Jump to content

jw

Leden
 • Content Count

  640
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aan een veld heb ik een dropdown-menu gehangen en een scripttrigger bij Exit van het veld. Het script wordt netjes gestart als je het veld verlaat. Nadat het script is afgehandeld blijft echter de veldwaarde 'in Focus". En dat wil ik niet. Ik probeer dan een Set Field-commando om geen veld geselecteerd te hebben. Maar dit lijkt niet te werken bij een dropdown of popup. Heeft iemand hier een oplossing voor?
 2. je zou ook op de portaalregel een klein wijzigknopje kunnen maken. Die opent een popup om de velden te wijzigen. Is het factuurnr ingevuld, dan toon je het wijzigknopje niet meer.
 3. Als je twee beeldschermen hebt, kun je dan in een script uitvinden of dat zo is en hoe groot deze zijn?
 4. Ik heb een vreemd probleem. Op FMserver, in dit geval versie 17, staan meer bestanden. Die kan ik van buitenaf openen behalve een. Dan komt er direct een melding dat het bestand "damaged en user recover command". Maar dat is niet zo en lost ook niks op. Als ik het bestand op de server dupliceer en onder een andere naam er naast zet, dan werkt het duplicaat prima. Het lijkt er meer op dat er een cash is die de toegang tegenhoudt. Heeft iemand een idee?
 5. Ja, zoiets moet het vast zijn. Ik heb nu even FMS17 teruggezet. En kijk dan maar direct naar FMS19. Jammer dat zoiets verandert. Zal wel met veiligheid te maken hebben. Dank.
 6. Beste mensen, ik heb een database verplaatst van de FMS17 naar FMS18. Op de FMS17 werkt de API-call prima. Op de FMS18 lijkt de opeens niet meer te werken. Request validation failed: Parameter (Authorization) is required In FMS is natuurlijk wel de API-access geactiveerd. Iemand een suggestie?
 7. Vraagje, ik heb in een tekstveld een url staan. Deze verwijst naar een bestand. Bijvoorbeeld een foto. Nu wil ik dit bestand openen om te tonen in een wegviewer en/of deze in een container bewaren. Kan dat inmiddels met de standard Filemaker scrips?
 8. ooh, wel, dat ga ik even nazien.
 9. Mijn FM17-server heeft een SSL-certificaat. De server wordt via een domeinnaam benaderd. Als je een bestand vanuit Filemaker opent, dan zie je ook het Groene slotje. Maar als je via Webdirect, dus via de webbrowser opent, dan zie je geen groen slotje. Wel wordt er geopend via https://..., met domeinnaam maar toch wordt er weer gezegd: onveilige verbinding. Wat moet je doen om ook hier het certificaat te laten werken en het groene slotje te zien?
 10. De mooiste oplossing zou zijn als je de mailbox, via een plugin, direct als records in Filemaker inleest. Wat doe je nu? Ik denk dat je nu in Outlook de mail opslaat in c:\Testmail\ en dan die map wilt inlezen / openen? En wil je het zonder Plugin oplossen, dan wellicht hetvolgende: https://support.filemaker.com/s/article/Using-data-files-in-FileMaker-Pro-Advanced?language=en_US
 11. Wat geweldig. Ik wist al wel dat ik na 25 jaar nog niet alles wist van Filemaker. dankjulliewel.
 12. Ik wil een containerveld vullen met een kleur. Een rekenveld van het type container met de formule RGB ( Red ; Green ; Blue ) Maar dat levert een getal op in plaats van een kleurvlak. Is hier een oplossing voor?
 13. jw

  toolbar?

  oh, dank. Best onhandig of misschien moet ik de handleiding lezen.
 14. jw

  toolbar?

  Bij een voorbeeldafdruk op het scherm staan er mooie knopjes boven als: Save as Excel, Save as PDF en Print en Page Setup. Als ontwikkelaar zijn ze bruikbaar maar de gebruiker ziet deze alleen grijs. Ik heb het menu vervangen voor een custos menu maar ik heb niet de indruk dat het daar aan lig. Ik heb de privileges aangepast voor de gebruiker maar de gebruiker mag, volgens de instellingen wel printen en exporteren. Heeft iemand een idee waar en wat er dan nog instelbaar is?
 15. jw

  hulplijnen

  ja, ik zie dat het werkt. Ik heb die rules nooit aangehad. Jammer dat je niet de positie en grootte kan laten bereken met een formule.
×
×
 • Create New...