Jump to content

marcelboot

Leden
 • Content Count

  338
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ga na de vakantie eens rustig kijken wat bruikbaar en handig is. Dank voor jullie meedenken zover.
 2. Dankje voor deze tip. Is dit alleen voor Nederland of ook de rest van Europa?
 3. Wie weet hoe je een locatie op een iPhone/iPad kunt omzetten naar een echt adres, plaats en zo? Welke formule heb je hier nodig en met welke app is dat dan te bepalen? Apple Maps of Google Maps? Ik heb wat zitten surfen, maar vindt niet de oplossing helaas.
 4. Is het echt zo eenvoudig? Ik ga er meteen mee aan de slag. Dank weer
 5. heren, het is geen dynamisch nummer, maar later weer nodig om aan een factuur te koppelen. Niet alle protaalregels horen dan bij dezelfde factuur. het moet dus een hard getal zijn, dat ook elders bruikbaar is. Ik ga ervan uit dat de geboden suggesties niet werken. @marsau- het gaat straks om de buitenlandritten, die aan meerdere opdrachtgevers worden gekoppeld.
 6. Is het te doen om een portaalrij een autonummering mee te geven bij aanmaak? Bijvoorbeeld Ordernummer en dan -01, -02, -03 etc.
 7. He, dat is weer iets dat ik nog niet wist. Dan moet ik het inderdaad even anders laten lopen. Dank voor je snelle reactie
 8. Een global field wordt mooi ingevuld aan het eind van een script en na heropenen van de database is het weer leeg. Ben ik nou gek of is er iets anders verklaarbaars?? (of allebei. hihi)
 9. Ites verder gekeken dan de neus lang is en heb het gevonden. Werkbalken uitschakelen. Hoe simpel mag het zijn.
 10. Is het mogelijk om de balk onder aan uit te zetten? Ik wil de gebruiker geen gelegenheid geven om andere records te zien, dan die hij zelf invult. De zoekfunctie moet dus uitgeschakeld zijn. kan dat überhaupt??
 11. Ik ben er uit inmiddels. Uitgaande van daguren tussen 06 uur en 18 uur kom ik tot de volgende formule. Gewoon voor jullie info Case ( Start rit ≥ Eind rit and Eind rit ≤ Dagurenstart;""; Start rit ≥ Eind rit and Eind rit ≥ Dagurenstart;(Eind rit-Dagurenstart)/3600; Start rit ≥ Dagurenstart and Eind rit ≤ Dagureneind;((Eind rit-Start rit)/3600)-(Pauze/3600); Start rit ≤ Dagurenstart and Eind rit ≤ Dagureneind;((Eind rit-Dagurenstart)/3600)-(Pauze/3600); Start rit ≤ Dagurenstart and Eind rit ≥ Dagureneind;((Dagureneind-Dagurenstart)/3600)-NA-(Pauze/3600); Start rit ≥ Dagurenstart and Eind rit ≥ Dagureneind;((Dagureneind-Start rit)/3600)-NA-(Pauze/3600); ) De nachturen had ik al weten te formuleren. Nogmaals dank voor het meedenken.
 12. Kun je me dat uitleggen, want die vat ik niet helemaal. Overdagritten gaan prima, maar die nacht is het probleem. Voorbeeld: start rit laadadres1: 22:00 uur losadres1 01:00 uur laadadres2 01:30uur losadres2 03:00 uur laadadres3 03:00uur losadres4 04:30 uur einde rit Welke formule maak je als je de uren wilt uitrekenen??
 13. Ook dit is een mooie oplossing hoor, maar ik heb het mezelf wat lastig gemaakt door het feit, dat er in een subtabel meerdere records worden aangemaakt voor 1 werkbon. Allerlei laad- en losadressen (rittenstaten) worden ingevuld en daar staat telkens een aankomst en vertrektijd bij. het gaat mij dus alleen om de eerste waarde van laadplaats laatste waarde in de rittenstaten bij vertrektijd losplaats (Max(Vertrektijd) dus) en die gebruik ik om het totaal aantal uren voor die dag te berekenen. Lastig klusje dus.
 14. Dank voor het meedenken, maar ik kan hier nog niet verder mee. Timestamp heeft geen zin, want het wordt allemaal achteraf ingevuld en dan kun je dat niet gebruiken. Het gaat alleen om de eindtijd, die ik wil laten registreren die dus over middernacht heengaat. Ik laat nu maar 28:00 uur invullen, als het 4 uur in de morgen is. Tot ik een betere oplossing weet.
×
×
 • Create New...