Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Ari

Card op iPad

Question

Als ik de breedte van een Card instel op 1024 dan wordt deze op een reguliere iPad teruggeschaald tot ongeveer 80% terwijl hij op een iPad Pro 11" goed wordt weergegeven. Verbreden heeft geen effect.

Iemand een oorzaak / oplossing?

Share this post


Link to post

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
42 minutes ago, Ari said:

weergegeven

Mijn voorlopige conclusie is dat de maximale breedte op een reguliere iPad 922 is. Als je alleen met een iPad Pro werkt kun je 1024 gebruiken.

Ik hoop dat mijn conclusie onjuist is..

Share this post


Link to post
  • 0
3 uur geleden zei Paul Sondervan:

Hier is een overzicht van alle iPads met daarbij ook de resoluties.

Het probleem is niet dat de resolutie ombekend is, maar dat je met een card-window op iOS gewoon niet 100% van de ruimte mag benutten. FM-Go knipt er doodleuk ca 10% van af.

Als je resolutie bijvoorbeeld 1024 x 660 is, dan heb je voor je card maximaal 922 x 594 beschikbaar. Of wanneer je in portrait weergave zou zitten, dan heb je normaal gesproken 768 x 916 beschikbaar, maar voor de card is dat nog maar 692 x 825.

Je kan gerust opgeven dat je card groter moet zijn, maar wanneer je objecten aan de bodem of aan de rechterzijde van de lay-out verankert, zullen die gedeeltelijk of geheel verdwijnen.

De oplossing die ik gebruik voor het bepalen van de maximale grootte van een card is Get ( WindowContentHeight ) en/of Get ( WindowContentWidth ) te gebruiken en deze met 0,9 te vermenigvuldigen in geval van het gebruik van Go:

Get ( WindowContentHeight ) * If ( PatternCount ( Get ( ApplicationVersion ) ; "Go" ) ; ,9 ; 1 )

Ik vind het niet mooi, want een menu dat uit de zijkant verschijnt is gewoon mooier als dat over de hele hoogte van het scherm is te zien.

Er is wel een mooie methode waarmee dat kan die is beschreven door de mensen van Weetbicks/DigitalFusion, (zie: https://www.teamdf.com/blogs/beautiful-menus/) maar die heeft ook wel enkele nadelen. Een card-window waarmee je gewoon 100% van de scherm-ruimte kan gebruiken, zou een stuk handiger zijn

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...