Jump to content

Paul Sondervan

Leden
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gokje, maar komt het misschien doordat er rechtsboven gekozen is voor 'Matching Names'?
 2. Een heel belangrijk argument is, dat MS Access al jaren niet actief onderhouden wordt. Er komen geen nieuwe functionaliteiten meer bij en fouten worden niet meer opgelost. Microsoft port MS Access naar de nieuwe Office versie, maar dat is dan ook het enige. Filemaker wordt nog onderhouden en doorontwikkeld. Het verschil in mogelijkheden tussen Filemaker en MS Acces wordt steeds groter.
 3. Hartelijk dank Menno. Met jouw voorbeeld heb ik het kunnen oplossen. De omdraaiing van uit dienst naar in dienst in het calculation veld was een eye opener die zorgde voor de oplossing. ?
 4. Ik loop tegen een probleem aan als ik een een dropdown menu wil vullen met gegevens waarbij bepaalde records uitgesloten worden. In mijn FileMaker app heb ik een tabel met Apothekers. Die tabel heeft de velden ID, ApothekerNaam, ApothekerCode en UitDienst. Op een bepaald formulier moet als eerste een apotheker gekozen worden uit een dropdown menu. Nu wil ik in die lijst alleen de apothekers zien die in dienst zijn (UitDienst ≠ 1) Ik heb al diverse pogingen gedaan, via valuelists, om dat voor elkaar te krijgen. Het wil me maar niet lukken. Weet iemand een manier hoe ik het voor elkaar kan krijgen dat alleen de apothekers die in dienst zijn in de dropdown menu lijst terecht komen?
 5. @MonkeybreadSoftware Christian, Are you going to do this meeting together with the Xojo meeting at the same time and the same location or are you splitting yourself into 2? ?
 6. Hier is een overzicht van alle iPads met daarbij ook de resoluties. All Apple iPad versions compared
 7. Nadeel van B is, dat als er iets aan de syntax ("print specific") verandert, het op meerdere plaatsen aangepast moet worden. Het risico bestaat dan dat het niet op alle plaatsen aangepast wordt. Bij A hoeft het maar op 1 plaats aangepast te worden. Just my 2 cents.
 8. Ja, geven beide hetzelfde resultaat. A is netter en daarom aan te raden.
 9. Handig om te bepalen welk font er gebruikt is (als je alleen een afbeelding hebt). https://www.myfonts.com/WhatTheFont/
 10. Even klikken op "Markeer site als gelezen" en je bent ze kwijt. ?
 11. Jawel, dat is nog mogelijk. In een YouTube film van Lesterius wordt deze mogelijkheid getoond. Er zijn 16 video's over FileMaker 17 op hun website geplaatst. https://medium.com/lesterius-nl/ontdek-filemaker-17-aan-de-hand-van-een-reeks-korte-filmpjes-8ff22b30baa1
 12. Kleine toevoeging. Je moet ook ingelogd zijn om te kunnen zien welke berichten er nieuw zijn. Ik was de eerste die meldde dat ingelogd blijven niet meer werkte. Het is inderdaad even wennen, maar iedere keer inloggen is nu eigenlijk al een automatische actie.
 13. Ik moet nu bij ieder bezoek opnieuw inloggen. Ook als “login/wachtwoord onthouden” aangevinkt is.
 14. Als ik naar de beide platjes kijk, dan gaat het om de statusbalk linksonder. Die is met FM16 verdwenen.
 15. Het gaat hier om een onderwijsinstelling. Bij de bedrijfsgegevens (of afdelingsgegevens) staan naast de gegeven velden ook adresgegevens enz. De klanten zijn de cursisten. Steeds de bedrijfsgegevens in het klant-record opnemen levert een enorme redundantie op en dat lijkt me niet gewenst. Het enige wat ik op dit uit de bedrijfsgegevens nodig heb zijn de velden die ik al eerder genoemd heb om een unieke Klant-id te kunnen samenstellen. En het opgehoogde volgnummer moet weer teruggeschreven worden in de tabel bedrijfsgegevens.
×
×
 • Create New...