Jump to content

jw

Leden
 • Content Count

  634
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vraagje, ik heb in een tekstveld een url staan. Deze verwijst naar een bestand. Bijvoorbeeld een foto. Nu wil ik dit bestand openen om te tonen in een wegviewer en/of deze in een container bewaren. Kan dat inmiddels met de standard Filemaker scrips?
 2. ooh, wel, dat ga ik even nazien.
 3. Mijn FM17-server heeft een SSL-certificaat. De server wordt via een domeinnaam benaderd. Als je een bestand vanuit Filemaker opent, dan zie je ook het Groene slotje. Maar als je via Webdirect, dus via de webbrowser opent, dan zie je geen groen slotje. Wel wordt er geopend via https://..., met domeinnaam maar toch wordt er weer gezegd: onveilige verbinding. Wat moet je doen om ook hier het certificaat te laten werken en het groene slotje te zien?
 4. De mooiste oplossing zou zijn als je de mailbox, via een plugin, direct als records in Filemaker inleest. Wat doe je nu? Ik denk dat je nu in Outlook de mail opslaat in c:\Testmail\ en dan die map wilt inlezen / openen? En wil je het zonder Plugin oplossen, dan wellicht hetvolgende: https://support.filemaker.com/s/article/Using-data-files-in-FileMaker-Pro-Advanced?language=en_US
 5. Wat geweldig. Ik wist al wel dat ik na 25 jaar nog niet alles wist van Filemaker. dankjulliewel.
 6. Ik wil een containerveld vullen met een kleur. Een rekenveld van het type container met de formule RGB ( Red ; Green ; Blue ) Maar dat levert een getal op in plaats van een kleurvlak. Is hier een oplossing voor?
 7. jw

  toolbar?

  oh, dank. Best onhandig of misschien moet ik de handleiding lezen.
 8. jw

  toolbar?

  Bij een voorbeeldafdruk op het scherm staan er mooie knopjes boven als: Save as Excel, Save as PDF en Print en Page Setup. Als ontwikkelaar zijn ze bruikbaar maar de gebruiker ziet deze alleen grijs. Ik heb het menu vervangen voor een custos menu maar ik heb niet de indruk dat het daar aan lig. Ik heb de privileges aangepast voor de gebruiker maar de gebruiker mag, volgens de instellingen wel printen en exporteren. Heeft iemand een idee waar en wat er dan nog instelbaar is?
 9. jw

  hulplijnen

  ja, ik zie dat het werkt. Ik heb die rules nooit aangehad. Jammer dat je niet de positie en grootte kan laten bereken met een formule.
 10. Hi, voorheen werkte ik met de hulplijnen ( Dynamic guides ) om objecten op zijn plek te zetten. Sind, ik meen Filemaker 16 ) heb je Guides ( Show en Snap to Guides ). Het is wel vreemd, want die kun je in het menu activeren of deactiveren maar ik zie ze niet meer in de layoutmode. Alhoewel als ik een nieuwe File maak, dan zijn de Guides er weer wel. Heeft iemand een idee hoe je daar weer controle over krijgt?
 11. aah, wat leuk, dan heb ik de oorsprong van Filemaker op een floppy. Of was er al een variant daarvoor? Peter, dat weet jij vast.
 12. ik heb een Mac disk met 5.1.2, dus system 5 er op. Maar om te swappen van disk om het uit te proberen ging het mis. Ik kreeg de disk er niet uit. Ook niet met het pennetje. Dus de Macplus geopend en de drive er uit gehaald. Deze is natuurlijk 35 Jar oud. Al het vet is dan hard en werkt de drive niet naar behoren. En er was een gokje dat wat scheef zat. Nu alles weer soepel loopt wil de leeskop weer niet. Ik ben nog aan het onderzoeken of het allemaal nog wil werken. Zou wel leuk zijn.
 13. Hi, ik vond zojuist deze diskettes. Filemaker uit 1988-1992. Nu heb ik nog een Mac Plus 1Mb uit 1996 staan. Zou dat werken? Welke versie zou het eigenlijk zijn?
 14. met Appleltje - W sluit je een openstaand venster. Ook in een Filemaker applicatie totdat je de menuset uit zet. Ik kan zo gauw niet vinden welke menukeuze je dan open zou moeten laten of hoe je Appleltje - W weer werkbaar maakt. Iemand een suggestie?
 15. Dank, Maar Ari, je oplossing werkt vast, maar dan volg je eigenlijk een relatie in plaats van een filter op de relatie. Dat kon ook al in Filemaker 6 of eerder. ik ga nog maar eens puzzelen.
×
×
 • Create New...