Jump to content

hezndepezn

Leden
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ... maar op de pdf gegenereerd in Filemaker zelf wel. En de content wordt in webdirect als ik de betreffende layout direct in de browser laat zien ook gerenderd. Lijkt iets (niet) te gebeuren bij het genereren van de pdf in webdirect (toch een soort psos). De webviewer zelf is wel in de pdf zichtbaar als deze met een afwijkende achtergrondkleur wordt getoond. Er zitten ook geen objecten voor of achter de webviewer. Diverse soorten content geprobeerd (doel is een logo waarbij de gebruiker de maat van het logo en de plek op de layout kan bepalen) text, afbeelding, niks wordt gerenderd.
 2. Inmiddels opgelost, foutmelding zat 'm in verkeerde tekens in de bestandsnaam, niet in toegangsrechten.
 3. Voor een standalone toepassing heb ik in ApplicationSupport (MacOS) een map gemaakt om backup bestanden naartoe te schrijven. Probleem is nu dat filemaker zelf geen toegang heeft om bestanden naar die map te schrijven. Is dit op te lossen?
 4. Voor een stand-alone FM-toepassing wil ik een installer gebruiken die de FM-toepassing op de juiste plek installeert maar ook een folder voor backups etc. aanmaakt. Op de Mac gebruik ik Packages die daarvoor een map maakt in de algemene library in applicationsupport. Vraag is waar je dit in Windows het beste doet (vanaf 7), en welke installer daarvoor het handigst (lees eenvoudig) is. Ik zit nu aan InnoSetup (via draadje van een tijdje terug elders op dit forum) te denken maar wellicht zijn er andere of betere manieren.
 5. Hartelijk dank Rmw!! Dat werkt super, het veld niet verlaten door het aantal tekens naar een variabele te sturen die je met een invoervariabele toont.
 6. Voor een bepaald veld moet de gebruiker kunnen zien hoeveel tekens dat veld bevat (tijdens het typen) Een berekeningsveld laat het aantal tekens zien en een script waarin een commit wordt gegeven waarna weer terug wordt gegaan naar het veld werkt prima ..... echter niet een portal. Ik kom wel weer terug in de juiste portaalrij (variabele van de portaalrijnummer) maar kan het veld niet selecteren, het veld van de 1e portaalrij wordt dan geselecteerd. Is hier een workaround voor zonder de gebruikerservaring (in de focus van de portal blijven) geweld aan te doen?
 7. Het heeft even geduurd voordat ik hier weer meldt, excuus .... afijn, dat zorgde in ieder geval voor een hoop reacties. In antwoord op Peter z'n bovenstaande bericht, het punt is dat de situatie voorkomt dat er geen netwerk beschikbaar is (zowel wifi als 4G), dan werkt bovenstaande niet. Alle dank voor het denken en proberen.
 8. hezndepezn

  Portaalvraag

  Hallo Leen, Alleen selecteren in de portaal is niet voldoende. Er moet een relatie zijn tussen de tabel van het portaal en de tabel van de layout die je voor hebt. Middels een knop in het portaal naar het gerelateerde record gaan. Ik heb een voorbeeldje bijgevoegd. test.fmp12
 9. Andries, dank voor het meedenken. Het gaat hier echter om een toepassing voor een enkele gebruiker die alleen FMP gebruikt (geen FMS) en gegevens met FMGO synchroniseert. De toepassing op FM GO draait soms volledig offline waar ook geen 3G of 4G beschikbaar is, vandaar de oplossing voor een toepassing die autonoom op FM GO draait en bij gelegenheid synchroniseert.
 10. In de situatie waarin een toepassing in FM GO een extern script aanroept van een extern bestand (gehost door FMPRO) wil ik kunnen nagaan of het externe bestand beschikbaar is. Ik probeer dit door een testscript aan te roepen in het externe bestand, als dit niet lukt komt er een foutcode terug en kan de fout worden afgehandeld. Echter duurt het vrij lang als het externe bestand niet beschikbaar is voordat het script met de melding komt, er blijft een wieltje draaien tot FM GO door heeft dat het externe bestand niet beschikbaar is en de foutmelding wordt gegeven. Is er een andere (lees
 11. Als je na de voorbereiding van je nieuwe layout (zoals Banach omschrijft) even naar browsermodus schakelt en daarna weer naar layoutmodus en dan de content uit de andere layout plakt staat alles gelijk op de juiste positie en hoef je niet meer te schuiven ....althans, dat is mijn ervaring (op een Mac).
 12. Dank voor jullie reactie. Vast pad op 2e regel is een goede tip. Bij wijzigen van het script blijft de bron zichtbaar. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 13. Ik wil in een toepassing records importeren middels een script. Het bestandspad is echter variabel. Nu zou dit met een 'variabel bestandspad' ($) kunnen, echter in het importvenster is dan de bron niet zichtbaar (om de juiste tabel, volgorde etc. in te stellen). Nu kan ik tijdelijk tijdens het invoeren van het script wel een bestandspad aangeven waar het betreffende filemakerbestand tijdelijk staat, de bron is dan zichtbaar en na het verwijderen van deze bron uit de bestandslijst werkt het variabele bestandspad, maar dat voelt wel wat eng (en ik moet een zo een stuk of 15 tabellen instell
 14. Ben er inmiddels achter, de client moet in het geval van het gedeelde bestand z'n eigen gevonden set definiëren ....
 15. Bij het importeren van records vanuit een ander FMP bestand kom ik een voor mij onverklaarbaar verschil tegen. Als ik het bronbestand bij het importeren rechtstreeks selecteer wordt de gevonden set geïmporteerd. Maar als ik het bronbestand bij het importeren selecteer middels "op afstand" (zelfde bestand waarvoor samengebruik is ingeschakeld) wordt de volledige set geïmporteerd. Klopt dit?
×
×
 • Create New...