Jump to content

Roger

Leden
 • Content Count

  323
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Via een derden platform krijg ik op minimalistische wijze adressen aangeleverd. Bijvoorbeeld: 49 Woodlands crescent Glasgow (input) Mijn vraag is: Kun je, wat handmatig appeltje/eitje is, een adres automatisch compleet maken via de Google Maps route. Genoemde input invoeren in Google Maps levert een keurige output op (zie ook bijlage): 49 Woodlands Cres Bothwell Glasgow G71 8PX Verenigd Koninkrijk En ook deze url: https://www.google.nl/maps/place/49+Woodlands+Cres,+Bothwell,+Glasgow+G71+8PX,+Verenigd+Koninkrijk/@55.8099586,-4.0764577,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!
 2. Dat is een juiste observatie. Ik voelde me nl. nogal senang bij A/B en zo werd dit het fundament van de paar applicaties die ik heb gebouwd en onderhoud. En van alles wat je aan een bouwwerk kunt veranderen is de fundering toch wel het lastigst. Ik raak hier dus een beetje confused van. Nu zie ik dat in deze 'nieuwe' methode nog wel veel A/B-techniek is overgebleven. Begrijp ik goed dat het grootste verschil is dat ankers ook aan ankers worden gekoppeld? En als dat zo is, biedt dat dan echt zoveel voordelen en zóveel minder TOC's? Ik lees ergens in de commentaren: "plus it makes the UI for
 3. Ik denk dat dit de crux is in situaties waar het misgaat met calculaties. Goed om je bewust van te zijn. Dank voor je nuttige toevoegingen Menno!
 4. Dit bleek te maken te hebben met een niet bestaand noreply-mailadres als afzender, dat vanwege gewijzigde security-settings niet langer door de SMTP-server werd geaccepteerd. Dit had niks te maken met Big Sur.
 5. Hoe zit dat dan met variabelen? Deze worden altijd als alfanumeriek opgeslagen. Ik werk vrij veel met multi-value-key velden. Die zijn zover ik weet uitsluitend mogelijk met tekstvelden. Ik wist niet dat dit FM uniek was maar vind dit toch wel een heel prettige functie die ik niet graag zou missen en waar ik wel op wil kunnen blijven vertrouwen.
 6. Ik blijf het een bijzonder verhaal vinden. Als er een numerieke waarde in een tekstveld staat, is en blijft dit een absolute numerieke waarde en die gebruiken in calculaties zou geen andere resultaten mogen opleveren dan diezelfde waarde in een getalveld. Het lijkt mij geen gevalletje bug fixing maar eerder een bug die nog gefixt moet worden. Ik ben benieuwd naar de volgende update.
 7. Dat klonk veel belovend maar bij mij hielp de update niet. Ook mailen via SMTP (wat eerder feilloos werkte) resulteert onder Big Sur in een foutmelding: Unable to login into the SMTP server. Er zitten ook voordelen aan mailen via Mail client. Al was het maar om je mail archief centraal te houden. URL/cURL/html mail is voor mij een wereld nog te ontdekken. Lijkt me overigens interessant! Mocht jij me hier verder kunnen enlighten dan houd ik me aanbevolen!
 8. Het verbaast me niet, mailproblemen onder Big Sur, ook i.c.m. Apple Mail. Ik loop er tegenaan dat de inhoud van de mail soms leeg blijft en dat FileMaker in dat geval zo'n drie minuten een strandbal laat draaien. De mail (inhoud) inkorten helpt dan maar is geen oplossing. Heel vaag. Ik moet er nog verder induiken om erachter te komen wat er nou precies aan de hand is. Feit is dat onder Mojave dit probleem zich niet voordeed. Als ik wijzer wordt in deze zal ik het hier posten.
 9. Ik zou je twee tips willen geven. Verdiep je in: (en ook in deze volgorde): 1. Data-normalisatie (oftewel, uniciteit van data in je tabellen) 2. De Anchor/Buoy techniek m.b.t. de relatiegrafiek (Mijn leermeester was Kevin Frank: https://filemakerhacks.com/about/) Als je de regels van data normalisatie consequent toepast en je de anker-boei techniek consequent gebruikt voor de structuur van je databases, dan kan er al niet zo heel veel meer mis gaan en kunnen ook anderen bijspringen of overnemen indien nodig. Het leren scripten komt vanzelf (met de jaren )
 10. Ter verduidelijking, ik heb het over dit venster en het hierin aanwezige plus-knopje.
 11. Mijn punt is: als je velden aan je tabel toevoegt met het plus-knopje dan zijn die velden onzichtbaar in layout-modus en valt er niks te formatteren. Formatteren van velden kan in mijn optiek alleen als je de velden niet met het plus-knopje toevoegt maar gewoon traditioneel fysiek op de layout sleept. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik dat dan niet gewoon doe. Ja dat begin ik me zelf ook af te vragen. Ik dacht dat deze 'futuristische manier' van een tabel-layout maken wel voordelen zou hebben maar ik ze ze niet.
 12. We praten niet over hetzelfde. Ik bedoel zichtbaar in layout modus. Met de knop die jij bedoelt regel je de zichtbaarheid in browse modus.
 13. Data inspectie leek mij ook de geijkte toepassing voor table-view en daar wou ik het dan ook voor gebruiken. Waar kun je dat doen? Infovenster -> Stijlen? Ik tref daar aan: Minmaal invoervak. Kies ik dat, dan verdwijnt mijn veld weliswaar van de layout in layout modus maar is ook de opmaak ongedaan gemaakt in browse-modus. Ik blijf het raadselachtig vinden hoe je precies met deze layout-vorm om moet gaan. Het principe (het excel-achtige) spreekt me aan maar ik zou toch graag iets meer invloed willen hebben over de opmaak van de tabel en de data. Eigenlijk zoals je dat ook in E
 14. Maar hoe doe je dat dan als de velden niet zichtbaar op de layout staan? Ik vind het echt lastig om vooraf de opmaak in te stellen. Bijvoorbeeld getallen rechts uitgelijnd. Ik krijg dat niet voor elkaar zonder zo'n veld dan toch maar 'ouderwets' zichtbaar op de layout te zetten. Werk jij misschien alleen maar op die manier en plaats je geen velden in je tabel vanuit de browse-mode?
×
×
 • Create New...