Jump to content

marcelboot

Leden
 • Content Count

  334
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is het echt zo eenvoudig? Ik ga er meteen mee aan de slag. Dank weer
 2. heren, het is geen dynamisch nummer, maar later weer nodig om aan een factuur te koppelen. Niet alle protaalregels horen dan bij dezelfde factuur. het moet dus een hard getal zijn, dat ook elders bruikbaar is. Ik ga ervan uit dat de geboden suggesties niet werken. @marsau- het gaat straks om de buitenlandritten, die aan meerdere opdrachtgevers worden gekoppeld.
 3. Is het te doen om een portaalrij een autonummering mee te geven bij aanmaak? Bijvoorbeeld Ordernummer en dan -01, -02, -03 etc.
 4. He, dat is weer iets dat ik nog niet wist. Dan moet ik het inderdaad even anders laten lopen. Dank voor je snelle reactie
 5. Een global field wordt mooi ingevuld aan het eind van een script en na heropenen van de database is het weer leeg. Ben ik nou gek of is er iets anders verklaarbaars?? (of allebei. hihi)
 6. Ites verder gekeken dan de neus lang is en heb het gevonden. Werkbalken uitschakelen. Hoe simpel mag het zijn.
 7. Is het mogelijk om de balk onder aan uit te zetten? Ik wil de gebruiker geen gelegenheid geven om andere records te zien, dan die hij zelf invult. De zoekfunctie moet dus uitgeschakeld zijn. kan dat überhaupt??
 8. Ik ben er uit inmiddels. Uitgaande van daguren tussen 06 uur en 18 uur kom ik tot de volgende formule. Gewoon voor jullie info Case ( Start rit ≥ Eind rit and Eind rit ≤ Dagurenstart;""; Start rit ≥ Eind rit and Eind rit ≥ Dagurenstart;(Eind rit-Dagurenstart)/3600; Start rit ≥ Dagurenstart and Eind rit ≤ Dagureneind;((Eind rit-Start rit)/3600)-(Pauze/3600); Start rit ≤ Dagurenstart and Eind rit ≤ Dagureneind;((Eind rit-Dagurenstart)/3600)-(Pauze/3600); Start rit ≤ Dagurenstart and Eind rit ≥ Dagureneind;((Dagureneind-Dagurenstart)/3600)-NA-(Pauze/3600); Start rit ≥ Dagurenstart and Eind rit ≥ Dagureneind;((Dagureneind-Start rit)/3600)-NA-(Pauze/3600); ) De nachturen had ik al weten te formuleren. Nogmaals dank voor het meedenken.
 9. Kun je me dat uitleggen, want die vat ik niet helemaal. Overdagritten gaan prima, maar die nacht is het probleem. Voorbeeld: start rit laadadres1: 22:00 uur losadres1 01:00 uur laadadres2 01:30uur losadres2 03:00 uur laadadres3 03:00uur losadres4 04:30 uur einde rit Welke formule maak je als je de uren wilt uitrekenen??
 10. Ook dit is een mooie oplossing hoor, maar ik heb het mezelf wat lastig gemaakt door het feit, dat er in een subtabel meerdere records worden aangemaakt voor 1 werkbon. Allerlei laad- en losadressen (rittenstaten) worden ingevuld en daar staat telkens een aankomst en vertrektijd bij. het gaat mij dus alleen om de eerste waarde van laadplaats laatste waarde in de rittenstaten bij vertrektijd losplaats (Max(Vertrektijd) dus) en die gebruik ik om het totaal aantal uren voor die dag te berekenen. Lastig klusje dus.
 11. Dank voor het meedenken, maar ik kan hier nog niet verder mee. Timestamp heeft geen zin, want het wordt allemaal achteraf ingevuld en dan kun je dat niet gebruiken. Het gaat alleen om de eindtijd, die ik wil laten registreren die dus over middernacht heengaat. Ik laat nu maar 28:00 uur invullen, als het 4 uur in de morgen is. Tot ik een betere oplossing weet.
 12. Ik zal het iets uitbreiden. Ik maak dagstaten en vul dan begin en eindtijd in. het systeem rekent het aantal uren uit. Simpel. Wat nu als ik uren tot na middernacht invoer? Dan kan ik niet meer gewoon optellen bij de uren voor die dag!! Hier zoek ik dus een oplossing voor.
 13. Bestaat er ergens op deze aardkloot een toepassing, die uren kan verwerken, die over middernacht hen gaan? Ik zit me suf te piekeren en vind nog geen oplossing. Heeft iemand zoiets al eens gemaakt of ergens gezien??? Eigenlijk zoek ik dus een urenregistratie, die over twee dagen kan lopen.
 14. Op nijn Mac is alles weg en ook op de Mac mini server heb ik alles weggehaald. Kan het dan dus nog fout gaan, want dat is nu aan de hand.
 15. Lokaal gaat het nu goed, maar als ik inlog op de server, is het weer hetzelfde liedje. Ook daar heb ik al die plugins verwijderd. vergeet ik iets hier??
×
×
 • Create New...