Jump to content

rickel

Leden
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

 1. Is het mogelijk in FMP om een berekeningsveld te maken die van een bepaalde afdelingsnr alle e-mailadressen verzamelt (een verzendlijst) en waarvan elk gevonden e-mailadres gescheiden wordt met een punt-komma?
 2. De nieuwe Outlook laat het waarschijnlijk moet meer toe om via een ander programma een mail te laten opstarten en deze te voorzien van tekst etc. Ik laat het los en heb mijn vriend gemeld dat hij de mail script moet laten lopen via de standaard mail.app van macOS. Dat werkt wel! Dank jullie voor de opmerkingen en suggesties.
 3. Beiden 64 bits. De macOS werkt namelijk niet met 32bits programmatuur.
 4. Een vriend van mij heeft een. nieuwe Apple iMac gekocht samen met de laatste versie van Office 365. Jaren terug heb ik voor hem in FileMaker een factuurprogramma gemaakt met een knop waaraan een script is gekoppeld die automatisch een factuur opmaakt in PDF en daarna wordt Outlook geopend (dmv stap 'Mail verzenden[ ]'), maak een nieuwe e-mail aan en plak de standaard tekst met factuurnummer in de tekstbody en voeg de factuur pdf toe als bijlage. Dit werkte allemaal prima totdat de nieuwe Outlook is geïnstalleerd. Outlook wordt wel netjes geopend, maar dan gebeurd er niets meer. Het lijkt erop dat stap 'Mail verzenden [ ]' niet meer goed overweg kan met Outlook...? PDF van de script is bijgevoegd. Script factuur naar Outlook.pdf
 5. Na een hele lange tijd ben ik weer eens begonnen met een database-je te maken in FMP. Lekker een dagje bezig geweest en nu wil vanmiddag we verder gaan maar als ik het bestandje open, wordt er ineens gevraagd om een inlognaam en wachtwoord??? Ik heb nooit een inlognaam en wachtwoord aangemaakt? Geprobeerd met admin en geen ww invoeren lukt niet. Hoe kan ik dit oplossen?
 6. Ruben, dank voor je suggestie en deze optie geeft inderdaad de locatie van de foto per record. (Leermoment!) Ik ben er te lang uit geweest met werken van FileMaker. Nu ik de padnaam heb, hoe krijg ik de foto's weer zichtbaar in mijn bestaande container veld? Ofwel waar moet ik die padnaam vermelden...?
 7. Een probleem met mijn oorspronkelijke map Fotos waar ik alle foto's in bewaar en die heb ik als verwijzing opgehaald met het aanmaken van een nieuw record in een FMP.FP7 bestand. Het FMP.FP7 bestand en de map Fotos zitten een dezelfde map! Nu heb ik FMP.FP7 geupdated naar FMP.FP12. Dit nieuwe bestand geplaatst in dezelfde map waar de map Fotos staan en na opstarten van het nieuwe bestand krijg ik geen gelinkte foto's meer te zien in de records. In de eerste record heb ik de foto weer opgehaald uit de map Fotos in de hoop dat hiermee de link naar de map Fotos hersteld zal worden. Geen gewenste resultaat! Moet ik nu al die 1100 foto's met de hand weer opnieuw ophalen? Of kan ik op een eenvoudige manier weer de verwijzing naar de map Fotos in één keer weer herstellen?
 8. Dit is ook wat ik zelf besloten heb om eerst de bestanden te checken op komma's en deze via 'Zoek en Vervang' optie om te zetten naar een punt. Dan is het probleem ook verholpen!. Alleen is dit een extra handeling. Jammer!
 9. Die opties met alle soorten importfilters heb ik al uitgeprobeerd zonder gewenste resultaat. Aan het eind van ieder record staat een harde return, hetgeen betekent het einde van een record. Als je het bestand importeert als tekst bestand zou die komma niets moeten uitmaken. Ik denk eerder dat het probleem ligt dat FileMaker geen optie heeft voor .dat files. Dit gaat volgens mij niet lukken met FMP!
 10. Tijdens het importeren van een .dat of .txt bestanden blijkt dat sommige records niet volledig wordt geïmporteerd. Ik kwam er achter dat in die records ergens een komma vermeld staat, en alles wat na die komma vermeld staat wordt niet gepresenteerd. Is er een optie om dit probleem te vermijden. De bestanden worden dagelijks aangeleverd en het is geen optie om eerst de bestanden aan te passen door de komma eruit te halen!
 11. Dit werkt nog niet naar behoren. Als ik een bepaalde waarde selecteer, dan wordt de script uitgevoerd (zie ik via debugger) maar na commando 'Exit Script []' gaat de cursor netjes naar de volgende tabvolgorde en niet naar het gewenste veld? Hoe voorkom ik dit! Script: Volgend veld ================== If [Onderwerp = "Auto"] Go to Field[select/perform; automerk] Exit Script [] Else If [Onderwerp = "Brommer"] Go to Field[select/perform; Brommermerk] Exit Script [] Else If [Onderwerp = "Fiets"] Go to Field[select/perform; Fietsmerk] Exit Script [] Else Go to next field [] End if ***** PS- Oplossing gevonden; moet geen Exit Script [] gebruiken maar Halt Script[]. Dan werkt het wel! Bedankt andries voor deze tip! Die kende ik nog niet!
 12. Het kan vanaf versie 10, hoe realiseer ik dit?
 13. Is het mogelijk als er in een veld een keuze is gemaakt, dat bij het verlaten van dit veld een script in werking treedt die bepaalt welk volgend veld geactiveerd moet worden?
 14. Weet niemand hoe dit probleem opgelost kan worden? Ik wil graag weten hoe ik in Script Afbeelding invoegen -onder optie Bronbestand opgeven een padnaam moet opgeven die de map FMP_fotos herkend. Dus alles wat voor FMP_fotos komt moet variabel zijn. Zodra de map wordt gevonden is de link denkelijk hersteld? Voorbeeld: [Macintosh HD/Gebruikers/Usernaam/Documenten/]FMPMAP/FMP_fotos/ Wat tussen [] moet onbelangrijk zijn. Filemaker moet de map vinden -> FMPMAP en de onderliggende map -> FMP_Fotos. Is dit mogelijk te creëren in Script Afbeelding invoegen -onder optie Bronbestand opgeven en hoe? Wie weet raad?
×
×
 • Create New...