Jump to content

pjotter

Leden
 • Content Count

  1270
 • Joined

 • Last visited

 1. Even ter aanvulling is gemaakt met versie 14 die je dus minimaal moet gebruiken voor dit bestand
 2. Zonder echt inzicht van je leden bestand is dit lastig maar voor de vuist weg zeg ik dan: Maak een veld aan Global met 15 repeat velden. Zet boven die velden de jaartallen en vul elk jaar even het aantal in handmatig.
 3. Of iets in deze geest : Case ( tijd ≥ Time ( 6 ; 0 ; 0 ) and tijd ≤ Time ( 11 ; 59 ; 59 ); "Ochtend" ; tijd ≥ Time ( 12 ; 0 ; 0 ) and tijd ≤ Time ( 17 ; 59 ; 59 ); "Middag" ; tijd ≥ Time ( 18 ; 0 ; 0 ) and tijd ≤ Time ( 23 ; 59 ; 59 ); "Avond" ; "Nacht" )
 4. Je kunt alleen het bestand beschikbaar maken als file server. Ik heb op die manier een paar bestanden draaien op een NAS. Nadeel is als je dus data wilt delen en meerdere gebruikers op een database wilt hebben. Dit opgelost door 1 gebruiker dit bestand te laten openen op de NAS en die te delen met de andere gebruikers. (men logt dus in op de gesharede database). Dit is dus in feiten hetzelfde als wat FMP toelaat alleen staat nu de database op een file server en voordat daarvan is dat met makkelijk dit kan backuppen
 5. Je kunt de 2 tabellen apart importeren en bij gelijkblijvende velden niet importeren maar dat ligt aan het excel bestand en wat de verschillen zijn. (updaten, importeren enz) Je kunt ook 2 excel bestanden importeren in aparte tabellen en een relatie aanmaken tussen die twee velden. Bij gelijken velden worden ze getoond of juist niet getoond, ligt er maar net aan wat je wilt zien.
 6. Ik neem aan dat deze items getoond worden in een portaal van artikelen niet in die van factuur? Als je database goed is opgezet zouden per klant je facturen te zien moeten zijn en via die facturen zou je per factuur de artikelen moeten zien. Zoals het nu lijkt ziet het er naar uit dat je in 1 portaal de verkochte artikelen ziet maar die kunnen dus van verschillende facturen zijn. Dit is dus eigenlijk meer een portaal van artikelen die verkocht zijn en die je dus moet bestellen?
 7. Ik denk dat dit lastig is omdat als men een online database maakt en actief zet deze meestal voor een doel online staat. Ik ben nog geen vrije online database tegen gekomen die voor test of proberen werken. Ik praat even voor mezelf dat die paar die online staan van mij daar wil ik niet eens dat die benaderbaar zijn voor anderen. Ik denk dat dir voor vele zo geld. Bovendien wat is het voordeel dat je de database online kunt bekijken en zo ja welke versie van FM gebruik je om die te benaderen? Of bedoel je puur webbased ?
 8. maak je toch 3 invoervelden van dezelfde tabel? Je tabel beval alle mogelijkheden en die kun je uitbreiden. Veld 1 gebruikt die invoerlijst maar ook veld 2 en 3 Ik heb een gewone invoerlijst maar die kan ook gebaseerd zijn op een tabel die je apart kunt vullen gaat me hier om de werking test.fmp12
 9. Plaats anders een lege versie van je database hier het is makkelijk op te lossen. Als beginner zonder veel ervaring lijkt het allemaal abracadabra maar is echt niet zo moeilijk.
 10. Heb je mijn voorbeeld wel bekeken? Ik heb gebruik gemaakt van 3 tabellen maar je kunt op die manier gewoon een vierde er bij zetten. Gewoon de juiste koppelingen maken en je kunt je eigen tabellen gebruiken. Waarom alles naar 1 tabel en dan portalen maken ?
 11. Ik denk toch dat je database misschien toch iets anders moet worden opgezet maar is lastig bepalen zonder meer info. Ik denk dus dat je denkt vanuit een klant? die maakt een dossier aan en dan kunnen er 4 soorten worden toegevoegd die dus aan dat dossier hangen? Als zoiets het geval is zou je kunnen werken met een hoofd tabel waarbij de 3 andere tabellen worden toegevoegd via een portaal. Je koppelt dan automatisch hoe het in de tabellen genummerd is is verder niet van belang lijkt me dan? Ik heb even bijgevoegd een voorbeeld met 3 tabellen maar dat kun je zo groot maken als je zelf wil
 12. Ik vraag me dan af moet je wel 4 tabellen hebben? Wat is de nut van die 4 tabellen omdat als ik dit zo lees ze eigenlijk bijna gelijk zijn van opbouw?
 13. Je gaat op deze manier je klant wel 3 weken krediet geven je moet je afvragen waarom de klant dit zo graag wil Is niets mis mee om bij elke levering gewoon je factuur bij te leveren, als een klant daar moeite mee heeft blijf ik vreemd vinden
 14. Uiteraard is dit mogelijk en zo veel moeite kost dit niet met containers en niet opslag in de container maar als referentie. Nadeel is dat de foto's natuurlijk wel goed moeten worden bewaard in een map/mappen en die ook backuppen. Welk systeem gebruik je windows of Mac? ALs het Mac is zijn er voldoende kant en klare versies voor je probleem voor windows natuurlijk ook maar die ken ik zo niet.
 15. Prive mag ze op meerdere apparaten installeren maar dus niet gelijktijdig gebruiken. De licentie is voor 1 machine maar je mag hem elke keer opnieuw installeren op een andere. Je gebruikt immers privé maar 1 machine tegelijk ......Zakelijk denk ik dat het lastiger is. Heb om die reden voor meerdere computers oude versies aangeschaft zodat men voor raadplegen wel FMP kan gebruiken.
×
×
 • Create New...