer veel tijd mee verloren. Onder 18 doet het zich ook voor wat mij deed vermoeden dat dit manier is waarop het werkt (of beter gezegd, niet werkt). Ik zal het rapporteren. PS: Leuke manier (via scriptparameter) van je variabelen in te stellen btw!
  6. Hoi Menno, was het nog geen bedtijd of stond je nog op wintertijd? 😉 Ik ben heel blij met jouw snelle reactie hoor want ik weet nu waar bij mij het probleem zat en nu kan ik tenminste verder. Ik had een auto-calculatie op mijn tekstveld die de tekst-formats verwijdert. Als je die erop zet werkt het helaas niet. Maar dat offer ben ik bereid te brengen. Dank!
  7. Get( ActiveSelectionStart ) werkt (bij mij) niet in een veld dat gewijzigd maar nog niet ge-commit is. Bij een veld-exit laat ik een onObjectExit-scripttrigger bepalen wat de laatste positie van de cursor was of, indien van toepassing, welk stukje tekst geselecteerd was. Dat werkt uitstekend zolang dat veld niet gewijzigd is, want is het dat wel dan geeft de Get( ActiveSelectionStart ) de laatst mogelijke cursorpositie (de positie na het laatste character in dat veld) terug. Is dit een juiste observatie?
  8. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat dit wel eens in mei kon gaan gebeuren..
  9. Ik werk sinds januari op een MacBook Air M1 en kan bevestigen dat ten aanzien hiervan nog geen verbetering is bereikt. Misschien dat dit nog komt als FM native wordt voor M1 / Silicon. Eens. Die verbinding is dan natuurlijk weg. Maar het zou mooi zijn als je applicatie gewoon geduldig bleef wachten tot de verbinding weer tot stand is gekomen. Goed te lezen dat Marsau tegenwoordig ervaart dat re-connecten meestal goed gaat. Ik denk dat het bij mij 50/50 is.
  10. Hoe komt het toch dat als je computer ontwaakt uit de sluimerstand, dat FM vaak niet in staat is de verbinding met de host te herstellen terwijl de netwerkverbinding gewoon intact is? FM Go heeft daar geen (of veel minder) last van maar op de MacBook maak ik dit wel vaak mee. Vaak blijft FM wel draaien en hoef je alleen je applicatie opnieuw te openen maar soms maak ik ook mee dat FM "onverwacht gestopt is" en moet ook FM opnieuw geopend worden. Irritant is dat natuurlijk en onprofessioneel voor gebruikers. Ik heb het gevoel dat het probleem zich vaker voordoet als er een switch is gemaakt va
  11. Wel typisch dat dit 'uitgevinkt' stond.
  12. Toevallig een M1 Mac? Zie ook mijn bijdrages in deze topic:
  13. Intussen heerst dit probleem nog steeds in FileMaker 18/19 i.c.m. Mac OS Big Sur 11.2.3 (laatste versie die gisteravond beschikbaar kwam) en Apple M1 processor. Ook anderen ondervinden dit: https://www.reddit.com/r/filemaker/comments/kf63h2/fmp_locks_up_when_trying_to_prepare_an_email_in/ https://community.claris.com/en/s/question/0D53w00005EpnpdCAB/why-would-send-mail-fail-if-text-is-more-than-300-words Ik noemde het probleem eerder al vaag en dat is nog zwak uitgedrukt. Want inkorten van de tekst kan helpen maar het is niet zo dat de tekst slecht een bepaald aantal woorden of
  14. Mochten ze nou bij Claris nog eens een idee kunnen gebruiken voor een nieuwe feature voor de volgende versie, eentje die ze er zo ingefietst zouden hebben, dan wil ik ze graag helpen 😃: Een sneltoets om de Script Debugger op te roepen / te verbergen en idem voor de Data Viewer.
×
×
  • Create New...