Spring naar bijdragen

hezndepezn

Leden
 • Aantal bijdragen

  78
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. hezndepezn

  veld selecteren in portaalrij

  Hartelijk dank Rmw!! Dat werkt super, het veld niet verlaten door het aantal tekens naar een variabele te sturen die je met een invoervariabele toont.
 2. hezndepezn

  veld selecteren in portaalrij

  Voor een bepaald veld moet de gebruiker kunnen zien hoeveel tekens dat veld bevat (tijdens het typen) Een berekeningsveld laat het aantal tekens zien en een script waarin een commit wordt gegeven waarna weer terug wordt gegaan naar het veld werkt prima ..... echter niet een portal. Ik kom wel weer terug in de juiste portaalrij (variabele van de portaalrijnummer) maar kan het veld niet selecteren, het veld van de 1e portaalrij wordt dan geselecteerd. Is hier een workaround voor zonder de gebruikerservaring (in de focus van de portal blijven) geweld aan te doen?
 3. hezndepezn

  Status extern bestand

  Het heeft even geduurd voordat ik hier weer meldt, excuus .... afijn, dat zorgde in ieder geval voor een hoop reacties. In antwoord op Peter z'n bovenstaande bericht, het punt is dat de situatie voorkomt dat er geen netwerk beschikbaar is (zowel wifi als 4G), dan werkt bovenstaande niet. Alle dank voor het denken en proberen.
 4. hezndepezn

  Portaalvraag

  Hallo Leen, Alleen selecteren in de portaal is niet voldoende. Er moet een relatie zijn tussen de tabel van het portaal en de tabel van de layout die je voor hebt. Middels een knop in het portaal naar het gerelateerde record gaan. Ik heb een voorbeeldje bijgevoegd. test.fmp12
 5. hezndepezn

  Status extern bestand

  Andries, dank voor het meedenken. Het gaat hier echter om een toepassing voor een enkele gebruiker die alleen FMP gebruikt (geen FMS) en gegevens met FMGO synchroniseert. De toepassing op FM GO draait soms volledig offline waar ook geen 3G of 4G beschikbaar is, vandaar de oplossing voor een toepassing die autonoom op FM GO draait en bij gelegenheid synchroniseert.
 6. hezndepezn

  Status extern bestand

  In de situatie waarin een toepassing in FM GO een extern script aanroept van een extern bestand (gehost door FMPRO) wil ik kunnen nagaan of het externe bestand beschikbaar is. Ik probeer dit door een testscript aan te roepen in het externe bestand, als dit niet lukt komt er een foutcode terug en kan de fout worden afgehandeld. Echter duurt het vrij lang als het externe bestand niet beschikbaar is voordat het script met de melding komt, er blijft een wieltje draaien tot FM GO door heeft dat het externe bestand niet beschikbaar is en de foutmelding wordt gegeven. Is er een andere (lees snellere) manier om de status van de beschikbaarheid van een bestand te toetsen?
 7. hezndepezn

  Layout kopie

  Als je na de voorbereiding van je nieuwe layout (zoals Banach omschrijft) even naar browsermodus schakelt en daarna weer naar layoutmodus en dan de content uit de andere layout plakt staat alles gelijk op de juiste positie en hoef je niet meer te schuiven ....althans, dat is mijn ervaring (op een Mac).
 8. hezndepezn

  Records importeren variabel bestandspad

  Dank voor jullie reactie. Vast pad op 2e regel is een goede tip. Bij wijzigen van het script blijft de bron zichtbaar. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 9. hezndepezn

  Records importeren variabel bestandspad

  Ik wil in een toepassing records importeren middels een script. Het bestandspad is echter variabel. Nu zou dit met een 'variabel bestandspad' ($) kunnen, echter in het importvenster is dan de bron niet zichtbaar (om de juiste tabel, volgorde etc. in te stellen). Nu kan ik tijdelijk tijdens het invoeren van het script wel een bestandspad aangeven waar het betreffende filemakerbestand tijdelijk staat, de bron is dan zichtbaar en na het verwijderen van deze bron uit de bestandslijst werkt het variabele bestandspad, maar dat voelt wel wat eng (en ik moet een zo een stuk of 15 tabellen instellen). Is dit de methode om in de scriptstap 'records importeren' met een variabel bestandspad om te gaan?
 10. hezndepezn

  Records importeren verschil in gevonden set

  Ben er inmiddels achter, de client moet in het geval van het gedeelde bestand z'n eigen gevonden set definiëren ....
 11. Bij het importeren van records vanuit een ander FMP bestand kom ik een voor mij onverklaarbaar verschil tegen. Als ik het bronbestand bij het importeren rechtstreeks selecteer wordt de gevonden set geïmporteerd. Maar als ik het bronbestand bij het importeren selecteer middels "op afstand" (zelfde bestand waarvoor samengebruik is ingeschakeld) wordt de volledige set geïmporteerd. Klopt dit?
 12. hezndepezn

  Mac Pro CPU upgrades, wie heeft hier kaas van gegeten?

  Vraag eens bij http://www.mac4us.nl, zij weten van wanten wat betreft upgrades van MacPro's. Zelf daar in het verleden regelmatig RAM-modules en onlangs nog een 5.1 gekocht.
 13. hezndepezn

  webviewer background image base64

  Dank voor je reactie. GetasText werkte niet. Ben inmiddels verder, code met verwijzing naar een veld werkt. Echter niet direct naar het calculatieveld (base64encode) waar de base64-code in staat, dat werkt op één of andere manier niet. Ik heb een apart tekst-veld (image_10 direct) gemaakt waar in de html naar wordt verwezen. background-image: url(\"data:image/jpeg;base64," & image_10 direct & "\") Door de base64-code vanuit het calculatieveld naar teksteditor te kopiëren en vandaar uit weer in het tekst-veld te plakken werkt het. Er is blijkbaar iets met de tekstopmaak van het calculatieveld aan de hand. Er lijken een aantal enters in te staan als ik de waardes vergelijk. Dit gekopieer- en plak is natuurlijk niet wat ik wil. Het probleem zit blijkbaar in de 'opmaak' van de waardes die base64encode genereert, daar eerst mee verder stoeien om alles binnen FM te houden. Ben benieuwd of iemand hier iets meer over weet.
 14. hezndepezn

  webviewer background image base64

  In een toepassing waarmee ik middels de webviewer afbeeldingen genereer kom ik iets geks tegen. In de html staat o.a. het volgende waarbij de achtergrondafbeelding niet wordt getoond: background-image: url('data:image/png;base64," & image_base64_10 & "') waarbij het veld image_base64_10 de base64 code bevat van een afbeelding. Als ik i.p.v. het veld nu rechtstreeks de base64 code (gekopieerd vanuit het veld) invoeg wordt de achtergrondafbeelding wel getoond: background-image: url('data:image/png;base64,base64codegekopieerdvanuitveld') Dit alles staat in een calculatieveld dat als bron dient voor de webviewer. Doe ik iets fout of is hier sprake van (mij onbekende) restricties?
 15. hezndepezn

  Inoerlijst op basis van relatie

  Als je calculatieveld de sleutel is van de relatie, moet deze geïndexeerd zijn. Met een unstored Calc gaat dat niet.
×