Ga naar inhoud

Wouter W.

Leden
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Menno en Banach, Ik heb de 1e rij met kolomnamen "mee geïmporteerd". (veldnamen vinkje uit) Vervolgens een script gemaakt om alle kolomnamen te controleren op aanwezigheid en juiste positie. Daarna tests gedaan. Dit ging 8x keer goed en 1x fout, maar door deze check heb ik wel kunnen achterhalen waar het probleem zit: In dit laatste geval bleken er in Excel 87 kolomnamen te zitten i.p.v. 90... M.a.w. mijn aannames over de Excel bestanden, altijd dezelfde aantal kolommen en kolomnamen en positie, klopt niet. Nu maar weer met degene aan de slag die de Excel export aanlevert. Tot zover Dank jullie voor het meedenken en het oplossen ?
  2. "De wijze waarop je nu de import hebt gedefinieerd is namelijk "statisch" en wordt simpelweg op de kolomvolgorde uitgevoerd" Ik heb "veldnamen" aangevinkt. Dat houdt toch in dat de import, kolomnamen Excel en veldnamen FM aan elkaar koppelt. M.a.w. dan zou de kolomvolgorde niet uit mogen maken?
  3. Ik verander de structuur van de FileMaker DB niet. "Ik zie namelijk achter "shipping-addressid" in FM een lege plek staan" Dat is nu net het probleem ik heb deze namelijk eerder wel "goed" gekoppeld aan een doelbestand... Wat betreft jouw suggestie "1", zou je die nog iets kunnen verduidelijken? Wat betreft jouw suggestie "2", ga ik proberen "Imports over het netwerk zijn bij mij ook wisselend succesvol, dus het kan zijn dat je eerst het importbestand lokaal moet halen en dan de import moet uitvoeren." Volgens mij doe ik dat ook. Ik download het Excelbestand (staat dan in mijn downloads) vervolgens sla ik het op op de server.
  4. Goed Menno, ik zal het probleem nog duidelijker weergeven: Stap 1 : Ik download van een website een Excel (xlsx) bestand. 1 tabblad (Simple); 90 kolommen (namen staan vast); Aantal rijen variëren. Inhoud van de rijen is van sommige kolommen verschilt. Stap 2 : Ik sla het bestand op op onze server onder de naam "data" d.m.v. "opslaan als" en vervang hierbij het vorige bestand "data" Stap 3 : Ik activeer het script wat ik heb gemaakt Deze laatste afbeelding laat zien waar het fout gaat: Eerder ha dik namelijk de bron en het doel aan elkaar gekoppeld. Nu zie je dat sommige bronnen niet aan dezelfde dolen zijn gekoppeld of de status is veranderd naar "niet importeren". Overige gegevens: Welk Operating System van de computer met FileMaker? Computer: Mac OS Mojave Versie 10.14.5 FileMaker versie 18 En welk OS draait er op de bestands-server? Bestandsserver: Mac OS High Sierra Versie 10.13.3 FileMaker versie 16 Hoe ziet je bestandspad eruit? Zie afbeelding Gebruik je file:/filemac: of filewin: aan het begin van je pad? Zie afbeelding Is de importvolgorde daadwerkelijk vastgezet, m.a.w. staat het vinkje bij de importvolgorde aan? Zie afbeelding Gebruik je het het FM-bestand lokaal of geshared vanaf een FMServer? Geshared Welke excel-versie is de bestandsstructuur? xlsx Ik hoop dat dit genoeg info is, anders hoor ik het wel
  5. Heeft iemand nog een oplossing? Of een work-around? Ik hoor het graag.
  6. Die doet goed. Wat wel een verschil is dat ik d.m.v. veldnamen de bron en het doel aan elkaar koppel. Ik weet niet of dat nog relevant is?
  7. In mijn geval is de bestandsnaam altijd gelijk alsook de naam van het tabblad
  8. Het gaat om iedere keer een ander Excel bestand. Met andere inhoud maar wel met dezelfde kolomnamen. Deze sla ik op op een vaste plek op de server en overschrijf de oude met dezelfde naam, aangezien ik in het script daar naar verwijs. Het tweede deel van je antwoord begrijp ik niet helemaal. Ik heb een nu m.b.v. een script de records geïmporteerd. Dan moet ik toch sowieso bron en doelvelden aan elkaar koppelen? Ook al is het een "tussentabel" of begrijp ik het verkeerd?
