Jump to content

Laurens Zwartkop

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Situatie: In verband met een oefenronde ga ik in een gevonden reeks van record naar record. Dat wil zeggen: ik klik op een knop met een instelling die om de volgende record vraagt en zo werk ik de hele reeks af tot ik bij de laatste record kom. Daar wil ik via een andere knop om een nieuwe lay-out vragen. Maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik zou de eerste knop (op het moment dat ik bij de laatste record ben) een andere instelling kunnen geven ('Ga naar'). Maar hoe weet FileMaker dat ik bij de laatste record ben? En hoe kan FileMaker dat mij weer laten weten? Ik bedoel niet dat linksboven op het scherm (in de statusbalk) de oplossing te vinden is. Daar kan ik namelijk niets mee automatiseren. Ben heel benieuwd of iemand mij kan helpen!
 2. Laatst plaatste ik een hulpvraag i.v.m. Tabellen er Relaties. Ik kreeg een paar reacties, maar ik kan ze nu niet meer vinden op de comunity, want ik zie door de bomen het bos niet meer. Bestaat er een manual voor het werken/navigeren op deze site? Bachje, dank voor je reactie. Je zegt dat ik al relaties tussen de tabellen heb gelegd. Dat is wel zo, maar ik wil juist te weten komen of ik dat goed gedaan heb. Ik denk bijvoorbeeld dat er een 1 op veel-relatie moet zijn tussen hoofdstuk en ronde. Maar die wordt me geweigerd, lijkt het wel. In de lay-out heb ik wel klaar gekregen dat elk hoofdstuk in 4 rondes wordt bevraagd. Maar door de relaties niet goed te hebben, heb ik waarschijnlijk omwegen bewandeld. En daar zou ik later weer last van hebben. Vandaar mijn basisvraag. Die dus nog rechtop staat. Ik hoop dat jij of iemand anders me nog verder helpt.
 3. Wat is een pm? Sorry dat het me bijna duizelt. Ik ben voor het eerst in de community en zie zo veel knoppen en vragen. Hoop dat ik gauw zie hoe het in elkaar zit. Een paar dingen die me niet helder zijn. Hebben Bachje en Bigbadwolf met elkaar te maken? Praktisch: ik zie geen prullenbak voor als mijn bericht me niet bevalt. Klopt het dat jullie (moet nu zeggen: 'wij') elkaar niet begroeten? En een bericht niet ondertekenen?
 4. Dat is fijn! Wat is een pm? En met een voorbeeld van mijn database bedoel je denk ik de hele applicatie?
 5. Ik heb 3 (misschien 4) tabellen: Tentamentraining - Hoofdstukken - Rondes. En misschien Voortgang. Elke record geeft zicht op een vraag over de leerstof en op een al dan niet zichtbaar antwoord. Er zijn 9 hoofdstukken (maar voor het antwoord op mijn vraag mogen dat er ook bijvoorbeeld drie zijn) een elk hoofdstuk wordt geoefend in vier rondes. Moet ik werken met een vreemde sleutel? Met een join-table? Ik heb al mooie lay-outs, dat gaat me goed af. Maar wat vind ik die relaties moeilijk!
×
×
 • Create New...