Jump to content

StevenDn

Leden
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 14
 1. De gescande artikelen komen weldegelijk in filemaker. Ik heb er even een bijlage aan toegevoegd. Bedankt voor de reactie.
 2. Hallo iedereen, Ik scan momenteel artikelen die gebundeld worden in een .xls en verstuurd worden via mail in filemaker. Nu zou ik graag alle gescande records verwijderen elke keer als ik een mail heb gestuurd van die gescande records. Is dit mogelijk ? Bij voorbaat bedankt !
 3. Dag Banach, Ja ik ging er altijd vanuit dat een afbeelding/filmpje sowieso in een container veld moest. Ik zal ff google'n en kijken of ik geen sample vind met een voorbeeld om hoe dit te moeten doen. Hartelijk dank !
 4. Dag iedereen, Ik heb een bestaande fm database waar ik nu van al mijn artikelen ( het zijn er enkele 1000'den ) url's van de afbeeldingen heb. Nu, ik zou graag die afbeeldingen ( .jpg ) automatisch willen tonen in een container veld gelinkt aan het respectievelijke artikel veld. Ik heb het forum al via de zoekfunctie wat opgezocht en ook wat gegoogle'd maar vond niet echt een duidelijke oplossing. Hartelijk bedankt alvast.
 5. Dag Iedereen, Het al bijna het einde van 2018 en in vele magazijnen zal de stockcontrole bijna van toepassing zijn. Nu voor het eerst dit jaar gaan we dit via FM go doen. Ik heb alles naar behoren gemaakt, maar ik zoek nog iets om het helemaal af te maken. Ik zou graag een progressbar of gewoon een simpel percentage willen hebben van de cellen die ingevuld zijn. Concreet: We hebben 10 000 artikelen, als er 5000 ingevuld zijn zou de progressbar op de helft moeten staan of een getal 50% moeten aanwijzen. Is dit mogelijk binnen filemaker ?
 6. Werkt perfect nu inderdaad ! Bedankt !
 7. Dag Iedereen, Ik heb een script die perfect werkt via de macbook maar niet naar behoren op de IPAD. Via de macbook is de PDF file een perfecte A4. Bij het versturen via de iPad lijkt het of die PDF helemaal ingezoomd is. Zie bijlages. De schermafdruk staat wel op 77% ( macbook ) Enig idee hoe dit op te lossen ? Alvast bedankt voor de genomen moeite ! Ipad.pdf Macbook.pdf
 8. Bedankt beide voor de hulp. Het is opgelost !
 9. Dag Iedereen, Ik heb een klein vraagje i.v.m scriptactivering. Als ik een scriptactivering toepas doet hij maar 3/4de van het originele script ( zie 1ste afbeelding voor script ). Als ik op " nieuwe invoer" klik & het script loopt en eindig met het aantal in te vullen dan kan ik opnieuw scannen. Maar i.p.v automatisch op "aantal" te springen ( voor terug een nieuwe invoer ) springt de cursor op artikel. Iemand enig idee hoe ik dit makkelijk kan verhelpen ? De FM file zet ik ook even in bijlage indien dit makkelijker is ! Bij voorbaat bedankt !
 10. Ja bedankt, het werkt perfect. Nogmaals bedankt ! Nu, i.v.m met het mailen, Ik zie dat het standaard email script sowieso niet gaat werken. Exporteren werkt inderdaad ( ook via script ) maar dan zal er waarschijnlijk een apart email script moeten gemaakt worden i.p.v de standaard "mail verzenden ". Verzenden als .xls mag ook trouwens, .txt had gewoon handiger geweest En nogmaals bedankt Banach. You're a lifesaver en ik hoop dat de andere mensen hier ook iets aan hebben aangezien hier bijna geen specifieke documentatie van staat op andere fora.
 11. Dag Banach, hartelijk bedankt. Een bijkomende vraag, kan dit dan ook via een standaard Email script gemaild worden in .txt vorm ? En kan bij de nieuwe invoer ook meteen het scanning script aan toegevoegd worden of ben je verplicht dit apart te verichten ?
 12. Beste FM genieën, Even een kleine intro van wat het probleem is: Wij hebben een X-aantal vertegenwoordigers binnen het bedrijf en die moeten altijd handmatig onze artikelen opschrijven ( als bestelling voor onze klanten ). Nu zag ik dat je via een IPHONE of IPAD eigenlijk een product kan scannen en een aantal kan toevoegen zonder dit allemaal op papier te moeten schrijven. Wat wil ik eigenlijk bereiken : - Artikel word gescanned en zoekt in de database naar de juiste artikelreferentie - Eens die artikelreferentie gevonden te hebben moet hij het aantal inputten die hi
 13. Hartelijk dank voor jullie antwoorden, ik ben al iets wijzer. Alleen zie ik niet hoe ik dit omzet in een formule in mijn fmp bestand. Hebben jullie hiervan een voorbeeld ?
×
×
 • Create New...