Jump to content

marcelboot

Leden
 • Content Count

  380
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb eens goed zitten speuren op de site en heb al iets gevonden van een paar jaar terug. Een reactie van Menno zette mij op het goede pad.
 2. Wat is de handigste manier om een knoppenbalk te maken, die in meerder layouts bruikbaar is, en in 1 scherm kan worden voorzien van andere (meertalige) tekst, zodat je niet 35 keer hoeft te vervangen? Moet elke tabel dan een relatie hebben met de tabel Menu bijvoorbeeld en dan daar de teksten aanmaken? Of is er een handigere manier?
 3. Oei, daar heb ik overheen gelezen vermoed ik. Conclusie blijft dezelfde helaas. Toch maar overstappen op iPad of licentie kopen.
 4. Menno, hier staat niet dat het in runtime niet kan, maar die conclusie trek ik zelf. Het script loopt perfect in de gewone versie, maar niet in de runtime. Helaas dus.
 5. Is het nog steeds niet mogelijk om in een runtime versie een mail te maken met een pdf als bijlage? Onder Windows in dit geval.
 6. De truc blijkt te zitten in de naam van de file. Als je hier geen hoofdletters en spaties gebruikt, loopt de import gewoon door. Vreemd om te ontdekken, maar het zij zo.
 7. Ik heb een file lopen op een iPad, waarin een script een importeeractie doet binnen dat zelfde bestand. Op de Mac loopt het zonnig, maar op de iPad doet hij niet wat ik wil. Is er aan het pad van de file iets niet goed of is er iets anders aan de hand. (Hij importeert nu uit: file:document 20.fmp12)
 8. Hbrendel, door jou ben ik op de goede weg geraakt. Eerst het script gemaakt, maar dat liep niet goed.Toen verder denken en een nieuw veld aangemaakt met de formule: Last ( Gerelateerd item::Losplaats ). Zoals Ari al voorstelde eigenlijk. En dit werkt! Dank voor het op weg helpen.
 9. Deze functie doet niet wat ik wil. Werkt toch alleen bij een herhalend veld? Hier gaat het om portaalregels. Ik krijg dus niet de stad uit de laatste pottaalregel helaas.
 10. Ik wil op een layout een lijst maken met per regel enkele waarden uit een gerelateerd portaal. De eerste datum en de laatste datum gaat, maar de eerste stad en de laatste niet. is het mogelijk en zoja, hoe dan?
 11. Waar zie ik een VBS script? Is voor mij iets onbekends.
 12. Ik krijg van de serverbeheerder de volgende melding over pdf bijlagen uit FMPro (via mail verzenden script) nadat enkele ontvangers de bijlagen niet kunne openen. Probleem doet zich voor na het uitvoeren van het VBS wat gekoppeld zit aan het mail knopje in Filemaker. Zodra dit 1x is gedaan worden 1 of meer pdf’s corrupt, testbestanden staan op user1 bureaublad om te reproduceren. Wanneer je outlook opnieuw start en zorgt dat filemaker het VBS niet uitvoert kan je handmatig zonder problemen de pdf’s versturen. Is dit waar en zoja wat is er aan te doen??
 13. Ik gebruik een script na het verlaten van het eerste invoerveld. Dat geeft het volgende nummer aan dat record en dat is niet te veranderen, noch te verwijderen. In mijn ogen staat het dan permanent goed. Dit is het script: Veld instellen [regelnummer; Case ( IsEmpty (regelnummer);1;Totaal regels)]
 14. Menno, ik heb die portaalregel vaker nodig voor de records uit die subtabel. Deze zijn gekoppeld aan een opdrachtgever en die mogen dus nooit meer wijzigen. daarom kan er ok geen portaalregel worden verwijderd. Wat ik nu gebruik, werkt, dus ik laat het daar bij lijkt me.
 15. Menno, dit is precies wat ik zocht. Heb jij beter je best gedaan dan ik vrees ik. Super dank hiervoor.
×
×
 • Create New...