Jump to content

Leen

Leden
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Leen

 1. Prima oplossing bbw, dank je wel.
 2. Sorry, vergeten. Dit gebeurt op een Windows machine.
 3. Hallo, We zijn net over naar FM 19 en ik loop tegen het feit aan dat wanneer er meerdere databases geopend zijn, en er wordt er ééntje d.m.v. een script gesloten, dat dan alle openstaande databases worden afgesloten. Hebben hier meer mensen last van?
 4. Beste PWH, Volgens mij komt het verschil tot stand wanneer je de container opslaat, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Wel kan ik je aanraden om Foxit te gebruiken, omdat Adobe telkens kuren vertoont. Foxit is gratis en het bevalt mij tot nu toe prima, waarbij ik bij Adobe al meerdere keren problemen heb ondervonden. Helaas geen oplossing voor je probleem, maar dus wel een alternatief.
 5. Dank je wel voor het delen Marsau. Super!
 6. Upgrade naar FM18 gedaan en probleem opgelost. 👍
 7. Ik zal eens rond vragen, misschien is er wel iets te regelen inderdaad. Ari en Menno heel hartelijk bedankt.
 8. Klopt Menno, ik heb FM17. Over gaan op 18 of 19 is hier helaas nog niet aan de orde. Maar bedankt voor de antwoorden heren.
 9. Ik vraag me af of het mogelijk is dat FileMaker naar een file op het bureaublad zoekt, zonder verder actie te ondernemen. Ik heb namelijk regelmatig met importeren te maken en hiervoor gebruik ik na Import Records [ ], [Get (LastError)=100] om te checken of de file kan worden gevonden. Zo niet dan wordt het script afgebroken. Nu zijn er gevallen waarbij ik drie keer een import moet laten doen, omdat de gegevens uit verschillende bestanden komen, en het is niet handig wanneer er bij de derde keer geen file gevonden wordt en er dus al een deel geïmporteerd is. Ik zou dus liever zien dat FileMaker eerst "kijkt" of de benodigde files op het bureaublad staan, voordat met alle importeer acties wordt begonnen.
 10. Toch kan ik je vertellen dat ik als niet programmeur al menige oplossing heb gevonden door een oplossing van iemand anders te doorgronden en toe te passen op iets waarbij ik zelf geen oplossing kon vinden. Het helpt je vaak te denken vanuit een andere hoek en je inzicht te vergroten. Natuurlijk voelt het soms wel als afkijken of na-apen, maar dat is alleen de eerste keer dat je de oplossing gebruikt. Ik ervaar de aangeboden oplossingen als zeer prettig, al snap ik er heel vaak op dat moment nog niet echt veel van. Maar voor dat je het weet gebruik je die manier van denken bij andere situaties en vind je alsnog de juiste oplossing.
 11. Dan ligt het aan mij Menno. Ik was in de veronderstelling dat de pijl zou verdwijnen zodra het laatste record in het portaal wordt getoond, want dat was wat ik zocht. Het eerste kan ik helaas niet meer nagaan, omdat ik je bestand had weggegooid en opnieuw heb gedownload. Heel hartelijk bedank voor alle moeite die je gedaan hebt en sorry voor de verwarring.
 12. Ik denk dat dit echt aan FileMaker ligt. Wanneer ik jouw bestand nog een keer download werkt het voor de helft. Wanneer alle records passen in het portaal is nu de pijl weg, maar zodra ze erbuiten vallen is ie weer zichtbaar, maar ook wanneer ik naar het laatste record in het portaal scrol.
 13. Ik gebruik FM Pro Advanced17.0.7.007 Engels talig en Windows 10 Menno.
 14. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar zelfs in jouw voorbeeld blijf ik de pijl zien Menno, of er nu nog gegevens onder hangen of niet. Ook wanneer ik het laatste record in beeld haal staat de pijl er nog. Geen idee wat ik verkeerd doe.
