Ga naar inhoud

Durk

Leden
  • Items

    165
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Vanaf Server 8.0v4 is er nogal wat veranderd in hoe de Server met data omgaat (de Server doet meer werk bij het indexeren/sorteren). Ik zou niet zomaar allerlei versies gaan mixen. Overigens bestaat er geen Server 8.5.
  2. It would seem not to be more complicated than: Case (datefield2 <= datefield1;"datefield2 is smaller than datefield1")
  3. Volgens mij moet je met 'GetAs(text)' wel ergens kunnen komen. Die funktie geeft je de bestandsnaam. Als die nu niet eindigt in .jpg, bijvoorbeeld, kun je daarop reageren door een ander plaatje te laten tonen.
  4. Misschien is de niet getoonde tekst in een font dat op deze specifieke computer niet geinstalleerd of wellicht corrupt is?
  5. Durk

    add to pdf

    Scriptstap: 'Records opslaan als PDF' en dan aanvinken: 'toevoegen aan bestaande PDF'. Dat gaat dus binnen FMP zelf.
  6. Ik was er al bang voor. Het stomme is, dat je ook op Windows de tekstkleur niet meer op wit hoeft te zetten. Ahem. Dat zal me leren mijn solutions te testen alvorens ze uit te rollen edit: heb het even verbeterd.
  7. Misschien is dit iets. (Zie aangehangen voorbeeld - werkt alleen met FMP 10 door het gebruik van een script trigger.) Op dezelfde positie als het printersymbool ligt een tekstveld, vormgegeven als keuzemenu, dat onzichtbaar is door de tekst dezelfde kleur te geven als de achtergrond en de omlijning op nul te zetten. Door op het symbool te klikken wordt dus eigenlijk het veld/de keuzelijst 'geopend'. Men kiest een waarde, waardoor die veranderd wordt (het veld is leeg, dus iedere keuze is een verandering aan de waarde). Door een script dat getriggerd wordt bij verandering van de veldwaarde wordt een script gestart dat eerst, afhankelijk van de gekozen drukoptie, een onderscript start waarin de eigenlijke drukopdracht staat, daarna het veld weer leeg maakt en tot slot het veld verlaat. Groet, Durk edit: v2 - moet nu ook op OSX meteen werken. drukopties.fp7
  8. Daar heb je geloof ik gelijk in. Een truuk: je kunt portaalrecords laten sorteren via de relatie (dubbelklikken op de relatie, dan rechtsonder 'sort records'). Als je meerdere relaties legt met dezelfde tabel (door het maken van meerdere tabellenoptredens van de gerelateerde tabel en het leggen van relaties met je hoofdtabel), kun je dus door het maken van een portaal per gerelateerde tabel(lenoptreden) verschillende sorteringen krijgen. Die zul je alleen wel moeten laten zien in verschillende portalen. Verschillende layouts, of door ze op tabbladen te plaatsen. Als je nu die tabbladen onzichtbaar maakt (door ze geen vulkleur en omrandingen te geven) en boven je portaal knoppen voor het sorteren aanbrengt, kun je per script naar een ander tabblad springen, waarop een portaal ligt dat anders gesorteerd is.
  9. Het verschil lijkt hem te zitten in hoe FileMaker afhankelijk van het OS de aanvraag afhandelt. Op Windows start je de actie in FileMaker. FileMaker vraagt aan Windows om de standaard email client te openen, waarna (als je 'geen dialoogvenster' niet aktiveert) die email client een bericht voor je klaar zet. FileMaker reageert nergens meer op, totdat het van de email client te horen krijgt 'OK, bericht verstuurd'. Als je dit in een script doet, zie je dat het script nog loopt, zolang het emailtje niet verstuurd is. Op Mac opent FileMaker de email client en lijkt zich al tevreden te stellen met de mededeling 'OK, bericht klaargezet' (of misschien trekt het mail programma de voorbarige conclusie dat het emailtje verstuurd is en meldt dat dan aan FM). Waarna FileMaker weer gewoon op je input reageert, het script is afgelopen.
  10. Ach, nu zie ik het ook. Grappig: in plaats van mijn knop wordt mijn hulpveld nu conditioneel geformatteerd
  11. Ik zal wel iets verkeerd begrijpen. Tabel 'test' Velden 'textveld' en 'hulpveld' Script: If test::hulpveld = 0 Set field test::hulpveld;1 Else Set field test::hulpveld;0 End If Knop (die dat script uitvoert) met Conditional Formatting If test::hulpveld = 0 -> vulkleur = geel If test::helpveld = 1 -> vulkleur = groen Dan wis ik in Layout modus het veld 'hulpveld' (anders is het logisch, dat ik het in de Tabelweergave zie). Ik stel de layout zo in, dat ik een kopgedeelte heb in de tabelweergave en leg de knop in dat gedeelte (anders zie ik die knop niet in de tabelweergave). Nu kan ik tussen Formulier en Tabelweergave wisselen en op mijn knop klikken, die braaf van kleur verandert. Het hulpveld zie ik noch in Formulier-, noch in Tabelweergave. FMP10 Advanced op XP en OSX 10.5.7
  12. Als je de cijfers voor de opties in een eigen veld zet, heb je het probleem opgelost. Misschien is dat een mogelijkheid?
  13. Het bestand dat je gedownload hebt, is het installatieprogramma, dat kun je dus op de andere computer ook gewoon uitvoeren, dan wordt FMP geinstalleerd. Je kunt de database inderdaad gewoon op je USB stick laten staan en het daar bewerken, al zou ik wel regelmatig een kopietje opslaan. USB sticks hebben de neiging verloren te gaan
  14. Van wie mag dat niet? Als jij het bent, wil ik je ervan overtuigen dat dit een schending is van normalisatie en korrekt database design Als het je opdrachtgever is, moet jij hèm ervan overtuigen dat dit een schending is van normalisatie en korrekt database design. Zeg maar, dat Clarify het gezegd heeft Als je alle kinderen in een enkele tabel aldus samenvoegt: naam voornaam geboortedatum klas (een tabel 'klassen' en een tabel 'scholieren' kan ook en is waarschijnlijk in verband met andere functies van de database het betere ontwerp) dan is het probleem opgelost.
  15. Ja, volgens de EULA mag je dat, FMP gebruiken op laptop en vaste computer met een enkele licentie. Samengebruik wordt specifiek uitgesloten. Synchroniseren is iets dat je moet doen wanneer je op verschillende machines veranderingen aanbrengt in gescheiden gevoerde versies van hetzelfde bestand. a) daar doet FileMaker niet aan. Het gaat uit van een netwerksituatie en het delen/samengebruik van bestanden (dat klopt niet helemaal, er is een 'third party tool', Syncdek, dat deze behoefte afdekt, maar dat is in dit geval niet van toepassing vanwege (de prijs en) de specifieke situatie) b) dat heb je niet nodig, want je werkt tenslotte nooit tegelijkertijd aan dezelfde database Je wilt steeds met hetzelfde bestand werken, dus zul je dat zonder netwerk moeten kopieren. Een USB stick of een externe harddisk zouden voldoende moeten zijn. Als je wel een intern netwerk hebt (in tegenstelling tot een internetaansluiting), kun je het bestand natuurlijk in een gedeelde map leggen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...