Jump to content

jw

Leden
 • Content Count

  610
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tot voor kort werkte alles goed, maar als ik nu een tekst in een veld typ, dan wordt de tekst op letternivo afgebroken en niet op lettergreep. Iemand een idee?
 2. jw

  MacMini 2018

  oh, dan ben ik benieuwd naar je bevindingen. Het gaat bij mij om een klant met 10 Filemaker gebruikers, soms een beetje Webdirect en steeds meer via de App die de API gebruikt. Nu draait dat alles nog op een MacMini uit Mid 2011, 2Ghz i7 met 16Gb Ram en een traditionele harddisk. Maar bezin me op een betere machine.
 3. jw

  MacMini 2018

  Vraagje over de MacMini 2018: Natuurlijk is de SSD-schijf van groot nu voor FMS. Maar hoe zit zit met de hoeveelheid RAM versie de processor? Ik zou zelf niet kiezen voor de i3 met 8RAM. Een i5 met 16RAM lijkt mij een mooie machine voor FMS, maar je kunt ook een i7 of juist meer RAM. Wie kan daar iets nuttigs over zeggen?
 4. Hoi, Filemaker server 17 staat sinds kort op mijn server. Ik heb de Data API geactiveerd op de server. In het Filemaker-bestand heb ik een user aangemaakt met rechten op de Data API. Ik heb nog geen certificaat op de server draaien. Het onderstaande is het resultaat: het geeft terug: Unauthorized Heeft iemand zoiets al weten op te lossen?
 5. oh, kunstig opgelost, dank je
 6. jw

  ssl certificaat

  Het gekke was dat enkele dagen later ( na mijn vorige post ) ook in Webdirect het certificaat werd toegepast. Terwijl ik geen veranderingen had gemaakt of de server herstart. Inmiddels werkt het allemaal goed.
 7. jw

  ssl certificaat

  Nu blijkt het certificaat vanuit een Filemaker client goed te werken. In Webdirect blijkt nog het standaard certificaat van FMI zichtbaar. Hoe moet ik nu zorgen dat mijn certificaat ook in Webdirect wordt gebruikt?
 8. Dat lijkt me niet zo ingewikkeld. Als je Filemaker Advanced hebt, dan maak je er een curtom-functie van: dagen = Bepaal het aantal dagen tussen begin en einde. totaal = dagen / 7 Bepaal of de eerste dag een vrijdag is, doe dat ook voor de laatste dag. Corrigeer hiermee het totaal. Is dit voldoende?
 9. jw

  ssl certificaat

  Dank voor jullie reacties. Ik was eigenlijk verrast dat dit onderwerp niet ( nog niet ) besproken is hier op Clarify. Van Filemaker zel ( Dominick ) kreeg ik deze link: https://support.filemaker.com/s/answerview?language=en_US&anum=14176 Dit leg uit hoe het werkt, en daarmee kwam ik tot een juiste aankoop en installatie. Ik heb nu een mooi groen vinkje in ieder venster staan.
 10. jw

  ssl certificaat

  Op de server met Filemaker server 16 heb ik inmiddels een SSL-certificaat met succes geïnstalleerd. Maar dit kostte wel wat gepuzzel. Ik ben benieuwd jullie dat inmiddels ook hebben kunnen doen, of wellicht niet zo nodig achten. Wat beveilig je er eigenlijk mee? Is dat alleen het IP-nummer dat je omzet in een domeinnaam, of doet het meer?
 11. Ik loop daar ook tegenaan. Ik heb maar een runtimer in FM14 uitgeleverd. Maar dan is niet echt een oplossing. Dat code signeren lijkt op wat ik heb met het uitrollen van FMS16 en FM16. Als je een FMS16-bestand wil openen van een server die geen certificaat heeft, dan krijg je de error 802. Dat blijkt te komen doordat je een onbekende en onbetrouwbare host aanspreekt. Je moet dus eerst handmatig de host goedkeuren, en dat kan niet met een script. Dus moet je met de klant een de telefoon 10 min praten en helpen door instellingen heen te gaan. Als je begrijpt wat ik bedoel. Hetzelfde geldt als je een SMTP-mail wilt versturen via SSL, dat mag ook niet zo maar. Veiligheid is ok, maar dit is niet handig, zeg maar irritant. Of mis ik iets? Joost, Dhaag datadevelopment in Filemaker sinds 1995.
 12. op FMS16 kun je een certificaat installeren, maar we werken nog even zonder. We gebruiken een klein lokaal Filemaker bestandje om de database te openen. Dit bestandje heeft een script met een verwijzing naar de database. Nu krijg ik een error 802, file not found. Dat komt omdat de server is als 'betrouwbaar' moet worden aangevinkt. Kun je zoiets in een script opnemen?
 13. jw

  gebruik van de API

  is er iemand die al ervaring heeft met de REST API van Filemaker 16 server?
 14. jw

  gebruik van de API

  Beste mensen, Tot dusver lukt het me om de API te activeren via de privileges. Er is een naam en wachtwoord gemaakt voor deze privilege. Er is een layout met velden gemaakt om te benaderen. Vanaf buiten kun je de FMS al wel benaderen maar er komt nog geen antwoord. In de log van de FMS komt nog geen melding te staan. Is er iemand al succesvol met de API via FMS16? Of heeft iemand een simpel hulpmiddels om dit te testen?
 15. Beste mensen, in FMS16 kun je voor SSL een certificaat opgeven. In de handleiding staat dat je een Filemaker goedgekeurd certificaat nodig hebt. Wie kan mij vertellen hoe ik dit oplos? - waarvan ik zo een certificaat vandaan halen? - wat kost zoiets? - hoe lang is dan het certificaat geldig? Of is dit helemaal niet nodig?
×
×
 • Create New...