 15. Hallo Hiker, Tja, dit is ongeveer hetzelfde wat Menno aangeeft. Mogelijk omdat het een portaal van zichzelf is wordt het wat te ingewikkeld en werkt het niet zoals bedoeld. Ik denk dat de gebruiker maar wat beter op moet letten en laat het maar voor wat het is. Maar toch bedankt voor de reactie. Groeten, Leen
 16. Enorm bedank heren. Ik ben superblij met de moeite die jullie voor me doen. Menno, ik ga er zeker proberen wat verder mee te komen. Inmiddels had ik ook dit al gevonden: http://www.thepracticalba.com/filemaker-thoughts/2011/2/17/page-up-page-down-filemaker-portal-rows.html Geen idee of dit haalbaar is, maar misschien hebben jullie er ook wat aan. Groeten, Leen
 17. Ter verduidelijking; Het portaal in het blauwe vlak is er alleen maar om de gebruiker te laten zien welke records er zijn. Er hoeft dus niets mee gedaan te worden.
 18. Goedemorgen, Niet helemaal wat ik bedoel Ari. Ik wil graag dat de knop buiten het portaal komt ( zie afbeelding). Dit in verband met gebrek aan ruimte binnen het portaal. Hij moet dus een soort page down functie krijgen en het zou ook mooi zijn wanneer het eerste (of laatste) record van het portaal in beeld is, deze knop verborgen wordt.
 19. Goedemiddag, In een portaal staan veel records en nu zou ik graag een afbeelding van een pijl naar beneden laten verschijnen als het laatste record nog niet in beeld is, om de gebruiker te laten weten dat er nog meer records staan. Dit omdat het portaal is namelijk gesorteerd wordt en deze mogelijk uit beeld vallen. Wat heel mooi zou zijn is dat de pijl zou verdwijnen wanneer het laatste record wel in beeld is. Ik weet dat er een scrolbalk kan worden weergegeven, maar die is te klein voor veel gebruikers en wordt te veel over het hoofd gezien. Weet iemand of dit mogelijk is? We gebruiken FileMaker 17, met Windows 10 en IPads door elkaar. Alvast vriendelijk bedankt. Groeten, Leen
 20. Ziet er goed uit Misj, leuk dat je het even terugkoppelt.
 21. Dat is natuurlijk ook een idee. Was ik zelf nooit opgekomen. Dank je wel Informatics.
 22. Goedemorgen, Ik ben al een tijdje bezig om een manier te verzinnen om een button op een card window in preview te krijgen, maar dat blijkt niet mogelijk te zijn. De reden waarom ik dit doe is dat het close window knopje te klein wordt op een tablet en er vaak in een schemerige omgeving wordt gewerkt. Nu heb ik een card window met en een grotere button gemaakt zonder preview, maar dan krijg ik de onbenutte ruimte tussen de teksten niet weg. Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? Zie plaatjes ter verduidelijking. Ik vind het een beetje slordig staan zo. Alvast bedankt
 23. Nee, het heeft er misschien niets mee te maken, maar ik ben er wel blij mee Menno. Sjonge, dat scheelt ook heel veel typewerk als je het zo doet. Er is als beginner ook nog zoveel te leren. Ik moet er nog een zooitje doen, dus dank je wel man. Super! ? Na wat stoeien begrijp ik inmiddels ook hoe de functie GetLayoutObjectAttribute werkt, heb een oplossing voor de vraag en kan verder. Allemaal dankzij dit mooie forum. Allemaal erg bedankt.
 24. Vreemd, ik zie wanneer ik van edit layout naar exit layout ga, de bewerking wel wordt gedaan en ook constant klopt.....
 25. Wat wel grappig is, is dat wanneer ik het toepas bij een knop die niet in een portaal staat het resultaat hetzelfde is, alleen wordt nu constant een "1" gegeven bij elke situatie. ?
×
×
 • Create New...