Jump to content

Paul Sondervan

Leden
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Paul Sondervan

 1. Gokje, maar komt het misschien doordat er rechtsboven gekozen is voor 'Matching Names'?
 2. Een heel belangrijk argument is, dat MS Access al jaren niet actief onderhouden wordt. Er komen geen nieuwe functionaliteiten meer bij en fouten worden niet meer opgelost. Microsoft port MS Access naar de nieuwe Office versie, maar dat is dan ook het enige. Filemaker wordt nog onderhouden en doorontwikkeld. Het verschil in mogelijkheden tussen Filemaker en MS Acces wordt steeds groter.
 3. Hartelijk dank Menno. Met jouw voorbeeld heb ik het kunnen oplossen. De omdraaiing van uit dienst naar in dienst in het calculation veld was een eye opener die zorgde voor de oplossing. ?
 4. Ik loop tegen een probleem aan als ik een een dropdown menu wil vullen met gegevens waarbij bepaalde records uitgesloten worden. In mijn FileMaker app heb ik een tabel met Apothekers. Die tabel heeft de velden ID, ApothekerNaam, ApothekerCode en UitDienst. Op een bepaald formulier moet als eerste een apotheker gekozen worden uit een dropdown menu. Nu wil ik in die lijst alleen de apothekers zien die in dienst zijn (UitDienst ≠ 1) Ik heb al diverse pogingen gedaan, via valuelists, om dat voor elkaar te krijgen. Het wil me maar niet lukken. Weet iemand een manier hoe ik het voor elkaar kan krijgen dat alleen de apothekers die in dienst zijn in de dropdown menu lijst terecht komen?
 5. @MonkeybreadSoftware Christian, Are you going to do this meeting together with the Xojo meeting at the same time and the same location or are you splitting yourself into 2? ?
 6. Hier is een overzicht van alle iPads met daarbij ook de resoluties. All Apple iPad versions compared
 7. Nadeel van B is, dat als er iets aan de syntax ("print specific") verandert, het op meerdere plaatsen aangepast moet worden. Het risico bestaat dan dat het niet op alle plaatsen aangepast wordt. Bij A hoeft het maar op 1 plaats aangepast te worden. Just my 2 cents.
 8. Ja, geven beide hetzelfde resultaat. A is netter en daarom aan te raden.
 9. Handig om te bepalen welk font er gebruikt is (als je alleen een afbeelding hebt). https://www.myfonts.com/WhatTheFont/
 10. Even klikken op "Markeer site als gelezen" en je bent ze kwijt. ?
 11. Jawel, dat is nog mogelijk. In een YouTube film van Lesterius wordt deze mogelijkheid getoond. Er zijn 16 video's over FileMaker 17 op hun website geplaatst. https://medium.com/lesterius-nl/ontdek-filemaker-17-aan-de-hand-van-een-reeks-korte-filmpjes-8ff22b30baa1
 12. Kleine toevoeging. Je moet ook ingelogd zijn om te kunnen zien welke berichten er nieuw zijn. Ik was de eerste die meldde dat ingelogd blijven niet meer werkte. Het is inderdaad even wennen, maar iedere keer inloggen is nu eigenlijk al een automatische actie.
 13. Ik moet nu bij ieder bezoek opnieuw inloggen. Ook als “login/wachtwoord onthouden” aangevinkt is.
 14. Als ik naar de beide platjes kijk, dan gaat het om de statusbalk linksonder. Die is met FM16 verdwenen.
 15. Het gaat hier om een onderwijsinstelling. Bij de bedrijfsgegevens (of afdelingsgegevens) staan naast de gegeven velden ook adresgegevens enz. De klanten zijn de cursisten. Steeds de bedrijfsgegevens in het klant-record opnemen levert een enorme redundantie op en dat lijkt me niet gewenst. Het enige wat ik op dit uit de bedrijfsgegevens nodig heb zijn de velden die ik al eerder genoemd heb om een unieke Klant-id te kunnen samenstellen. En het opgehoogde volgnummer moet weer teruggeschreven worden in de tabel bedrijfsgegevens.
 16. De tabel met Bedrijfsgegevens is al gevuld. Mijn bedoeling is om bij het aanmaken van een nieuwe klant de benodigde gegevens uit de Bedrijfsgegevens-tabel halen. Vervolgens wordt het Klant_id samengesteld en het opgehoogde Klantvolgnr terugschrijven in de Bedrijfsgegevens-tabel. Na het ophalen van de Bedrijfsgegevens wordt er eerst een controle op het jaar gedaan. Mijn vragen/problemen zijn: - Hoe haal ik de gegevens op uit de Bedrijfsgegevens-tabel (er is een key), terwijl ik met de Kandidaat-tabel aan het werken ben? - Hoe schrijf ik vervolgens het opgehoogde Klantvolgnr weer terug in de Bedrijfsgegevens-tabel bij het betreffende bedrijf (o.b.v. de key)? Volgens mij moet dit in een script, maar als het op een andere manier kan, dan hou ik me daar voor open.
 17. De bedoeling is dat er elk jaar weer met volgnummer 1 begonnen wordt. Als Systeemjaar = Bedrijfsgegevens::Lopend_jaar dan moet het volgnummer met 1 opgehoogd worden. Als Systeemjaar <> Bedrijfsgegevens::Lopend_jaar dan moet het volgnummer op 0 gezet worden en daarna met 1 opgehoogd. (meteen op 1 zetten en dan niet ophogen mag ook )
 18. Ik ben sinds een aantal maanden in mijn vrije tijd serieus bezig om een FileMaker applicatie te maken. Lay-outs maken gaat prima, maar nu ben ik aangekomen in het stadium dat ik wat met scripts moet gaan doen. Dit is voor mij op dit moment nog een behoorlijk witte vlek. Ik zou graag hulp willen voor de volgende situatie: Tabellen: - Klantgegevens - Klant_id - ... - Bedrijfsgegevens - Bedrijfscode - Lopend_jaar - Klantvolgnr - ... Het volgende wil ik in een script realiseren. Bij een nieuwe klant: - Als Systeemjaar <> Bedrijfsgegevens::Lopend_jaar, dan wordt Bedrijfsgegevens::Lopend_jaar = Systeemjaar en Bedrijfsgegevens::Klantvolgnr = 0 - Bedrijfsgegevens::Klantvolgnr wordt met 1 opgehoogd - Klant_id wordt opgebouwd uit Bedrijfsgegevens::Bedrijfscode + Bedrijfsgegevens::Lopend_jaar + Bedrijfsgegevens::Klantvolgnr Wie kan mij een eind op weg helpen? Bij voorbaat dank voor jullie hulp.
 19. Ik ben helaas nog een behoorlijke beginneling in FileMaker. Nu moet ik voor een klant wat wijzigingen in een FileMaker-database aanbrengen. Het volgende probleem speelt: Er is o.a. een Patienten-database en een Brieven-database. Nu wil ik in de Patienten-database een knop maken die de Brieven-database opstart waarbij diverse gegevens van de huidige patient in de Patienten-database automatisch in de brief gevuld/getoond worden (het kan dan gaan om een nieuwe of een bestaande brief). Ik heb een relatie gedefinieerd tussen het client-nr van de Patienten-database en het client-nr van de Brieven-database. Dit is blijkbaar niet voldoende. Wat moet ik doen om tot het gewenste resultaat te komen? Bij voorbaat hartelijk dank. Paul Sondervan.
×
×
 • Create New...