Jump to content

GLoon

Leden
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank voor de antwoorden. Ze hebben me geholpen om een andere oplossing te vinden. Ter aanvulling: de layout is gebaseerd op ('Show records from') de Contacttabel. De relatiegrafiek is heel eenvoudig. Voor deze situatie had ik 1 TO voor Contact en 1 TO voor de koppeltabel al-dan-niet uitgebreid met 1 TO voor de Vestiging. Koppeltabel bevat o.a. de UUID voor contact en voor vestiging. (ik heb in elke tabel een uniek ID-veld openomen tbv een simpele koppelmogelijkheid) Als ik wel een relatie leg tussen de Vestiging en de koppeltabel en een filter op 1 bep. vestiging, krijg ik alleen de contacten die reeds gekoppeld zijn. Zonder die relatie vindt hij (logischerwijs) het eerste voorkomen van het contact in de koppeltabel. Ik heb het nu opgelost als volgt: Contact uitgebreid met een GLOBAL veld GlobalVestigingUUID en dit wordt in het script gevuld met de UUID van de vestiging waaraan ik contacten wil koppelen. Relatie gelegd tussen koppeltabel en contacttabel obv GlobalVestigingUUID en ContactUUID en nu doet hij precies wat ik wil.
 2. Ik heb o.a. deze tabellen Klant, Vestiging, Contactpersoon en een koppeltabel Vestiging/Contactpersoon. De tabel Contactpersoon bevat alle contacten van een klant. Per vestiging moet het mogelijk zijn om een contactpersoon hieraan te koppelen, met nog extra velden die voor die contactpersoon gelden alleen voor die vestiging, bv IsPrimairContact. Het is dus mogelijk dat een contactpersoon voor meerdere vestigingen contactpersoon is. Iemand kan bv primair contact zijn voor meerdere vestigingen. Voor de duidelijkheid: IsPrimairContact is een veld in de koppeltabel. Het lukt me niet om een layout te realiseren die EN alle contactpersonen van een klant toont EN -als de contactpersoon reeds aan een BEPAALDE vestiging gekoppeld is- de daarbij behorende waarde van IsPrimairContact te tonen. Hij laat OF helemaal geen contacten zien OF alleen de gekoppelde contacten OF voor IsPrimairContact de waarde van de eerste koppeling etc. Ik speel nu alleen met separate TO's van contactpersoon en de koppeltabel. In het script wat de layout aanroept filter ik op een bepaalde klant. Welke relatie tussen de TO's ik ook leg, ik krijg het niet werkend. Heeft iemand een oplossing hiervoor?
 3. Thanks Marsau. Die calculation Boolean loste mijn problemen op; hij laat de wijziging meteen zien. Als het vinkje primair contact bij een andere persoon wordt aangezet, wordt het bij de andere uitgezet. Zonder vragen overigens.
 4. Kennelijk is het probleem toch anders: na een aantal keren heen en weer klikken zie ik ineens verandering. Normaal wordt een layout direct geupdate, maar kennelijk niet direct bij een samenvoegtabel??
 5. Ik heb een tabel met vestigingen en een met contactpersonen van die vestigingen. Een contactpersoon kan primair contact zijn van meerdere vestigingen maar niet per se van elke vestiging. Hier heb ik dus een veel-op-veel relatie te pakken. Ik heb dit opgelost met een samenvoegtabel: VestigingMetContact. In die tabel zit de primaire sleutel van de vestiging en het contact en ook een boolean IsPrimairContact. So far so good: bij een vestiging vindt FM de juiste contactpersonen. Op de layout van de vestiging wil ik de gegevens tonen van het primaire contact. In het FM-relatiediagram heb ik daarvoor een occurrence gemaakt van Contact: PrimairContactVanVestiging. Ook heb ik een occurrence gemaakt van de tabel VestigingMetContact: VestigingMetPrimairContact In de Vestigingtabel heb ik een globaal veld met waarde 1 (TRUE) gemaakt PrimairContactGlobalTRUE. Vervolgens heb ik een relatie gemaakt tussen Vestiging en VestigingMetPrimairContact op basis van de primaire sleutel van de vestigingtabel EN PrimairContactGlobalTRUE met IsPrimairContact. Helaas komt FM in de layou steeds met de eerste contactpersoon en kijkt dus niet naar de relatie PrimairContactGlobalTRUE met IsPrimairContact. Waar zit ik hier fout? Ik heb onderstaand schema gemaakt waarmee ik hoop e.e.a. iets duidelijker te maken.
 6. Dank voor het snelle antwoord. Het gaat alleen fout (in die zin dat het bestand niet verwijderd wordt) als het document in Acrobat niet gesloten is, wat me dan wel logisch lijkt. Dus in die situatie blijft de tijdelijke map bestaan, inclusief het document.
 7. Als je een document (bv PDF) vanuit een container via Export Field Contents naar een bepaald pad (bv TemporaryPath) schrijft, kun je die automatisch laten openen door bv Acrobat. Je weet als ontwikkelaar niet wanneer men in Acrobat klaar is met het document. Dit betekent dat het document blijft bestaan in het gekozen pad. Heeft iemand een heel verstandige policy voor het op het juiste moment weer verwijderen van dit document in het pad?
×
×
 • Create New...