Jump to content

Krekel326

Leden
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik wil nu bepaalde velden op "alleen lezen" zetten, de toegangsprivileges zijn ingesteld maar er zijn een aantal (dus niet allemaal) rekenvelden die ik alleen als "admin" aan wil kunnen passen. Ik kan dat niet direct vinden in de documentatie. Heeft iemand het antwoord (of link) waar ik het kan vinden? Dank!
 2. Excuses, probleem opgelost (opstarten database met "options" toets ingedrukt houden...
 3. Ik heb wellicht iets doms gedaan en weet niet hoe dit weer te herstellen. Ik heb niet meer de machtigingen om een database layout te bewerken, sta waarschijnlijk ingelogd onder mijn naam (zonder beheersrechten) ipv onder admin. Hoe log in nu weer in als admin zodat ik het bestand weer kan bewerken? Het is wel een heel rustig forum, ben ik de enige beginner of horen hier eigenlijk geen beginnersvragen thuis?
 4. Top Banach, dank je voor je hulp!
 5. Extra vraag: Hoe kan ik het eenvoudigst de bestandsnaam van m'n database renamen?
 6. Even een kleine update en nog een vraag, wellicht een simpele vraag maargoed. Ik heb inmiddels een productcatalogus gemaakt en die werkt prima. Gehost op een aparte Mac Mini en dat werkt prima in het eigen netwerk, van buiten m'n netwerk gaat het af en toe nog wat traag maar dat komt wellicht door de beperkte upload capaciteit van m'n ISP (max 40 Mbps). Ik wil nu 2 medewerkers toegang geven op kantoor (binnen eigen netwerk dus), moet ik nu op hun laptops ook de volledige FMP Advanced installeren of kan dat ook eenvoudiger? In het bestand (--> bestand --> beheren --> beveiliging) maak ik dus 2 nieuwe gebruikers aan met alleen rechten om data in te kunnen voeren. Dus nu op hun laptops FMP installeren of via webdirect? Wat werkt beter?
 7. Inmiddels de developer licentie gekocht en aan de slag gegaan. Dank voor de tip, dit geeft me de mogelijkheid FM te proberen en te leren... Veel te leren!
 8. Voor alle duidelijkheid, dit betreft uitsluitend de hosting toch? Ik schaf dus het pakket aan plus de developer subscription voor de hosting.. Groet, Jaap
 9. Beste Menno, Dank voor je reactie, dit zou wel een goed alternatief kunnen zijn! Ik duik er even in! Groet, Jaap
 10. Ik ben er inmiddels uit. Ik vind FM top maar voor nu voor wat ik ermee wil en kan te duur. het is niet zo dat ik voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, het mag best iets kosten, dat begrijp ik maar voor een kleine MKB ondernemer gaat dit me net iets te ver. Een "instapmodelletje" had ik gekocht, dan had ik de tijd kunnen nemen en me de materie eigen kunnen maken en op een later moment in kunnen stappen voor meer functionaliteit. Maargoed, ik ga kijken naar alternatieven die beter passen voor dit moment. Nogmaals dank voor de uitleg! Groet, Jaap
 11. @Banach, dank voor de verduidelijking. Ik ga er eens rustig over nadenken de komende weken. Ik vind FM echt fantastisch, wat ik echter wel jammer vind is dat het allemaal erg prijzig wordt voor de kleine MKB ondernemer die net begint. Een betaalbaar instappakket zou wellicht veel meer ondernemers over de streep trekken en die kunnen later overstappen als ze het pakket meer in de vingers hebben. Maar goed, nogmaals dank voor de verhelderende uitleg!
 12. Dank voor jullie uitgebreide reacties. Ik ben een online tutorial aan het doen (http://www.fmbeginner.com/) en dat gaat best snel. M'n eerste eenvoudige app is een database met klantartikelen waarmee ik per leverancier kan swipen (op de iPad met FM Go) naar het volgende product. Naast een foto heb ik 3 tabs gemaakt met productinfo, voorraadinfo en (kost)prijzen. Werkt prima en ben er tevreden mee als eerste projectje. Heb een aantal ideeën om dit later verder uit te bouwen, voor nu vooral ontdekken en uitproberen. Ik vind het ook gewoon erg leuk. Wat voor nu voldoende zou zijn is de app op kantoor laten draaien en benaderbaar te maken via een webclient. Eerst binnen hetzelfde netwerk, later ook via internet. Dat is voor nu voldoende. De volgende stap wordt om ook van buiten het netwerk te kunnen werken via FM Go, als dat nog niet zo eenvoudig is of veel kost dan lukt het misschien ook via een VPN verbinding op m'n eigen netwerk. Dus, als ik het goed heb begrepen, ik koop een licentie voor FM Pro 17 € 576,- ex BTW, dat is eenmalig (los van major updates), hosting heb ik alleen nodig als ik buiten m'n eigen netwerk wil draaien en dat kost me dan zo'n € 1000,- per jaar. Klopt dat? Dat heb ik dus minimaal nodig wanneer ik 2 mensen op kantoor data wil laten toevoegen via de app? Verder gaan oudere versies me niet helpen begrijp ik en zelf hosten op een aparte mac mini is geen eenvoudige klus begrijp ik... Jammer dat het niet wat eenvoudiger gemaakt wordt voor de kleinere ondernemer, een soort light versie zou mooi zijn want hele spannende dingen ga ik toch voorlopig niet doen. Groet, Jaap
 13. Beste forumleden, Ik zal beginnen met een korte introductie, ik ben ondernemer en was al langer geïnteresseerd in Filemaker. Demo gedownload en online een cursus aan het volgen en m'n eerste applicatie gebouwd. Hoe meer ik leer, hoe enthousiaster ik word. Ik loop alleen tegen een aantal zaken aan, wellicht kunnen jullie mij even op weg helpen. Ik heb nu de laatste versie (demo) van Filemaker Pro Advanced gedownload en overweeg deze aan te schaffen, al vind ik het eigenlijk erg duur voor de fase waar ik in zit, ik ben nog aan het leren en wil het gaan gebruiken om een aantal processen in mijn onderneming beter te stroomlijnen. Heb ik het echt nodig, nee, dat niet maar m'n nieuwste apple watch heb ik eigenlijk ook niet echt nodig maar vind het gewoon erg leuk en zie een aantal leuke mogelijkheden voor de toekomst. Een paar vragen: Kan ik het beste de laatste versie van FM Pro advanced aanschaffen of zijn er ook oudere versies te koop die wellicht goedkoper zijn en ook voldoende zullen zijn voor een beginnende app bouwer? Is de aanschafprijs eenmalig of moet er ook voor elke update worden betaald? Externe hosting is ook vrij prijzig zie ik (vanaf € 80 per maand), wat kost hosting via Filemaker zelf? Zou ik zelf kunnen hosten op een MacMini (voor nu) of moet dat altijd extern? Zo ja, wat heb ik daar verder voor nodig? Ik ben benieuwd naar hoe anderen dit gedaan hebben en dan heb ik het over andere kleine ondernemers die dit vooral ook gewoon leuk vinden. Alvast dank voor jullie reactie(s)! Groet, Jaap.
×
×
 • Create New...