Jump to content

VWin

Leden
 • Posts

  260
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  Op een dag ga ik!
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-
  FileMaker 18
  FileMaker 17
  FileMaker 16
  FileMaker 15

Recent Profile Visitors

2458 profile views
 1. maar als je dan bv. 8 pc's hebt , maar slechts 5 gebruikers dan geldt blijkbaar dat éne licentiecertificaat voor die 8 toestellen ? of voor 9 ? of voor 10 ?
 2. Dus voor bv. 5 gebruikers op 7 of 8 toestellen blijft de prijs 960 euro/jaar ?
 3. - dus lokaal proberen een gewone fmp als "a"-server gebruiken voor bv 6 andere toestellen met een fmp zou niet lukken ? ( met 5 aangelogde fmp's lukt het wel) - In geval van een Claris Filemaker Server-"huur" "on-premise" geldt die €16/maand dan per gebruiker of per inlogbaar/ingelogd toestel ? maw: indien 5 personen toegang hebben via 7 toestellen geldt dan ook de 5 x €165-regel ? of is het 7 x €16/maand ?
 4. Hallo, Lokaal zou je dus tot 5 clients (met een eigen fmp) kunnen laten inloggen op een lokale fmp. Dat heb ik al proefondervindelijk gedaan én gezien. Kun dergelijk systeem er nog meer aan dan 5 ? 6 ? Of moet je dan sowieso naar een server gaan ? Indien "on premise": Is dat dan enkel 16 euro/user/maand Of ... is dat nog PLUS de aankoop van de nodige fmp-clientlicenties, juist ? evdp
 5. OK ... Er toch zelf in geslaagd om op een oudere iPad (5 jaar oud OS 15.1) fmp GO 19 te installeren. En ja ... het lukt om fmp 19-bestanden via wi-fi te benaderen die gehost worden door een "gewone fmp 19 stand-alone. Sorry voor het storen...
 6. Hallo, (dringend ..) Kan een FMP GO nog "gewoon" inloggen (via wi-fi of 4G) in een bestand, beheerd door een gewone fmp 19 standalone ( dus geen fmp server-toestanden) ?
 7. hallo, Heb zelf toch even rondgekeken ...: blijkbaar is het voldoende -om dergelijk pdf-bestand te kunnen openen- dat je via rechtermuissklik op het containerveld kiest voor "bestand invoegen" én hierbij vooral de optie aanvinkt : "alleen verwijzing ..." Eenmaal dat is gebeurd zal dubbelklikken op het pdf-symbool de pdf openen.
 8. Hallo, ik slaag er niet in om een pdf-bestand in een containerveld een pdf in te voegen (optie blijft grijs ...) (noch in fmp 15 of fmp 18 onder windows 10 Home, 64 bit) in Help lees ik dan: "Windows: controleer of er een webbrowserplug-in (zoals Adobe Reader) is geïnstalleerd op uw lokale computer. Als die niet is geïnstalleerd is de optie Invoegen > PDF niet beschikbaar. Ik vertaal dat dus als dat er een Adobe-plugin ( ??) moet aanwezig zijn in mijn browser ( Google Chrome) . Dat blijkt zo te zijn (versie 15.1.2.6) en toch noppes ... iemand ?
 9. hallo, In elke gebruikte fmp-versie (16, 18 en 19) kom ik hetzelfde probleempje tegen: Bij het opstellen van een email waarbij ik de gebruiker de mogelijkheid geef om een extern bestand aan de uitgaande email toe te voegen bekom ik steeds twee exemplaren van het geselecteerde bestand ipv het beoogde enige exemplaar... In feite is er geen man overboord en is het inderdaad voor de bestemmeling beter twee exemplaren als bijlage te ontvangen dan geen, maar toch ... Formule: Bestand invoegen [verwijzing;Inhoud weergeven;Nooit comprimeren;Doel::$emailbijlage] Mail verzenden [verzenden via smtp-server;geen dialoogvenster; enz, enz...;“$emailbijlage”]
