Ga naar inhoud
  • 0

FM opbouwen maar hoe en wie?


RobertoMenno

Vraag

Voor mijn muziekschool in de randstad denk ik het beste admin. systeem te hebben gevonden, n.l. Filemaker. Geen idee of dit klopt, daarom zou ik graag eens met een deskundige praten over de mogelijkheden zonder dat er meteen een prijskaartje van enkele honderden euro's aanhangt. Ik heb momenteel vakantie dus een flinke autorit (mocht dit nodig zijn) is geen probleem.

Link naar reactie

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

In FM is zeer veel mogelijk, van een eenvoudig adminsysteem tot zeer uitgebreid.
Het beste kun je je wensen uitschrijven op papier.
Gegevens van leerlingen: naw, etc.
Contributiegedeelte.
Agenda? Wie wanneer, met welke leraar, in welk lokaal.
etc.
Als je begint met een simpele opzet, dan zijn hier vast wel mensen die je verder kunnen helpen.
Ik heb zelf te weinig ervaring de laatste jaren.

Link naar reactie
  • 0

Dank Hiker. Ik heb een aantal stromen en koppelingen wel op een rijtje maar er zijn vast nog meer mogelijkheden. Iemand met FM ervaring zal mij vast op meer mogelijkheden kunnen wijzen waar ik nog niet aan heb gedacht.

Ik wil een programma waar ik een leerling maar één keer moet invoeren. (of misschien kan een leerling dit zelf doen op onze site) Ik kan een leerling dan onderbrengen bij een docent (er zijn meerdere docenten voor 1 instrument) en er is dan meteen een koppeling naar het rooster.

Het programma rekent het aantal lessen uit tot aan het eind van het seizoen (of het moment waarop een leerling tussentijds stopt) en zet per maand de incasso's klaar. Misschien kan er zelfs een koppeling naar de boekhouding gemaakt worden. Een docent moet kunnen inloggen (lijkt mij) om bij het rooster te kunnen. 

Het is momenteel zo druk met nieuwe aanmeldingen dat ik niemand over het hoofd wil zien. Vanaf het moment van aanmelden tot aan het moment van de eerste officiële les (na de proefles(sen) ) moet het pad duidelijk zijn. 

Wie kan dit voor mij opzetten?

Groet Rob

Link naar reactie
  • 0

Dag Rob,

waarom doe je niet gewoon een cursus? Dat kan o.a. bij https://www.filemakercursus.nl/ en  https://www.fmuniversities.com/nl/trainingen Het kost je ongetwijfeld een paar honderd Euro, maar die heb je snel terug verdiend. Je kan ook diverse online-cursussen volgen, bijvoorbeeld: https://www.linkedin.com/learning/search?keywords=filemaker of  https://www.udemy.com/topic/filemaker/

mvg, Menno

aangepast door menno
link aangepast
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...