Jump to content

marcelboot

Leden
 • Posts

  412
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ah. Dan zeg je precies wat ik wilde horen. Dank en ik ga ermee aande slag.
 2. De session mag onbeperkt duren, maar als er niet wordt gewerkt wil ik het bestand laten sluiten, dus dat kan dan toch niet via de server?
 3. In verband met het beperkt aantal clients op de server lijkt het me handig om mensen, die niet afsluiten als ze weggaan, vanzelf te laten uitloggen. Ik denk aan een timer intervalscript, maar kom er niet helemaal uit. Heeft iemand een tip?
 4. Heeft iemand ervaring met veldinvoer middels een irispen??
 5. Ik heb net versie 19 geheel verwijderd, opnieuw windoos opgestart en weer versie 19 geïnstalleerd. Nu werkt het wel gelukkig. Opgelost dus weer.
 6. Sinds de laatste update werkt FMPro niet meer in Windoos 10 op een iMac met Parallels. Versie 18 nog wel, maar 19 dus niet meer. Heeft iemand enig idee??
 7. Stef, ik heb nu ook een versie van Yahtzee (met kleurenoptie) gemaakt. Ik stuur je twee plaatjes en hoor wel of je het wilt hebben eventueel. marcel
 8. Ron, ik heb inmiddels een grote meertalige kleurenversie van Yahtzee gemaakt op basis van jouw dobbelspel. Ik stuur even twee plaatjes mee. Ik hoor wel of je interesse hebt. marcel
 9. Peter, de chessbase is niet goed te openen, want er ontbreekt een login voor een van de files. Het ziet er overigens wel knap uit, voor zover dat nu te zien is. Mijn game (Yahtzee) is gebaseerd op een oude versie uit 2010 van Ron hier in het forum. Ik heb dat aangepast en er ook een kleuroptie aan toegevoegd. Ook is het in 7 talen te gebruiken. Dit weer na hulp van Marsau. Ik stuur hem hiermee mee en hoor wel wat je er van vindt en/of je nog vragen hebt. marcel PS. Herinner je je nog dat je bij mij in Woerden destijds hebt geholpen met Agenda ontwikkeling?? Onderweg nog autoschade opgelopen, als ik me goed herinner. Ruim 20 jaar geleden. hihi 1203697205_Yahtzeeopen.fmp12.zip
 10. Wel een oud item, maar ik ben de laatste tijd bezig geweest met games op een iPad met FMGo. Yahtzee, Keeropkeer en Mensergerjeniet draait nu als een zonnetje. Mocht iemand interesse hebben, laat dat ff weten. je kunt zo een app krijgen
 11. Heb het al gevonden. je moet via Terminal eerst stoppen. Vreemde actie overigens!! (sudo launchctl stop com.filemaker.fms)
 12. De laatste versie van server 19 wil niet updaten. Hij zegt dat de server is running, maar dat is dus niet zo. Mac herstarten helpt ook niet. Iemand een trucje??
 13. Roger, dit is een mogelijkheid, maar nu moet je dus wel een aparte tabel maken met alle velden van de invoerlijsten en per record dus 1 waarde voor de lijsten invoeren als ik het goed begrijp. Nu heb ik een losse tabel, niet gerelateerd, (na de tip van Menno) met globale velden (0 records) waar ik drie talen verwerk en dus voor elk label drie velden heb aangemaakt. Binnen deze tabel is jouw optie dus niet maakbaar, als ik het goed begrijp.
 14. Roger, ik ga er gewoon van uit, dat er altijd een nog slimmere oplossing kan zijn dan ik zelf heb gemaakt. Vandaar. wat betreft de invoerlijsten loop ik echt vast. Daar gaat het mijn kennis te boven helaas. Is daar een voorbeeld van te maken voor mij?
 15. Invoerlijsten werkt bij mij niet vanwege niet kunnen indexeren van het globale herhalingsveld. Of doe ik daar iets fout?
×
×
 • Create New...