 10. hallo, In elke gebruikte fmp-versie (16.18 en 19) kom ik hetzelfde probleempje tegen: Bij het opstellen van een email waarbij ik de gebruiker de mogelijkheid geef om een extern bestand aan de uitgaande email toe te voegen bekom ik steeds twee exemplaren van het geselecteerde bestand ipv het beoogde enige exemplaar... In feite is er geen man overboord en is het inderdaad voor de bestemmeling beter twee exemplaren als bijlage te ontvangen dan geen, maar toch ... Formule: Bestand invoegen [verwijzing;Inhoud weergeven;Nooit comprimeren;Doel::$emailbijlage] Mail verzenden [verzenden via smtp-server;geen dialoogvenster; enz, enz...;“$emailbijlage”]
 11. Ja .. Ik weet het maar al te goed samenvoegen of heropbouwen .. The big question. Naar ik vermoed zit zelfs in Windows 10 nog (niet zo diep) heel wat DOS verscholen, niet ?
 12. Als je al bijna 30 jaar Filemaker gebruikt is het onvermijdelijk - bij gebrek in illo tempre aan "tabellen" - dat er een uitgebreide set aan '"aparte" .f5, .fp7- bestanden het levenslicht gezien hebben. En die blijven inderdaad .. verder gedijen als .fmp12-bestanden; Hoe kon je anders een werkende database maken met alle mogelijke stock- en fiscaliteitstoestanden ? Ik ben er trouwens zeker van dat er nog heel wat van dergelijke conglomeraten-databases bestaan die perfect blijven draaien... Conclusie: geen Cloud tenzij bestaande set aan .fmp12-bestanden samenpersen in één file ....: een titanenwerk (of wellicht een een Sisyfus-werk...!)
 13. Bedankt voor de antwoorden. vraag 1: ok, des te beter want anders- tenzij men werkt met fmp Go of via een webbrowser) wordt het wel snel een dure grap. Had al begrepen dat het inderdaad minimum per 5 gebruikers is... vraag 2: dus een pakket dat (in de loop van alle vervlogen jaren ) opgezwollen is geraakt tot 30+-.fmp12-bestanden vergt eenn serieuse afslankingsoperatie. Voor zover dat nog doenbaar is. (en zelfs nog aan te raden ?) vraag 3: was eerder om te begrijpen in hoeverre en hoe er effectief een onderscheid wordt gemaakt tussen elke individuele gebruiker van "een" softwarepakket éénmaal ie met zijn eigen setje van bv 1, 2 of -max- 3 apps naar dergelijke cloud zou verhuizen ... indien elk van bv 4 individuele gebruikers van een (aan de basis) identiek softwarepakket gebruik maken van hun data in de cloud en hiervoor dus één van de 5 ID 's krijgen toegekend, kan ik dan veronderstellen dat elk sowieso beschikt over zijn eigen set van (max) 3.fmp12-bestanden ?
 14. indien bruto= netto x (1 +btw/100) dan is uiteraard netto= bruto/(1+btw/100) ( werkt ook indien btw=0 is, niet ?) of indien bv.: 121= 100 x(1+0.21) dan is 100= 121/(1+0.21)
 15. Vermits men zegt dat "domme vragen niet bestaan", vooruit: - Bij het "aankopen" van een maandelijkse basislicentie Filemaker Cloud (per client én per jaar te betalen) voor 1 à 5 clients ...is daar dan- voor elke van de gebruiker- de voor een pc noodzakelijke Filemaker Pro -licentie inbegrepen ? - en als men dan (voor de basislicentie) spreekt van maximum "3 apps" bedoelt men dan effectief maximum drie .fmp12-bestanden ? (maw: een toepassing die -nog- niet gecomprimeerd is tot één .fmp12-bestand (met tabellen) maar dat nog bestaat uit vele individuele .fmp12-bestandjes valt sowieso dan uit de boot) - en hoe gaat het dan in zijn werk indien je je huidige (elk verschillende, stand-alone) gebruikers van een identiek sofwarepakket (waarin telkens uiteraard elk hun eigen data) in die cloud zou willen brengen ?
×
×
 • Create New...