  9. Beste Banach, Ik heb een "tussentabel" gemaakt in FM met alle (90) velden. Deze velden heb ik dezelfde naam gegeven als de kolom titels in het Excel bestand. Bij een stuk of 10 heb ik in de naam in FM een "_" gezet omdat in het Excel bestand een aantal kolom titels een "-" erin hebben zitten. (Ik dacht dat dit laatste misschien nog de oorzaak is, maar ook bij bron- en doelvelden met exact dezelfde naam gaat het mis.) Vervolgens alle bronvelden (kolomnamen) toegewezen aan de doelvelden (veldnamen) en geïmporteerd. De 1e keer gaat dit goed. Echter een volgende keer zijn er toch een stuk of 8 waarbij de bron - doel toewijzing niet meer klopt. Dit gebeurt dus al in de "tussentabel" en voordat ik de benodigde 20 velden uit de tussentabel naar de definitieve tabel wil importeren.
  10. Helaas dat gaat ook fout. Wat mij wel opvalt dat ik bij het opgeven van de importeer volgorde aangeef: "eigen volgorde" Als ik later dit venster weer open om bevestigd te krijgen dat bepaalde bron en doelvelden niet meer kloppen zoals ik ze eerder heb gedefinieerd, zie ik dat de status is veranderd naar "laatste volgorde"
  11. Dat zou ik moeten uitproberen, zal ik eerst nog de nodige velden moeten aanmaken. Ik heb er in Excel een stuk of 50 waar ik er 20 van importeer.
  12. Beste Forumleden, Ik heb deze vraag ook gevraagd bij "FM 17", maar aangezien het probleem zich nog steeds voordoet en ik met "FM pro 18" plaats ik het hier.... Het probleem is het volgende: Ik heb een script gemaakt om vanuit een Excel bestand inhoud van cellen te importeren naar velden in FM. Hierbij heb ik bij "importeer volgorde" de bronvelden toegewezen aan de doelvelden. De 1e rij in Excel zijn in dat geval de veldnamen. Het Excel bestand heb ik voor het gemak opgeslagen met de bestandsnaam "data". Nu zijn er iedere keer andere Excel bestanden met andere inhoud. Het aantal rijen in Excel verschilt de ene keer met de andere keer echter de 1e rij met kolomnamen blijven wel gelijk. Het Excel bestand sla ik dan op op dezelfde plek op de server, vervang het vorige Excel bestand en onder dezelfde naam zodat de script verwijzing werkt. Echter na een aantal positieve testen, waren een aantal doelvelden niet meer aan bijbehorende bronvelden toegewezen. In het ene geval had het de status "Niet importeren" gekregen, in het andere geval werden bronvelden aan andere doelvelden gekoppeld. Voorbeeld: Bronvelden Excel: 1A, 1B, 1C, 1D, 1E, 1F Doelvelden FM: Auto, Bus, Fiets Ik heb toegewezen: 1A --> Auto 1B --> Bus 1C -- 1D -- 1E -- 1F --> Fiets Na een aantal positieve testen, klopte de inhoud niet meer. Bijvoorbeeld: 1A --> Auto 1B -- 1C -- 1D --> Fiets 1E -- 1F -- Ik hoop dat ik hiermee mijn probleem duidelijk heb gemaakt en dat iemand de oorzaak, nog beter, de oplossing weet
  13. Beste Menno en Banach, Bedankt voor jullie input. Ik zal alle voorstellen nog eens nalopen en mee testen. Wouter
  14. Dat klopt inderdaad, deze wisselen zie ik nu. Maar het is toch zo dat de je de kolom "NAAM" in excel koppelt aan de de veld "NAAM" in FileMaker? M.a.w. dan zou het wisselen van kolommen niet uitmaken, of zie ik dat verkeerd? En als dat inderdaad de oorzaak is van het probleem, weet je een oplossing?
  15. Beste Banach, Bedankt voor je reactie. Deze script stap heb ik ook gebruikt en ook de doelvelden toegewezen aan de bijbehorende bronvelden. Echter bij een volgende keren van het uitvoeren van de script waren de "bron - doel" combinaties gewijzigd. Dus ben ik op zoek naar een andere oplossing Wouter
×
×
  • Nieuwe aanmaken...