Jump to content

jw

Leden
 • Content Count

  618
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jw

  Filemaker API

  dank je voor je antwoord. Ik ga eens kijken of de server ook aangeeft hoeveel je hebt verbruikt. Vast wel.
 2. Hallo, Sinds enige tijd heeft Filemaker een API toegevoegd om data vanaf een website uit Filemaker op te vragen. Deze lijkt telkens slechts een jaar te werken. Dan moet je naar een upgrade van de server of de API werkt niet meer. Weet iemand wat het beleid is op dit gebied?
 3. Beste mensen, sinds enige tijd kun je een icon kiezen voor een button. Deze icon kun je kiezen uit een standaard set. Maar je kunt ook zelf een icon toevoegen. Leuk. Maar hoe werkt dat dan? Zit dat icon dan in je fmp12-bestand of in je Filemaker-versie zodat je die overal kunt gebruiken? Of allebei?
 4. Ik werk meestal online. Maar dan betreft het meestal kleine aanpassingen. Ik zorg dat de meeste functionaliteit via scripts verloopt. Zo kan ik dan namelijk scripts dupliceren, aanpassen, testen en over het originele script heen plakken. Ik maak overigens een script per onderwerp of per tabel. Een script bevat dan ook een hele reeks functies die ik via een parameter aanstuur. Vaak maak ik een kopie van de database op de server en test daarin dan de nieuwe scripts uit. Maar ik heb ook oplossingen voor het overzetten van alle data ( alle tabellen dus ) met een druk op de knop. Met keuzelijstjes doe ik weinig en ik hernoem velden zo min mogelijk.
 5. FM18 heeft tal van nieuwe functies om bestanden te hernoemen, aan te maken, openen, lezen en te verwijderen. Ik mis nog een functie om de bestandenlijst van een directory/folder in te lezen. Is die er ook?
 6. geweldig, ik werk al vanaf 1994 met Mac, deze functie is er al vast heeeeel lang.
 7. Welke versie van Filemaker start er default en hoe kun je dit beïnvloeden? Ik werk op een Mac en heb natuurlijk allerlei versies van Filemaker op mijn machine. Nu blijft de OSX steeds een oude versie starten in plaats van de laatste of degene die ik eigenlijk wil. Heeft iemand een suggestie hoe je dit onder controle krijgt?
 8. ik kan je vast helpen, maar weet niet wat je wilt. Of ben je al voorzien? Ik bel je morgen.
 9. Tot voor kort werkte alles goed, maar als ik nu een tekst in een veld typ, dan wordt de tekst op letternivo afgebroken en niet op lettergreep. Iemand een idee?
 10. jw

  MacMini 2018

  oh, dan ben ik benieuwd naar je bevindingen. Het gaat bij mij om een klant met 10 Filemaker gebruikers, soms een beetje Webdirect en steeds meer via de App die de API gebruikt. Nu draait dat alles nog op een MacMini uit Mid 2011, 2Ghz i7 met 16Gb Ram en een traditionele harddisk. Maar bezin me op een betere machine.
 11. jw

  MacMini 2018

  Vraagje over de MacMini 2018: Natuurlijk is de SSD-schijf van groot nu voor FMS. Maar hoe zit zit met de hoeveelheid RAM versie de processor? Ik zou zelf niet kiezen voor de i3 met 8RAM. Een i5 met 16RAM lijkt mij een mooie machine voor FMS, maar je kunt ook een i7 of juist meer RAM. Wie kan daar iets nuttigs over zeggen?
 12. Hoi, Filemaker server 17 staat sinds kort op mijn server. Ik heb de Data API geactiveerd op de server. In het Filemaker-bestand heb ik een user aangemaakt met rechten op de Data API. Ik heb nog geen certificaat op de server draaien. Het onderstaande is het resultaat: het geeft terug: Unauthorized Heeft iemand zoiets al weten op te lossen?
 13. oh, kunstig opgelost, dank je
 14. jw

  ssl certificaat

  Het gekke was dat enkele dagen later ( na mijn vorige post ) ook in Webdirect het certificaat werd toegepast. Terwijl ik geen veranderingen had gemaakt of de server herstart. Inmiddels werkt het allemaal goed.
 15. jw

  ssl certificaat

  Nu blijkt het certificaat vanuit een Filemaker client goed te werken. In Webdirect blijkt nog het standaard certificaat van FMI zichtbaar. Hoe moet ik nu zorgen dat mijn certificaat ook in Webdirect wordt gebruikt?
×
×
 • Create New...